Av Jörn Jensen Lättläst serie i 4 delar.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Året var 2004, I en liten stad vid namn Laholm
Advertisements

Tröst hos Pinto Av Inger Frimansson Kona-klubben del 4.
Tävlingens syfte TBS Stockholm vill att unga engagerar sig. Unga ska få möjligheten att göra skillnad, både i sitt eget liv och i andras. Därför bjuds.
Året var 2004, i en liten stad som heter Laholm, blev en trygghet totalt omkullkastad. En liten brun nallebjörn blev helt utkastad i kylan! Och blev liggande.
Vad är ett hundhem? Tror Du att Du vet..?.
Mio min strumpa av Josef och Elin. Det var en gång en kille som hette Mio. Han hade en pappa som hade ett slott. Hans lillebror var fångad av den mäktiga.
Sagan om Piffy.
Lee Esselström 2002 Min egen julkalender - stickade sockor på rad
Att bli kontrollerad – att kontrollera
Ett bildspel om dig och dina kompisar.
Hans och Greta.
Jättepandan.
Ny frikostighet Filipperbrevet. Paulus tar emot – och ger…  Tar emot Jesu tilltal  Ser klart  Får förlåtelse  Får förtroende.
Så sjukt kär, Kyssas typ, Läskigt nära, Helt slut, Nästan nakna, Så grymt skönt Serie av Mårten Melin Måns är sjukt kär i Emma. Han vet vad han vill, han.
Svenska som andraspråk
Kamratstödjar konferens 5/ Dagen startade för kamratstödjarna när de anlände till Munkedals folkets hus. Kamratstödjarna blev incheckade och fick.
medan alla andra omkring dig log. Så lev ditt liv med ett leende,
Textrespons Vad är bra i berättelsen? En händelse? En formulering
Vi vill sända denna lilla saga som en extra tanke till julen
Hur du skriver en bra historia
ÄR DET BÄTTRE ATT VARA SINGEL ELLER VARA GIFT?
Det är ett hus kom så åker vi närmare. Då ser vi en man då frågar vi om får kolla runt.
Det va en gång en katt och hund del 1
Jag heter Carl X Gustav. Jag är kung i Sverige
Ödehuset Det var en gång en flicka som hette Lisa. Hon
Världens äldsta religion
Barnens sagor.
Unga poeters sällskap Av Mårten Melin Lättläst.
Svärmor går på oväntat besök hem till sin nygifta svärdotter
För att ta några lektioner Om vänskap & Livet
En annorlunda historia
En vacker tjej bjuder hem en ung man för lite “mys”
En bodig knoge: Pitbull, Ring mig, Tyst mobil, Blodig hämnd
Romantiken 1760 – 1840.
Ett ödesdigert misstag…
I taket lyser stjärnorna Johanna Thydell
Reportagets delar Rubrik Underrubrik Ingress Brödtext Mellanrubrik
Super katten Jack del 2 Får en vän. Super katten Jack är en snäll katt som hjälper världen men han har ingen vän det tycker han är tråkit.
Den oroliga chefen kollar på klockan, Hans bästa arbetare är sen, Och snart börjar ett viktigt möte. Chefen bestämmer sig för att ringa hem till honom.
Att skriva efter en litteraturdiskussion
Fyrvaktarens kepp Av Britt Engdal Viktor blir retad, han springer till fyren. Dörren är öppen. Han ser fyrvaktarens käpp. Viktor blir nyfiken på den gamla.
BO OCH LEVA INTRODUKTION AV KAPITLET Hur undvika vräkning Samboregler
Det var en gång en man som  inte var nöjd med sitt redskap.
Ordkunskap Ord och begrepp som används för att uttrycka känslor, kunskaper och åsikter. Ords och begrepps nyanser och värdeladdning.
Varför frågar vuxna bara en gång och sedan nöjer sig med svaret ”bra”?
Elevenkät Volgsjö skola År Höstterminen 2008.
SIM TEAM.
Rikki Tikki Tavi Denna boken handlar om Rikki-Tikki som är en mungo. En dag spolades han bort från sina föräldrar. Och vaknade upp nerbäddad i bomull.
Den magiska dörren.
Översikt  Vad lärde vi oss sist?  Rättelse inte en miljon  Profetens ömhet och mildhet (rifq) – 6 exempel  Polisen – Burqa – Den bästa av.
Det svarta hjärtat Av Holly Black Cassel Sharpe kan förvandla vem som helst till någon annan, han har skuldkänslor. Han övertygar sig själv att handla.
DEN MAGISKA DÖRREN.
Den magiska dörren.
Värderingsövning/ fyra hörn
Undra när pappa kommer????. Jag blir så arg!!! För va då????? Äntligen kommer han!!!!
Stilgrepp.
Du och jag Av Katarina von Bredow
Etik & moral Etik = beskriver vilka riktlinjer vi ska välja för hur vi ska handla, val vi ställs inför. När man funderar över skillnader i vad som anses.
Grattis faster! ...jag hörde att du fyller år idag. Det tänkte jag man kunde fira genom att bland annat visa lite hur jag har det  Pappa pratade om någon.
Den magiska dörren.
Jesus liv Jesus föds för cirka 2000 år sedan
Att Skapa Serier.
MAKTLEKAR.
Den magiska dörren.
AV: JULIA WALLBERG, ALVIN ELGH, ANDRÉ COLLÉN OCH JESSICA ALEXANDERSSON
Olika sätt att resonera kring hur människor bör handla
Vi uppfattar verkligheten på olika sätt
Visa mig att jag är en kvinna EN MODERN SAGA. Under en transatlantisk flykt hamnar flygplanet i svårt oväder. Det är svår turbulens och läget förvärras.
Andlig Klarsyn En måttstock för den Kristna församlingen.
Kajsa och mormor i Danmark av Cajsa och Hannes. Det var en fin sommardag. Kajsa skulle gå ut och sälja kolor på torget.
Presentationens avskrift:

Tjejen som ville ha hämnd: Mannen som väcker drömmar: Drömmen som brast: Killen som hotade Av Jörn Jensen Lättläst serie i 4 delar. 1.Tove blir överfallen och vill hämnas. 2.Någon har tagit nakenbilder i smyg av en tjej i klassen. Tove tänker sätta dit honom. 3.Någon har lagt hasch i Toves väska, hon tar reda på vem som säljer. 4.Tove har redan hämnats två av killarna från överfallet nu är det den tredje kvar, men han gillrar en fälla.

Bortgift Av Simonette Achwartz Jino har bott nästan hela sitt liv i Sverige när han får en resa till Kurdistan i present vill han inte åka. Han har inte varit där sen han var ett litet barn och kompisarna och festerna i Sverige lockar mer. Men Kurdistan är spännande och vackert. Han lär känna sin släkt och träffar en flicka han blir kär i. Alin offrar allt för Jino Lättläst

Om detta talar man endast med kaniner Anna Höglund Text ur boken. Jag kom till världen en vårdag för tretton år sedan. Jag ångrade mig nästan genast. Redan som liten hade jag extrem god hörsel. Det hjälpte inte att stoppa bomull i öronen. Jag hörde bara helt enkelt. Inte bara med öronen, utan med hela min varelse.

Jag är ju så jävla easy going Av Jenny Jägerfeld Inte för Jonnas liv var så bra, men att bli mordhotad och samtidigt riskera fängelsestraff hade hon inte tänkt sig. Medicinerna hon äter för kaoset i huvudet håller på att ta slut och därför blev allt mycket värre. Där finns Audrey som får hjärtat att svämma över.

Flyt som en fjäril, stick som ett bi. Av Elin Nilsson Miranda lever för att simma, men föräldrarna bara bryr sig om hennes storebror. Bästisen Johanna bara vill vara med pojkvännen, finns det bara kvar prestationerna för Miranda. Miranda äter massor, tränar nio gånger i veckan. Allt hon vill är att simma SM, men vägen dit är svår.

Rämnfödd Av Anna Blixt Mörkrets Väktare del 2. Taia kommer till den vita staden när krig härjar i omvärlden. Tillsammans med konungen och hans drakar ska hon rädda skogen och diva bort dess illasinnade invånare.

Nattsagor för sömnlösa Av Johanna Wester Olivia är nästan vuxen. Utan utbildning men med ett tillfälligt arbete i en kiosk, trivs hon bäst på pubbar och klubbar. Där har hon sina vänner Pascal, Chris och Josef som är den hårda prins hon väntat på. Hon ser inte Pascal som alltid finns där.

Mörk ängel Av Laini Taylor Främmande varelser med vingar bränner in hand avtryck i dörrar. I en mörk butik har förrådet av tänder sinat. En ung konststuderande i Prag dras in i ett krig av främmande varelser från en parallell värld.

Tystnaden i bruset Av Patrick Ness Första delen i Kaostrilogin. Todd är enda pojken i en stad med bara män. De har förmågan att höra varandras tankar. När Todd anar något fruktansvärt tar han till flykten. Han flyr till skogen med sin hund där han träffar på en annorlunda människa, en flicka.

Förföljaren Av Manus Nordin Malin blir förföljd utan att veta om det. Förföljaren vet allt om henne, när hon kommer hem och när hon träffar sin pojkvän. Malin har ingen aning om att han smyger allt närmare henne. Snart förändras hennes liv totalt.