- Lyckseles vision och en bild på Lyckseles position på Sverigekartan.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Vad göra då datorn går sönder?
Advertisements

Försida!.
När Kina kom till Kalmar
Jordens processer som formar jordytan
LÄNDER I VÄRLDEN OCH STADEN LONDON.
Norrbotten Norrbottens landskapsvapen är ett renhuvud. Dom har tagit renhuvudet från Västerbottens landskapsvapen.
För drygt 30 år sedan - i mitten av 70-talet - kostade sjukvården i USA och Sverige mest i världen som andel av BNP - ca 9 %.
Öland Ölands landsvapen ska föreställa en kronhjort. Öland har kronhjorten som landsvapen för att man tog dit kronhjortar till den kungliga jakten.De hade.
38 minuter med tåget från Göteborg!
Lyft matematiken med Pixel Fk-6
Jämtland Vapnet föreställer hur man jagade älg förr i tiden. Man använde då jakthund och jaktfalk.
PER AHLBOM PARTNERANSVARIG DIBS Oktober, KORT OM DIBS • kunder •13 miljon konsumenter •100 miljarder SEK •1 miljard transaktioner på tisdag.
Vad har vi gjort? •Inspiratörer •Konferenser •Landsbygdsriksdagen •Forskarsamverkan •Leader •Internationellt samarbete •Hemsida.
Hej! Det här är Värmland. Det här är också Värmland.
Land Tyskland Ditt namn Victor Karlsson Din lärare Kicki
Geografi År 7.
Lappland Lapplands landskapsvapen är en sagojätte som är precis som styrkans gud. Han symboliserade att Lappland var ett outforskat landskap.
Ryska Federationen.
Utmaningarna i energiomställningen
Ambulanshelikopter för fler räddade liv 25 juni 2014
Fruktsamhet och mortalitet, uppdelat på födelseländer och
Rymden Kajsa.
Den börjar i Oslo ! Vi åkte till Stavanger där hade vi jätte-kul. Vi badade i de is-kalla havet sen gick vi ut och åt god mat. Sen tog vi flyget till.
10/5/ :26:23 AMRiksbanken.pptRiksbanken Riksbanken Samlingsbild Negativ (%)Positiv (%) Antal svar Organisationsindex 772 Engagemang.
Oavsett inställning, oavsett position påverkas vi av globaliseringen! Gränser rivs, länder blir regioner, tekniken skapar nya möjligheter, ungdomar har.
Närke Landskapsvapnet har två pilar för att dom krigade på 1500-talet. Pilarna kallas skäkter.
Västerbotten Västerbottens landskapsvapen är en är silver ren med stjärnor i bakgrunden. Man har inte bestämt hur många stjärnor det ska vara. Landskapsvapnet.
”I Trollhättan finns det en lång tradition av inkludering. Här råder ett gott samarbete mellan studentkåren, kommunen och Högskolan Väst för att förbättra.
KICK OFF för en ny samverkans- och innovationsarena för miljöteknikföretag!
V Ä R D E S K A P A N D E V Ä R D S K A P Capona presentation.
ÖREBRO LÄNS LANDSTING Målområde 4: Ökad hälsa i arbetslivet Trender och förändringar  Saknar indikator: Att få ett arbete är en viktig del i etableringen.
Kväve Almedalen 2013 Johanna Sandahl, vice ordförande.
VATTEN - geografiska begrepp
TIMBRO 20 september 2011 TIMBRO Timbro Economic Freedom of the World Index – Sverige.
”I Trollhättan finns det en lång tradition av inkludering. Här råder ett gott samarbete mellan studentkåren, kommunen och Högskolan Väst för att förbättra.
Skillnader i hälsa bland barn och unga i Uppsala län – vad vet vi? Carin Östling, Regionförbundet Uppsala län och Henrik Andréasson, Landstinget i Uppsala.
Hållbara Ålidhem- ett unikt pilotprojekt för hållbar stadsutveckling Goda exempel inom affärsdriven miljöutveckling AC-lst Jörgen Carlsson Umeå.
NETinfo Magnus Persson Epost: Telefon: 046 –
Mathias Eriksson GIS-Konsult - Projektledare RISK OCH SÅRBARHETSANALYS DEL AV VINDELÄLVEN INOM LYCKSELE KOMMUN.
Tillgänglighet sommaren 2011 Vårdgarantin Lagstadgade tidsgränserna 0,7,90,90 dagar Kömiljarden kronor fördelas minst 70 procent av patienterna.
♥ ♥ ISLAND ☼ ☼.
Tidningskunskap.
Swedish House Mafia, SHM, är en svensk houseproducent- och DJ-grupp bestående av Steve Angello, Axwell och Sebastian Ingrosso. Eric Prydz var ursprungligen.
Finansiella medel för landsbygdsutveckling Nationella och regionala statliga utvecklingsmedel Kommunala och landstingskommunala utvecklingsmedel Nationellt.
Överenskommelser 2014 Stöd till en evidensbaserad praktik för god kvalitet inom socialtjänsten - Regional stödstruktur för kunskapsutveckling - Regionalt.
Palliativregistret : Förbättrat resultat= Länet 3.9% Halmstad 4.5% Täckningsgrad= Länet 64.0% Halmstad 64.7% Legat som högst runt 67% 2013 Senior alert:
Örebroregionen - Indiens brofäste till Skandinavien Tisdag
1 L U N D S U N I V E R S I T E T Nytt mobiltelefonavtal TeliaSonera leverantör. Integration med universitetets fasta telefonisystem, mobil anknytning.
Teorigenomgång Teori – ca. 30 minuter. Vilka är vi? Vad är puls?
1. Ett problem/uppgift.
En liten stor världsdel...
Av Henrik Sandqvist. Innehåll Vad är dB drag racing? Var finns tävlingarna? - Runt om i Europa & USA - den anordnas ca 500 tävlingar per år.
Aborter i Norden Anna Heino Mika Gissler
Island.
Turistbyråservice Sverige som resmål.
Ledtråd: Stort och vitt Is och snö
PORTUGAL.
Hur många talar språket idag i Sverige/världen  Man vet inte exakt men det är ungefär 3000 svenskar som pratar/ förstår jiddisch idag, i världen är det.
FRÅGESPORT KRING SVERIGE Begrepp och förklaringar.
Danmark I Danmark har dom en korv som heter röpölse. Den är väldigt god att äta. I Danmark finns Legoland. Där finns världens största legoaffär och världens.
Den transatlantiska slavhandeln ( t). Slavhandeln O Antiken O Slaveri – vanligt förekommande i världen och har funnits länge.
Vad är Golfströmme n? Varför är den viktig?. Golfströmmen Den mest kända strömmen i vår del av världen. En havsström. Havsströmmar är som väldiga floder.
Stockholm.
Fredagsmys Vecka 19.
Omfördelning asylsökanden från Grekland och Italien Sommaren 2017
Veckans fördjupning handlar om en världskänd byggnad
Jämställdhet.
Clostridium difficile-infektion (CDI)
Jordens processer som formar jordytan
FoU-staben, Enheten för Utbildning
Presentationens avskrift:

- Lyckseles vision och en bild på Lyckseles position på Sverigekartan.

Visste du detta om Lycksele? Lycksele har Sveriges hetaste mineralområde - Guldlinjen Lycksele har Sveriges mest lönsamma konferenshotell Lycksele har Europas enda skogsmaskinsmuseum Lycksele har Sveriges nordligaste djurpark Lycksele ligger 70 minuter från Arlanda -Guldlinjen är guldfältet som sträcker sig från Kaledonska fjällkedjan i nordvästra Västerbotten genom Sorsele-, Storuman- och Lycksele och vidare mot Bottenhavet i sydost. Fäboliden som ligger i Lycksele kommun är den största fyndigheten och huvudprojektet i Guldlinjen. Gruvverksamheten kommer att generera 800-1 000 nya jobb. - Hotell Lappland ägs och drivs av Stefan Karlsson - Skogsmuseet är även Sveriges enda helårsöppna skogsmuseum - Lycksele Djurpark hade ca 100 000 besökare 2007 och de är specialiserade på nordiska djur. - Lycksele Flygplats tar dig till Arlanda på 70 minuter. - Världens största Lappkåta som hör till Hotell Lappland är 24 meter hög. Lycksele har världens största Lappkåta

Visste du detta om Lycksele? Lycksele är regionalt kompetenscentrum för Geografiska informationssystem En av Sveriges mest framgångsrika kreditgarantiföreningar finns i Lycksele – Övre Norrlands kreditgarantiförening Landsbygdsriksdagen anordnades i Lycksele kommun 2008 80 av länets sjuksköterskor har tagit examen i Lycksele Länets ambulanshelikopter är stationerad vid Lyckseles akutsjukhus Lycksele är en klimatkommun - Kompetenscentrumet ska utveckla och stötta användandet av GIS. Det drivs i projektform av den ekonomiska förening IGIS. För mer information kontakta Linda Algotsson, Tel: 0950-166 29 / 0761387919 GIS kan beskrivas som intelligenta, digitala kartor. Med en GIS-karta kan man ta reda på precis den information man frågar efter för ett visst ändamål vid en viss tidpunkt. - Kreditgarantiföreningens underlättar för företagare med lån på banken. Är till för och ägs av företagare och drivs som ekonomisk förening. Bildades 2004. http://www.kreditgarantiforeningen.se - Landsbygdsriksdagen 7-9 mars 2008. - Det är i snitt 100 universitetsstudenter som studerar på heltid i Lycksele. Umeå universitet har en filial i Lycksele. - Lycksele Lasarett är ett av tre sjukhus i länet. Sjukhusen fungerar som akutsjukhus för var sin del av länet. - Klimatkommun: Det finns ett nätverk som heter Klimatkommunerna och Lycksele har genom sitt energi- och klimatarbete fått gå med som en ovanligt liten kommun i nätverket. Lycksele är även klimatcoach åt Älvsbyn, Ånge, Härjedalen och Hällefors. Det satsas 100 milj på fisket i Vindelälven