Vilka var de viktigaste lärdomarna från caset?

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Protokoll föräldraråd Plats: Bjälbotullsförskola Tid: 17,30 •Tankar efter mötet med våra politiker. Finns det politiska frågor som vill lyfta.
Advertisements

Vi utvecklar människor. Människor utvecklar företag Utvärdering Säljutbildning Öppen utbildning Vt 2010 Utbildare: Johan Skogström Plats: Consensus Utvärderingen.
VÄRDEGRUNDSARBETE Åmålsgården, Åmåls Kommun
Barnanpassad utredning
”Tidigare har läraren skrivit hur det har gått för mig i skolan som mamma och pappa fick läsa hemma. På utvecklingssamtalet har mest de vuxna pratat och.
Learning Study / Stöd för genomförande och dokumentation
Ledarutveckling över gränserna 2012/2013
Kognitiva funktioner Verbal förmåga Logisk-Analytisk förmåga
IT-kompetens Svenska & Engelska. IT-kompetens Svenska & Engelska.
Reflektion över försäljningsseminarium
VILKA VAR DE VIKTIGASTE LÄRDOMARNA FRÅN CASET?
Att skriva en artikel.
Case seminarium: Individuell Reflektion
Instruktioner Vilken grupp av frågor känner du att du instämmer mest med? Instämmer du i hög grad med de första 10 frågorna är din självkänsla lägre.
Ingrid Svensson, Eva Horneij Inquiry-based learning ( IBL) - En pedagogisk metod som stimulerar till nyfikenhet och gränsöverskridande lärande”
På andra sidan Skrivuppgift hösten 2012.
äldre forskning med en inriktning mot mediekonsumtionens sociala former; etnografiskt orienterat, inte minst James Lull och teve- studier ”Television.
IT-kompetens Svenska & Engelska. IT-kompetens Svenska & Engelska.
Affärssystem som en aktör Linda Askenäs Linköpings universitet.
Eller formativt lärande…
Läroplansträff Välkomna.
Växjö kommun,  Kommunala högstadieskolor, Växjö kommun  Administratörer, kulturaktörer, koordinatorer och elever  Delaktighet som värde och praktik.
HaschAvvänjningsProgram
Aktivt lyssnade.
Case – ABB, FG Wilson och CAT
CASE Grupp 8 Fanny Abelsson | Felicia Karlsson | Irene Werin
Reflektion kring Caseseminarium Grupp 1 Victoria Carlsson, Madeleine Eriksson, Magnus Grönhult, Cecilia Löfgren, Anna Reuterskiöld.
Energi- och klimatseminariet uppföljning 2014 Kerstin Angberg-Morgården, 11 juni 2014 Energisamordnare på Länsstyrelsen Dalarna.
Barns delaktighet _____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Outline för dagens övning
Kap 8: Marknadsföring genom relationer
JOBBET SOM FRISKFAKTOR Alltid varit betydelsefullt..... yrkesstolthet haft mening... men de psykosociala verksamhetsfrågorna har ändrat karaktär.
Case ABB Grupp 6 Stina Friberg Emily Gustavsson Anja Mlivic Jesper ny
Anställningsintervjun
Prioriterat utvecklingsområde 10/11
Seminarium Industriell Försäljning Eric Marketoft.
Case seminarium Grupp 3, Azra Custovac, Anna Ojdanic & Indira Todorovac.
Reflektionsuppgift – THE ABB, FG WILSON AND CATERPILLAR CASE
Caseseminarium Sofie Johansson, sofjo153
Grupp 11. Reflektion av ABB-caset -Bra att avsätta resurser för samtal och därigenom skapa tillit genom kontinuerlig dialog om brister, utveckling etc.
Caseinlämning kl Grupp 5 Denise Niemi Jennie Östh
Demokratins utmaningar och förtroendevaldas roll
THE ABB, FG WILSON & CATERPILLAR CASE Grupp 4: Christoffer Andersson SCM & Industriell Marknadsföring Cathrine Bose 722A29 Elin Ivarsson Jonas.
1800-talet.
Case – ABB, FG Wilson och Caterpillar Industrielll marknadsföring och Supply Chain Management GRUPP 9.
Kommunikationsplan för ----
BEANS NÖJD KUND INDEX 2015 Resultat från webbenkät.
Bild 1 EXAMENSARBETET KANSKE STARTEN PÅ DIN NYA KARRIÄR…
THE ABB – FG WILSON AND CATERPILLAR CASE Problemanalys ABB strategi var att på djupet förstå kunders behov och hjälpa dessa kunder för att bli mer konkurrenskraftiga.
1EB003: Individen och företaget Medarbetarskap Anna Alexandersson, Jonas Stjernquist,
Sociala medier källkritik. Att kunna kommentera under ett flöde Bloggar inklusive kommentarsfält Twitter Facebook, Google+ eller Linkedin. fotosidor som.
6:1 Kopiering tillåten. M2000 Compact © Liber AB Värdekedjan.
Föräldramöte - Anteckningar från mötet
Case - ABB och caterpillar
Demokratins utmaningar och förtroendevaldas roll
Jag ser dig – jag ser dig inte! Om hat.
Samuel Svenson samsv
FG Wilson & Caterpillar
Anna Blomquist, Pernilla Larsson, Jenny Fiskàare & Clara Frost
Utvärdering av caseseminarium
Lösningsförslag för ABB
The ABB - FG Wilson and Caterpillar case
Case: ABB - F.G Wilson - Cat
Edvard Hubendick edvhu119.
Karin Johansson Att vara ledare Varför, vem och hur?
Enkät i gymnasieskolan 2015
Elevråd på SFI vad är det?.
Välkomna till workshop ENERGITJÄNSTEUTVECKLING
Företagets intressenter
Presentationens avskrift:

Case ABB, FG Wilson and Caterpillar Industriell försäljning – TEIE42 Linn Johansson (Linjo767)

Vilka var de viktigaste lärdomarna från caset? Goda relationer och ett starkt förtroende för leverantören är viktigt för att skapa långa relationer. Stort engagemang från leverantörens sida i uppstarten av en försäljning och hjälp vid övergången kan vara mycket betydelsefullt för kunden och en av anledningarna till att kunden väljer just det företaget. Ärlighet och underhåll av relationer bör ske kontinuerligt. Relationer får inte tas för givet. En balans mellan centraliserat och lokalt inköp är viktigt för att bevara personliga relationer. Förståelse för kundens organisation är viktigt för att kunna utveckla en lösning som skapar värde för respektive kund. För ett globalt företag är det viktigt att ta hänsyn till de kulturella skillnader som kan uppkomma. En fungerande KAM-organisation är i många fall viktigt vid försäljning.

Vad var positivt/negativt med seminariets upplägg? Lärorik och rolig undervisningsform. Ger mycket att få vara med och diskutera och höra andras åsikter. Verklighetsanknytning på caset gjorde det mer intressant. Bra ledning av Jakob och bra tempo. Detaljer som man själv inte funderat över kommer upp till diskussion och att många olika aspekter inom försäljning gick att diskutera gjorde caset mycket intressant. Negativt Stor grupp och därmed svårt att få alla lika delaktiga, därför kanske en mindre grupp vore att föredra. Tidsmässigt borde caset ligga tidigare i kursen, på så sätt kan mer tid läggas på att läsa in sig på caset. Fler frågor att reflektera över innan caset hade gjort det lättare att vara mer delaktig i diskussionen. Svårt att svara direkt på frågorna utan att fundera. Men samtidigt är denna undervisningsform ett bra sätt att träna på det.