Vi ger liv åt historien och en bild av idag!. Bakgrund Under 1940-talet gavs bokserien ”Gods och Gårdar” ut i hela Sverige. För Halland kom den senaste.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Nätverks-RTK, Västsverige
Advertisements

januari : Fotboll februari : bloggen och Basket boll mars : Bord tennis april : Skriva projektet för fototävling.
Energideklarationer Thomas Johansson.
Frågeställningar Hur ser utflödet ut över programtiden? Vem lämnar?
Mall organisationsbild
KUB-projektet och koppling till informationsverige.se
Plan- Bygg och Bostadsdagar november 2012
Pedagogisk dokumentation i det systematiska kvalitetsarbetet
CINERGY – kreativ samverkan och verktyg för regional tillväxt Regionala nämnden 14 september 2011.
Scanning on demand Forskarstyrd digitalisering blir tillgänglig för alla Agneta Stenberg, Forskningsarkivet, Umeå universitetsbibliotek
Budgetberedning Budgetuppföljning Tomelilla Industriaktiebolag.
Hållbar serviceutveckling på landsbygden Bygger på det Regionala Serviceprogrammet Projekttid oktober 2010 – december 2013 •Vidga servicebegreppet •Behov.
Träning ger färdighet!.
Rörelse och kraft Sid
En annan stor förändring… i människors liv som inte hände för sååå länge sen var när vi förstod att jorden snurrar runt solen. För ca 500 år sedan trodde.
Barn och Unga i Halland Presentation Särskild inriktning BOU-satsningen Systematisk uppföljning utifrån BBIC och systematiserad kunskap om.
Läroplansträff Välkomna.
Strandskydd och miljöpolitik
14 år av utveckling
Projekt Region 2015 November 2012 till juni 2013.
En kort historieöverblick
Måsens pedagogiska år 2010 /2011
Utvärdering + uppföljning = resultat
Samverkan Asperger Till Sysselsättning Arbete
Hittaut.nu Ett friskvårdprojekt med orientering, karta och modern teknik i fokus.
Skeda Udde-Kungshult-Dänskebo
Presentation av Fibernät i Vena Resan började med mötet i Bygdegården i november Vad gjorde vi sen? Vad händer härnäst?
Ny strandskyddslagstiftning
PROJEKTARBETE 2010 – 2011.
En resurs för kulturen i Västra Götaland Konst- och kulturutveckling.
Vi ger liv åt historien och en bild av idag!. Syftet är att beskriva den förändring som den halländska landsbygden genomgått under de senaste 60 åren.
Vi ger liv åt historien och en bild av idag!
Vi ger liv åt historien och en bild av idag - vi gör 2000-talets ”Gods och Gårdar”!
Människan Vi människor har en överlägsen hjärna och en unik hand med tumme. Människans första steg mot att bli människa togs när hon började använda.
En samlande kraft! Seminarium om nedlagda deponier Identifiering, inventering och riskklassning av nedlagda deponier 11 september 2013.
Sibbarp-Dagsås 28 mars Vad händer ikväll? Introduktion Visioner Aktiviteter Handlingsplaner Lokal utvecklingplan.
Vi ger liv åt historien och en bild av idag!. Bakgrund Vi gör en uppdaterad version av ”Gods och Gårdar” – en bokserie som gavs ut i hela landet under.
Vi ger liv åt historien och en bild av idag!. I Halland finns ca fastigheter som är större än 2 hektar. Knappt av dem är bebyggda. Vi är.
Kvalitetssäkring ISO 9000.
Svenska Kraftnäts Investeringsplaner 2009
- Ett samarbetsprojekt mellan KLARA i Varberg och Coompanion Halland
Uppföljningsbesök Uppföljningsbesöken Besöken har givit Delegationen för IT i skolan värdefull information om hur satsningen genomförs.
Vi ger liv åt historien och en bild av idag!. Bakgrund Under 1940-talet gavs bokserien ”Gods och Gårdar” ut i hela Sverige. För Halland kom den senaste.
BARN SOM ANHÖRIGA I VÄSTRA GÖTALANDS REGIONEN
Välkomna till klass 3!.
Vi ger liv åt historien och en bild av idag!. Bakgrund Under 1940-talet gavs bokserien ”Gods och Gårdar” ut i hela Sverige. För Halland kom den senaste.
Göteborg och älvsborgs fästning
Lunds universitet / Samordnat IT-stöd vid LU / Oktober 2009 NETinfo Samordnat IT-stöd vid LU Johnny Nilsson, PL Birgitta Lastow, bitr. PL Anders.
Stöd för kommuner i hantering av strandskyddsregelverket Strandskydd i Norrbotten.
Rekrytering av sjuksköterskor Nuläge Nuläget – rekryteringsbehov sjukskötersketjänster Totalt rekryteringsbehov: Cirka 50 tjänster (varav.
Vägen mot ETT Skaraborgs Sjukhus Redovisning av åtgärdsplaner 12 september 2012 Central administration och stab.
Vi ger liv åt historien och en bild av idag!. Syftet är att beskriva den förändring som den halländska landsbygden genomgått under de senaste 60 åren.
Landsbygdsutveckling i Västmanland Västerås slott.
Vad händer i kretsloppet?
Årets landsbygdsprojekt 2010 ”Arrangörerna har skapat ett utbildningskoncept ”ekoturism i praktiken” som utgår från de deltagande företagarnas förutsättningar.
Vägen mot ETT Skaraborgs Sjukhus Redovisning av åtgärdsplaner 12 september 2012 Bemanning och kompetensmix.
Vi ger liv åt historien och en bild av idag!. Vi gör en uppdaterad version av ”Gods och Gårdar” – en bokserie som gavs ut i hela landet under 1940-talet.
Pedagogiska året Vattentornet 15/16
Förslag till kompetensutvecklingsprogram för anställda inom funktionshinderområdet i Halland, för åren Augusti 2015.
Rapport Fastighetsföretagarklimatet Fastighetsägarna i Göteborg Första Regionen.
Säkert Bondförnuft Säkert Bondförnuft 2014 Säkert Bondförnuft ökar säkerheten, effektiviteten och attraktionen i den gröna sektorn.
From Great To Excellent
BOSS uppstartskonferens
Bild av esf-projektets tänkta process och målgrupp
Projektplaner maj 2018 för förstudie tidiga insatser på skolans arena vid, eller risk för, psykisk ohälsa.
Kortsiktig /Långsiktig effekt
Kortsiktig /Långsiktig effekt
Kortsiktig /Långsiktig effekt
Offentlig sektor som kund & lokala producenter som leverantörer Eva Nolenstam
ARBETSGRUPP KOMPETENS
Presentationens avskrift:

Vi ger liv åt historien och en bild av idag!

Bakgrund Under 1940-talet gavs bokserien ”Gods och Gårdar” ut i hela Sverige. För Halland kom den senaste upplagan ut Under 1960-talet gjordes även en dokumentation under benämningen ”Hallands bebyggelse” Det finns ett allmänt intresse för en beskrivning av den förändring som den halländska landsbygden genomgått under de senaste 60 åren.

Syfte Projektets syfte är dokumentera och presentera historik och nuvarande förhållanden för samtliga halländska jord- och skogsbruksfastigheter över 2 hektar. Det handlar om ca fastigheter, varav 6000 är bebyggda. Projektet genomförs av Studieförbundet Vuxenskolan, på initiativ av bl a LRF och med stöd från Region Halland och Länsstyrelsen Halland via Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling.

Metod Dokumentationen sker genom besök av de bebyggda fastigheterna, då samtliga byggnader (manbyggnad och eventuella ekonomibyggnader) fotograferas. Dessutom ber vi fastighetsägaren att fylla i en blankett som sammanfattar gårdens historia från 1940-talet och framåt samt hur gården nyttjas idag. Insamlat material matas in i en databas, för att sedan publiceras digitalt på internet samt i en ”Gods & Gårdar för 2010-talet”.

Organisation Projektet arbetar över hela Halland, med projekt- ledningen stationerad i Falkenberg. Inventerarna utgörs av arbetssökande inom ramen för Jobb- och Utvecklingsgarantin (Fas 2-3). Arbetsgrupperna har sin hemvist på SV:s lokala kontor, med daglig handledning från befintlig SV-personal. För närvarande har vi 23 personer ”inskrivna” i projektet (12st i Halmstad/Laholm, 5 st i Falkenberg och 6 st i Varberg)

Arbetsuppgifter Administration/Besök Kontakta ägare, boka besök Fotografering, intervjuer Administration Förbereda fastighetslistor m m Inmatning i databas Eventuell kontakt med ägare för korrektur m m

Nuläget Halmstad är i praktiken klart (ca 1200 fastigheter) Halmstadgruppen kör nu i Laholm (klara med ca 500 av 1500) Falkenbergsgruppen kör nu i Ullared samt kring Vinberg (klara med ca 1000 av 1800) Varbergsgruppen kör nu i Kungsäter (klara med ca 600 av 1800) Kungsbacka har ca 1400 fastigheter på listan. Vi har f n 9 st bilar ute, som i snitt gör 4-6 besök/dag. I september 2012 är projekttiden slut. Vi kommer att ansöka om förlängning 2012 ut.