Daniel Cronholm biblios.se/data 073 600 8000 © Övning 7 Dispositionsläget Börja med att spara den här presentationen som Min presentation 7.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Introduktion till dagens övning
Advertisements

Snabbguide och tips.
3. Text Välkommen till övning 3. Här kommer du få lära dig bra grejer. Texthantering är något du bör kunna när du jobbar med Powerpoint. Det svåra är att.
Redigerings kurs med PowerDirektor 5 NE Express Del 1.
Klicka på ”Verktyg” i menyn, välj ”Alternativ”..
Avtalsdatabasen kommer att byta utseende
Veckans ord v. 46 Ord som låter lika.
I det här bildspelet lär du dig lite mer om Det första du ser när du loggat in kallas för.
Anpassning i Windows och Word utan hjälpmedel med tangentbordet
Formulär Tänkte nu gå igenom vad ett formulär är och hur man kan skapa dem i Access.
Veckans ord v. 42.
Uppgiften i PowerPoint
Grunder i PowerPoint 2000 Skapa en ny presentation Rita egna objekt
Skriv text i punktlistor och ändra bildlayout
Word Word är ett av de vanligaste ordbehandlingsprogrammen. Vi skall idag gå igenom de vanligaste funktionerna i programmet. Fördelarna med att använda.
Klicka på Aktivera redigering i meddelandefältet,
PowerPoint 2007 Lathund.
Att skriva en artikel.
5. Grafiska objekt Redan på övning fem av sex! Här handlar det om att rita själv, färglägga och att låta kreativiteten flöda. Något för dig? Ritverktyg.
Klicka på Aktivera redigering i meddelandefältet
Funktionen SA10-Grupper. Följande typer av grupper finns: - Grupp i kurs hör alltid ihop med en kurskod - Grupp i program hör alltid ihop med en programkod.
2. Utveckla en presentation
Veckans ord v. 41.
Version 1.0 För att komma vidare klicka var som helst i bilden. Du ska nu starta bildspelet för övningsuppgiften. För att göra detta, leta på din sida.
Version 1.1 Du ska nu starta bildspelet för övningsuppgiften. För att göra detta leta upp på din sidan symbolen som visas nedan och klicka på den. Klicka.
SQZBZO.
Välkommen!.
If you want to build a ship, don´t herd people together to collect wood and don´t assign them tasks and work, but rather teach them to long for the endless.
Powerpoint …är ett program som du använder till att: …är bra till att
Copyright Lars Valentin1 PowerPoint 2000 Så här skapar du bildspel med PowerPoint.
Exder EPC. Exder EPC Välkommen! I det här bildspelet går vi igenom hur man lägger upp nya artiklar samt skickar artikelinformation. Du bläddrar framåt.
Röd zon Grön zon Grön zon Röd zon.
Daniel Cronholm biblios.se/data © Powerpoint - Övning 3 Formatera text och ändra formgivningsmallar.
Mitt första Java program Mahmud Al Hakim Copyright, Mahmud Al Hakim, 1.
Vill du installera detta virus? JaNej Vill du installera detta virus? NejJa.
Övning 4 Ritobjekt.
Rekvirera arbetsgivarstöd via internet
Övning 5 Mer om bildspelets formatering och layout och en hel del repetition © 2007, Daniel Cronholm, http://biblios.se/data.
Du ska nu starta bildspelet för övningsuppgiften. För att göra detta leta upp på din sidan symbolen som visas nedan och klicka på den. Klicka var som helst.
Version 1.2 Övningsuppgift Administrativt meddelande Du ska starta bildspelet för övningsuppgiften. Klicka var som helst för att börja. Version 1.2.
PowerPoint Kommentar.
Copyright Lars Valentin1 Word 2000 Del 1.
Google SketchUp Del 1.
Version 1.0 För att komma vidare klicka var som helst i bilden. Du ska nu starta bildspelet för övningsuppgiften. För att göra detta leta på din sida upp.
Klicka här för att logga in på ditt konto Fyll i dina kontouppgifter och tryck på logga in knappen. Är det inte din dator glöm inte att se till så ”Kom.
Version 1.0 Du ska nu starta bildspelet för övningsuppgiften. För att göra detta leta upp på din sidan symbolen som visas nedan och klicka på den. Klicka.
Daniel Cronholm biblios.se/data © Övning 6: Visning av bildspelet Kör igång det här bildspelet. Det är uppgifter du skall göra med bildspelet.
Du ska nu starta bildspelet för övningsuppgiften. För att göra detta leta upp på din sidan symbolen som visas nedan och klicka på den. För att komma vidare.
Version 1.11 Du ska nu starta bildspelet för övningsuppgiften. För att göra detta leta upp på din sidan symbolen, som visas nedan och klicka på den. Klicka.
Du ska nu starta bildspelet för övningsuppgiften. För att göra detta leta upp på din sidan symbolen som visas nedan och klicka på den. För att komma vidare.
Enkel dator teknik Tips och tricks. Välja storlek och radavstånd Här väljer du storlek på texten vi vill att ni använder 14 p till rubriker och 12 p till.
Lathund PowerPoint 2007 Lathund
På vissa datorer behöver du trycka på F5 för att starta bildspelet.
Logistikprogrammet Powerpoint 2007 Lathund. Logistikprogrammet Bildbakgrund VISA>Bildbakgrund Lägg in grafik och annat Stäng bildbakgrunden.
Rundtur.
VISNINGSVERKTYGET POWERPOINT i office 365
I vissa datorer behöver du trycka på F5 för att starta bildspelet
Jon Wide IT-coach PowerPoint 2010 Välkommen!.
Formatering.
Disposition.
Tryck på F5 om bildspelet inte startar automatiskt
Utbildningspresentationens rubrik
Olika funktioner och tips till PowerPoint
Grunderna består av fyra kategorier
Rubrik på utbildningspresentation
Mer om bildspelets formatering och layout och en hel del repetition
Komma igång med Scratch
Utbildningspresentationens rubrik
I vissa datorer behöver du trycka på F5 för att starta bildspelet
Bakgrund.
Presentationens avskrift:

Daniel Cronholm biblios.se/data © Övning 7 Dispositionsläget Börja med att spara den här presentationen som Min presentation 7

Dispositionsläget  I dispositionsläget kan man koncentrera sig på INNEHÅLLET i bildspelet.  Det kan vara bra att först tänka på VAD man skall säga och sedan bry sig om utseendet Den här övningen är lite överkurs.

Dispositionsläget  Dispositionsläget är det du har till vänster

Att jobba i dispositionsfönstret  Placera markören efter den här punkten i dispositionsfönstret och tryck på ENTER. Skriv sedan något

 Som du såg så blev det en punkt precis som om du skrivit direkt i platshållaren  Placera markören i den här punkten ( i dispositionsfönstret) och tryck på Shift+Tabb  Med Shift+Tabb hoppade du upp ett snäpp i dispositionsnivån och det blev en rubrik.  Rubrik = ny bild

Uppgift  Gör en ny bild efter den här – i dispositionsfönstret

Placera markören här ( i dispositionsfönstret förstås) och tryck på Enter

Placera markören här och tryck på Tabb

Verktygsfältet  Visa…verktygsfält…disposition

Höj & sänk nivå  Samma som Tabb och Shift+Tabb  Testa på den här punkten

Flytta  Flytta den här punkten så att den hamnar i föregående bild

Visa/dölj nivå  Man behöver inte visa allt  Det kan vara lättare att få överblick om man döljer mindr viktiga nivåer Placera markören här Klicka på minustecknet

Repetitionsuppgift  Nu ska vi se om du kommer ihåg  Du kommer på att den här bilden egentligen handlar om två saker  Nästa punkt borde därför vara rubriken på en ny punkt  Gör den här punkten till rubriken på en ny bild  Föregående bild var en repetitionsuppgift

Visa bara rubrikerna  Testa att dölja alla

Sammanfattning  Det kan vara smart att börja sitt föredrag i dispositionsläget  Vad vill jag säga – skriv ned rubrikerna. Enter efter en rubrik gör en ny bild  Gå tillbaka och fyll på med stödpunkterna  Finslipa utseendet t.ex. bilder, diagram formgivningsmall osv

Uppgift  Skapa ett kort föredrag i dispositionsläget och slutför sedan utseendet i det vanliga fönstret