Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Omfördelning asylsökanden från Grekland och Italien Sommaren 2017

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Omfördelning asylsökanden från Grekland och Italien Sommaren 2017"— Presentationens avskrift:

1 Omfördelning asylsökanden från Grekland och Italien Sommaren 2017

2 Bakgrund Migrationsverket Region Nord är en av tre regioner som kommer att ta emot asylsökande från Grekland och Italien för att de ska utredas i Sverige. Det rör sig om 250 till 300 personer per vecka som ska fördelas på tre regioner. Totalt för region Nord kan det handla om ca 1200 personer under sommar och höst En del av dem kan komma att stanna i Norrbottens län. Varje region kommer att ta en flight per vecka vilket innebär att det landar 250 asylsökande personer på Kallax var tredje vecka med start den 12 juni 2017 Första planen landar med flyende från Syrien, andra från Eritrea, tredje till femte från Syrien. Dessa personer ska ha ett sk snabbspår gällande asylutredningen De kommer ursprungligen från Syrien och Eritrea och är utgallrade i Italien och Grekland för att få snabba beslut om uppehållstillstånd.

3 Planering Björknäs HC Kompetenscentrum asyl och flykting
sommarsemestern börjar samma dag som de första asylsökande kvotflyktingarna kommer, vilket gör att vi får försöka lösa problemen när de kommer. tagit in en sjuksköterska extra vissa dagar första perioden och andra perioden en undersköterska Planen var att stafettläkaren skulle arbeta 50% på asyl och 50% på mottagningen men nu är planen att hen är 100% på asylmottagningen

4 Personer boende I migrationsverkets mottagningssystem kön 2017-05-01
Kvinnor Män Totalt


Ladda ner ppt "Omfördelning asylsökanden från Grekland och Italien Sommaren 2017"

Liknande presentationer


Google-annonser