Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

PABLO PICASSO.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "PABLO PICASSO."— Presentationens avskrift:

1 PABLO PICASSO

2 Pablo Picasso levde från år 1881- 1973.

3 Pablo Picasso föddes den 25 oktober 1881 i Malaga vid den spanska kusten. Hans far arbetade som intendent på ett museum och undervisade också i måleri. Redan när Picasso var en liten pojke var det självklart att han skulle bli konstnär. Fadern , som själv var en ganska medelmåttig konstnär, hade snart ingenting att lära sin son.

4 1897 när Picasso var 14 år gammal, flyttade familjen till Barcelona där han skulle gå i konstskola, även om han var den yngste eleven skolan någonsin hade haft, märkte han snart att han inte heller där hade mycket att lära sig.

5 Pablo hade olika perioder: den blå perioden, den rosa perioden, den klassiska perioden och den kubistiska perioden. Under dom fyra perioderna målade han i olika stilar.

6 Till exempel dom här målningarna från den blå perioden.

7 Och dom här från den rosa perioden.

8 Pablo Picasso dog när han var 92 år och under sin livstid målade han tavlor och tusentals teckningar, etsningar, skulpturer och keramiska arbeten.

9 Pablo Picasso anses vara en av de största – kanske den allra största – konstnärerna under 1900-talet

10 Pablo Picasso gifte sig två gånger och fick fyra barn
Pablo Picasso gifte sig två gånger och fick fyra barn. Trots att hans familjeliv ofta var besvärligt och inte alltid så lyckligt, upphörde han aldrig att måla.

11 Detta bildspel är gjort av:
Tomas! Christian! Robin!!

12


Ladda ner ppt "PABLO PICASSO."

Liknande presentationer


Google-annonser