Innovativa pengar Det är inte alltid så lätt att lyfta blicken. Men jag har anat mig till att en av de lite större bistånds- och utvecklingsdiskussionerna.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Tävlingens syfte TBS Stockholm vill att unga engagerar sig. Unga ska få möjligheten att göra skillnad, både i sitt eget liv och i andras. Därför bjuds.
Advertisements

Fattiga och rika i världen Samhälle i dag, SOL 4000
Hur kan vi arbeta mot mobbning. eller Hur kan vi arbeta för vänskap
Det problemorienterade föräldrasamtalet Hur reagerar du själv när du ska få veta något jobbigt?  Ni kan till exempel föreställa.
Sociologiska studier om klass
Sidas attitydmätning om utveckling och bistånd 2013.
Talföljder formler och summor
I- eller U-land?.
Så här gör ni: - Sitt rak framför skärmen - Titta den med stadig blick - Tryck på knappen “Ta kortet”. - OBS. Det är viktigt att inte röra sig medan kortet.
~ Den första mobiltelefonen ~
Barnanpassad utredning
Spelstrategi.
Ny frikostighet Filipperbrevet. Paulus tar emot – och ger…  Tar emot Jesu tilltal  Ser klart  Får förlåtelse  Får förtroende.
Nivåanpassad träning För att inkludera alla
Råby-trivsel Råby-trivsel är ett kooperativ som arbetar i Råby Rönö, mitt i den sörmländska landsbygden. Råby-trivsel hjälper dig med catering vid fester,
Patientenkät sommaren -13
X-mas algebra Är du redo? Klicka!!.
KKME – Livsfrågor Oktober 2007
Markör Marknad och Kommunikation AB 2009
Källbystugans kvalitetsarbete
PRUTA INTE MED DIG SJÄLV!
Sidas attitydmätning om utveckling och bistånd 2008 Magnus Liljeström Vokativ Ab.
Kräkseminarium Bo Ahrenfeldt
Slöjd Presentation! Av: Malte Bergman.
BEANS NÖJD KUND INDEX (e-survey undersökning)
BARNS RÖSTER OM INTERNET
De nordiska reglerings- myndigheternas arbete med att införa en gemensam nordisk slutmarknad Marielle Liikanen.
Jag heter Carl X Gustav. Jag är kung i Sverige
Ett utbildningsmaterial från Fairtrade Sverige
Kropp och kläder En resa i tiden.
Avslutning Lärare förädlar Sveriges viktigaste naturprodukt!
Det industriella genombrottet
Ingrid Svensson, Eva Horneij Inquiry-based learning ( IBL) - En pedagogisk metod som stimulerar till nyfikenhet och gränsöverskridande lärande”
Kafka hos familjeterapeuten Diskussionsövning. Förberedelser Ni ska bli fyra grupper. – Gregor – Mamma – Pappa – Syster.
Som man frågar får man svar. Vad är intressant? Varför?
Operation dagsverke 2013 Jag är här för att vår skola har valt att engagera sig i Operation dagsverke och jag kommer att pratat om det här: UNICEF Om UNICEF.
Affärssystem som en aktör Linda Askenäs Linköpings universitet.
PortugalEngland Vin80120 Kläde10090 Antal timmar som går åt för att producera en enhet av varan. England har en ABSOLUT FÖRDEL att tillverka kläde. Handel.
If you want to build a ship, don´t herd people together to collect wood and don´t assign them tasks and work, but rather teach them to long for the endless.
Grunderna - Från ett logiskt perspektiv André Bodin, Anders Edholm – 2011.
Workshop inför Projektet
Av: Johan, Adam och Caroline =)
Men jag tror att jag sakta börjar se en kontur Några armar och ben
Rätten att gå i skolan Funktionshindrade 90% av funktionshindrade i Afrika går ej i skolan Ursprungsbefolkningen Vietnam: Skrivkunigheten är 87, hos ursprungsfolk.
Innehåll Profeten Muhammad Introduktion Profeten Nuh (Noa)
Att rita en instruktion
Frågor om elevinflytande till elever i åk 3 – 9 i grundskolan
Ordkunskap Ord och begrepp som används för att uttrycka känslor, kunskaper och åsikter. Ords och begrepps nyanser och värdeladdning.
U F COACHING Carl Brummer utvecklingspolen. V ETA OCH GÖRA Vilka få mest betalt kunskapfärdighet arbete.
Varför frågar vuxna bara en gång och sedan nöjer sig med svaret ”bra”?
Stöd till en evidensbaserad praktik för god kvalitet inom socialtjänsten – brukarmedverkan vid brukarundersökningar inom LSS • • SKAPAD.
Pengar 1 Jacob Freij, Mogärdeskolan 4-9, Vetlanda –
Medlemsrekrytering Vaffö dådå?. Analys Varför ska vi rekrytera nya medlemmar? Uppgift: Diskutera fram 2 st anledningar varför vi ska bli fler medlemmar.
Praktisk förvaltning av land och landskap Erik Andersson
KEPS att lära sig ur flera perspektiv
Lotta Ekman-Johansson & Ingrid Faste. Den korta versionen  Påvisa behov  Väcka intresse  Ge lättillgänglig information.
Vad måste man göra? Inför att man ska starta ett projekt.
HEJ!.
Anställningsintervjun
Att lära sig att analysera
Yoghurtförpackning!.
Video Games The movie. E -Ni ska välja ett spel som är er favorit. -Ni ska förklara varför den är just er favorit -Hur kan spelet utvecklas i framtiden.
Breddad rekrytering. Det finns 4 saker jag vill att ni har med er härifrån 1.Målgruppstänkande 2.Gruppen gymnasiestudenter är inte en målgrupp utan.
Jobbansökan När du ska söka ett jobb är det viktigt att fundera över på vilket sätt du matchar de kvalifikationer som efterfrågas i platsannonsen. Skriv.
Men vad är ’fri vilja’ för något?
Olika sätt att resonera kring hur människor bör handla
Elev loggbok.
Industriella Revolutionen
? ? ? ! 3 min (30 min ex prat) 35 min Nu ska vi tala om dilemman. Ett äkta dilemma är en svår situation som inte förefaller ha någon.
Presentationens avskrift:

Innovativa pengar Det är inte alltid så lätt att lyfta blicken. Men jag har anat mig till att en av de lite större bistånds- och utvecklingsdiskussionerna just nu handlar om innovativ och/eller alternativ finansiering. Ibland framförs att annan typ av utvecklingsfinansiering än bistånd skulle vara viktigare och bättre. Jag ser ingen motsättning mellan dessa och har liten förståelse för varför det ena skulle behöva ske på det andras bekostnad. Biståndet är förstås inte svaret på hur den extrema fattigdomen ska kunna utrotas före Men det är också svårt att se hur det skulle kunna ske utan bistånd: de mest utsatta länderna –och människorna- är oftast inte så intressanta för andra finansieringsflöden, det är ju liksom det som är problemet. David Viking Metod Chef Sida

Hur skaffar man mer pengar till det som är viktigt Genom att smart nyttja andra källor kan man skaffa ( ibland mycket ) pengar till det som är nyttigt. Exempel hälsovård Gates Volymgarantier Hur 15 m usd blev 300 m usd för fattiga kvinnor och fortsätter.

Innovations finansiering Hur når man de fattigaste med innovationer, hur kan ni vara med ? Challeng Funds, vi letar efter ’’uppfinningar’’som skall kunna användas av de fattigast eller gynna de fattigast. Jag kan ge ett exempel,ICT Hur man transporterar pengar, hur man designar pengar och säkrar användningen, vi är bara i början.

Behöver er hjälp ! Vårt mål är att hitta nya lösningar på era problem, det är innovativ fianansiering, det kan vara att sammaföra era väldigt dyra pengar med pengar som är minder dyra. Vårt jobb på Sida är att hitta nya kombinationer av aktörer pengar ideer, Ni är en av de viktigaste aktörerna.