Instruktion för montering och användning av kodad bokstavsram för ögonpekning De fyra liggande A4-bilderna lamineras tillsammans i en stående lamineringsficka.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Pragmatik Funktionellt perspektiv - studiet av språket i kontexten
Advertisements

Fem goda vänner på äventyr De fem goda vännerna träffades varje dag och hittade på nya bus. Den här dagen hade myggan en idé. ”Jag vet, vi flyger till.
Snabbguide och tips.
Bildspel för montage av knoppar och handtag
När Ella fick plaströr i öronen
Mekanikern tittar frågande på henne: "Vad är en "710"???"
BAS-M Hur du på ett enkelt sätt administrerar din båtklubbs register.
Handledning för innehavare och kontaktpersoner i JPBS.
Warpen BK Här följer en instruktion hur man plockar fram egen statistik från datafilen. Det finns två sätt att få fram statistik. Man byter antal dagar.
Mer om Figurer och Bilder i PowerPoint
Boken ”Min pappa är snäll och min mamma är utlänning” skriven av Emmy Abrahamson är en humoristisk ungdomsroman som behandlar kulturskillnader och bygger.
Ingen äldrevård för mig !!
PowerPoint av Bendik S. Søvegjarto Koncept, text och regler av Skage Hansen.
First Class Arken - Introduktionskurs
En Modern Saga Grodkonungen.
Frågor på ytan, under ytan och på djupet
PowerPoint laget av Bendik S. Søvegjarto Koncept, text och regler av Skage Hansen.
Hans och Greta.
Månadsbrev oktober 2013 Måsen
Komplement Bornholmsmodell för förskolan
Problemsnack eller bygga lösningar.
Word Word är ett av de vanligaste ordbehandlingsprogrammen. Vi skall idag gå igenom de vanligaste funktionerna i programmet. Fördelarna med att använda.
® BrucElvis Gå vidare genom att klicka på musen !
VIKTIGT! TAG DETTA BUDSKAP PÅ ALLVAR!
Avgiftslista via Internet
Enkel dator teknik Tips och tricks.
 Eftersom Nikolas är humanist och Edina muslim kommer dom inte ha ett ’’vanligt’’ religiöst bröllop och måste tänka på vissa grejer innan dom ingår äktenskapet.
Chefen tittar förtvivlad på sin klocka och upptäcker att hans underordnad inte kommer att komma i tid för att hålla ett mycket viktigt seminarium på en.
5. Grafiska objekt Redan på övning fem av sex! Här handlar det om att rita själv, färglägga och att låta kreativiteten flöda. Något för dig? Ritverktyg.
ersätter substantiv ex: personliga, possessiva, reflexiva, relativa
De tävlande börjar med att skriva in sina namn i resultattabellen. PerUllaIngaEgon Per börjar slå med två sexsidiga tärningar. Han får 5 och 2. Gränsvärdet.
©storm.
Dom, de eller dem? Förklaring.
Tentamensdags och lab 3…. Större program delas normalt upp i flera filer/moduler vilket har flera fördelar:  Programmets logiska struktur när man klumpar.
Rita av.
Bråktal Av: Kawa Ali Matte och NO lärare Örtagårdskolan Vt: 10
Information om hur man spelar Trafik!. Din väckarklocka ringer på morgonen och du går upp och gör dig i ordning. Efter en smaskig frukost är du på väg.
Sektorn för Socialtjänst
Tentamensdags och lab 3…. Större program delas normalt upp i flera filer/moduler vilket har flera fördelar:  Programmets logiska struktur när man klumpar.
Syfte/Mål Här följer brödtext med vad ni hade för bakgrund och mål för arbetet. Ha gärna lite luft mellan styckena. Inte för långa textstycken. Vnvnvnvnvnvnvnvnvnvnvnvnnnnnnnnn.
Den oroliga chefen kollar på klockan, Hans bästa arbetare är sen, Och snart börjar ett viktigt möte. Chefen bestämmer sig för att ringa hem till honom.
PerUllaIngaEgon 1.Skriv in de tävlandes namn. 2. Per börjar slå med två tjugosidiga tärningar. Han får 15 och 5. Gränsvärdet för första höjden är =10,
Vuxenfråga 1 På bilden ser du en vanlig tärning med tre prickar på framsidan. Hur många prickar finns det på baksidan?  1 2 st X 4 st 2 5 st.
Manual: Att lägga till personer i en grupp. (Tryck på F5 för att se PP-presentationen)
Övning 4 Ritobjekt.
Du ska nu starta bildspelet för övningsuppgiften. För att göra detta leta upp på din sidan symbolen, som visas nedan och klicka på den. Klicka var som.
FOTOTAVLAN Förminska fotot i t.ex. GIMP till ca 300px brett. Klistra in här i mallen. Högeklicka på bilden och välj ”storlek”. Bredden ska ändras till.
Grupparbete kuddfodral – sociala medier
Arbetsgång 16/1 Gör uppgiften: ”Samma motiv på grundfärgerna”
Adam tänker 1.Han heter Adam. 2.Han tänker inte så bra. 3.Han är arg. 4.Jag tror att han kommer från USA.
BUDDHA Buddha betyder den upplyst den första Buddha hette Siddhartha.
Välkommen till! Varför QualisTorget – vad kan QualisTorget göra för Er skola? QualisTorget beskriver denna webbtjänsts funktion på ett bra sätt, eftersom.
Google SketchUp Del 1.
BokID Jonas, Johanna och Linda IDmb 05. Framtidens bibliotek Bibliotekskänsla Tidlöshet Tidlöshet Unikt ställe Tekniken finns dolt Kunskap och böcker.
Nanas oboy!.
Version 1.2 Övningsuppgift Skriva och justera vårdplan Du ska starta bildspelet för övningsuppgiften. Klicka var som helst för att börja. Version 1.3.
Version 1.11 Du ska nu starta bildspelet för övningsuppgiften ’Slutenvårdens läkare’. För att göra detta, leta upp symbolen som visas nedan och klicka.
Av Jesper, Fabian och Simon
Uppstart iPad Höörs kommun.
AV: Nell, Hugo och Rebecka
Tommy Nilson Föreningen DIS Datorhjälp i Släktforskningen © Bengt Kjöllerström | Modul 31.
Vi uppfattar verkligheten på olika sätt
Lathund för Marknadsplatsens sökfunktion. Översikt Detta är en lathund för Marknadsplatsens nya sökfunktion. Vi börjar med en kort genomgång av de olika.
Addition-uppställning
Enkel dator teknik Tips och tricks. Välja storlek och radavstånd Här väljer du storlek på texten vi vill att ni använder 14 p till rubriker och 12 p till.
På vissa datorer behöver du trycka på F5 för att starta bildspelet.
Instruerande text.
Matdagbok 1177.se.
A O U Å E I Y Ä B C D H J K N P Q T V X Z
C H M S X Å A F K P Q V B G L R W Y D I N T Z Ä E J O U Ö
Presentationens avskrift:

Instruktion för montering och användning av kodad bokstavsram för ögonpekning De fyra liggande A4-bilderna lamineras tillsammans i en stående lamineringsficka av A3-format. Bild 3 och 4 placeras under varandra (A) och på baksidan av dessa placeras bild 5 och 6 (B). Man kan också välja att laminera med A4-plast och sätta en spiralbindning emellan den övre och nedre ramen. Klipp titthålen i papperssidorna innan du laminerar. Klipp hål i plasten efter laminering. A Håll ögonpekningsramen så användaren ser den på detta sätt. Be honom/henne först titta på den övre ramen och leta upp önskad bokstav i någon av de fem rutorna. Lyft sedan upp ramen så du tittar genom det nedre hålet. Be användaren att återigen titta på samma bokstav som tidigare. Denna kan nu ligga på en annan plats

B Du, som tolk, ser ögonpekningsramen på detta sätt. När användaren väljer bokstav i den övre ramen, följer du hans/hennes blick genom titthålet. Blicken kommer stanna på en av de färgade rutorna. När han/hon väljer i den nedre ramen stannar blicken istället på en bokstavsruta. Den bokstav som har samma färg som rutan i den övre ramen är den önskade. Exempel: Du ser att Kalle först tittar på den blå rutan. Sedan tittar han på rutan längst ner till höger. Där letar du efter den bokstav som är blå, vilket här är S. B

B G L R W Y C H M S X Å A F K P Q V E J O U Y Ö D I N T Z Ä

A B C D E F G H I J K L M N O V Y Å Ä Ö P R S T U Q W X Z Y

M L K O N H G F J I C B A E D S R P U T Å Y V Ö Ä X W Q Y Z