Bilders uttryck En presentation om hur olika färger och vinklar kan påverka uttrycket i en bild.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Året var 2004, I en liten stad vid namn Laholm
Advertisements

Profilen Ljus/optik.
Det första du bör göra är att rita horisonten
Året var 2004, i en liten stad som heter Laholm, blev en trygghet totalt omkullkastad. En liten brun nallebjörn blev helt utkastad i kylan! Och blev liggande.
Barnanpassad utredning
Ljus/optik.
Vi vill sända denna lilla saga som en extra tanke till julen
Arbetsområde Film.
FENG SHUI.
Våren På våren känns solen varmare. Snön smälter bort och dagarna blir längre.
Reklambudskap Varför går vi på allt?.
Klok filosofi … ?.
Färgernas betydelse Man skulle kunna säga att färgerna har sitt eget språk. Olika färger har olika betydelser. Exempelvis brukar färgen grön ses som en.
Samma fast olika eller olika fast samma?
Färg.
Grundläggande kunskaper om färg och färgblandning
Färger och kläder 2 TRYCK F5.
Färger och kläder 1 TRYCK F5.
Kriser.
Profilen Ljus/optik.
Himlen är blå Fåglarna flyger över skyn Sen kommer stjärnor.
Klok filosofi.
Färglära.
FÄRGER Verksamheten ska utgå från barnens erfarenhetsvärld, intressen, motivation och drivkraft att söka kunskaper. Barn söker och erövrar kunskap genom.
Solen solen har olika färger..
Projekt regnbågen En dag i september när vi skulle gå till skogen, såg vi regnbågen. - Titta regnbågen ropade barnen.
Förklaring När du tittar på bilden av t.ex. den blå cirkeln träffas dina tappar av det blå ljuset från bilden och du ser blått därför att.
KARTKUNSKAP 1.
Fitnesskultur i ur och skur Birgitta J Huuva Ordförande samverkansgruppen för Hälsofrämjande sjukvård ÖLL.
PIRATPARTIET Rubriksnitt: Impact, vanlig text Arial Här kan man lägga en lite ingressbetonad text på ett par tre meningar (men funkar även utan). Vill.
Nonviolent Communication NVC”Giraffspråk”. Marshall Rosenberg Vad är det som gör att vi tappar kontakten med vår medkänsla? Varför beter sig människor.
Powerpointmall Region Värmland Riktlinjer oktober 2011.
Ljusets färger.
Bild- och medieanalys Leena Saraste: Beirut. Vad är en bild? Vad är en BILD? En bild är en känsloskapande illusion, där vi själva skapar sanningen och.
Linnéa. Gode Gud Jag skriver för att säga förlåt för att jag var arg igår när du ignorera mina böner och ingenting blev som jag ville.
ATT BLI EN EXPERTLÄSARE.
Små lätta moln ser jag på din himmel, din himmel som är blå.
Vänsterpartiet Retorik Vänsterskolan.
Ljus - optik.
Teckna din seriefigur.
Livskarriär Din väg mot ett arbete som kommer att göra dig lycklig.
Bild- och medieanalys Leena Saraste: Beirut.
Identitet Vad formar oss till oss?.
Optisk illusion Rör det på sig, eller inte? Går det upp, eller ned? Finns det där, eller inte? Man tappar verkligen begreppet om saker och ting.
Hur du tar hand om din kunskap
Ljus/optik.
Karma är resultatet av en människas handlingar, ord och tankar under dennes livstid
Idé koncept & Hur skulle ett koncept kunna se ut?
Olika vinklar Bilder kan framställas ur olika vinklar. Du kan genom att framställa bilder ur olika vinklar få samma objekt att ge olika uttryck. På följande.
Ljus I den här genomgången: Ljusets egenskaper Reflektion Färger
Mental hälsa.
Barn och stress.
Vi uppfattar verkligheten på olika sätt
Ljus/optik.
En förenklad och förminskad bild av verkligheten sedd uppifrån himlen Vad är en karta?
ATT SKRIVA Några tips och råd. Beskriv  Miljön En berättelse utspelar sig alltid någonstans. T ex en skog, ett kafé, en lektionssal, en bil. Hur ser.
Sida vid sida. I det här bildspelet får ni titta in i olika situationer, om hur vi har det tillsammans med våra personliga assistenter.
Svårt att tala om? 19 april 2012 Inga Tidefors
GOTD Tredimensionell bild. Hologram Holografi/ hologram uppfanns 1947 av den ungerske fysikern Dennis Gabor. För detta tilldelades han Nobelpriset i fysik.
En stor bil. Ett stort träd. Flera stora bilar. Flera stora träd.
Mål v.12 Jag känner mig säker (grön) Oftast går det bra (gul)
Mål v.10 Jag känner mig säker (grön) Oftast går det bra (gul)
På den här bilden, marken (vattnet) stannar där linjen är
Mål v.13 Jag känner mig säker (grön) Oftast går det bra (gul)
Vilken färg har den här frukten?
Ljus/optik.
Optisk illusion Rör det på sig, eller inte? Går det upp, eller ned? Finns det där, eller inte? Man tappar verkligen begreppet om saker och ting.
Profilen Ljus/optik.
Presentationens avskrift:

Bilders uttryck En presentation om hur olika färger och vinklar kan påverka uttrycket i en bild.

Färgernas betydelse Man skulle kunna säga att färgerna har sitt eget språk. Olika färger har olika betydelser. Exempelvis brukar färgen grön ses som en rogivande färg. Kan det vara därför många människor tycker att det är rogivande att promenera i skogen?

Brun Brunt är en jordfärg. Man brukar säga att färgen står för närhet till jorden, trygghet, stabilitet, säkerhet och trohet. För mycket brunt kan däremot ge en tråkig känsla.

Röd Röd är en av de färger som syns bäst. Färgen står för passion, kärlek, blod, vrede och fara. Kanske har du hört uttrycket ”att se rött” som innebär att man plötsligt blir arg och inte kan kontrollera sina handlingar. Trots att röd står för kärlek sägs det att för mycket rött i din omgivning kan skapa oro och ångest.

Orange Färgen orange står för hälsa, entusiasm, optimism och kreativitet. Man tror även att den stimulerar aptiten och att den kan lindra depression.

Gul Gult är solens färg. Liksom solen ger energi förknippas färgen gul med energi, glädje, lycka, vilja och tankeklarhet. Det sägs att personer som är lata stimuleras av att omge sig av färgen. Även gult ska var bra mot depression.

Grön Grönt är skönt kanske ni har hört någon gång. Uttrycket hör kanske ihop med färgens betydelser harmoni, lugn och ro, tillväxt och välstånd. Det sägs att grönt kan skapa själslig balans, generositet och kan dämpa stress.

Blå Blått är himlens och vattnets färg. Den kan stå för såväl andlighet, hopp och drömmar (ljusblå) som för sorg, ensamhet och allvarsamhet (djupt blå).

Lila Den lila färgen förknippas ofta med andlighet, storhet, makt, lyx och välfärd. Lila har därför används mycket i kungliga sammanhang.

Rosa Rosa är kärlekens och romantikens färg. Färgen kopplas också till känslighet och det goda humöret.

Vit Vitt symboliserar livet, men färgen står även för döden. Man brukar dessutom säga att färgen står för renhet, ärlighet och sanning. Vitt kan användas i stor utsträckning utan att det påverkar, men kom ihåg att färg är kul.

Grå Den gråa färgen förknippas ofta med allvar och respekt.

Svart Svart står för hat, ondska och djup sorg. Färgen står även för mystik och magi. För mycket svart sägs kunna leda till depression.

Olika vinklar Bilder kan framställas ur olika vinklar. Du kan genom att framställa bilder ur olika vinklar få samma objekt att ge olika uttryck. På följande bilder kan ni läsa om värdeperspektivet, grodperspektivet och fågelperspektivet.

Värdeperspektiv Med värdeperspektiv menar man att den person i bilden som är ”huvudperson” avbildas större en de andra personerna. Det behöver inte betyda att den personen i verkligheten är längre eller större. Perspektivet används för att visa att ”huvudpersonen” har större betydelse än de andra. Har du tänkt på att det är vanligt att sångare i musikgrupper står längst fram och avbildas större än de andra i gruppen?

Grodperspektiv En bild som framställs ur ett grodperspektiv är jämförbara med hur en groda som sitter på marken och tittar uppåt ser sin omgivning. Grodperspektivet används då man vill att objektet i bilden ska upplevas som stora, maktfulla och/eller hotfulla.

Fågelperspektivet Fågelperspektivet är motsatsen till grodperspektivet och är såklart jämförbart med hur en fågel som flyger i luften ser sin omgivning. Trots att fågeln tittar på samma sak som grodan upplever den säkert inte saken på samma sätt. Objekt som framställs ur fågelperspektivet brukar uppfattas som små och ibland underlägsna.