S venskt R espit S ystem Svenska Seglarförbundets respitsystem för breddkappsegling.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Boende för Äldre – Mer än +55
Advertisements

Utdrag ur grundkurs Vägmarkering
Idéer för ett bredare entreprenörskap
Uppföljning som verktyg Magnus Lagercrantz För ett samhälle där alla kan delta på lika villkor oavsett funktionsförmåga.
Sätt kryss vid ett av följande alternativ:
Prövning av vindkraft och kommande regelförändringar
Rockackord Lärorikt bildspel för alla rockfans med minst tre
Målvakter Detta talar för Tre Kronor Detta talar för Tre Kronor Detta talar emot Tre Kronor Detta talar emot Tre Kronor Performance-analyserIndividuella.
RoHS-direktivet 2002/95/EG om begränsning av användningar av vissa farliga ämnen i elektriska och elektroniska produkter Eva Nilsson, Kemikalieinspektionen.
Feedback från Jaktprov med älghundar (nya regler) 2013 Sammanställt av Jukka Immonen.
1 Frukostseminarium den 13 februari 2009 Claes Langenius och Joakim Sundbom Den nya konkurrenslagen.
Svenska Seglarförbundet
Talföljder formler och summor
Förändringar i Ediel från april 2010 och vad som kan bli aktuellt i oktober Av Jan Owe.
1.Tar ansvar för skolans inredning och material så vi får en trivsam skola utan klotter, skadegörelse och nedskräpning. 2.Använder inte snus, tobak eller.
X-mas algebra Är du redo? Klicka!!.
Vårdförbundet avdelning Västra Götaland
PSI Vad är det? Vad är på gång?
Multiplicera lika tal med 2 siffror som slutar på 5
SSQ12-B Instruktioner Namn Datum Ålder
Användarupplevelsen och nyttan med e-legitimationen
FUNKTIONSSKATTNINGSSKALA
void hittaMax(int tal[], int antal, int *pmax) { int i; ??=tal[0]; for(i=1;i??) ??=tal[i]; } int main() { int v[]={1,2,3,4,2}; int.
Access med Sebastian och Robert
Ålder Namn Datum SSQ12 SSQ12 Instruktioner Jag använder en hörapparat (vänster öra) Jag använder en hörapparat (höger öra) Jag använder två hörapparater.
Jodå. Tillgänglighet lönar sig. (vi har räknat på det)
Redovisning av drogvaneundersökning åk 7-9 Strömsunds kommun 2010
Analys av regeringens promemoria Införande av en rehabiliteringskedja
Överklaganden Ökat antal Fler som har ett visst fog (Problem med att få likvärdig bedömning av nära systerbåtar) Majoriteten är fortfarande av typen ”Jag.
Polymorfism.
Regeringens proposition 2009/10:149 En akademi i tiden – ökad frihet för universitet och högskolor (Autonomipropositionen) Lars Rydberg.
Överenskommelse om samverkansformer mellan läkemedelsföretag och den offentliga hälso- och sjukvården och dess medarbetare Ändringar gällande fr o m 1.
Punktprevalensmätning av trycksår 2011, v.40 Resultat från landstingen
Legitimation för lärare och förskollärare - Förskolan
Fritt efter Paul Vaderlinds bok Matte utan att räkna
Källor! Hur gör man egentligen?
PIRATPARTIET Rubriksnitt: Impact, vanlig text Arial Här kan man lägga en lite ingressbetonad text på ett par tre meningar (men funkar även utan). Vill.
Metoder för att räkna addition och subtraktion
Super Yacht Skolan En distanskurs för dig som känner att du saknar grunderna för hur man bedömer om en båt är en Super Yacht eller inte.
Felkalkyl Ofta mäter man inte direkt den storhet som är den intressanta, utan en grundläggande variabel som sedan används för att beräkna det som man är.
Vilhelmina november 2009 Förstudie: Digital närservice, utbildning och kultur Beställare och huvudmän för förstudien är: Inlandskommunernas Ekonomiska.
TÄNK PÅ ETT HELTAL MELLAN 1-50
SVENSKA SKIDFÖRBUNDET Tävlingsregler, nyheter inför säsong
Båtfolkets organisationer Lokal båtklubb Båtägare Blekinge Båtförbund (42) båtklubbar) SSF **, riksorg. Blekinge (BSF) Seglarförbund (9 båtklubbar ) Kappsegling.
Jannike Sköldebjer Mona Wikman
Advokat Anders Linnerborg
Val av transport till resmålet.
Transportforum B-WIM VÄGNING AV TUNGA AXLAR I FART. ETT PROJEKT FÖR ATT UNDERSÖKA BELASTNINGARNA PÅ VÄGNÄTET. Arne Lindeberg, ITS-sektionen.
Balanced Scorecard Processen steg för steg
1 Använd gärna denna presentation! Presentationen beskriver arbetet i projektet som arbetar med det kommande landsbygdsprogrammet Presentationen.
Ersättningsmodell & Pris 2014 Arbetsutskottet
Målrelaterad ersättning i sjukhusens ersättningsmodell Målrelaterad ersättning i sjukhusens ersättningsmodell Tankar om effekter och vidareutveckling.
Plan-, bygg- och bostadsdagarna Planbesked Meningen med planbeskedet är att alla som har för avsikt att genomföra en åtgärd ska kunna få ett.
Kapitel 15 Budgeten.
Rollspel Drakar och Demoner. Att spela Rollspel Att spela rollspel som Drakar och Demoner är egentligen väldigt enkelt. Det ända som krävs är lite fantasi,
Mer om tal MatteDirekt 6B.
KAPPSEGLINGS- SEKTIONEN  Kappseglingssektionen vill sporra kvinnor att kappsegla och få kappseglingsrutin.  Vi vill stimulera till ett ökat intresse.
Bokslut 2011, Diagnostik
Access 1 ITDA 2 Kurs Namn Klass Betyg En elev (namn) kommer att läsa många kurser och få ett betyg i varje kurs. Försök modellera om till funktionella.
Nyheter i 561/2006 Körtider och Arbetstid
MAKTLEKAR.
Rätt information på rätt plats i rätt tid (SOU 2014:23) MAS-kompetensutv.dagar 2015 Carita Fallström
DIREKTIVET Arbetsgrupp: Polarbibblo.se Polarbibblo.se är en viktig del av Biblioteken i Norrbottens e-resurser.
William Sandqvist Låskretsar och Vippor Låskretsar (latch) och vippor (flip-flop) är kretsar med minnesfunktion. De ingår i datorns minnen.
NORDEN IMK seminarium Kompensation för privatkopiering – nu och framtiden Stockholm 28 augusti 2015 Stefan Widmark.
R EDOVISNINGS AFFISCH V ETENSKAPLIG POSTER. A FFISCHEN Affischen är en sammanfattning av en kurs eller projekt för att väcka intresse och ge en snabb.
Presentation av ledningssystemet
Vad gäller för Mätbrev? Varför skall det vara så komplicerat med mätbrev för optimistseglare? Svaret är enkelt. Optimist är världens största klass med.
Vad gäller för Mätbrev? Varför skall det vara så komplicerat med mätbrev för optimistseglare? Svaret är enkelt. Optimist är världens största klass med.
Ekonomi Vårdval fysioterapi
Presentationens avskrift:

S venskt R espit S ystem Svenska Seglarförbundets respitsystem för breddkappsegling

Syfte Att ge båtar av olika typ möjlighet att kappsegla mot varandra SRS är till för alla typer av båtar; kölbåtar av alla slag, jollar och flerskrovsbåtar SRS är -Enkelt -Tillåtande -Empiriskt

Enkelt Kärnan i SRS är tabellen och båtdatabladen Ca. 70% av de som använder SRS gör det utan mätning, administration och kostnader SRS-mätbreven kommer även i fortsättningen vara baserade på självmätning

Tillåtande SRS skall inte styra utveckling av båtar och utrustning SRS-mätbrev kan utfärdas för båtar som inte finns med i någon av SRS-tabellerna, eller som avviker från båttypens grundstandard. Det finns inga inbyggda begränsningar på typ och antal av segel eller annan utrustning som en mätbrevsbåt får ha men vi tar hänsyn till allt vid bestämning av respittalet

Empiriskt underlaget för beslut om nya eller ändrade SRS-tal och/eller SRS-tabellsplacering är inte offentligt. Avsikt: att hindra att båtar konstrueras och optimeras för SRS-kappsegling. att man skall vara konkurrenskraftig med en normal båt och en normal segelgarderob.

Nyheter 2011 För alla Omarbetning av reglerna för att öka läsbarheten Storm och hårdvindsegel enl. ISAF Special Regulations 4.26 är alltid tillåtna i tillägg till övriga segel Elektronisk utrustning för navigation och kommunikation får användas under förutsättning att användandet inte bryter mot KSR 41 även om sådan utrustning är förbjuden enligt båttypens klassregel

Nyheter 2011 Mätbrevsbåtar Vissa begränsningar på undanvindsegel tas bort ur reglerna Istället kommer SRS 2011 att kräva viss ny indata; mått, material och tillåten användning alla undanvindsegel minst två digitala foton på båten vid ansökan om SRS-mätbrev Alla måste göra en ny ansökan på det nya mätformuläret. För båtar som haft SRS-mätbrev 2010 är avgiften reducerad på samma sätt som gällde för förnyat mätbrev tidigare år.

Exempel på bilder till mätbrevsansökan

Nyheter 2011 SRSv 2011 införs på försök SRSv (SRS verifierad) Alla kölbåtar – dvs. standardbåtar, klassbåtar och mätbrevsbåtar Mätformuläret för SRSv är samma som för det vanliga SRS men vars riktighet har intygats av en mätman istället för av båtägaren SRSv-talet anges med 3 decimaler (dock inte i steg om 0.001)

Mer om SRSv Uppmätning av båt, rigg och segel samt vägning av båten ska göras av en av SSF licensierad mätman. Alla segel ska vara certifierade antingen av en licensierad mätman eller av en segel­makare som har licens att certifiera sin egen produktion. Vissa klassbåtar som har mätbrev i enlighet med klassens klassregler kan få ett SRSv-mätbrev utan ytterligare mätning (just nu H-båt, Melges 24, J/24, J/80, X-99, X-35, Farr 30, Drake, Folkbåt, 606, IF, Yngling, Neptun-kryssare och vi tittar på ytterligare några klasser) Båtar som har giltigt mätbrev i ORCi eller Endorsed IRC kan få ett SRSv-mätbrev baserat på ett sådant mätbrev

Shorthanded Möjligheten till ”shorthanded” mätbrev avser endast en alternativ segelkonfiguration Får användas endast vid kappsegling i utlyst ”shorthanded”-klass

Frågor ?