Nyss så träffa jag en krokodil som körde runt i en bil

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
HÄR BOR JAG Skogstrollen vt 2013
Advertisements

Året var 2004, I en liten stad vid namn Laholm
Fem goda vänner på äventyr De fem goda vännerna träffades varje dag och hittade på nya bus. Den här dagen hade myggan en idé. ”Jag vet, vi flyger till.
Berättande texter Kännetecken för berättande texter –
Företagsskolan nIbland genomgår vårt företag förändringar. 3 lektioner nHär följer 3 lektioner som hjälper dig att överleva.
Elsa Beskow.
Året var 2004, i en liten stad som heter Laholm, blev en trygghet totalt omkullkastad. En liten brun nallebjörn blev helt utkastad i kylan! Och blev liggande.
Äventyr i sjumilaskogen
Mio min strumpa av Josef och Elin. Det var en gång en kille som hette Mio. Han hade en pappa som hade ett slott. Hans lillebror var fångad av den mäktiga.
Ja så är det snart jul igen. Denna julen får jag fira med en nykomling i familjen. Jag blev den 5 november Farmor till en liten pojke. Han, Nilo har fått.
Författare Josefin Berntsson År 2013
Brukarnas perspektiv: KUNSKAP/INFORMATION
Hur kan jag vara viss om min tro?
Sagan om den hungriga vargen
Sagan om Piffy.
Lee Esselström 2002 Min egen julkalender - stickade sockor på rad
… som skulle arrangera en löptävling.
Ronja och Bojj på äventyr av Moa Eliasson och Marcus Mäkele.
Karlsson på taket av Kristine och Simon.
Frågor på ytan, under ytan och på djupet
En dag på Skogsgrinden…
® BrucElvis Gå vidare genom att klicka på musen !
Hej på er alla! ETT STORT TACK för den fina blomman med tillbehör. Jag ska njuta av den en vacker sommarkväll i min trädgård.
En dag när blue och hans flickvän skulle gå till kung fu winners så kom det en ninja ut ur dörren.
Pronomen.
Relativa pronomen & adverb
ÄVENTYR MED HÄSTARNA Utflykten Martin och Filippa var ute och red. De red i skogen och tillslut kom de fram till en jättebrant backe. De bestämde sig.
Vi vill sända denna lilla saga som en extra tanke till julen
PETTER OCH HANS FYRA GETTER
Den globala & trygga företagsskolan n Ibland genomgår vårt företag förändringar n Här följer 3 lektioner som hjälper dig att överleva…
Blinka lilla stjärna Blinka lilla stjärna där,
Ett Brott Är Ett Brott... Av Lovisa Wirdemo.
Hur du skriver en bra historia
Våra favoritsånger.
= att visa istället för att berätta
Det är ett hus kom så åker vi närmare. Då ser vi en man då frågar vi om får kolla runt.
Det va en gång en katt och hund del 1
Sagan om björnen.
Ödehuset Det var en gång en flicka som hette Lisa. Hon
Projekt pinnar.
Sångpåsar.
Barnens sagor.
6-årskören ”En förtrollad natt” Klicka för att fortsätta.
På andra sidan Skrivuppgift hösten 2012.
Himlen är blå Fåglarna flyger över skyn Sen kommer stjärnor.
Reportern Frågor på raderna Frågor mellan raderna
Av Murwet och Sandra. Det var en gång en planet som hette Mars. Han hittade flera planeter.
Vi gick även förbi en liten göl där vi såg ganska mycket mygglarver simma i vattnet. Barnen ville inte bara titta på mygglarverna, de ville även undersöka.
Jul, jul strålande jul. Ja visst är det strålande. eller
Barnvisor.
Marcus berättar lite om sig själv
Linnéa. Gode Gud Jag skriver för att säga förlåt för att jag var arg igår när du ignorera mina böner och ingenting blev som jag ville.
Det var en gång en man som  inte var nöjd med sitt redskap.
Det var en gång en drake som hette Nidaros
De/dem eller dom?.
Den magiska dörren.
DEN MAGISKA DÖRREN.
Den magiska dörren.
DU GAMLA, DU FRIA Du gamla, du fria, du fjällhöga Nord, du tysta , du glädjerika sköna! Jag hälsar dig, vänaste land uppå jord, din sol, din himmel, dina.
Grattis faster! ...jag hörde att du fyller år idag. Det tänkte jag man kunde fira genom att bland annat visa lite hur jag har det  Pappa pratade om någon.
Skrivregler & grammatik
Det va en gång en katt och hund del 1
Bilresan till fjällen. Hos familjen Förberedd: ”Imorgon ska vi åka till fjällen och då måste vi förbereda oss. Det är bra att titta på väderleksrapporten.”
Huvudsats och bisats– att bygga meningar
HÖSTAKTIVITETER -15/16.
Kajsa och mormor i Danmark av Cajsa och Hannes. Det var en fin sommardag. Kajsa skulle gå ut och sälja kolor på torget.
Allsång på Liljebacken 19/5 2016
Allsång på Liljebacken 18/5 2017
Vilken sång ska vi sjunga?
Vilken sång ska vi sjunga?
Presentationens avskrift:

Nyss så träffa jag en krokodil som körde runt i en bil Krokodilen i bilen ! Nyss så träffa jag en krokodil som körde runt i en bil Han var så tjock o fet o blåste i trumpet Men bilen var för trång o svansen var för lång så den fick ligga på ett litet flak därbak!

Mors lilla Olle i skogen gick, rosor på kinden och solsken i blick. Läpparna små utav bär äro blå, bara jag slapp att så ensam här gå ! Brummelibrum, vem lufsar där? Buskarna knaka. En hund visst det är… Lurvig är pälsen, men Olle blir glad: Åh, en kamrat, det var bra se god dag ! Klappar så björnen med händer små, räcker fram korgen: Se där, smaka på ! Nalle, han slukar mest allt vad där är: Hör du, jag tror, att du tycker om bär. Mor fick nu se dem, gav till ett skri. Björnen sprang bort, nu är leken förbi. Å, varför skrämde du undan min vän? Mor lilla, be honom komma igen!

En elefant balanserade ! En elefant balanserade på en liten spindel-tråd Det tyckte han var så intressant, så han gick och hämtade en annan elefant. Två elefanter balanserade Det tyckte dom var så intressant, så dom gick och hämtade en annan elefant. Tre elefanter balanserade Så dom gick och hämtade en annan elefant. Fyra elefanter……osv __________________________________________

Jag hamrar och spikar, jag bygger en bil.   Jag hamrar och spikar Jag hamrar och spikar, jag bygger en bil. Jag sågar och gnider och drar med min fil. Jag målar och målar med tjockt och med tunt Jag startar min motor och bilen kör runt. TUT TUT

Imse Vimse spindel Imse Vimse spindel klättra upp för trå´n. Ner faller regnet spola spindeln bort Upp stiger solen torka bort allt regn. Imse Vimse spindel klättra upp igen

Tänk om jag hade en liten apa ! Tänk om jag hade en liten apa umba, umba, fallerallerej Tänk vad folket skulle stå och gapa,   Inte på mig men på min lilla apa

Bä bä vita lamm ! Bä, bä vita lamm, har du någon ulle rulle rull ? Ja, ja, kära barn, jag har säcken full rulle rull Helgdagsrock åt far - yeue (vänster hand upp ) och söndagskjol åt mor - yeue (höger hand upp ) Och två par strumpor åt lille lille bror. – yeue (båda händerna upp )

I ett hus vid skogens slut ! Liten tomte tittar ut Haren skuttar fram så fort Knackar på dess port Hjälp ack, hjälp ack, hjälp du mig Annars skjuter jägarn mig. Kom ja, kom i stugan in Räck mig handen din

I ett hus vid skogens slut ! Liten tomte tittar ut Haren skuttar fram så fort Knackar på dess port Hjälp ack, hjälp ack, hjälp du mig Jag vill bara värma mig Kom ja, kom i stugan in Räck mig handen din

SKALA BANAN   Det var en gång en apa Som bara satt och gapa Och när han inte gapa Så skala han banan Skala banan knäpp, knäpp Skala banan knäpp, knäpp Skala banan, Skala banan knäpp, knäpp   

(mel: Imse Vimse spindel) Hoppe hoppe hare satt och mumsa bär. Klappa sig på magen det var gott det här. Fram smög räven tänkte haren ta Hoppe hoppe hare skuttade så bra. Skuttar in i skogen bakom mossig sten. Sätter sig och vilar sina trötta ben. Ugglan flyger tyst ifrån sitt bo stackars Hoppe hare aldrig får han ro.