Lotus Webbaccess Steg 1 Logga in, skicka och ta emot e-post och lite om adressboken. För att gå vidare - vänsterklicka.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Snabbguide och tips.
Advertisements

BAS-M Hur du på ett enkelt sätt administrerar din båtklubbs register.
Handledning för innehavare och kontaktpersoner i JPBS.
Inloggning Mobil Administration Finns på Ange ditt användarnamn och PIN-kod. Klicka på OK. Ett SMS skickas till din mobil.
First Class Arken - Introduktionskurs
Naturvårdsverket | Swedish Environmental Protection Agency
BANLÄGGNING I OCAD-8 Närpes OK.
Skapa ett video-CV på YouTube
Alternativa tillvägagångssätt Registrera ny intervju i BCFPI
Anneli och Christians Datorskola
Via SMS så får du erbjudande om nya vikariepass, kan acceptera eller avböja dessa erbjudanden, eller blir direktbokade på pass. Förfrågningarna besvaras.
Välkommen till internet för nybörjare
Enkel steg för steg guide. Det förutsätter att du har en dator som är uppkopplad till internet. Ta det i lugn takt och läs instruktionen så tar det inte.
 För att få kunskaper om arbetslivet  Förstå vad det betyder för människan och samhället att arbeta.  Lära sig om att få vara med och bestämma och.
Word Word är ett av de vanligaste ordbehandlingsprogrammen. Vi skall idag gå igenom de vanligaste funktionerna i programmet. Fördelarna med att använda.
E-post juni 2013.
Börja blogga! Så här skapar du en hemsida för att börja blogga.
Videokonsultation med medborgare
Nätbaserad publiceringskurs i Ping Pong
Naturvårdsverket | Swedish Environmental Protection Agency 1 Det här bildspelet är till för dig som arbetar på Naturvårdsverket och vill ha.
Hur registrera t.ex älgobs och avskjutning i Viltdata?
Avgiftslista via Internet
Enkel dator teknik Tips och tricks.
Tryck på den stora knappen på datorns front. Då startar datorn.
©storm.
KIV Gränssnitt och funktioner
Pbs IT IT-undervisning: Lyx eller nödvändighet?.
KIV Gränssnitt och funktioner
Exempel/Utbildning Delegering för behörighetsbeställning
Version 1.0 Du ska nu starta bildspelet för övningsuppgiften. För att göra detta leta upp på din sidan symbolen som visas nedan och klicka på den. För.
Version 1.0 För att komma vidare klicka var som helst i bilden. Du ska nu starta bildspelet för övningsuppgiften. För att göra detta, leta på din sida.
Du ska nu starta bildspelet för övningsuppgiften. För att göra detta leta upp på din sidan symbolen som visas nedan och klicka på den. Klicka var som helst.
Version 1.1 Du ska nu starta bildspelet för övningsuppgiften. För att göra detta leta upp på din sidan symbolen som visas nedan och klicka på den. Klicka.
Du ska nu starta bildspelet för övningsuppgiften. För att göra detta leta upp på din sidan symbolen som visas nedan och klicka på den. Klicka var som helst.
Lathund för Vårdnadshavare
- Gå till adressen kronoby
Internet Styrdatorer och kablar Uppkopplade användare Servrar 182.QRZN.
Manual: Att skapa ett nytt forum och att kommentera i forumet. (Tryck på F5 för att se PP-presentationen)
Groupwise – skicka mail
Manual: Att lägga till personer i en grupp. (Tryck på F5 för att se PP-presentationen)
Medlemsregistrering SAFF har skapat en förenklad version på hur ni i föreningarna lägger upp era medlemmar. Har ni frågor ring Marika Holm på
Unik Guide för elever Här får du lära dig hur du:  Loggar in i unikum  Ändrar i inställningar  Fyller i IUP inför utvecklingssamtal  Skriver i Bloggen.
Du ska nu starta bildspelet för övningsuppgiften. För att göra detta leta upp på din sidan symbolen, som visas nedan och klicka på den. Klicka var som.
Unik Guide för föräldrar
Rekvirera arbetsgivarstöd via internet
Uppdaterad januari 2015 Webbanmälan till högskolestudier ht 2015 Material för studie- och yrkesvägledare.
Groupwise – skicka mail
Du ska nu starta bildspelet för övningsuppgiften. För att göra detta leta upp på din sidan symbolen som visas nedan och klicka på den. Klicka var som helst.
NYA SMARTSKOLA LATHUND Windows (XP, Vista, Windows 7)
Version 1.2 Övningsuppgift Ansvarsöverflytta patientärende Du ska starta bildspelet för övningsuppgiften. Klicka var som helst för att börja. Version 1.2.
Du ska nu starta bildspelet för övningsuppgiften. För att göra detta leta upp på din sidan symbolen som visas nedan och klicka på den. Klicka var som helst.
Klicka här för att logga in på ditt konto Fyll i dina kontouppgifter och tryck på logga in knappen. Är det inte din dator glöm inte att se till så ”Kom.
Version 1.0 Du ska nu starta bildspelet för övningsuppgiften. För att göra detta leta upp på din sidan symbolen som visas nedan och klicka på den. Klicka.
Du ska nu starta bildspelet för övningsuppgiften. För att göra detta leta upp på din sidan symbolen, som visas nedan och klicka på den. Klicka var som.
Du ska nu starta bildspelet för övningsuppgiften. För att göra detta leta upp på din sidan symbolen som visas nedan och klicka på den. För att komma vidare.
Version 1.11 Du ska nu starta bildspelet för övningsuppgiften ’Slutenvårdens läkare’. För att göra detta, leta upp symbolen som visas nedan och klicka.
Uppstart iPad Höörs kommun.
Du ska nu starta bildspelet för övningsuppgiften. För att göra detta leta upp på din sidan symbolen som visas nedan och klicka på den. För att komma vidare.
Version 1.11 Du ska nu starta bildspelet för övningsuppgiften. För att göra detta leta upp på din sidan symbolen, som visas nedan och klicka på den. Klicka.
Enkel dator teknik Tips och tricks. Välja storlek och radavstånd Här väljer du storlek på texten vi vill att ni använder 14 p till rubriker och 12 p till.
Koll - Kompetenskartläggning och medarbetarsamtal inom FFS Lathund för chef.
Workshop 2: Skapa egna e-tjänster och skicka ärenden till era patienter.
Information gällande inloggning och lösenordshantering Totara
WEBBORDERGUIDE.
Elevernas antagningsbesked vid slutantagningen
Lägga in ny medlem Ta bort medlem
Elevernas antagningsbesked vid slutantagningen
Presentation av Behörighetsbeställning på webben
Artvise Kundtjänst Handläggarutbildning -Mobile.
Handläggarutbildning
Presentationens avskrift:

Lotus Webbaccess Steg 1 Logga in, skicka och ta emot e-post och lite om adressboken. För att gå vidare - vänsterklicka

När du har startat Internet Explorer skriver du in : När du har startat Internet Explorer skriver du in : i adressfältet i adressfältet

Logga in med ditt gamla användarnamn nshn00 Vid den första inloggningen är lösenordet = ditt 12-siffriga personnummer utan streck

Du får då upp en välkomstsida som ser ut ungefär så här.

Klicka på ”redigera layout”

Klicka på den andra övre rutan från vänster. Denna inställning kan du naturligtvis ändra senare

Välj ”Inkorg för post”

Spara och stäng

Då kommer sidan att se ut ungefär så här ps. eventuellt måste du klicka på ”Post” för att mapparna skall synas! ds

Byt lösenord – klicka på ”inställningar”

Klicka på ”säkerhet”

Klicka på ”ändra”

Fyll i formuläret – klicka ”ok” Observera att lösenordet inte ändras omedelbart. Personnummer!!

OBS! Förvara alltid dina lösenord säkert OBS! Förvara alltid dina lösenord säkert

För att öppna din post – dubbelklicka på ”brevraden”

Du kan nu: besvara vidarebefordra eller flytta din post till en lämplig mapp

När du skall svara erbjuds en del olika val. Välj: ”Till avsändare med historik”

Om du vill vidarebefordra eller flytta din e-post till mappar är det bara att klicka på respektive knapp och följa instruktionen där. Om du vill vidarebefordra eller flytta din e-post till mappar är det bara att klicka på respektive knapp och följa instruktionen där. Vi skall nu titta på hur man gör för att skicka ett brev. Vi skall nu titta på hur man gör för att skicka ett brev.

Klicka på: Ny

Meddelande

Skriv in e-postadress och ärende. fruktkompotten Ville bara kolla om allt är ok. Inför fredag Klicka på ”Sänd” (inte sänd och spara) Skriv ditt mail

Om du inte känner till adressen skriver du bara några bokstäver ur adressatens namn. -Klickar på ”gubben” -då får du upp denna bild.

Välj det aktuella namnet -klicka OK

Fyll i ärende – skriv ditt mail – skicka.

Du kan välja flera alternativ i adressboken (mer om detta senare i steg2) Välj ”Karlstads Kommuns Directory”

Vi skall nu leta efter Bengt Kihlströms adress. Skriv i fältet ”sök efter” - kihl kihl

”Bengt Kihlström” – ”till” och ”avsluta” Klicka på

Du kan nu skicka ditt meddelande. Obs! Bry dig inte om att adressen ser ”konstig” ut – den är riktig. Du kan dock inte använda denna adress i något annat program. Då skall man använda den ”vanliga” adressen (vilket naturligtvis går att göra även här) HIF Kul att det gick bra för HIF igår Mvh Magnus

Adressboken Observera att du i din privata adressbok bör undvika att lägga in personer som redan finns i den stora adressboken. Vi kommer som tidigare sagts att fördjupa oss mer i adressboken i steg 2.

E-postadressen då! I samband med att vi går över till Lotus, får vi också nya e-postadresser som ser ut så här: Exempel: På grund av att en del namn finns i mer än en ”upplaga”, kommer man att i dessa fall få en siffra efter efternamnet.

Frågor då? I första hand skall du vända dig med frågor till din skolas ”nyckelperson”. Namnen på dessa finns på ”skolsidan” I första hand skall du vända dig med frågor till din skolas ”nyckelperson”. Namnen på dessa finns på ”skolsidan” Det kommer också att på ”skolsidan” finnas en FAQ (frequently asked questions) där man med fördel kan börja. Det kommer också att på ”skolsidan” finnas en FAQ (frequently asked questions) där man med fördel kan börja. Undvik i möjligaste mån att kontakta datatekniker eller IT-enheten – det riskerar då bara att bli en massa dubbelarbete till ingen nytta. Undvik i möjligaste mån att kontakta datatekniker eller IT-enheten – det riskerar då bara att bli en massa dubbelarbete till ingen nytta. Lycka till Lycka till Arbetsgruppen Lotus-mail