Alpint skidting 130601 Välkommen till:. Alpint skidting 130601 10:20Start och summering av vintern som gått (Ulf) 10:30Info om Värmlands Alpina (Ulf)

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
PROGRAM 17,00 – 18,00Middag och mingel 18,00 – 18,05Presentation av kvällens program 18,05 – 18,10Pia Persson Choice 18,10 – 18,30Vision ,30 –
Advertisements

På väg! GK & GDF & SGF i samverkan. Inom Svensk golf finns SGF,GDF och Klubbar. Idag sker inte ett optimalt samarbete med spelaren i centrum… Vi vill.
Välkommen! Stormöte 28 april 2013 Ortsutveckling FLENS STAD.
ÅLDERSGRUPPEN 10 ÅR HÖSTEN. Föräldraträffar i fortsättningen Ett syfte med dessa möten är att skapa bra förutsättningar för våra ungdomar både på planen.
HIV och sexuellt överförbara infektioner (STI) Tobak Alkohol Övervikt hos barn och unga RISKBRUK OCH RISKBETEENDE Resultatmål Andelen överviktiga barn.
Välkommen till: Alpint skidting
Informationsmöte Nytt träningsupplägg för aktiva 00-98
Linköpings FF Ungdom Ledarträff
Rökfria skolgårdar - när når vi dit?
Träning ger färdighet!.
Välkomna!. Vård- och omsorgscollege 17 Regionala college 70 Lokala college 145 Kommuner 19 regionala college representerade idag.
ÖSK Ungdom Idé, mål & policy Ungdomarna i Centrum
Syftet med Idrottskonferensen •Mötesplats •Delge varandra goda exempel •Träffas och diskutera den idrottsliga golfutvecklingen.
Samhällsråd T. Innehåll Vi ansluter till den nationella ANDT-strategin De 7 länsmålen bygger på länets folkhälsoplan, regionalt program för social välfärd.
SkolPlus Skol- Positivt Lärande Utifrån Samarbete.
Informationsmöte Akademi Gul och Blå. Innehåll möte Organisation Organisation HTK:s syn på grupp planering, träning mm. HTK:s syn på grupp planering,
SKÅNES HANDBOLLSFÖRENING! STÖRSTA H43 F00 Föräldramöte
Fotbollsakademi – för flickor och pojkar!
, Hej, Nu har snart en termin gått av det här verksamhetsåret. Vi som jobbar med och för era barn summerar det pedagogiska arbetet på förskolan och konstaterar.
Ungdomssatsning Syfte Behålla ungdomar 15+ Få dem att känna sig välkomna på tävlingar Skapa en grupp för ledar-rekrytering i klubbarna och distrikt.
Välkommen till: Alpint skidting
Mer flygsport till fler! Riksidrottsförbundet har av regeringen fått 500 miljoner kronor för satsningar på idrottens barn- och ungdomsverksamhet i det.
Mer idrott till fler! Riksidrottsförbundet har av regeringen fått 500 miljoner kronor för satsningar på idrottens barn- och ungdomsverksamhet i det som.
Offensiv orientering »Vi ska erbjuda en idrott där alla kan vara med på sina egna villkor »Vi ska utveckla vår idrott i en offensiv anda som tar hänsyn.
© Synovate Ungas attityder till rökning
Träningsläger U dagar skidåkning varav 4 dagar ledigt från skolan 13-16/9Juvass3 dagar friåkning 29/9-1/10Wittenburg3 dagar SL 12/10-14/10Juvass3.
DROGER I DALARNA?. % Andelen alkoholkonsumenter i åk 9 och gy 2, 1971–2012 En mångårig trend har vänt – flera olika undersökningar visar att bruk av såväl.
ÅLDERSGRUPPEN 11 ÅR HÖSTEN. Föräldraträffar i fortsättningen Ett syfte med dessa möten är att skapa bra förutsättningar för våra ungdomar både på planen.
- Det är roligt att se vilket engagemang det finns i såväl etablerade som nystartade föreningar och framtidstron är stark i regionen. Nu är det upp till.
Summering U12 säsongen 2012/13. Summering säsongen 2012/2013 Starten med en U12 grupp var en försöksverksamhet för verksamhetsåret 2012/13. Verksamheten.
TÄNK TILL VÄRDEGRUNDSMATERIAL 2014.
Inledning Initiativet till värdegrundsarbetet kommer från de tio medverkande idrotter i Göteborg som började diskutera möjligheten för barn att prova flera.
VISION 2008/ 2009 Alpina sektionen Alpin skidåkning för gemensam utveckling och framgång, med bredd och elit i symbios. 1.
Välkommen till årsmöte 2013 Svensk Tennis Väst. Dagordning Genomförande av årsmöte Gratifikationer Tack till förutvarande i styrelsen Avslutning av årsmötet.
PROJEKT VISION 2016 Efter vår första säsong med projektet presenterar, vi här riktlinjerna för fortsättningen, kallat steg 2! Även säsong 2.
Utvecklingstrappan – en röd tråd från E - Senior
UIV Uppföljning av Insatser för Vuxna missbrukare Ulf Kassfeldt
Talangprogrammet Antal aktiva med dokumenterad medaljkapacitet i sommaridrotter inför respektive år Finns det ett samband mellan pengar och idrottsliga.
Träff med Örebro läns fritidsgårdar 18 maj 2010 Hällefors kommun VÄLKOMNA!
2009 Verksamhetsinriktning I samband med RIM (Riksidrottsmötet) i Örebro 2007 fastställdes verksamhetsinriktning 2008 och 2009 för Riksidrottsförbundet.
1 ATK’s nya träningsgrupper – hösten 2010 Informationsmöte Agenda: Bakgrund - Varför ändra i våra träningsgrupper? Vilka ändringar är gjorda.
Ortsutveckling Skebokvarn
Välkommen ! Gävle Alpina Säsongsavslut
Västerbottens Idrottsförbund Studieförbundet SISU Idrottsutbildarna Välkomna till SDF DIALOG 2010.
Ortsutveckling Skebokvarn Välkommen! Stormöte 19 november 2012.
Workshop värdegrund USLK Klubbstugan
JH Skyttesportförbund Agenda VadTidVem Inledning/presentation 10 minJH SSF/Leif Fakta om idrottsrörelsen Sverige och i länet 30 minLeif JH.
Utvecklingskonferens Eskilstuna september 2013 Redovisning - föreningsenkät.
Fler flickor Stockholms Bandyförbund. Stockholms Bandyförbund Vision 2016 Samtliga ungdomsklubbar har en omfattande flickverksamhet Stockholm dominerar.
Ledarmöte Innehållsförteckning 1.Övergripande – Vår policy i stort 2.Att vara ledare inom SGoIF 3.Barnfotboll, upp till 12 år 4.Ungdomsfotboll,
 Sedan 1956  200 st aktiva spelare i 14 lag  en förening för både pojkar och flickor Ludvika Handbollsförening.
IT-dagen 2011 mer tid för idrott Trådlöst Internet: RF-Boson guest Lösenord: idrottonline.
14-17 februari 2013 Uppdaterad Uttagningsregler I årets Kalle Anka-final får vi anmäla så många åkare som vi önskar. Vi kommer ändå att behöva.
Utbildningsplan för Arvika Volleyboll Syftet med planen fram till 2011: Att klubben alltid skall ha minst den kompetens vad gäller tränare,
Drog policy ALKOHOL- OCH DROGPOLICY Som idrottsförening har vi ett stort socialt ansvar för vår verksamhet och hur vi formar idrottens attityder. Syftet.
Välkommen till Alpint skidting
Talangutveckling Ungdom
Obbola IK.
Upptaktsträff ÖLSF Kvarntorp, kumla.
V I S I O N Bättre, Starkare och Roligare Sigtuna IF Fotboll
Föräldrar möte – Lag XX 2017 –xx-xx.
Presentation Alpina Kommittén
Välkommen till Alpint skidting
VÄRDEGRUND/ SÄKERHET/ BEMÖTANDE
Region 1 Planering Tomas Edeblom
Gemensam ANDT- policy för idrottsföreningar i Mölndals stad
Gemensam ANDT- policy för idrottsföreningar i Mölndals stad
Gemensam ANDT- policy för idrottsföreningar i Mölndals stad
Gemensam ANDT- policy för idrottsföreningar i Mölndals stad
Att vara idrottsförälder FC Gute PF 05/06 18 mars 2018
Presentationens avskrift:

Alpint skidting Välkommen till:

Alpint skidting :20Start och summering av vintern som gått (Ulf) 10:30Info om Värmlands Alpina (Ulf) 10:40Tankar om tränarträff, marknadsföring, rekrytering m.m. (Matti) 11:00Utvärdering av träningsverksamheten 12/13 (Matti, Gunnar,Nette) 11:20Presentation och diskussion träning 13/14 (Nette, Matti, Gunnar) 11:40Bensträckare 11:50Info om SISU, idrottslyftet m.m. (Malin Elfman) 12:20Planering tävlingsprogram 2014 (Janne) 13:00Lunch 13:40Information om SkiCross av Erik Iljans, Nationell chef SX 14:00Summering av dagen/övrigt (Ulf) 14:30Avslut

Från ERFA 2006: ”Klarar vi inte rekryteringen efter denna vinter med backarna fulla av skid-barn, då klarar vi det aldrig…” Från ERFA 2007: ”Det kom ingen snö, och inga barn…” Efter 2009: ” Snön kom, och även ungarna!!! Var vi beredda??? Efter 2010: ” Århundradets vinter kom, och även ungarna!!!” Vi var beredda!!! Hur förvaltar vi detta och hur är beredskapen om vintern blir dålig? Efter 2011: ” Ännu en kanonvinter! Massor av tävlingsungdomar!!” Hur har vi det med ledarförsörjningen? Utbildning? Efter 2012: ” Bakslaget kom! Vintern kortare än normalt” Klarade vi att hålla intresset? Vissa, vissa inte… Vad gör vi för att möta fler ”normala vintrar”? Samverkan??? Efter 2013: ”Finfin vinter med åkning fem månader” Full verksamhet, flera lite vilande klubbar är i gång för fullt. Hur gick det till? Var det bara vädret eller..? Utveckling

Idrottsliga framgångar, flera åkare i landslag i Alpint, Speedski och SX. Nya värmlänningar på skidgymnasier Anläggningarna igång tidigt Massor av ungar, fortfarande. Nya? Läger genomförda från september (maj) Tävlingsprogrammet nästan genomfört YJSM i Sunne/TSG/Värmlands Alpina Upp till 200 anmälda på LVC-tävlingar. Värmlandsträning i SkiSunne Alpint skidting

Deltagare LVC/USM-kval

Antal födda i Värmland

Vad gör Värmlands Alpina??? Det som klubbarna väljer att göra gemensamt – Träning – Utbildning – Materielpool – Värmlandsträning i Sunne – Träningssamverkan – Tävlingsarrangemang – Projekt + massor av administration… Vilka är Värmlands Alpina? Alla bidrar?! Vilka jobbar i Värmlands Alpina? AK, tränare… Alpint skidting

Hur tänker vi kring inriktning? Klubben: ”Allt till alla”. Basen i all ungdomsverksamhet Distriktet: ”Hjälp till alla (!) som verkligen vill” Region: ”Hjälp till de som kommit längre” Skidgymnasium: ”Allt för de som kommit längre” Landslag: ”Allt till de bästa” Klubbens/distriktets roll för de som är över 17 men inte är på skidgymnasium eller landslag??? Alpint skidting

Vad innebär detta för Värmlands alpina? ” Vi arbetar mot elit men inte med elit” Alpint skidting

Den aktive: Genom träningsdisciplin, efter egna förutsättningar, visa seriös vilja att utvecklas inom den alpina idrotten och ta ansvar för sin tekniska och fysiska utveckling. Prioritera ett gott studiearbete i samspel med skola, föräldrar och tränare/ledare Ta avstånd från eget och kamraters användande av tobak, alkohol och droger. Ta avstånd från våld, mobbing och rasism. Se sig själv som en viktig del i ett samspel mellan kamrater, vuxna och samhälle där man visar hänsyn, ger stöd och tar ansvar. Värmlands Skidförbund/AK´s ansvar Utbilda, stötta och utveckla ungdomar inom idrotten men också som sociala individer Skapa förutsättningar för skolarbete till exempel genom att bereda tid och stöd för skolarbete i samband med lägerverksamhet. Ge alla deltagare samma möjlighet till utveckling, oavsett förutsättningar och utvecklings-/mognadsnivå Bidra till att förmedla sunda värderingar och visa gott föredöme. Målsmans ansvar Stärka och stötta ungdomar och verksamhet genom att delta och agera som vuxna förebilder Stötta och hjälpa verksamhet och deltagare så att alla på samma villkor, får möjlighet till utveckling, såväl idrottsligt som socialt. Delta i och stödja prioriteringen mellan skola, socialt liv och idrottslig utveckling Bidra till att förmedla sunda värderingar och visa gott föredöme. Alpint skidting Våra värderingar:

Info inför 2013/14 Nationellt: - Nytt tävlingssystem genomfört i vinter - Regler under utarbetande kring barntävlande - Nya regler för finaler U12, U14, U16 - Utrustningsregler för ungdom 2014/15 Distrikt: - U12 har testats i distriktsregi - Samarbete med BohuslänDal fortsätter - Ski Sunne alpin idrottsplats. Fortsättning - Arbetsgrupper för tävling, träning m.m. - Tävlingsmomentet för U10 och yngre…

Träningsverksamheten Nette Raij, Gunnar Bergstedt, Mattias Aronsson

Alpint skidting Tävling Jan Magnusson

Alpint skidting Övrigt?

Nu kör vi så det ryker! Det blir vinter i år igen…