BILDSKÖNE BENGTSSON & TATUERADE JOHANSSON en teaterpjäs

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Året var 2004, I en liten stad vid namn Laholm
Advertisements

Det första du bör göra är att rita horisonten
Här kommer några bilder från platsen där mysteriet hände en gång…
”Jag är vinden som blåser”
Året var 2004, i en liten stad som heter Laholm, blev en trygghet totalt omkullkastad. En liten brun nallebjörn blev helt utkastad i kylan! Och blev liggande.
Ja så är det snart jul igen. Denna julen får jag fira med en nykomling i familjen. Jag blev den 5 november Farmor till en liten pojke. Han, Nilo har fått.
En snöskottares dagbok… …eller visst är livet underbart!
Hur kan jag vara viss om min tro?
Sagan om Piffy.
… som skulle arrangera en löptävling.
Ett fel på kvinnor.
En Modern Saga Grodkonungen.
Livets Söndag - en dag i glädje inför och i värnande om livet
Ny frikostighet Filipperbrevet. Paulus tar emot – och ger…  Tar emot Jesu tilltal  Ser klart  Får förlåtelse  Får förtroende.
Kanske Gud vill att vi ska träffa några människor som är fel för oss innan vi träffar den som är rätt, så att vi är medvetna om hur tacksamma vi ska vara.
Les meilleures photos de
Åk 9 - året då det händer -.
Kyrkornas globala vecka Tänk på det som är där ovan, inte på det som är på jorden. Kol 3:2.
Annandagsinsamlingen till Missionskyrkans internationella arbete 28 november – 9 januari Pg
Vi vill sända denna lilla saga som en extra tanke till julen
FUNKTIONSSKATTNINGSSKALA
Ungas frågor om alkohol och droger
Levnadsvillkor och resursfördelning
Kanske Gud vill att vi ska träffa några människor som är fel för oss innan vi träffar den som är rätt, så att vi är medvetna om hur tacksamma vi ska vara.
Det va en gång en katt och hund del 1
Sagan om björnen.
Projekt pinnar.
Innehåll Profeten Ibrahim (Abraham) Introduktion Profeten Nuh (Noa)
Innehåll  Introduktion  Profeten Nuh (Noa)  Profeten Ibrahim (Abraham)  Profeten Musa (Moses)  Profeten ’Isa (Jesus)  Profeten.
Franska revolution 1 juli 1789 var det mycket oroligt i Paris.
Innehåll Profeten Ibrahim (Abraham) Introduktion Profeten Nuh (Noa)
Innehåll  Introduktion  Profeten Nuh (Noa)  Profeten Ibrahim (Abraham)  Profeten Musa (Moses)  Profeten ’Isa (Jesus)  Profeten.
Innehåll Vem var Muhammad? Vad är Islam? Islams 5 grundpelare
FUNKTIONSSKATTNINGSSKALA 1. UTHÅLLIGHET. 2. KONCENTRATIONSFÖRMÅGA Uthållig bara korta stunder i taget Slutför oftast arbetsuppgifter.
Judendomen.
Arbetslös.
Super katten Jack del 2 Får en vän. Super katten Jack är en snäll katt som hjälper världen men han har ingen vän det tycker han är tråkit.
Ett helt normalt samtal vid frukostbordet:. Hon: Vad skulle du göra, om jag plötsligt dog?
Barnens egna ord om sin psykiska ohälsa
Anne Frank Historia.
Grunderna - Från ett logiskt perspektiv André Bodin, Anders Edholm – 2011.
Vad är du för typ av person?
Elizabeth Odalen Bjord
Andligt ”DNA”.
BUDDHISMEN STILLHETENS TRO.
Ett Brott Är Ett Brott Av Lovisa
Innehåll  Introduktion  Profeten Nuh (Noa)  Profeten Ibrahim (Abraham)  Profeten Musa (Moses)  Profeten ’Isa (Jesus)  Profeten.
DEN STORA KVINNO- FRIGÖRELSEN 1800 – TALET I SVERIGE .
Brukarundersökning socialpsykiatri Kön 1. Man16 (44%) 2. Kvinna20 (56%)
Det var en gång en man som  inte var nöjd med sitt redskap.
UNG samtalsgrupper.
Välkomna till Musiken Sång Spela keyboard Eye of the tiger Ackord, bas
Översikt  Sista lektionen (10)  Vad lärde vi oss sist?  Profetens rättigheter över hans nation (ummah) 8 punkter.
Varför frågar vuxna bara en gång och sedan nöjer sig med svaret ”bra”?
Luncha & lär! Tänka, tycka eller tro?.
SIM TEAM.
Domartid Inleds efter Josuas död.. Perioder av väl och motgång Grunden till motgångarna: 1:1–36 Folken och deras gudar blev kvar. 2: 17 De vek snabbt.
Den magiska dörren.
Översikt  Vad lärde vi oss sist?  Rättelse inte en miljon  Profetens ömhet och mildhet (rifq) – 6 exempel  Polisen – Burqa – Den bästa av.
DEN MAGISKA DÖRREN.
Tolfte Kvällen Vikten av att följa Sunnahn.
Varför dog Jesus? Vad är problemet? Vad kunde God göra åt det?
ANDRAGOGIK andragogi´k (bildning till grek. an \ ´r, genitiv andro´s '[vuxen] man', parallell med pedagogik), en i sen tid konstruerad benämning på undervisning.
Två killar är med om ett bankrån och vill nu lösa det på egen hand. Men inte bara det utan även ett mord som dom blir vittnen till. Efter ledtrådar kommer.
1800-talet.
Vackert om kvinnor Luta dig tillbaka och sätt på ljudet. Bildspelet sköter sig utan att du behöver klicka.
LEDTRÅD: Hans namn betyder guld och sådana bollar har han många!
LIVET Skruva upp volumen och klicka för att komma igång.
Karl XII & Stora Nordiska kriget
Andlig Klarsyn En måttstock för den Kristna församlingen.
Presentationens avskrift:

BILDSKÖNE BENGTSSON & TATUERADE JOHANSSON en teaterpjäs önskar Gott Nytt 2010 Foto Per Kristiansen

BILDSKÖNE BENGTSSON & TATUERADEJOHANSSON av Frans van Hal En helaftonsföreställning i Ynsgjö om två förrymda brottslingar som gömmer sig för polisen under nästan två år, Harald Bengtsson och Folke Johansson. Två begåvade killar, som lider av starkt utanförskap och känsla av att vara kränkta och oönskade. Två hemlösa som isolerar sig i en koja i skogen utan värme, vatten och el. Vad händer? Hur överlever de? De planerar Den Stora Stöten som ska lösa allt. En kvinna och en hälare hjälper dem. Men inget går som de planerat… Harald – skådespelare Tobias Aspelin Folke - skådespelare Pierre Wetter Sara - skådesp Katarina Weidhagen Fotograf Dan Sköld, färgbilder

” Jag ska ha min del ! ” ( Harald)

” Du tar inte pengarna. Då skjuter jag dig som en hund ! ” (Folke)

” Du får kyssa mig om du vill !” (Sara) ” Har du varit till sjöss? ” (Sara) ” Jag har aldrig varit längre än till västkusten, förutom en sväng till Norge. ” (Folke)

” Kära älskade Gud, ett sista skåp med mycket pengar, det är allt jag önskar, så att jag kan laxera Sverige ur arslet på mig. ” (Harald) ” Från den dagen du stal pengarna på järnvägsstationen, slutade du att vara mitt barn! ” (Modern)

”Jag räknar pengarna och du gräver fram allt vi har. ” (Harald)

”Jag har gått i cirklar i hela mitt liv. Poliser överallt. Alla lögner ”Jag har gått i cirklar i hela mitt liv. Poliser överallt. Alla lögner. Ingen vet vem jag är". (Harald)

”Kom igen nu Folke, det här tjänar ingenting till! ”(Harald)

Harald Bengtsson blev tidigt faderslös och växte upp hos morföräldrar. Efter många år på anstalter lyckades han bryta sin brottsliga karriär vid 52 års ålder. Han försörjde sig som skräddare och dog i Göteborg 1966. Harald var synnerligen begåvad men helt förskjuten av sin familj. Folke Johansson också uppvuxen hos sina morföräldrar. Han fortsatte sin kriminella bana ända fram till sin död i Göteborg 1982. Vad vi vet hade de aldrig mer kontakt med varann.

Anstaltsturné i Sverige under 2010 Vi planerar att spela en kortversion av ”Bildsköne Bengtsson och Tatuerade Johansson” specialgjord för Kriminalvården. Det är aldrig kört! Distans och perspektiv på hur det är idag genom en historia bakåt - skillnaderna är inte stora. Hur andra ser på oss lägger grunden för hur vi ser på oss själva. Att tidigt bli sviken, kränkt och försummad av vuxna och klara sig bäst man kan som liten - ger inga bra odds. Kronisk bitterhet föder hat, misstro och revolt. Vi vill visa på att det ALDRIG är kört, man kan vända och försonas med sig själv och stifta fred med det förflutna. Svårt men inte omöjligt. Pjäs, utställning och samtal Vi har med oss en utställning om Harald och Folkes liv. Vi är tre skådespelare som spelar 50 min teater Efteråt finns det möjlighet till samtal om vad publiken sett. Vi har med oss en enkel scenografi som kan rymmas överallt. Timmermansgatan 8, 118 25 Stockholm,08-658 30 32 info@teater-nostra.com ,www.teater-nostra.com Kontaktperson Katarina Weidhagen 0709-14 35 27