Helpdesk – 10 i topp.. 2 Glömt anv.namn/lösenord –Användaren har bytt anv.namn/lösen och kommer inte ihåg till vad, eller så har de inte kvar mailet de.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Snabbguide och tips.
Advertisements

BAS-M Hur du på ett enkelt sätt administrerar din båtklubbs register.
Handledning för innehavare och kontaktpersoner i JPBS.
Geometri 3x^5 Vinklar och areor Exponenter
Ny version av VFU-portföljen!. Nyheter ● Release den 27/8 ● Studenten lägger själv till sin VFU-kurs ● Möjlighet att ladda upp Mp4 (filma med mobil) ●
Naturvårdsverket | Swedish Environmental Protection Agency
Skapa ett video-CV på YouTube
PowerPoint av Bendik S. Søvegjarto Koncept, text och regler av Skage Hansen.
Om studentwebben Mitt Lnu – Bakgrund
Domarassistenten.com - en introduktion för domare
void hittaMax(int tal[], int antal, int *pmax) { int i; ??=tal[0]; for(i=1;i??) ??=tal[i]; } int main() { int v[]={1,2,3,4,2}; int.
Word Word är ett av de vanligaste ordbehandlingsprogrammen. Vi skall idag gå igenom de vanligaste funktionerna i programmet. Fördelarna med att använda.
Några moln tillgängliga gratis på Internet
NyA version 10 I produktion 13 september Presentation på NUAK på 28 september 2010.
hej och välkomna EKVATIONER Ta reda på det okända talet.
E-post juni 2013.
Utbildning föreningsadministratör. Viktiga datum! Fr.o.m. 1/ är det krav på att aktiviteter/sammankomster ska närvarorapporteras i kommunens system.
Naturvårdsverket | Swedish Environmental Protection Agency 1 Det här bildspelet är till för dig som arbetar på Naturvårdsverket och vill ha.
Aktivitetskort på nätet
Introduktion i webbpubliceringsverktyget
1 Liten summering: 1.Adress: ’ För att logga in på wlanet med bibliotekskortet är lösen = ’1111’. Kortnummer står på kortet! 2.Välj ’Admin’
Manual för ledare Ledare = du som är ansvarig för en eller flera träningsgrupper inom din förening, men i övrigt inte har några speciella administrativa.
Robert Larsson IT-chef Riksidrottsförbundet Bosön 17 februari 2009.
Hemsida, Grundutbildning
- en del av svensk idrott
VAD HÄNDER MED LOK-STÖDET? Från manuellt till digitalt Från nu och in i framtiden.
- Gå till adressen kronoby
Links2keep - Nyb ö rjarguide. Links2keep Här kommer alla dina länkar att visas. Länkarna som du kan se på startsidan är exempel och kommer inte finnas.
EKÄNGENS IF NÄRVAROREGISTRERING MEDLEMSHANTERING ADMINISTRATION.
Medlemsregistrering SAFF har skapat en förenklad version på hur ni i föreningarna lägger upp era medlemmar. Har ni frågor ring Marika Holm på
Unik Guide för föräldrar
Happy.ax lathund till WordPress
Rekvirera arbetsgivarstöd via internet
Redaktörsnöjdhet. Umbraco + Formulär fungerar bra Kan ställa in startsida för resp redaktör Fungerar att redigera i iPad Redaktörsgränssnittet var responsivt.
De 6 största hoten mot din PC. 1. Datorns skydd är för dåligt Kolla virusskyddet Kör fullständig virusgranskning emellanåt Ha en endast ETT virusskydd.
Enkäten Arbetsmiljöundersökning. Enkät - Massor med problem  Er ”klient” har massor med problem. Ta fram de tre viktigaste.
Målgruppsfokusering och modernt verktyg vid lansering i februari
Utbildarforum 1-2 september
 Installation av Windows Vista (Kapitel 9)  Haidar Al Attar (IT lärare)  Jensen Education.
IdrottOnline - Senaste Nytt Nytt vecka 18 – IdrottOnline Förbund Tvåvägskryptering av lösenord ändrat till envägskryptering. Befintligt lösenord.
SENASTE NYTT 29 APRIL. Innehåll Aktivitet Hemsida Avgifter Administration Nästa tillfälle.
- Administration. IdrottOnline administration nyheter -09 Integration med Tävlingsadministrativa system för Skidor, Friidrott, Orientering. - sept. Förbättringar.
- en del av svensk idrott Kalender Administration.
1 Jan Lundström OV’s Hemsida Utbildning Ledare. 2 Jan Lundström OV’s Hemsida Standard Lagrum.
Utbildningsupplägg IdrottOnline. Tre olika utbildningsområden IdrottOnline – Hemsida Grund Fördjupning Arbetsrum IdrottOnline – Medlemsregister Grund.
1 Registrering och uppladdning shp-filer för geotekniska undersökningsområden - startläge.
Regler för citatteknik
SNABBGUIDE FÖR KOPIERING PÅ CANON imageRunner ADVANCED Denna guide är till för att du snabbt skall komma igång med att utnyttja din Canon imageRunner Advanced.
Skrivardagar januari Artikel - Reportage - Nyhet - Notis - Inledare/ledare - Krönika - Insändare - Debattartikel - Pressmeddelande.
1. Ny adress Från och med den 24 oktober används följande adress: Den gamla adress kommer omdirigeras till den nya.
Beskrivning av vår hemsidas funktioner och tjänster.
Att ordna utbildning för designers och behandlare i SoB Ett exempel på hur det kan gå till, tips och reflektioner KRISTINA MORÉN VERKSAMHETSUTVECKLARE.
Workshop 2: Skapa egna e-tjänster och skicka ärenden till era patienter.
Webbanmälan till högskolestudier HT 2017
Webbanmälan till högskolestudier HT 2016
Gymnasievalet 2017.
Så här anmäler du dig till högskolan VT18
Michael Hansson Löfqvist SISU Idrottsutbildarna Stockholm
Om du jobbar i huset (ekero1)
Event-modulen Grundläggande info En introduktion
Så här anmäler du dig till högskolan HT18
Så här anmäler du dig till högskolan HT18
Elevsidan Indras startsida – länk finns på
Registrering av valorganisation
Att göra om en bild med text till textfil
Lägga in ny medlem Ta bort medlem
Validera hjärtstartare i Sveriges Hjärtstartarregister
Nya Rum i Skolwebben
Att använda nya Olweus dataweb Uppdaterat 17e oktober 2011
Presentationens avskrift:

Helpdesk – 10 i topp.

2 Glömt anv.namn/lösenord –Användaren har bytt anv.namn/lösen och kommer inte ihåg till vad, eller så har de inte kvar mailet de fick första gången med uppgifterna. Hjälp: Det kommer under hösten komma en ny inloggningsfunktion som ska bli bättre där användaren ska kunna hjälpa sig själva med t ex nytt lösen eller ta hjälp av administratören i föreningen. Tips att spara inloggningsmailet och inte byta anv.namn eller lösen till dess att den nya funktionen är på plats.

3 Ej fullständigt personnummer –Användaren saknar personnummer och kan då inte logga in. Hjälp: V.37 kommer en funktion där de själva kan skriva in personnummer om de saknar detta i systemet.

4 Felaktiga tecken i anv.namn När användaren byter anv.namn använder de ogiltiga tecken t ex ´ Hjälp: Byt inte användarnamn eller se till att använda endast bokstäver eller siffror.

Loggar in på fel sida Efter att ha aktiverat sin sajt går många till och försöker logga in istället för på den sida som de just har skapat. Hjälp: Man loggar alltid in på den webbadress som man just aktiverat (den står på sidan när aktiveringen är klar).

6 Utrymme i ImageVault Utrymmet är slut i ImageVault och de vill ha mer. Hjälp: V.37 kommer vi att utöka allas utrymme till 1 GB för förening och 100 MB för arbetsrum.

Filer existerar inte i ImageVault När användaren försöker ta bort filer så går det inte pga att IV säger att filen inte existerar. Hjälp: Verkar vara en bugg som vi just nu försöker reda ut. Det verkar som att original filen är borttagen men redigerade kopior ligger kvar. Avvakta lösning, kommer läggas ut under uppdateringar på

Använder ej lagrum på rätt sätt Många kopplar idag inte sina lagrum till lag och kan då heller inte utnyttja den fulla funktionaliteten. Hjälp: När man skapat ett lagrum se då till att koppla det till rätt lag (ett eller flera) så att laget kan se endast sina egna matcher och resultat. Använd arbetsrum istället för vanliga webbsidor för lagen.

9 Medlemslistan visar felaktiga personer Medlemslistan (truppen) visar personer som inte är grönmarkerade som medlemmar i arbetsrummet eller personer som inte ens finns i medlemsregistret längre. Hjälp: En bugg som förmodligen kommer rättas de närmaste veckorna. Beror på att vi precis har styrt om mot nya databaser och alla personer inte har haft fullständiga personnummer och därmed inte finns i de nya databaserna. Avvakta så kommer det lösa sig.

10 Använder ej sorteringsordning på sidor Användare vet inte att funktionen sorteringsordning finns eller så använder de den på fel sätt. Hjälp: Påvisa hur man använder sorteringsordningen med index (som är den vanligaste i huvudmenyn). Man behöver endast ställa in valet Sorteringsindex på föräldern och sedan indexera barnen.