Diskussionsmöte 2012-06-16 i Södertälje Frågeställningar som diskuterades: Vad har Ni som medlemmarnas för synpunkter på Svenska Rottweilerklubben/AfR.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Insamling och gallring
Advertisements

Material för projektarbetet
Livsåskådning och religion
Att tydliggöra de långsiktiga målen i Lgr -11 och kunskapskravens fem övergripande förmågor för elever, föräldrar och pedagoger.
Svenska Brukshundklubben - en målstyrd organisation
Nivåanpassad träning För att inkludera alla
Träddiagram - ett sätt att ta fram aktiviteter och prioriteringar för hur man ska jobba med ett visst område.
HITTA DITT SÄTT ATT HJÄLPA Rödakorsveckan 5– Osaa auttaa, osaa pelastaa.
Solanderskolan presenterar
Minnesanteckningar från förtroendevaldsträff 15/
Tematräff 4 vid distriktsträffen 2012 Micke Melander.
Affärsplaner för samhällsentreprenörer?
Markör Marknad och Kommunikation AB 2009
Liten introduktion till Wiki’n som KunskapsDatabas
Info om vår verksamhet - (lokalklubbens namn här) & Svenska Brukshundklubben Fokus skall vara att knyta samman nya medlemmar med aktiva medlemmar för.
Qvinna Ombord En tillgång för kretsen och en möjlighet till fler medlemmar.
Välkomna till en träff om LEO. •Ge möjlighet till ungdomar att få en aktiv fritid. •Få ett intresse för Lions bland unga. •Få in yngre medlemmar i lionrörelsen.
Instruktioner Vilken grupp av frågor känner du att du instämmer mest med? Instämmer du i hög grad med de första 10 frågorna är din självkänsla lägre.
Syftet med en personlig handlingsplan
Hur fungerar värdegrundsarbetet i vardagen, på operation 2010? På kliniken IVAK/OPERATION, startade ett värdegrundsprojekt Detta har lagt grunden.
Att tala för att övertyga
Nätverk i Sveriges HR Förening. Vad är ett nätverk? ” Ett nätverk är en grupp som har en gemensam bas och ett gemensamt mål eller en gemensam idé, med.
PTA – vad är det? Aktiva föräldrar – aktiva val. Stadgar §1 Föreningens ändamål Stödja IES i Karlstad för elevernas bästa Arrangera sociala aktiviteter.
U t v e c k l i n g s c e n t r u m Chefsdagen 5/
K ALLE K ARLSSON IUP vt J AG GÅR I SKOLAN FÖR ATT …
Studiecirklar – att kunna vidareutveckla alla aktiva inom en ideell förening Ett samarbete med Göteborgs innebandyförbund och Sisu.
Förhandstitt på klubbens excellensprocess Följande bilder används under en CEP- kurs.
935 medlemmar 935 medlemmar 23 gruppträningspass per vecka 9 barnträningspass per vecka 29 ledare 17 värdar.
Svenska Brukshundklubben Stockholmsdistrikt Välkomna ! © CGH
Positiv Livskraft © Att komma dit du vill
”Jag vill vara konstruktiv i debatten”. ”Jag vill inte vara en papegoja och upprepa vad andra sagt i syfte att höra min egen röst…även fast den är trevlig.
Barns delaktighet _____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
VISION 2008/ 2009 Alpina sektionen Alpin skidåkning för gemensam utveckling och framgång, med bredd och elit i symbios. 1.
Busfröna och framtiden... Enkät Antal inkomna svar 21 st varav 2 st med enbart kommentarer Utskickad till 51 medlemmar dessvärre efter en gammal.
Känna till och ha provat metoder och verktyg för processledning
Resursgruppmöte 1:a mötet inom 3 månader
Medlemsrekrytering Vaffö dådå?. Analys Varför ska vi rekrytera nya medlemmar? Uppgift: Diskutera fram 2 st anledningar varför vi ska bli fler medlemmar.
Medlemsmodellen SPF Runö 10 oktober Om Medlemsmodellen Vi jobbar med förhållningssätt, metoder och strategier för att öka er förmåga att rekrytera,
Delaktighet.
Svenska Brukshundklubben 1 Svenska Brukshundklubben, en organisation i världsklass, som med ledande kompetens siktar mot framtiden och skapar glädje och.
Uppstartsmöte – Nya lag 2014 Flickor och Pojkar -09 Ekängens IF 1.
Att förstå beteenden- grundläggande inlärningsteori
Verksamhetsplan Avesta Volley 2013/2014. Sammanfattningsvis: Under verksamhetsåret 2013/2014 kommer föreningen främst att satsa och fokusera på våra Kidsvolleybarn.
Verksamhetsplan Avesta Volley 2014/2015. Sammanfattningsvis: Liksom under föregående verksamhetsår kommer föreningen under 2014/2015 fortsätta att satsa.
V RETAGYMNASIETS H ÄSTFÖRENING Ungdomssektionen. V AD Ungdomssektionen är där vi ungdomar kan vara med och bestämma. Där kan vi vara med och påverka resten.
Affärsplaner för samhällsentreprenörer? Distanskurs i SHE 4 april 2011 Fredrik Björk, Malmö högskola.
I ponnycupen åker en ridskolas elever till en annan ridskola för att tävla på deras ponnyer. Det är samma ponnyer som går för båda lagen. Antalet matcher.
MAKTLEKAR.
UNF STÖDGRUPPER. Vad är en stödgrupp? (1) Vem vänder sig stödgrupper till? Vilka träffas i stödgrupper? Hur ser en stödgruppsträff ut?
Analysförmåga Jämföra: Likheter och skillnader, för- och nackdelar
Synpunkter, klagomål och beröm
/ 1 Hej på er! Det är lätt & rätt att återvinna!.
SÅ GÖR VI EN VERKSAMHETPLAN- UTIFRÅN SPF SENIORERNAS MÅL OCH RIKTLINJER 2.
Idéstuga – samla en grupp med både nya och gamla medlemmar och ta tillsammans fram förslag på nya aktiviteter.
Hur får vi Sigbox att bli en helhet? BFL, SUA, IKT.
Utvärdering av workshop - Future Living Vilken grupp tillhörde du? NamnAntal% Byggteknik & Affärsmodeller för framtida bostäder 637,5 Energi och flödeseffektivitet.
Välkomna till en träff om LEO. Ge möjlighet till ungdomar att få en aktiv fritid.Ge möjlighet till ungdomar att få en aktiv fritid. Få ett intresse för.
Klubbfunktionärer. Ledarskap Ansvar Krav Befogenheter Deltagande i möten –Zon, distrikt, multipeldistriktet Representation.
UTBILDNING MIRIAM M EDLEM 1. AGENDA INLEDNING ALLMÄNT OM MEDLEM KOPPLING ANDRA MODULER INTEGRATIONER SÖK OCH VISA ANSÖKAN SKAPA MEDLEM HUSHÅLLSMEDLEM.
Sveriges läkarförbund Student medlemmar Läkarstudenternas fack Del av Sveriges läkarförbund Partipolitiskt obundet Individuell rådgivning Nätverk.
Vi är en förening med bred ungdomsverksamhet inom fotboll. Vi har 18 lag, 574 aktiva ungdomar, 3 seniorlag och totalt 1400 medlemmar. Det är fantaskiskt.
Svenska Brukshundklubben
När säger du ifrån? Om civilkurage på nätet.
Här kommer vi att titta lite på hur vi vill arrangera JSM i framtiden, då vi har upptäckt att det är väldigt få klubbar som är intresserade av att ta sig.
FRAMGÅNGSFAKTORER FÖR VÄRVNING.
FRAMGÅNGSFAKTORER FÖR VÄRVNING.
VÄRDEGRUND/ SÄKERHET/ BEMÖTANDE
GDPR Vi äger inte våra medlemmars personuppgifter, vi lånar dom.
Distrikt 2370 Presidentutbildning – PETS 2019 PDG Anna König.
Presentationens avskrift:

Diskussionsmöte i Södertälje Frågeställningar som diskuterades: Vad har Ni som medlemmarnas för synpunkter på Svenska Rottweilerklubben/AfR och facebook? Bruksmästerskap för Rottweiler, hur ska det se ut i framtiden? Hur motiverar och engagerar vi fler medlemmar i Svenska Rottweilerklubben/AfR?

Diskussionsmöte i Södertälje Vad har Ni som medlemmarnas för synpunkter på Svenska Rottweilerklubben/AfR och facebook? - Det är viktigt att vi finns på facebook, vi behöver få ut information snabbt och där är facebook ett sätt. - Bra att fler kan lägga ut viktig information LO:n m.m - På uppfödarkonferensen kommer även etik kring att skriva på facebook att diskuteras. - Sjukdomsrapportering – hundar kan det finnas med? Vi måste vara mer ”toleranta” mot varandra så att man vågar rapportera in. - Den som lägger ut en tråd måste vara aktiv, ansvarig och stoppa eventuellt olämpliga inlägg. - Vi ska vara mer positiva! Vi har en jättebra ras!

Diskussionsmöte i Södertälje Bruksmästerskap för Rottweiler, hur ska det se ut i framtiden? Vi har svårt att hitta klubbar som vill arrangera detta. - Kan LO arrangera? – Visst kan de göra det! - Det skiljer en del hur många anmälda och deltagare man kan ta emot. - Önskvärt att veta vad som ingår i mästerskapet, hur många spår, hur många i varje klass? - Avstånd kan vara ok, Umeå kan tänka sig att arrangera. - Hur ser det ut med IPO och BSL? Rasklubben tar hand om det mesta där. De vill gärna ha på våren på grund av kvalificering till VM. - Vill ha hela SM ihop men det går inte alltid att göra det. - IPO och lydnad i samband med SSU – gärna på eftermiddagen så att de blir lite publik. Särskild enkät kommer ut för SSU.

Diskussionsmöte i Södertälje Hur motiverar och engagerar vi fler medlemmar i Svenska Rottweilerklubben/AfR ? - Bjuda på medlemskap första året – gratis till de ägarna. Detta är svårt eftersom det finns en central avgift det skulle medföra en stor kostnad för föreningen. Vi har medlemsvärvningen. - Uppfödarna kan bjuda på första året. - Varför ska de vara medlemmar? Det finns inte något konkret. - LO:na är inte aktiva, de är en av de viktigaste funktionerna i föreningen. - LO:na är viktiga – de är viktiga när man ska värva och nå våra medlemmar. - Stora ytor som lokalområdena kommer ifrån, vi kanske måste åka på varandras saker om man vill.

Diskussionsmöte i Södertälje Forts. hur motiverar och engagerar vi fler medlemmar i Svenska Rottweilerklubben/AfR? - Hur når vi nya personer, får man bara en kontakt med dem. - Samla upp dem som man hittar. - Få ut informationen om föreningen på ett bra sätt, i centrum m.m - De som värvar bör få något för det, ge dem en gratis utställning eller att få delta på ett läger eller liknande. - Vi ska ha ett nära samarbete med närliggande klubbar - Långa resor kan vara ett hinder - Representera rasklubben i distriktet!