Av: Ninni Byrestam. Eleverna (faddrarna) i klass 3A fick ett uppdrag… Välj en bok som du tror att ditt fadderbarn tycker om. Öva på att läsa boken med.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Pedagogisk planering Åk 7 - 9
Advertisements

Mitt liv som elev Att skriva uppsats, att ordna sin text, den röda tråden, hur ska jag börja, att använda datorn som hjälp i skrivande m.m.
Berättande texter Kännetecken för berättande texter –
Varför förlorade jag mitt favoritjobb?
Samtala om böcker.
Kristinedalskolan F-9 skola i Stenungsund 600 elever 19 språk.
Arbetsterapi i skolan.
Karlsson på taket av Kristine och Simon.
PowerPoint av Bendik S. Søvegjarto Koncept, text och regler av Skage Hansen.
Ta ställning Samarbeta Argumentera Respektera.
Välkommen Jag heter Bettan Källgren och arbetar här på Stodeneskolan som lärare i special-pedagogik. Jag har utbildat mig ”extra” i bl a Läsmetodik, alltså.
Patientenkät sommaren -13
Kamratstödjar konferens 5/ Dagen startade för kamratstödjarna när de anlände till Munkedals folkets hus. Kamratstödjarna blev incheckade och fick.
Textrespons Vad är bra i berättelsen? En händelse? En formulering
KKME – Livsfrågor Oktober 2007
”Tidigare har läraren skrivit hur det har gått för mig i skolan som mamma och pappa fick läsa hemma. På utvecklingssamtalet har mest de vuxna pratat och.
Pronomen.
Sista badet för terminen
Åk 9 - året då det händer -.
Slöjd Presentation! Av: Malte Bergman.
Jordens och livets utveckling, Del 1, från Big Bang – första livet
BILDSPEL OM FORNTIDEN! Vi i klass 3a har jobbat med forntiden under vårterminen Vi har arbetat med : STENÅLDERN: vapen, pinnbröd över öppen eld.
Ödehuset Det var en gång en flicka som hette Lisa. Hon
Trollet Handlar om ett troll.. Det var en julafton som Maja fick ett litet låtsas troll, den blev hon glad för. Trollet som hon fick såg ut så här: Mörkt.
Pronomen Tryck på F5 på tangentbordet för att börja.
En vacker tjej bjuder hem en ung man för lite “mys”
Träslöjd! Ht /11.
K ALLE K ARLSSON IUP vt J AG GÅR I SKOLAN FÖR ATT …
Nolltoleransgruppen S:t Olofsskolan Läråret 12/13
Tunneln Av: lovisa ♥. Val av plats  Jag valde vägen mellan gallerian och synsam. Först tänkte jag välja utanför bibblan men jag visste jag inte vad jag.
Hur arbetar vi och vad har vi gjort hittills?
Huvudsatser och bisatser
Fina kojan Av Helena Bross Axel och Omar hittar bräder som någon slängt. Axel säger att de ska bygga en koja. Kojan blir jätte bra. Det finns en arg tant.
Att skriva efter en litteraturdiskussion
Ett Brott Är Ett Brott Av Lovisa
Flickors psykiska ohälsa
En stund att dela ditt barns vardag
Sammanställning Enkät HT-2012 Antal svarande: 360/443 (81,6% svarsfrekvens)
Utvärdering i HK?.
Frågor om elevinflytande till elever i åk 3 – 9 i grundskolan
Röd zon Grön zon Grön zon Röd zon.
Så firade vi födelsedagar förr.
Stöd till en evidensbaserad praktik för god kvalitet inom socialtjänsten – brukarmedverkan vid brukarundersökningar inom LSS • • SKAPAD.
Elevenkät Volgsjö skola År Höstterminen 2008.
Luncha & lär! Tänka, tycka eller tro?.
SIM TEAM.
Faddrar och fadderbarn fredag den 29 augusti 2014 länna skola
DEN MAGISKA DÖRREN.
Den magiska dörren.
Undra när pappa kommer????. Jag blir så arg!!! För va då????? Äntligen kommer han!!!!
Läskotten.
Portfolion / Dokumentationen bidrar till utveckling
Grattis faster! ...jag hörde att du fyller år idag. Det tänkte jag man kunde fira genom att bland annat visa lite hur jag har det  Pappa pratade om någon.
ltu.se/karriar  Kickstart HT-11 & VT-12 (Henrik Bunge, Dogge Doggelito, Simon Laiti, Ida Hult) ”Ettning” “Blev mycket inspirerad och han fick mig att.
Del 4 Anteckna och planera
Kapitel 2 sid S 75. Det liv man lever och den livsstil man väljer handlar mycket om hur stor motivation man har. Vissa vill motionera och röra på.
Vem är jag, Vem är du?.
Caroline Hansson, Pilbäckskolan
Skapande skola Kyrkskolan. Pengarna som tilldelats Kyrkskolan har använts till författarbesök. År 1-3 har haft besök av Helena Bross vid två.
Frågor om elevinflytande till elever i åk 3 – 9 i grundskolan
Regler för citatteknik
Presentation av Ta ej bort detta. Om du gör det är det brott mot våra regler. Reglerna hittar du under sidan OM KLASSKLUR. Läs de innan nedladdning.
Exempel på skriftligt omdöme
Experiment med vatten Densitet.
Fröken My. My Sara Ann Fagerstedt (Nordström) Lilla My föddes den 18 februari 1980 Halvirländska 2 barn (11 och 7) Bor i Spånga i villa Älskar att virka.
Elev loggbok.
Livsfrågor Vad är meningen med livet? Vem är jag egentligen?
Lektionsupplägg Elevkommentarer Länkar och namn. Lektionens arbetsgång Uppvärmning Säger tal-eleven lägger och skriver Se talgestalter- eleven lägger,
Dag Justin Vilket intryck får du av En? Justin? Rhiannon?
Presentationens avskrift:

Av: Ninni Byrestam

Eleverna (faddrarna) i klass 3A fick ett uppdrag… Välj en bok som du tror att ditt fadderbarn tycker om. Öva på att läsa boken med både flyt och inlevelse. Det tränades flitigt både hemma och i skolan. Eleverna i klass 3A lyssnade på varandra och fick ge varandra tips på vad de gjorde som var bra och vad de behövde öva mer på.

Onsdagen den 8 oktober var det dags för faddrarna att läsa för sina fadderbarn. Tågordningen såg ut så här: Läs boken för ditt fadderbarn. Prata om bilderna. Förklara svåra ord. När du läst klart låter du ditt fadderbarn återberätta vad boken handlade om. Hjälp till om det behövs! Ställ frågor! Fyll i ”läsloggen” tillsammans. Rita och skriv. Se till att ditt fadderbarn får med sig ”läsloggen” hem.

Noel, Silas och Axel

Agnes och Thea

Alice och Elvira

Evelina och Maia

Filippa och Ebba

Suzanna och Hanna

Hilda och Caroline

Ida och Julia

Agnes och Isabella

Jakob och Dante

Maja med sin fadder Édna. Maja fick, dagen till ära, en extra fadder, Adam, eftersom hans fadderbarn, Oscar, inte var i skolan den här dagen.

Maja hade tur som fick två extra faddrar förutom Elsa. Viktoria och Liams fadderbarn Grace var inte heller i skolan den här dagen.

Ludde och Filip

Filip och Ludwig

Melvin och Eddie

Oscar och Leo

Tira och Edith

Frida och Tova

William och Jakob

Kommentarer från utvärderingen i F- klassen  Det var en spännande bok!  Det var mysigt att sitta bara med sin fadder!  Jag lärde mig något nytt då! Jag visste inte hur man byggde en ”jobbarlåda”, men nu vet jag!  Berättelsen var så bra!  Gulligt och mysigt!  Boken var jättebra!

Kommentarer från utvärdering i klass 3A  Jag tyckte att det var roligt att läsa för mitt fadderbarn.  Det var roligt. Innan var jag lite nervös.  Jag tyckte att mitt fadderbarn lyssnade bra.  Jag tyckte att det var jättekul!  Mitt fadderbarn var borta den dagen så jag var extrafadder åt ett annat fadderbarn. Jag hann inte läsa min bok då men det var kul ändå.  Jag tyckte att det kändes spännande och roligt.  Jag tyckte att det kändes bra i magen för att mitt fadderbarn tyckte boken var bra.  Det var kul men det var lite tråkigt för jag fick ju inte läsa den bok jag hade tränat på för jag glömde den.  Det kändes pirrigt och roligt.  Jag tyckte att det var kul, roligt och spännande fast jag inte läste för mitt fadderbarn.  Jag var inte där då för jag var sjuk. Det känns tråkigt.  Det var lite pirrigt men sen gick det bra.  Det var roligt. Jag blev nöjd. Det var lätt att läsa min bok tyckte jag.

Fredagen den 17 oktober fick Liam och Viktoria äntligen läsa för Grace.

Och Adam fick läsa för sitt fadderbarn Oscar.