Tycker du att det är viktigt att kommunala verksamheter läggs ut på entreprenad? Kenneth StålnackeAvstår från att svaraBra balans idag. Lars TörnmanNejTycker.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Idéer för ett bredare entreprenörskap
Advertisements

Brukarnas perspektiv: KUNSKAP/INFORMATION
Fiber i Bohus Peter Davidsson, Fredrik Östlind, Lennart Svensson
Råby-trivsel Råby-trivsel är ett kooperativ som arbetar i Råby Rönö, mitt i den sörmländska landsbygden. Råby-trivsel hjälper dig med catering vid fester,
Tycker du att Kommunen/kommunala bolag ska tillhandahålla näringslokaler? Kenneth Stålnacke Avstår från att svaraI dagsläget är det bra att vi satsar i.
AB HANDELNS UTREDNINGSINSTITUT RAPPORT TILL ALCOHOL UPDATE 2009 SVENSKARNAS ATTITYDER TILL GRÄNSHANDEL MED ALKOHOL.
PRUTA INTE MED DIG SJÄLV!
Västra Götalandsregionen äger och driver…
BEANS NÖJD KUND INDEX (e-survey undersökning)
Så gör du.  Namn  Arbetsplats/Yrke  Fritidsintresse   En bra bok/film 5 SNABBA Kaffe – The Bil –
Hur tänka och göra som processtödjare
Dahlstiernska Gymnasiet i Mellerud - den lilla skolan med de stora möjligheterna.
Tycker du att kommunen ska engagera sig i näringslivsutveckling? Kenneth StålnackeJa Lars TörnmanJaAlla skall väl hjälpas åt. Roger SuupJa Kommunen har.
Ta reda på hur ditt liv ser ut just nu
Det va en gång en katt och hund del 1
”Så skulle det kunna bli” Nätverket Uppdrag Hälsa Stockholm,3 mars 2009 Karl-Henrik Pettersson.
Tycker du att Kiruna kommun ska hjälpa till med att lösa den akuta bristen på bostäder för inflyttade arbetare/tjänstemän och studenter? Kenneth Stålnacke.
SATSA PÅ ENTREPRENADJOBB! - där finns pengar att tjäna!
Case Aneby Vilka är vi?.
Innovativa pengar Det är inte alltid så lätt att lyfta blicken. Men jag har anat mig till att en av de lite större bistånds- och utvecklingsdiskussionerna.
Ledarskap.
Lotus Webbaccess Steg 1 Logga in, skicka och ta emot e-post och lite om adressboken. För att gå vidare - vänsterklicka.
Tycker du att Svenskt Näringslivs ranking är en viktig indikator för kommunens näringslivsarbete? Kenneth StålnackeAvstår från att svarVi vill klättra.
Växjö kommun,  Kommunala högstadieskolor, Växjö kommun  Administratörer, kulturaktörer, koordinatorer och elever  Delaktighet som värde och praktik.
Känner du igen denna logotyp? 1.Ja 2.Nej 3.Kanske?
Grunderna - Från ett logiskt perspektiv André Bodin, Anders Edholm – 2011.
Föreläsning i fortbildningsserien ”Tidiga insatser” i Nacka maj 2014
Riksdagens uppgifter! Riksdagen beslutar om lagar i Sverige
1 Linnea Grundström, projektledare.
Testbild…. Bild 10 testbild… Bild 11 testbild… Bild 12.
Loa kattskatt Ja, vem är han nu då ? Har han ”itt page bojjer i bagafiggan?”
”Entreprenörskap i vård och omsorg” Falun Anförande den 10 november 2008 Karl-Henrik Pettersson.
Ungdomsråd i region Mitt. Blunda… Tänk på det roligaste/grymmaste/bästa du kan komma på inom gymnastiken. Något du redan upplevt.. Något du skulle vilja.
Samhällets ekonomi.
Tycker du att nuvarande Kirunas Centrum ska utvecklas? Kenneth StålnackeJa Lars TörnmanJaDärför renoverar vi Badhuset och Piffar upp Gallerian. Roger SuupJa.
STEHAGSENKÄTEN Stehags intresse- och försköningsförening Leader MittSkånes byutvecklingsprojekt september 2013 – februari 2014 ca 20 % av hushållen.
Ledningsgrupp: Sven-Ove Andersson Vård- och omsorgschef, Lidköping ( Ordförande i ledningsgruppen ) Jane Johansson Socialchef,
Brukarundersökning socialpsykiatri Kön 1. Man16 (44%) 2. Kvinna20 (56%)
Tycker du att Kiruna kommun ska bedriva näringsverksamhet på konkurrensutsatta marknader, dvs konkurrera med det privata näringslivet? Kenneth StålnackeAvstår.
Tycker du att en handläggningstid på 5 månader är rimlig då det gäller ett komplett bygglovsärende som ligger inom detaljplanelagt område? Kenneth Stålnacke.
TÄNK TILL VÄRDEGRUNDSMATERIAL 2014.
Frågor om elevinflytande till elever i åk 3 – 9 i grundskolan
Handbollsspelet Vad vet vi idag om spelet? Vad vet vi i framtiden ? Utveckling Varför sker en utveckling? Vilka tekniker kommer att utvecklas?
Finns konst? Ja Nej. Är konst materia? JaNej Är allt konst? Ja Nej.
Arbete med avsnittet pågår Utdrag ur utkast Kenneth Flood Alf Susaeg utdrag#1.
Kampanj – „fit on the way“ FIT ON THE WAY – DEN HÄLSOSAMMA HÅLLPLATSEN „BLI FRISK PÅ VÄGEN“ God design och ökad tillgänglighet.
Lugnet i framtiden ”Lugnetgruppen”: Pelle Granbom, Yvonne Nygårds, Jonny Gahnshag Laila Edholm, Anders Ax, Krister Johansson.
Vill du att Kiruna kommun inför en tjänstegaranti med utlovade handläggningstider för tjänster som företagen/allmänhet efterfrågar? Kenneth StålnackeJa.
Tycker du att sametingets parlamentsbyggnad ska byggas i Kiruna? Kenneth StålnackeJa Lars TörnmanJaVi har avsatt tomtområde vi Folkhögskolan/Matojärvi.
Känner du till Företagarna Kirunas checklista för näringslivsutveckling? Kenneth StålnackeJa Lars TörnmanNej Roger SuupJaI viss mån. Elisabeth Person HolmdénNejNej.
Dax att rösta Händerna på knapparna. Vilket ref-program använder du idag? 1.Inget 2.EndNote 3.EndNote Web 4.Refworks 5.Reference Manager 6.Connotea 7.CiteULike.
Att utveckla – lite tips!
Samhällsekonomi Del 1 Åsa Lillerskog, Forsenskolan, Tidaholm –
Mätning på Grunda Vatten Hans Öiås. Genomföra en metodstudie för att hitta kostnadseffektiva verktyg för att mäta i grunda vatten i såväl kustzonen som.
Kvarter A Kvarter B Kvarter C 22,5 (23.4) 25 (24,32)
RUTH Stiftelsen för regional utveckling genom Högskolan Kristianstad
Frågor om elevinflytande till elever i åk 3 – 9 i grundskolan
Experiment med vatten Densitet.
Vi uppfattar verkligheten på olika sätt
Hur får vi Sigbox att bli en helhet? BFL, SUA, IKT.
Utvärdering av workshop - Future Living Vilken grupp tillhörde du? NamnAntal% Byggteknik & Affärsmodeller för framtida bostäder 637,5 Energi och flödeseffektivitet.
Workshop 2 - Kvalitetsutveckling Vad är kvalitetsutveckling? Kvalitetsutveckling = Det kontinuerliga arbetet med att förbättra kvalitén. Ett arbete.
För enklare verksamhetsutveckling och samverkan mot en smartare välfärd SKL har, tillsammans med GR, tagit fram en digital samverkansplattform där man.
Hur säkerställs kvalitén i ett system där många olika utförare levererar tjänster? Det ska finnas en koppling mellan det som står i förfrågningsunderlag.
Robert & Linnea Blom Robert & Linnea Sven & Ingegerd Svea & Bengt
Svenskt Näringsliv om elnätsreglering
Förhållningssätten.
BS-bladet BS-bladet God fortsättning BS Nostalgi!
Styrelsen 2018 inkl. sektioner
Stängt Stängt Styrelsemöte Rolf J Stängt Anders J Håkan H Kjell A
Presentationens avskrift:

Tycker du att det är viktigt att kommunala verksamheter läggs ut på entreprenad? Kenneth StålnackeAvstår från att svaraBra balans idag. Lars TörnmanNejTycker vi har bra balans idag. Roger SuupJa Vissa områden är mer lämpade att lägga ut på entreprenad än andra. Som exempel har vi bl a snöröjning där det mesta är på entreprenad. Inom andra områden är det varken en besparing eller kvalitetshöjning och då är det inte motiverat. Skattepengar ska nyttjas så effektivt som möjligt. Elisabeth Person HolmdénNejFöretagen måste visa intresse och resultat Arne KaatiNej Ann Kristin NilssonNej Gunvor KaatiNej Anna Lena LöfbomAvstår från att svara Agneta BjörnströmNej Man bör överväga detta alternativ om kommunen själv inte kan bedriva verksamheten på ett kostnadseffektivt sätt. Roland HolmdénJaOm det blir billigare. May LehtoJa Louise Fjällborg AnderssonNej

Gunnar SelbergJa Annica HenelundJa Rune LansJa Jan Åke TiensuuJa Barbro JohanssonJa Roger AitomäkiJa Svante HenelundJa Anne Kotavuopio JatkoJa Absolut! Kommer vi i makten är det första som vi kommer att kolla om det finns majoritet för "den tanken" kommer vi att driva frågan stenhårt! Annars får vi väl driva frågan med den kraften vi har bakom oss. Hans-Olof UtsiJa Alf JosefssonJa Bengt JernelöfJa Bert JohanssonNej Hans HultqvistJa

Anders HultbroJa Inom vissa områden kan det mycket väl vara bra. Vi är öppna för att prova alternativa driftsformer där det känns befogat. Vera TapaniJaI vissa verksamheter. Birgitta PounoJaInte i alla fall, men t ex Vittangi vårdcentral är bra. Peter SchermanNejMen kan övervägas om det inte finns några andra alternativ. Kalle HollströmAvstår från att svara Mirja NivaNej Grazyna HangasNej Ingvar DagfjällJaTill en viss del det ska avgöras från fall till fall. Lennart TöyräNej Ylva SarriJaDär så finns förutsättningar att bedriva verksamheten på ett billigare och bättre sätt. Else-Maj BlindAvstår från att svara Laila HettaAvstår från att svara Ruth ThylinJa Det finns privata aktörer på marknaden som äger mycket kompetens och vi ska inte stänga de dörrar i den kommunala verksamheten.

Timo VilgatsJa Men det ska inte ske per automatik, det är viktigt att priset och kvalitén är det rätta. Det får inte bli sämre kvalité till en högre kostnad för kommunen. Per NilssonNej Jag anser att stora delar av kärnverksamheten inte skall läggas ut, men samtidigt så håller Kiruna kommun på med verksamheter som andra näringsidkare borde sköta. Henry EmmothNejNej, det har ju visat sig många ggr att det i slutändan blev dyrare. Leila KouvurantaAvstår från att svara Det är skillnad på olika verksamheter tex snöröjning och vård av gamla och handikappade så både ja och nej. Gunnar isbergJa Hans SwedellJa Stefan SydbergJa Irma RinneJa Kerstin EdfastJaJAAAAAAA!!!!!!

Dick VånsjöJa Laila NiiaAvstår från att svara Arne EsbergJa Mattias GerströmAvstår från att svara Bo EkJaDet finns all anledning att det finns alternativ. Gert HeidenbergJa Ragnhild SvonniJaJa, där det är motiverat utifrån pris och kvalitet. Håkan EnokssonAvstår från att svara

Elias LundbergNej Nej entreprenader skadar arbetsskyddet och bidrar till en minskad trygghet för den vanlige arbetaren samtidigt som det gynnar chefer och annan administration. Knegarkampanjen Liselott WikholmNej Sten StridsmanNejVi har en bra balans av egenregi- och entreprenadverksamhet. Ylva ErikssonJavissa kommunala verksamheter skulle skötas bättre via entreprenad. Siv HolmaNej Det finns kompletterande exempelvis verksamhet på fastighetssidan som kan göras av entreprenader.