…och lite annat smått och gott som kan vara (arbets)livsavgörande…

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
LinkedIn som en tjänst för nätverksbildande Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentrum.
Advertisements

easyresearch. se/s. asp Varför?
Hur kan vi arbeta mot mobbning. eller Hur kan vi arbeta för vänskap
Att välja - Hur gör man?.
Att dras in mot föremålets mitt
FTFs motionsskola.
VÄRDEGRUNDSARBETE Åmålsgården, Åmåls Kommun
- En gemensam plattform för lärande för Katrineholms kommuns förskolor, grundskolor och gymnasieskolor.
Tanken Verkligheten Medvetet Databank Output Beteende INPUT Omedvetet
Barnanpassad utredning
Via SMS så får du erbjudande om nya vikariepass, kan acceptera eller avböja dessa erbjudanden, eller blir direktbokade på pass. Förfrågningarna besvaras.
Ett webbaserat rekryteringsverktyg för alla branscher!
Personligt brev – din egen form av marknadsföring!
Supported Employment & Customized Employment
Skapa ideala kundprofiler
Hej Jag heter Rasul Saadati och är färdigt utbildad Systemkonsult på QD- System AB. Jag är bäst på installationer, administration och klientsupport. Mina.
En utbildningssatsning i samproduktion mellan
Välkommen till föreläsning om hur man kan söka sommarjobb
BEANS NÖJD KUND INDEX (e-survey undersökning)
Marknadsföring Bertil Grenströmer.
Bankdagen Fredrik Sauter Vd Skandiabanken 1. 2 Vi älskar våra kunder! Vi vill vara personliga och föra en dialog med våra kunder. Det kräver att vi lyssnar.
Meritportfölj målet - CV och presentation
Migrationsverket - Asyl, besök, bosättning, medborgarskap medarbetare
Intervju inför ViV-projektet.
Om jag hade möjlighet att fånga regnbågen hade jag gjort det för din skull och delat dens skönhet med dig.  
Att skriva en artikel.
Instruktioner Vilken grupp av frågor känner du att du instämmer mest med? Instämmer du i hög grad med de första 10 frågorna är din självkänsla lägre.
Syftet med en personlig handlingsplan
Mindfulness – en hjälp på vägen
Klok filosofi … ?.
Dialogkort - arbetsmiljö och hälsa
Den Glada Internationella Vänskapsveckan.
Att hålla en presentation
Det kreativa konceptets användning i rekryteringsannonser
Vad bör en hälsopedagog kunna?
Riktad skrivning Hur tyckte att boken Alex Dogboy verkade utifrån det du hittills läst och fått veta? Motivera ditt svar. Skriv tills jag säger stopp,
ATTRAKTIVARE ARBETSGIVARE
Vad är du för typ av person?
Skärp dig! – Hur svårt kan det vara att förändra?
”Hur gör vi varandra bättre” IFK TUMBA FOTBOLL Ledarutveckling
Om konsten att bedöma trovärdigheten hos det du ser, hör och läser
Ungdomsråd i region Mitt. Blunda… Tänk på det roligaste/grymmaste/bästa du kan komma på inom gymnastiken. Något du redan upplevt.. Något du skulle vilja.
Genera Nya Ideer FOXPOPULI “ Social entrepreneurship for social change”, Nordplus adult Project ID AD-2012_1a
Modul 5 Att söka arbete.
Frågor om elevinflytande till elever i åk 3 – 9 i grundskolan
Välkomna hit! Film – på vilket sätt är bedömning en (liten) del av all vår verksamhet? Kursplanens uppbyggnad. Skillnad strävansmål / uppnåendemål? Kunskapssynen.
Stöd till en evidensbaserad praktik för god kvalitet inom socialtjänsten – brukarmedverkan vid brukarundersökningar inom LSS • • SKAPAD.
Personligt Brev ”Berätta om dig själv!”.
Aktia som arbetsgivare. Några klipp ur Aktias Personalpolitik Kompetensutveckling "Kompetens betyder att en person har det rätta kunnandet och förmågan.
Unik Guide för elever Här får du lära dig hur du:  Loggar in i unikum  Ändrar i inställningar  Fyller i IUP inför utvecklingssamtal  Skriver i Bloggen.
EN FRAMTRÄDANDE ROLL Förstudieprojekt finansierat av Europeiska Socialfonden Projektägare: Music Factory Projektperiod: JANUARI 2014 – JULI 2014.
Här kommer det finnas ett stolpmanus för föreläsningen
Livskarriär Din väg mot ett arbete som kommer att göra dig lycklig.
CV & ANSÖKNINGSBREV Per Arvidsson Lina Landström KARRIÄRCENTRUM
Snabbkurs: Meritförteckning och ansökan
En kurs för att hitta din affärsidé
Att skriva dikter.
Sociala medier som påverkningskanal Anne Salovaara-Kero: Mamma Annorlunda & Normalstörd.
Välkomna hit! Film – på vilket sätt är bedömning en (liten) del av all vår verksamhet? Kursplanens uppbyggnad. Skillnad strävansmål / uppnåendemål? Kunskapssynen.
Jobbansökan När du ska söka ett jobb är det viktigt att fundera över på vilket sätt du matchar de kvalifikationer som efterfrågas i platsannonsen. Skriv.
Vem är jag, Vem är du?.
Annonsanalysen.
Personligt brev.
0 1 Anställningsintervju Ett möte mellan den arbetssökande och arbetsgivaren!
Frågor om elevinflytande till elever i åk 3 – 9 i grundskolan
Attraktiv Hemtjänst Deluppdrag Införa välfärdsteknologi Max Domaradzki.
PROJECT NO – UK/13/LLP-LdV/TOI-624
Bild 1 EXAMENSARBETET KANSKE STARTEN PÅ DIN NYA KARRIÄR…
Berätta kort vem du är och varför du är på besök idag?
CV 1.0 – vad är det och hur tusan gör man?.
Presentationens avskrift:

…och lite annat smått och gott som kan vara (arbets)livsavgörande… INSPIRERANDE BERÄTTELSER OM RIKTIGA MÄNNISKOR SOM SKAFFAT SIG RIKTIGA JOBB PÅ ANNORLUNDA SÄTT …och lite annat smått och gott som kan vara (arbets)livsavgörande… av &med

Funderingar och Insikter Vi är bra på att göra saker på rätt sätt - men gör vi rätt saker? Är det större chans att skaffa sig ett jobb om man söker 50 än om man söker 2? Hagelbössa eller prickskytte? Storskalighet eller individuellt? Dags att uppgradera!

Sortering av berättelserna Har du inte kontakterna? Ta dem själv! Utgår från din passion! Validering Var öppen med begränsningar Visa framfötterna! Sociala medier och jobbsökande Konsulterna har ordet

Ett exempel från boken

Självrannsakan… Stämmer verkligen detta? Har jag bara haft tur som hittat solskenshistorier? Ger jag människor falska förhoppningar, likt manualerna gör (i värsta fall)? Hur kan jag provtrycka mina idéer och på vem?

I huvudet på den som anställer 10 personalchefer och rekryterare från olika branscher, sektorer och storlek besvarar bl a följande frågor: Beskriv er rekryteringsprocessens faser Metod att läsa ansökningshandlingar Vad fångar ditt intresse? Tankar om dagens sätt att söka jobb? Tankar om dagens sätt att söka personal? Vad kan förbättras i dagens rekryteringsförfarande? Vad avgör om man tar sig vidare i processen på ert företag?

Hot eller möjlighet - både för den sökande och för arbetsgivaren ”Om två år har tjänsten jag söker personal till idag, förändrats radikalt. Hur ska jag veta att jag väljer en person som kan utvecklas i takt med tjänsten?” ”Kompetens viktig, men karaktär/personlighet/inställning allt mer viktig!” ”Hire for passion, train for skills!”

Beslutet med stort B Beslutet om anställning fattas utifrån subjektiva grunder: Personkemi Passa in i arbetsgruppen Att de visar intresse Att personen känns äkta Lätt att samarbeta med Ärlig och rak Att personen visar vilja och driv att utvecklas vidare Passion!

DET GÄLLER ATT KOMMA TILL DET EXKLUSIVA MÖTET Alltså… DET GÄLLER ATT KOMMA TILL DET EXKLUSIVA MÖTET MED ARBETSGIVAREN! Går du i mittfåran gör du det svårare för dig! Om det inte fungerar, gör inte mer av samma sak! Tröttnar du? Nya aktiviteter ger ny energi! Förändringen behöver inte alltid vara så stor! Våga göra annorlunda!

Framtidsspaning En skriftlig CV och ansökan är väldigt trubbig Boken är fylld med många sätt att sticka ut En kort film kan komplettera en skriftlig CV. Lägg upp den på Molnet och skicka länken i ett mail. Arbetsgivaren får ett leende, ögon som glittrar och en röst!

Tack för er tid! Samuel Grahn Gilla gruppen: Våga göra annorlunda – risken är stor att du får ett jobb! Samuel Grahn