BILDSPEL OM FORNTIDEN! Vi i klass 3a har jobbat med forntiden under vårterminen 2003. Vi har arbetat med : STENÅLDERN: vapen, pinnbröd över öppen eld.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Tävlingens syfte TBS Stockholm vill att unga engagerar sig. Unga ska få möjligheten att göra skillnad, både i sitt eget liv och i andras. Därför bjuds.
Advertisements

Anne Frank Historia.
När Ella fick plaströr i öronen
Här kommer några bilder från platsen där mysteriet hände en gång…
Som •Han körde på Slottsgatan som har en hastighets-begränsning på 50 km/h. •En kvinnlig bilförare körde på en man, som är i 20 års ålder. •Kvinnan, som.
Ja så är det snart jul igen. Denna julen får jag fira med en nykomling i familjen. Jag blev den 5 november Farmor till en liten pojke. Han, Nilo har fått.
Sagan om vinflaskan.. Det var en gång en vinflaska. Den heter Sven. En gång var det en familj som köpte mig på systembolaget.
Lee Esselström 2002 Min egen julkalender - stickade sockor på rad
Vi har startat upp vårt nya tema: Folk och rövare i Kamomilla stad
Gamla tanter lägger inte ägg
Järnåldern För ungefär 500 år f Kr och fram till ungefär 1000 e Kr var det en tid som hette järnåldern.
Karlsson på taket av Kristine och Simon.
Här kommer lite bilder på vad vi har gjort i klassen.
Hans och Greta.
Hej på er alla! ETT STORT TACK för den fina blomman med tillbehör. Jag ska njuta av den en vacker sommarkväll i min trädgård.
TEMA JÄTTEN VIST Alldeles intill Norrängens förskola, i Huskvarna, som ligger i Jönköpings kommun står en av Calle Örnemarks skapelser Jätten Vist. Här.
Vi utvecklar människor. Människor utvecklar företag Utvärdering Projektledarutbildning, steg 2 Öppen utbildning Vt-2010 Utbildare: Jesper Olsson Plats:
”Tidigare har läraren skrivit hur det har gått för mig i skolan som mamma och pappa fick läsa hemma. På utvecklingssamtalet har mest de vuxna pratat och.
Hej på er alla!!! Nu har det gått ett år sen jag gjorde ett bildspel. Hade glömt nästan hur kul det är.
Välkommen till kattens magiska värld
Två år sen jag gjorde ett bildspel. Förra julen var jag i en process, då jag fick besked att jag inte skulle få ta över vandrarhemmet, vilket gjorde att.
Prova  Roliga bilder  Spel  Roliga videoz  Musikspelare  Downloads!  Till de minsta  Kontakt.
Värme. Med värme menar vi i dagligt tal den temperatur som vi kan mäta med en termometer.  Värme är en form av energi.  En viss temperatur hos ett ämne.
Solros fyller 1 år. Här kommer Putte. Idag är det kalas, kalas, kalas!
adjektiv och substantiv
MITT HUS Välkommen hem till mig! Klicka på fönster eller dörrar så får du se hur jag har det! Vill du veta lite om hur jag gjort presentationen kan du.
Jag heter Carl X Gustav. Jag är kung i Sverige
Flickan på tavlan Av Rebecka Åhlund
Ödehuset Det var en gång en flicka som hette Lisa. Hon
Bestämd och obestämd form i adjektiv och substantiv
Projekt pinnar.
Nyss så träffa jag en krokodil som körde runt i en bil
Träslöjd! Ht /11.
Tunneln Av: lovisa ♥. Val av plats  Jag valde vägen mellan gallerian och synsam. Först tänkte jag välja utanför bibblan men jag visste jag inte vad jag.
Reportagets delar Rubrik Underrubrik Ingress Brödtext Mellanrubrik
Ekolle hösten 2013 TEMA: Vatten
Projekt ”gården” Vä förskola Under vårterminen 2007 föddes en idé om att göra ett gårdsprojekt på vår förskola. Vi tyckte att vi behövde utöka vår ”hinderbana”
Av Jan Sandström Av Gunilla Bergström Av Jan Sandström.
+ stadsplanering Dansande robot!. + Motivering Vilken plats valde du, och varför?
Niklas Olsson Sps3d. Mina intressen Som ni säkert redan har sätt så brinner jag för golfen, därför tillbringar jag en hel del av min vakna tid på eller.
Marcus berättar lite om sig själv
Ett Brott Är Ett Brott Av Lovisa
Flickors psykiska ohälsa
Måndag den 17 november 2014 Olle Hellzén. Dagarna blir kortare och det blir kallare. Det blir slaskigt och det är inte kul.
Linnéa. Gode Gud Jag skriver för att säga förlåt för att jag var arg igår när du ignorera mina böner och ingenting blev som jag ville.
Frågor om elevinflytande till elever i åk 3 – 9 i grundskolan
De eller dem, det är frågan?
Av: Ninni Byrestam. Eleverna (faddrarna) i klass 3A fick ett uppdrag… Välj en bok som du tror att ditt fadderbarn tycker om. Öva på att läsa boken med.
DEN MAGISKA DÖRREN.
Hur vill vi svara? Stefan Johansson Svara på frågor – webb, papper, telefon Webb 4 Ja, gärna. 9 Det funkar. 3 Nej eller Helst inte Papper 1 Ja gärna.
Min födelsedag. På min födelsedag var jag hemma hos pappa
Grattis faster! ...jag hörde att du fyller år idag. Det tänkte jag man kunde fira genom att bland annat visa lite hur jag har det  Pappa pratade om någon.
En vanlig dag
Det är tisdag och Björn ska på sin första ishockeyträning. Han skakar i hela kroppen av nervositet. Han har aldrig stått på några skridskor förut. När.
Ämnesövergripande kunskapskontroller
Här är en pojke. Han heter Erik. Erik tycker att spela brandboll. Han tycker brandboll är med de sport bra.
Frågor om elevinflytande till elever i åk 3 – 9 i grundskolan
Religion, Kristendomen
stenåldern, bronsåldern och järnåldern
Dom roliga gubbarna.
HEJ! Nu ska jag visa en presentation som jag har gjort. Hoppas du gillar den :)
HÖSTAKTIVITETER -15/16.
Istiden, Stenåldern, Bronsåldern och Järnåldern
Mångfald och Tolerans.
Kajsa och mormor i Danmark av Cajsa och Hannes. Det var en fin sommardag. Kajsa skulle gå ut och sälja kolor på torget.
Hur kan barn bli mer delaktiga genom praktiskt vardagligt socialt arbete?
Historia åk 4 Repetition inför vikingatiden
Forntiden.
Välkommen till Forsviks Bruk!
Välkommen till Forsviks bruk!
Presentationens avskrift:

BILDSPEL OM FORNTIDEN! Vi i klass 3a har jobbat med forntiden under vårterminen 2003. Vi har arbetat med : STENÅLDERN: vapen, pinnbröd över öppen eld. BRONSÅLDERN: Dockor, väv, vapen, lekar. JÄRNÅLDERN: Studiebesök hos smeden. ISABELLE OLSSON REBECCA KARLSSON

KLASS 3A VÅREN 2003

STENÅLDERSVAPEN

GIPSFÖREMÅL Denna bild visar en gubbe som är konstgjord. Den är gjord av grupp två. Det var roligt att gjuta för man fick välja vilket föremål man ville. NIKLAS SANDGREN

BRONSVAPEN Vi har gjutit bronsåldersvapen i gips. De blev jättefina tycker jag. Det var fina former. VICTOR KROOK

BRONSÅLDERSDOCKOR Vi har gjort dockor av papper och ull och bronspapper. Jag tycker att dockorna är fina. PAUL SVENSSON.

BRONSÅLDERSDOCKOR Här är pojkarnas fina bronsåldersdockor. Jag tycker att dom blev bra därför att vi la ner mycket arbete på dom. SIMON KARLSSON

Väven! Här är vår fina bildväv.Vi har ritat en gemensam bild som vi nu väver efter. Jag tycker att det är bra att väva för att när alla hjälper till ser man att det händer någonting. ELIN JOHANSSON!

VÄVEN ! Här sitter vi och väver på vår väv. Vi använder samma teknik som människorna använde på Bronsåldern. Jag tycker det är roligt att väva därför att man vilar en stund. FILIP BRORSSON.

BEST FRIENDS ! Här tar min mamma kort på mig, Anna och Ida. Vi ska gå till Sven Olssons smedja och ta kort på hans hus och mycket mer. ALICIA LINDSKOG

SMEDBACKEN Här bor smeden Sven Olsson .Han bor på Smebacken i Mörrum. Jag tycker att det är ett fint hus för att det liknar mitt hus. ANNA BOMSJÖ.

SMEDJAN Här står Alicia och Anna vid Sven Olssons smedja. Jag var sjuk när klassen var hos honom. IDA SIMONSSON

FLÄKTEN Sven Olsson sätter på fläkten för att det ska blåsa på elden. Han ska smida en spik.Jag tyckte att det var roligt att titta på elden. JOHAN ERDTMAN

Världens bästa smed. Här står Sven Olsson och hamrar på en varm järnklump. Jag tycker att det var både roligt och tråkigt därför att det var häftigt när det brann. MARCUS OLSSON

ELDEN Sven tog en blöt trasa i elden så att elden lugnade ner sig. Jag tycker att det var häftigt när han slog med hammaren. JOHANNES OLSSON

SVEN STÅR VID ELDEN. Sven tog en järn-stång in i elden så att den blev varm.Sedan slog han på den varma järn-stången med en slägga så det blev hål i järnet. Jag tyckte att det var varmt i smedjan. FILIP SVENSSON

ÅSKÅDARE Här tittar Johannes, Marcus O, Marcus J, Rebecka S och Isabelle på smeden när han smider. Det var intressant därför att vi jobbade om järnåldern. ALEXANDRA OLSSON

SVETTIGT ! Sven värmer järnet i hässjan som han ska smida en krok eller en spik av. Jag tyckte om att vara där för att det var kul. HAMPUS MATTSSON.

FINA SPIKEN Sven smider en spik till mig. Jag tyckte att det var roligt titta på när han smidde för det blir fint. AV KEVIN MARTINSSON

SPIKEN Sven hamrar på det varma järnet. Det ska bli en spik. REBECKA SVENSSON

HAMRA Här hamrar Sven det varma järnet som ska bli en krok. Jag tyckte det var spännande när Sven hamrade på det varma järnet så det slog gnistor. MARCUS JOHNSSON

SPIKEN Här slår Sven av en spik som han har smitt på städet. Jag tyckte att det var häftigt med elden. DENNIS ANDERSSON

JÄRNFÖREMÅL Här är spikarna och krokarna som smeden smidde till oss. Jag tycker krokarna och spikarna är fina därför att de ser så handgjorda ut. LINNEA PETERSSON

Studiebesök på Blekinge museum

BLEKINGE MUSEUM