Grundide = Stockholmsmodellen Skapa en struktur från ungdoms- till seniornivå som innebär rätt stöd för respektive nivå och aktivs vilja och ambition över.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Motorstadion i Lidköping en idrottsplattform som specialanpassats för personer med funktionsnedsättning. Vi vill erbjuda funktionshindrade en fin upplevelse.
Advertisements

Framtida överenskommelse om långsiktigt, hållbara strukturer som stödjer en evidensbaserad praktik inom socialtjänst och därtill hörande hälso- och sjukvård.
På väg! GK & GDF & SGF i samverkan. Inom Svensk golf finns SGF,GDF och Klubbar. Idag sker inte ett optimalt samarbete med spelaren i centrum… Vi vill.
Nivåanpassad träning För att inkludera alla
Charmtrollen är våra allra yngsta deltagare och där innebandyn ännu inte är i fokus. Tanken är att bli barnens första kontakt med organiserad idrott, känna.
Arbetsorganisation Vem ansvarar för vad i förskolans verksamhet?
Öppen träning för åringar Hattrick 4 all
Föräldramöte P 01 Utvecklingslag
Information Leonardo Da Vinci
Sammanhållen vård och omsorg om de mest sjuka äldre
SKL:s återrapportering 6 december 2012 Överenskommelsen inom det sociala området Anna-Karin Berglund Avd. för ekonomi och styrning.
Sport Campus Sweden Alla vinner!. Ett ”rekord” i världsklass: I Sverige lägger tre av fyra idrottstalanger av med sin sport i gymnasieåldern.
Alla vinner!. Hur tar vi hand om våra elitidrottare? Sport Campus Sweden – I Sverige lägger 3 av 4 talanger av med sin sport året efter studenten.
Elevinflytande i planeringen av undervisningen
Fotbollsakademi – för flickor och pojkar!
Policy Järna Sportklubb ska bedriva en sund och stimulerande verksamhet i sin ungdomsverksamhet Alla barn och ungdomar ska erbjudas möjlighet att vara.
Bild 1 Välkomna! Lärarhandledning: 1.
Arbetsorganisation Vem ansvarar för vad i förskolans verksamhet?
Föräldramöte Välkomna!!. Plan IF - Väster P-02 (2013) 2 ledarträffar per termin Föräldramöte (strax före serien börjar) 3 träningspass i veckan.
ETU, Utvecklingstrappor 8/ Inspiration och motivation.
Fotbollsverksamheten
Hur lyckas vi med förändringsarbete?
ÅLDERSGRUPPEN 11 ÅR HÖSTEN. Föräldraträffar i fortsättningen Ett syfte med dessa möten är att skapa bra förutsättningar för våra ungdomar både på planen.
Lokal Arbetsförmedling
VISION 2008/ 2009 Alpina sektionen Alpin skidåkning för gemensam utveckling och framgång, med bredd och elit i symbios. 1.
Välkommen till årsmöte 2013 Svensk Tennis Väst. Dagordning Genomförande av årsmöte Gratifikationer Tack till förutvarande i styrelsen Avslutning av årsmötet.
Handledarutbildning Delkurs 4 Barn- och fritidsprogrammet BF
Så hänger det ihop VISION VÄRDERINGAR MÅLBILDER
Så hänger det ihop VISION VÄRDERINGAR MÅLBILDER
Talangprogrammet Antal aktiva med dokumenterad medaljkapacitet i sommaridrotter inför respektive år Finns det ett samband mellan pengar och idrottsliga.
LDG 8 SEP -14. A TT FUNDERA KRING … Idag sammankallas och leds LDG genom turordningsschema Idag sammankallas och leds VKG av resursperson Idag inhämtar.
1 ATK’s nya träningsgrupper – hösten 2010 Informationsmöte Agenda: Bakgrund - Varför ändra i våra träningsgrupper? Vilka ändringar är gjorda.
1 SLUTRAPPORT NULÄGESANALYS STYRGRUPP – Frågor och analys
Verksamhetsplan Avesta Volley 2013/2014. Sammanfattningsvis: Under verksamhetsåret 2013/2014 kommer föreningen främst att satsa och fokusera på våra Kidsvolleybarn.
Linnéuniversitetets alumnverksamhet. Utredning gjord En utredningsgrupp tillsattes våren Gruppen bestod av representanter från - Samtliga institutioner.
Sara Nyberg, ECE/Lärande Dan Borglund, ECE/Lärande
Fler flickor Stockholms Bandyförbund. Stockholms Bandyförbund Vision 2016 Samtliga ungdomsklubbar har en omfattande flickverksamhet Stockholm dominerar.
Lärande utvärdering genom följeforskning
Sid 1 | Lantbrukarnas Riksförbund LRF:s Företagarcoacher.
Välkomna till SVMF!. 24 Företag 57 Medlemmar Svenska Vägmarkeringsföreningen.
Verksamhetsplan 2015 Knistad G&CC.
SÅ GÖR VI EN VERKSAMHETPLAN- UTIFRÅN SPF SENIORERNAS MÅL OCH RIKTLINJER 2.
Rekommendationer för fortsatt arbete med de regionala digitala agendorna Skapa en förståelse bland inblandade aktörer för varandras olika logiker Arbeta.
VSSF Strategiplan Augusti VSSF är en del av Svenska Simförbundet (SSF) och vår inriktning framgår av Svenska Simförbundets stadgar.
Processbeskrivning för arbete med utbildningskontrakt.
UC+, vad är det? - UC+ är en förkortning av Utvecklingscentra Plus. - UC+ är en del av Utvecklingscentra Uppsala, en operativ enhet i samverkan med Upplands.
Sveriges Olympiska Kommitté. Genomföra OS tar ut, förbereder och leder OS-truppen.
Säsong 2015 BK Sport P03. Agenda föräldramöte 24/2 Fotbollen Föräldragrupp Kansliet.
IF Friskis&Svettis Kalmar Verksamhetsplan
Sunderby SK - en värdefull förening -. SISU Idrottsutbildarna – Sunderby SK Lilla Sundis Cup 2012 (fotboll) SSK:s styrelse Sprids till övriga sektioner.
Välkommen till Föräldramöte P03 lag 4-6. Spångamodellen Spånga IS Fotboll är en förening vars syfte är att, utifrån Fotbollens spela lek och lär, bedriva.
Idrottsrörelsens mål är att vara till för alla, men det fungerar inte i praktiken Det saknas mycket kunskap om NPF inom idrotten Unga med NPF har rätt.
Föräldramöte Team Agenda Cuper Seriespelet Lagindelningarna, lätt och medel Nästa år nivåer Stämning /attityder Närvaro Utvecklingssamtal/teori.
Steg 1 Grundtränarens uppgifter
Psykisk hälsa och ohälsa: ett tudelat uppdrag
Talangutveckling Ungdom
LPP – rörelse Dans åk 7 Bedömning Syfte och långsiktiga mål
LPP – rörelse Dans åk 9 Bedömning Syfte och långsiktiga mål
V I S I O N Bättre, Starkare och Roligare Sigtuna IF Fotboll
Klubbens vision Från liten till eliten. ÖGIF.
EIF Tennis – JuniorBerget Ungefärliga riktlinjer
Värdegrund Hos IK Zenith vill vi att barn och ungdomar har rättigheterna: … att få delta i idrott oberoende av förmåga … att delta på nivåanpassad bas.
Beasts vision 2020 Stabil ungdomsverksamhet med ungdomslag från 9 – 17år A-lag i toppen av Division 1/Superettan eller spelande i Superserien. Anställd.
LPP – rörelse Lekar och spel
Bild av esf-projektets tänkta process och målgrupp
Presentation Alpina Kommittén
Verktyget Utmärkelsen….
Välkomna till denna presentation av projektet Idrott för alla.
Rotationsträning – En del i spelar-utvecklingen
IF Friskis&Svettis Kalmar
Presentationens avskrift:

Grundide = Stockholmsmodellen Skapa en struktur från ungdoms- till seniornivå som innebär rätt stöd för respektive nivå och aktivs vilja och ambition över tiden Genomföra konkret tränings- och testverksamhet i klubbarna och ”centralt” utifrån en stimulerande nära träningsstrategi samt kontinuerliga tester, analyser, och utvecklingsarbete på individbas och mer genrellt, allt anpassat efter behoven. Följa upp och stötta aktiva med potential (främst vilja och entusiasm) Detta är tänkt att ske genom att: –Arvodera / Anställa en tränare för genomförande av aktiviteter samt uppföljning av aktiva och tränare –Skapa en allians mellan de klubbar som vill vara med och har aktiva som passar in, med SKF som ”sponsor” –Skapa samarbete med SCS samt skolor på gymnasienivå –Skapa ett sammanhang: Knyta Kraftcenter – Elitcenter – SCS till varandra samt stödja tidig rekrytering inom ramen för idr lyftet (stockholmsmodell)

Stockholms Kraft- och elitcenter Syfte: –Stimulera och skapa bättre förutsättningar för elitutveckling för kanotister inom Stockholmsregionen –Skapa en idrottstruktur att växa och utvecklas i för aktiva från ungdom till seniorelit samt för ledare Omfattning: Träningsstöd av kompetent samordnare / tränare för individuell utveckling samt tränarutveckling Träningsplanering och träningsstrategi, på inmdividuell basis samt generellt enligt uvecklingstrappan Entusiasmerande aktiviteter och stimulans för att utvecklas i8 alla åldrar och steg Teknik-coachning Tester och långsiktig uppföljning Samverkan med utbildning från gymnasie- till universitetsnivå Samarbete med SCS, inkluderande Elitcenter Vaxholm

Aktiviteter Träningsstrategi, träninsplanering, uppföljning (Sprint, 1000 m, Maraton) Tränarkontakter med klubbtränare som deltar i arbetet Uppföljning av kanotister inom SCS samt kontakter med SCS Träningskvällar / dagar –I hemmaklubben (mest mot ungdomar / juniorer): Teknikutveckling Träningspass med elittränare Uppföljning och rådgivning Besättningspaddling –Centralt (mest för seniorer / elitjuniorer med bas Vaxholm / Brunnsviken) Tester (laktat, O2 etc), i en lång serie för träningsstyrning Teknikutveckling Resultatanalyser, rådgivning och coachning Besättningspaddling Träningsläger –Hjälp med träningsupplägg och genomförande av träning på vårläger (sthlm kanotförbunds samt elitcentrets)

Ekonomi och ”regler” Anslag från förbundet ( möjligt) per klubb Systemet ska omfatta ”alla” men fokuseras automatiskt mot dem som ”vill”och deltar. Allt går ut på att stimulera fram resultat, när den aktive är mogen för det. ”Krav” finns / komemr att finnas, MEN de ska vara postiva och individanpassade och gå att nå med rimlig anspänning