Nyinköpt konst.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Barocken!.
Advertisements

Grekerna.
Elsa Beskow.
KONJUNKTIONER.
Välkommen till Sverige!!.
Bildspel om konstnären
Gamla bilder från Fykan Familjen Carl Efraim Eliasson
Medborgarundersökningen I SCB:s regi sedan kommuner 22 Stockholmskommuner (sedan 2010) personer år 76 frågor + 11 tilläggsfrågor.
Slutet på det Kalla Kriget.
Historien om Antiken i Grekland.
Välkommen till Sverige
POSITIVT ATT GÅ PÅ HELENEHOLM Mål: •Eleverna skall med bild och text gestalta det positiva med att vara elev på Heleneholms gymnasiet. •Gör en utställning.
PABLO PICASSO.
Skyddsanordningar på tak Regelförändringar i Byggnormerna
Aten och sparta.
The Mediated Window Enabling remote presence to cultural heritage sites Det Medierade Fönstret Möjliggör medierad närvaro till kulturmiljöer Ett forskningssamarbete.
Herbjørg Wassmo.
Krister Henriksson är född 1946
Jenny Nyström.
MITT HUS Välkommen hem till mig! Klicka på fönster eller dörrar så får du se hur jag har det! Vill du veta lite om hur jag gjort presentationen kan du.
BILDSPEL OM FORNTIDEN! Vi i klass 3a har jobbat med forntiden under vårterminen Vi har arbetat med : STENÅLDERN: vapen, pinnbröd över öppen eld.
ÖREBRO LÄNS LANDSTING 5 enkla omvårdnads frågor att använda i 8 veckors enkäten Carina Zetterberg
SVERIGE Bild från clipart.
Antikens Grekland Frågan lyder: Vad vet du om Antikens Grekland?
De försvunna monstret Det var en gång en monster mamma som födde en monster bebis. Monster bebisen heter Brolle. Bebisen var jätte snäll och omtyckt. Dom.
En förnyare av forskning och utbildning Linköpings universitet.
En förnyare av forskning och utbildning Linköpings universitet.
Novus Allmänheten om psykisk hälsa September
Historien om Grekland.
Flera skadeståndsskyldiga
Hur kan man bestämma kön på fåglar? Fram till nu har detta varit ett svårt problem. I många fall har endoskopi varit den enda säkra metoden.
Anne Frank Historia.
När ska man använda de och när ska man använda dem.
BIOGRAFI DANNY SAUCEDO.
KULTUREN I FOKUS Eleverna i årskurs 4-6 har under våren 2014 arbetat med kulturtema. Vi har under hela terminen haft en konstnär på skolan för att tillsammans.
Av Emelie, Svarre, Nathalie och Wiktor B
Tove Jansson. Om… 9 aug 1941 i Helsingfors – 27 juni 2001 Författare & konstnär Mest känd för Mumintrollen Illustrationen i bl.a. Tolkiens Bilbo & i Lewis.
Efterkrigstidens in- och utvandring Åke Nilsson Enheten för demografisk analys och jämställdhet Statistiska centralbyrån.
Värmdö Gymnasiums distansutbildning
Fakta om Sverige Sveriges största landskap är Lappland. Det minsta landskapet är Öland. Det landskapet som har mest befolkning är Uppland och det landskapet.
BUDDHA Buddha betyder den upplyst den första Buddha hette Siddhartha.
Brasilien.
Ledtråd: Världskänd Frihetskämpe Black and White
Matematiker Fysiker Astronom
Birgitta Birgersdotter föddes ca 1303 i Finsta. Hon kom att kallas
Hastighetsnivåer i en attraktiv stad!
Alfred Nobel- Nobelpriset
Livet i antikens Grekland
Nacka kommuns tilläggsfrågor Medborgarundersökning 2012 Utförd av Statistiska centralbyrån 13 september- 9 november.
-att förstå bildspråk liknelser, metaforer, idiom och ordspråk
Av: Shabnam, Tove, Ellinor och Mimmi.L.  De representerar barn och ungas rättigheter och intressen.  Myndigheten följer Bo’s förslag.  Myndigheterna.
Alfred NOBEL.
Malala Yousafzai.
Georgia Totto O'Keeffe
Upplysningen Daniel Defoe
Wakeboard Wakeboard är en brädsport som liknar skateboard och snowboard men man åker på vatten i stället för asfalt eller snö. Det kan även beskrivas som.
Grekerna.
EN MÅNGSIDIG HJÄLTE, ÄVEN KALLAD mp
Wassily Kandinsky
Vår ende GOTD.
Vårmötets deltagare 2014 Material insamlat våren 2014 Powerpoint sammanställd, 2015, av Daniel Larsson, utredare, Linnéuniversitetet.
Rihanna.
John bauer Av: Anton Grennborg, VT-08.
Mångfald och Tolerans.
Den 20 oktober fick Kokbok för världens viktigaste matgäster förstapriset när Årets Svenska Måltidslitteratur utsågs i Stockholm. Prisutdelare var den.
Diskussion om jobb (inspiration för e-post)
Marc Chagall Rysk konstnär född Flyttade till Frankrike Fick fly till USA under andra världskriget eftersom han var jude, återvände sedan till.
Konstnär som lekte med maten
Enkät till lärare som arbetat minst två år med NTA
Klassisk musik.
Presentationens avskrift:

Nyinköpt konst

Akrylmålning av Leif Ahnlund Född 1949 och är bosatt i Västerås. Genomgått Konsthögskolan 1975-80. Är den internationellt största motorkonstnären och känd för sina motorcykelbilder och fartstudier på klassiska förare. I motiv från moderna storstäder målar han pulsen, ljuset och farten. Leif studerar och målar även motiv med lejon.

Silversmycke av Charlott H Modig Silversmed, verksam i Västerås. Utbildad vid Nyckelviksskolan 1985-86. Före och efter skolan har hon en lärlingsutbildning på 5 år. Har egen smedja sedan 1994. Har haft flera egna och grupputställningar i Västerås, Nykvarn och Stockholm.

Glasskulptur Georgianna Kralli Född i Grekland, sedan 1986 bosatt i Sverige. Studerat vid konstakademin i Aten 1968-73. Fick Västerås kommunstipendium 1989. Förutom många utställningar i Sverige har hon bl a ställt ut i Gene`ve, Moskva, Innsbruck, vid 6e Bienalen i Florens, gjort offentliga utsmyckningar i Säter och Örebro. Hon är representerad i FN, Gene`ve och på Vorre`s museum i Aten.