Vision Braås Samrådsgrupp 2012-2016.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Välkommen till Falkenbergs kommun!.
Advertisements

v1 Presentationens namn Sid 1 Service i glesbygd - vår utmaning och pågående initiativ.
Vision för en vacker skärgårdsö under utveckling
Bild Vision Nya Braås Örkens strand vid Kommunens logga
Tillsammans bygger vi det hållbara Karlskrona Tryggt, attraktivt och företagsamt Budget för 2013 samt ramar för 2014 och 2015.
Hur kan stat och kommun främja utvecklingen av bostäder för äldre?
Styrkor Flen Centrum- och näringslivsutveckling
Kulturförvaltningens verksamhet
Grupp 1: Stolthet och gemensamt ansvar Ungdomar • Fritid ungdom • Bra aktiviteter för våra ungdomar • Fritidsgård.
Sport som tillväxtfaktor
Vad innebär val av vårdenhet?
VISION Kommunplaner – strategisk planering
En sammanfattning av vad två samhällsklasser kom fram till ht 2010.
Ortsutveckling Hälleforsnäs Prioriterade åtgärder på stormöte den 29 augusti 2012.
Näringsdepartementet Attraktions kraft Sverige - världens bästa land att vistas, verka och växa i.
Lerums vision Att vara Sveriges ledande miljökommun om 11 år.
Nya Vikvalla - en aktivitetsplats för alla presentation för kommunen fredagen den 26 september 2008.
ERBJUDER! bostäder 60-talet lokaler 900 garage och bilplatser
Hur gör vi det nya Pajala Kommun attraktivt? Var börjar vi? a 2 3 bcd e f 1 Rusta upp bef. Bad- och fritidsanläggnin gar XXX ♥♥ Ungdomar XX Attraktiva.
Agenda för dagen Presentation av bygden Aktiviteter och arrangemang Varför flytta till Tväråbäcksbygden Frågor.
Där vår framtid växer Centerpartiets agenda för landsbygden.
Kortversion av BOSTADSPOLITISK STRATEGI
Operation dagsverke 2013 Jag är här för att vår skola har valt att engagera sig i Operation dagsverke och jag kommer att pratat om det här: UNICEF Om UNICEF.
KTH:s digitala mötesplats för alumner
Vision och problemlösare till framtidens kanaltrafik till Vänern.
VÄLKOMMEN TILL NACKA STAD
Vård- och omsorgs-(college)
Anne Kolmodin Myndigheten för tillväxtpolitiska utvärderingara och analyser Tillväxtanalys.
Ungdomsdialog Alfta 12 maj. LUPP 2010 Vad är LUPP? Hur ska vi få länets högsta svarsfrekvens? Vad gör elevråden? Information från respektive elevråd U-råd.
Områdesutveckling Torpa
Vision Nya Braås vid Örkens strand Braås Samrådsgrupp
STEHAGSENKÄTEN Stehags intresse- och försköningsförening Leader MittSkånes byutvecklingsprojekt september 2013 – februari 2014 ca 20 % av hushållen.
Västsverige (regionalt) Göteborg (lokalt)
1. Vad hade du för förväntningar på dagens frukostmöte? Stryk under det alternativ som stämmer bäst in på dig. Låga Mittemellan Höga 7 st. 53 st. 31 st.
Simrishamnsbanan – från kust till kust under timmen.
Förslag till Cykelstrategi för Kalmar län
Kv. Aspebacken.
Sorselemodellen! Inledande träffar i byarna med föreningar och kommunen Byarådet inbjuder till uppföljande träff Träff med Kommunen som ansvarig inbjudare.
Lindängen mot framtiden Utvärderarnas reflektioner Malmö den 21 november 2014 Göran Cars & Sandra Karlsson Samhällsplanering och miljö. KTH.
Sparreholm. Omsorg Skola Service Service Lanthandel Post Apoteksutlämning Kiosk ATG Restaurant Pizzeria Färgaffär.
TIDIGA INSATSER Vision En av samhällets viktigaste uppgifter är att ge barn som föds goda förutsättningar för att få en bra uppväxt och att.
Presentation hållbart byggande Galären PRESENTATION HÅLLBART BYGGANDE Privatägt fastighetsbolag med kontor i Luleå och Stockholm 26 anställda.
DEN GODA MILJÖN DET GODA LIVET I STORSTADENS NÄRHET.
Enheten för regional tillväxt, Näringsdepartementet
Näringsdepartementet
Regionalt serviceprogram- Jämtlands län
Folket och skolan hittar hem - att samsas och trivas i ett integrerat folk- och skolbibliotek Exemplet Söderbärke bibliotek Pedagogen Göteborg 17 april.
Ortsutveckling Skebokvarn Välkommen! Stormöte 2 september 2013.
Skaraborgs turismstrategi Strategisk inriktning för utveckling av besöksnäringen i Skaraborg
Ortsutveckling Skebokvarn Välkommen! Stormöte 18 november 2013.
Bygd o stad i balans. Möjligheternas Örnsköldsvik- en hållbar och tillgänglig landsbygd för företag att verka i och för människor att leva i och besöka.
Alliansens ekonomiska politik för mål och budget 2016.
Boende för seniorer i Björkvik
Restad Gård AB Restad Gård AB Alla aktörers Vision vid etableringen Restad Gård blir det ledande och bästa asylboendet.
”Från Kust till fjäll skapas en hållbar attraktiv region” Regional utvecklingsstrategi för Västerbottens län
Syftet med dessa samtal Att få en uppfattning om Vilka faktorer och förutsättningar som påverkar val av etableringsort Hur bemötande och kontakter med.
Timrå – en stark kommun i en växande region. Varför en vision? En vision är en positivt laddad uppfattning om en önskad framtid. Att enas om en gemensam.
1:a advent 2006 Vision Gotland 2025 Tre minuter om Gotlands framtid.
Kristinehamn 2030 – den vänliga och nyskapande skärgårdskommunen.
Vision 2030 Resultat från medborgardialog. En vision i sitt sammanhang (schematisk) Vision 2030 Prioriterat område 1 Prioriterat område 3 Prioriterat.
I have a dream………….. Åker styckebruk – Åker Styckebruk – Åkers styckebruk Åkersbo – men man kommer från Åker Varför blir vi så upprörda att en del säger.
Hjärtligt välkomna till:
Välkommen till skärgården
Bostäder anpassade för äldre?
Säker och trygg kommun 13 september 2017
KPR april 2018.
Effektkarta för extern webbplats
Där idéer blir verklighet
Mål – ett tryggare Stieg Trenters torg och Farsta strand
Timrå – en stark kommun i en växande region
Presentationens avskrift:

Vision Braås Samrådsgrupp 2012-2016

I Braås är ett samhälle på frammarch. Vi är visionära och vi är många som arbetar tillsammans för att utveckla vår bygd och göra Braås till ett samhälle i tiden. Vi vill att fler skall hitta hit för att bo och turista. Vi vill kunna erbjuda ett samhälle med barnen I focus. En nischad skola I framkant Ett vackert och tryggt boende En trygg trafikmiljö Ett attraktivt företagsklimat Ett aktivt föreningsliv . Befolkningsutvecklingen i Braås har varit relativt stillastående, vi är idag drygt 1.500 invånare I tätorten och ca 2.500 om vi räknar med närområdet. Detta vill vi ändra på och vår vision är att vi skall växa med ca 300 personer till 2015. För att vi skall nå detta mål behöver vi arbeta med ovanstående listade områden. Det område som i dagsläget spelar en avgörande rolI i om vi skall lyckas är skolan, en bra skola är avgörande om barnfamiljer väljer att flytta till Braås. På följande sidor har vi listat de områden som vi kommer att arbeta med samt en tidsplan. Sist finns en förteckning på alla som ingår i Braås Samrådsgrupp.

Bostadsbyggande Förprojektering av bostäder på Gamla Ulvaskogsvallen (attraktiva lgh för barnfamiljer) Centralt seniorboende (+55 bostäder) Bevakning av Kolarevägen (preliminär byggstart hösten 2012) Västra stranden (detaljplan under utformning) verka för belysning mot Böksholm och muddring av viken

Skola/fritid Idrottshall – byggstart mars 2013 Arbeta för att skolan skall bli en av Växjö kommuns bästa Nischad skola –teknik & språk Anpassade skollokaler Skateboard-ramp Utökade öppettider på fritidsgården Utökat fritids och idrottsutbud Boulebana Kolonilotter centralt belägna Boulebana i Strandparken Intregrationsarbete

Företagande Fibernät Kommunala industrilokaler för uthyrning Kontorshotell Marknadsföra industrimark i Braås tillsammans med Kommunen Undersöka möjligheter att få del av Volvos underleverantörer att etablera sig i Braås Utvecklande av Braåsgården

Turism Utveckla fisketurismen i Örken Utveckla mötesplats Örken Ny servicebyggnad Utveckla udden mellan Båthamnen och Ångbåtsbryggan (ex. grillområde och skateboardramper) Ny nedfart från Sjösåsvägen vid Hembygdsparken Husbåtsturer med äventyrsaktiviteter/events Husbåtar med övernattning Minigolfbana Kanotuthyrning Fler campingstugor Tillsättande av arrendator till camping Trädäck mellan Ångbåtsbrygga och båthamn Bevaka möjligheterna för att etablera ett vandrarhem Sjönära restaurang

Konst - kultur Fortsättning av belysning på Strandpromenaden mot Kvarnagården Uppfrächning av kanalen och området mellan Örken och Drettingesjöns ”stämme” Utveckla Strandparken (runt minnesmärket för smalspåret) Utsmyckning av torget mm.(ex. vattenspegel) Belyst fontän utanför Ångbåtsbryggan Utveckla Strandpromenaden Utveckla Braåsdagen

Service Ökad info om att Braås finns vid infart 23.an Apotek Gatu-underhållet i samhället Snöröjning Bevaka Länstrafikens utveckling Närpolis i Braås en gång i veckan