Det ungdomspolitiska samarbetet i EU ska genomföras i dialog med unga – en dialog som i Sverige drivs av LSU och två EU-representanter.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Svenska Kommunförbundet och Landstingsförbundet i samverkan 1 Ungdomspolitik i Sverige och Europa – var blåser vindarna? Calle Nathanson Tillväxt och samhällsbyggnad.
Advertisements

Hålltider för dagen 9.00 Kaffe 9.30 Inledning, start
Vad är Envi-Card? - Ett effektivt intranetverktyg som underlättar
Regionalt resurscentrum för jämställd tillväxt
Nuläges Analys - utse en bordsvärd - utse en tidshållare - utse en sekreterare Runda Vilka framgångar ser du att ni redan har gjort i i ert projekt? Vilka.
Geografisk indelning OK med administrativ indelning enligt DF
Från teori till praktik
Sammanhållen vård och omsorg om de mest sjuka äldre
Unga14 10 – 21 februari (v 7-8) sker en mätning av folkhälsa bland barn och unga.
Kvalitet och inflytande i förskolan och skolan
Viva arbete unga UGS Studieavbrott. Viva arbete unga UGS Agenda  Varför detta  Kvalitetssäkring  Hur göra detta  Vad ska ni göra – enkel rutin  Överblick.
Den nationella ungdomspolitiken
Om vi fick bestämma. För, med & av unga Vad är en ungdom?
Dialogkort - arbetsmiljö och hälsa
EU europeiska unionen.
Lokal Pedagogisk Planering
Så styrs Sverige.
Ungdomspolitiken i Sverige Ansvar nationellt: Integrations- och jämställdhetsdepartementet, Ungdoms- och folkrörelseenheten Ungdomsminister: Nyamko Sabuni.
Elevhälsovården Rikskonferens 14 sept 2009
Ungdomsdialog Alfta 12 maj. LUPP 2010 Vad är LUPP? Hur ska vi få länets högsta svarsfrekvens? Vad gör elevråden? Information från respektive elevråd U-råd.
Nätverk för plattformsledare 17/ Anna Lilja Qvarlander
Mål- och resultatstyrning
”Jag vill vara konstruktiv i debatten”. ”Jag vill inte vara en papegoja och upprepa vad andra sagt i syfte att höra min egen röst…även fast den är trevlig.
Lupp - Lokal uppföljning av ungdomspolitiken. Incitament för att ta hänsyn till barn och unga Nationella ungdomspolitiska mål Nationella ungdomspolitiska.
Europeiska regionalfonden Medborgarbudget. Varför medborgarbudget? För att öka medborgarnas möjlighet till inflytande över budget och resurser Vilka har.
Med fokus på unga En politik för goda levnadsvillkor, makt och inflytande Foto: Colourbox.
Vårdförbundets idé om en hälsosam vårdmiljö
ST inom FK Arbetsplatsfacket
Våga visa resultat i kulturverksamhet! Lena Dahlstedt Biträdande stadsdirektör
Samarbete med seniororganisationer Mål: Att få Esther delaktig i sin vård. Att sprida information om nätverket till seniororganisationerna.
Att skriva en debattartikel
20 april 2010 Inflytande, kreativitet och innovation i Nackas skolor!
Tematiska gruppdiskussioner
Leonardo da Vinci - partnerskap Ny möjlighet till europeiskt samarbete för yrkesutbildning.
Regional utvecklingsstrategi – RUS – antogs 2010 Mobilisering och kraftsamling Regionala prioriteringar En riktningsgivare med vision, mål och strategier.
LFA Steg 1: OMVÄRLDSANALYS
När projekt blir mer än ett gästspel Regional lärkonferens - För samverkan, lärande och erfarenhetsutbyten 30 september – 1 oktober 2010 Skellefteå Carina.
Landsbygdsstrategin och Landsbygdssäkring Christina Nordin Landsbygdsdepartementet Sjöbo 15 oktober 2012.
Ortsutveckling Skebokvarn Välkommen! Stormöte 19 november 2012.
Välkommen! Stormöte 22 oktober 2013 Ortsutveckling FLENS STAD.
Årligt EU-evenemang sedan Spegla den kulturella mångfalden inom EU. Europas kulturhuvudstad.
Beredningsprocessen vid förslag till nya Nationella riktlinjer och Nationell utvärdering.
Uppstartsmöte Nytt Landsbygdsprogram Vad händer nu? Sid 1.
Barn och ungas rättigheter BRÅ
Demokratins metoder ”Folket ska styra”
EU-motstånd förr och nu Transkription:. 01:29 – 02:10 Ja, i Sverige har vi ju inte jättemånga partier kvar som faktiskt driver(1)
Årligt EU-evenemang sedan Spegla den kulturella mångfalden inom EU. Europas kulturhuvudstad.
Demokratins utmaningar och förtroendevaldas roll
Ortsutveckling Skebokvarn Välkommen! Stormöte 18 november 2013.
Visioner för Stockholmsregionens EU-samarbete Per Spolander, VD Stockholmsregionens Europakontor Pre-Info Day Järfälla, 5 maj 2010.
TILLSAMMANS FÖR ETT FOSSILOBEROENDE VÄSTRA GÖTALAND
Vad tycker du? När man diskuterar berättar man vad man tycker om något. När jag tycker något har jag en åsikt. Ett finare ord för att säga något är att.
Internportal - möte med ambassadörer
Inledningen Vinna lyssnarens välvilja ”Jag är ingen talare”
Nationell plattform för förbättringskunskap & Sommardialog
MER ”EGENTID” – SÅ STÄRKER VI BARNENS MÖJLIGHET TILL SJÄLVBESTÄMMANDE OCH INTEGRITET Bambi Ekonomisk förening – Bambi Korttidshem, Matilda.
Framtidskartläggning
Att driva förändringar med hjälp av kommunikation - Så nyttjar du kommunikationens kraft på bästa sätt i ditt förändringsarbete.
Barnkonventionen och ungdomspolitiken. Kommuner och landsting/regioner är viktiga aktörer.
UC+, vad är det? - UC+ är en förkortning av Utvecklingscentra Plus. - UC+ är en del av Utvecklingscentra Uppsala, en operativ enhet i samverkan med Upplands.
Vägledning - 7 steg för en lyckad genomförande av LIKA socialtjänst
Vägledning - 7 steg för ett lyckat genomförande av LIKA socialtjänst
Gemensamma grunder för samverkan och ledning vid samhällsstörningar Material och metodstöd När projekt LOS avslutas kommer MSB:s linjeverksamhet att fortsätta.
Metodstöd Att arbeta med MUSK-resultatet
Tendenser i EU:s miljöpolitik
Regional Vattenförsörjningsplan
Hemtjänstprocessen, bakgrund
Till dig som är chef Materialet som ligger i ledningssystemet under verksamhetsplanering och uppföljning, jämställd och jämlik verksamhet, jämställdhet.
Förstudie Friluftslivets år 2020
Projektplaner maj 2018 för förstudie tidiga insatser på skolans arena vid, eller risk för, psykisk ohälsa.
Presentationens avskrift:

Det ungdomspolitiska samarbetet i EU ska genomföras i dialog med unga – en dialog som i Sverige drivs av LSU och två EU-representanter

Ett ramverk som låter unga runt om i EU komma till tals i syfte att göra EU:s ungdomspolitik bättre VAD ÄR RÖSTRESAN GENOM EU?

AKTÖRER

VILKA ÄR NATIONELLA ARBETSGRUPPEN? Personer med god insyn i ungdomsfrågor och politiska processer – ett stöd för EU-representanterna under hela Röstresan

Länken mellan svenska ungdomar och EU – samlar in och representerar Sverige i förhandlingarna med de övriga länderna VILKA ÄR EU-REPRESENTANTERNA?

VARFÖR GÖRS RÖSTRESAN? För att säkerställa ungt inflytande inom EU:s ungdomspolitik

När EU-representanterna och de lokala ambassadörerna samlar in ungas åsikter kan var och en bidra bidra på många sätt VAD KAN JAG BIDRA MED?

HUR GÅR RÖSTRESAN TILL? Röstresan är uppdelad i tre faser på ett halvår vardera – förberedande, insamlande och konkretiserande

UNGDOMSMINISTERMÖTE + RÅDSSLUTSATS UNGDOMSKONFERENS MED EU-RAPPORT SVERIGERAPPORT FASTA MOMENT Varje fas innehåller samma moment även om fokuset kan variera beroende på fas

FÖRBEREDELSEFASEN Slår fast vilka frågor som ska prioriteras och hur den fortsatta Röstresan ska genomföras på ett effektivt sätt

Samlar in vad unga i EU:s alla länder tycker i de prioriterade frågorna – alla svenska åsikter som inte tas med till nästa fas, fångas upp på andra sätt INSAMLINGSFASEN

Samlar in vad unga i EU:s alla länder tycker i de prioriterade frågorna – alla svenska åsikter som inte tas med till nästa fas samlas upp på andra sätt

INSAMLINGSFASEN Samlar in vad unga i EU:s alla länder tycker i de prioriterade frågorna – alla svenska åsikter som inte tas med till nästa fas samlas upp på andra sätt

Åsikterna konkretiseras till sakpolitiska förslag för EU:s Ungdomsministrar att implementera i sina respektive länder KONKRETISERINGSFASEN

RÅDSLUTSATSER Åsikterna konkretiseras till sakpolitiska förslag för EU:s Ungdomsministrar att implementera i sina respektive länder

RÅDSLUTSATSER Åsikterna konkretiseras till sakpolitiska förslag för EU:s Ungdomsministrar att implementera i sina respektive länder