UNG samtalsgrupper.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Frågor som vi brottats med
Advertisements

Men det här är väl ingenting nytt?
En Dag i Ramadan Ramadan
Barn, ungdomar och föräldrar på Internet. ”Internet är inte vår tids inferno utan vårt nya församlingshem” Natalia Kazmierska.
MÄNSKLIGA RÄTTIGHETER
Klicka här för att ändra format på bakgrundstexten Nivå två Nivå tre Nivå fyra Nivå fem Klicka här för att ändra format på bakgrundstexten Nivå två Nivå.
Kanske Gud vill att vi ska träffa några människor som är fel för oss innan vi träffar den som är rätt, så att vi är medvetna om hur tacksamma vi ska vara.
Välkommen Barnet i rättsprocessen Brottsmål & Vårdnadsmål
Maria Bergström Socionom och sakkunnig RFSU
Känner du att du har rätt att älska vem du vill utan att någon lägger sig i?
Swedish mekteb Skärholmen.
Kanske Gud vill att vi ska träffa några människor som är fel för oss innan vi träffar den som är rätt, så att vi är medvetna om hur tacksamma vi ska vara.
VAD ÄR SEX? OCH ANDRA FRÅGOR OM DET DÄR…
Barnkonventionen Rätt att utvecklas som person
Genomförd av Samhällsmedicinska enheten, Örebro läns landsting.
E-bläcket. E-bläcket är ett läs- och teknikprojekt för ungdomar i åldern år i Kungälvs kommun som pågick från februari 2010 fram till våren 2012.
Psykisk hälsa på 1177.se och UMO.se
God Kharma! Detta är en kort men trevlig läsning. Njut! Det här är vad Dalai Lama har att säga inför Allt tar bara några få sekunder att läsa och.
Vilka är vi? Utväg barn/ungdom
Från information till interaktion
Plug In riktar sig till elever som avbrutit eller riskerar att av bryta gymnasieskolan. Nationellt är frånvaron hög, närmare 30 %, för Västerbotten ligger.
Genomförd av Samhällsmedicinska enheten, Örebro läns landsting
Folkhälsoseminarium den 12 september 2012 Klockan 18.00–20.30 Plats: Kunskapens Hus, lokal Olsagårdssalen.
Samma fast olika eller olika fast samma?
Romantiken 1760 – 1840.
Samma fast olika eller olika fast samma?
Genomförd av Samhällsmedicinska enheten, Örebro läns landsting.
, Hej, Nu har snart en termin gått av det här verksamhetsåret. Vi som jobbar med och för era barn summerar det pedagogiska arbetet på förskolan och konstaterar.
Självständighet RättigheterMångfald Resurs Självständighet Rättigheter Mångfald Resurs Självständighet RättigheterMångfald Resurs Självständighet Rättigheter.
Skärp dig! – Hur svårt kan det vara att förändra?
Ta ställning och handla!
Av: Johan, Adam och Caroline =)
Förskolan Sandviks lärmiljöer utifrån läroplanen
Ungdomsråd i region Mitt. Blunda… Tänk på det roligaste/grymmaste/bästa du kan komma på inom gymnastiken. Något du redan upplevt.. Något du skulle vilja.
VAD ÄR EN STUDIECIRKEL? INTRO
Elevrelationer – sociala interaktioner mellan individer i en skolkontext Kontextuell nivå: Interpersonell nivå: Individnivå:
Barnets rättigheter i Sverige och för alla barn i världen
Funktionshinder i tiden 1-2 april, Stockholm Samling för social hållbarhet – åtgärder för jämlik hälsa i Västra Götaland.
Barnets rättigheter i Sverige och för alla barn i världen
Sociala relationer och hjärnan
Linnéa. Gode Gud Jag skriver för att säga förlåt för att jag var arg igår när du ignorera mina böner och ingenting blev som jag ville.
Sexologi för KY Kvalificerad vård och omsorg inriktning geriatrik alternativt funktionshinder Margit Leist Hagström
Nordstjernen Film og TV De tysta barnens röst Dialog- och informationsfilmer om och med barn till föräldrar med en psykisk sjukdom.
Barnets rättigheter i Sverige och för alla barn i världen
Varför frågar vuxna bara en gång och sedan nöjer sig med svaret ”bra”?
Stöd till en evidensbaserad praktik för god kvalitet inom socialtjänsten – brukarmedverkan vid brukarundersökningar inom LSS • • SKAPAD.
FOXPOPULI Introduktion av deltagare – ice breaking och lära känna varandra “ Social entrepreneurship for social change”, Nordplus adult Project ID AD-2012_1a
Självbild, självkänsla & Självförtroende
Att vara tjej eller kille med utvecklingsstörning, hur känns det?
Skolkampanj #nätrespekt Förslag lektion o samtalsguide – unga o vuxna
Barnets rättigheter i Sverige och för alla barn i världen
Prioriterat utvecklingsområde 10/11
Dina rättigheter Du har rättigheter som ung i Sverige!
Kaktusen är taggig, har en mjuk insida, och är en riktig överlevare. Alla kaktusar kan blomma om förutsättningarna är de rätta!
Demokratitorg Ett möte mellan unga och politiker.
Musslan … för dig som har en närstående som dricker för mycket alkohol, tar droger eller mår psykiskt dåligt.
Barn och stress.
/ 1 Hej på er! Det är lätt & rätt att återvinna!.
Ungdomar med hiv - hivskola Christina Ralsgård Nyköping
Förvaltning/avdelning/enhet Socialförvaltningen/ Barn och familjeverksamheten.
Samtidigt som många hem i världen har förstörts, som här i staden Homs i Syrien…
Ungdomsenkäten Om mig hälsa och livsstil bland ungdomar i Östergötland
Anpassad för barn till den som drabbats av en hjärnskakning
”Ester Arg och Daisy Galej” och Babblarna
Hur skapar man ett bra samhälle med hjälp av civilsamhället?
Namn Presentation av er själva samt koppling till ABC. Datum.
Presentationens avskrift:

UNG samtalsgrupper

Våra grupper 8 -12 deltagare Tjejer och killar Funktionsnedsättning Lindrig, måttlig utvecklingsstörning &/eller rörelsenedsättning Klarar & vill delta i grupp Ålder: 15-25 år En gång per vecka, i 1½ timme

Vårt uppdrag Syftet med verksamheten är att utifrån funktionsnedsättningen ge ungdomar anpassat stöd inför vuxenblivandet, att ge ungdomarna möjlighet att träffa andra i liknande situation samt att stärka självkänsla, självförtroende och självbild.

Vilka teman tar vi upp på UNG: Känslor Vänskap Kärlek Sexualitet Funktionsnedsättning Personlig säkerhet Framtid

Vad ska vi fokusera på idag: Vänskap Sexualitet/ Kropp & Känsla Relationer Familj Kärlek

Hur ska en bra kompis vara? Vänskap Hur ska en bra kompis vara? Snäll Omtänksam Trevlig Ringa lagom Schysst Vilja vara med en Samma intressen Påhittig Rolig

Heta Stolen Värderingsövning Om vänskap

Kärlek Snygg Pinsamt Spännande Vart känns kärlek? Härligt Hur kan kärlek kännas? Pirrigt Läskigt Kul Ont Underbart Svårt Arg

Jag älskar = Kär? Vad gör man med vem? Familj Kompis Partner Kolla på TV Bio Skicka SMS Kyssas Göra slut Äta mat Berätta hemlisar Kollo Hångla Kramas

Romantiska kärleken?

Vem ska prata om sexualitet?

FN:s/WHO konvention om mänskliga rättigheter ” Sexualitet är en integrerad del av varje människas personlighet, och det gäller så väl man som kvinna som barn. Den är ett grundbehov och en aspekt av att vara mänsklig, som inte kan skiljas ifrån andra livsaspekter. Sexualitet är inte synonym med samlag den handlar inte om huruvida vi kan ha orgasmer eller inte, och är inte heller summan av våra erotiska liv. Dessa kan men behöver inte vara en del av vår sexualitet. Sexualitet är mycket mer: den finns i energin som driver oss att söka kärlek, kontakt, värme och närhet. Den uttrycks i vårt sätt att känna och väcka känslor samt att röra vid varandra. Sexualitet påverkar tankar, känslor, handlingar och gensvar och därigenom vår psykiska och fysiska hälsa.”

Hur gör vi på UNG? Material Skojigt Värderingsövningar

UNGs material tips: www.umo.se Ungdomsmottagning på nätet www.rfsu.se Materialbank om sexualitet. Där finner du bland annat böckerna ”Kukkunskap” och ”Fittfakta”. www.fragachans.nu Interaktiv frågelåda för ungdomar och vuxna   www.kidpower.se Om personlig säkerhet www.lofgren-martenson.com Lotta Löfgren Mårtenson, professor i hälsa och samhälle med inriktning sexologi. Boktips och kunskapsbank. www.ur.se Sök på Sexbyrån. Ett filmmaterial i 6 delar som tar upp allt från onani, kärlek och preventivmedel riktad till målgruppen unga som har funktionsnedsättning. ”Lilla snippaboken” och ”Lilla snoppboken” av Dan Höjer och Gunilla Kvarnström ”Lätta sexboken” av Inti Chavez Perez och Sara Teleman ”Världens viktigaste bok” av Nathalie Simonsson

Flörta, mer än att bara blinka. Titta, le & fråga.

Slut! Tack för oss ung@sll.se