Sverige Sverige Sverige.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Det första du bör göra är att rita horisonten
Advertisements

Välkommen till Sverige!!.
Sverige Lagar och regler.
HALLAND Hallands landskaps vapen ska föreställa ett silverlejon.
Sverige.
Kolets kretslopp Det finns kol i nästan allting som vi äter och dricker. Kol är en viktig byggsten i allt levande och eftersom allt levande föds, växer,
Välkommen till Sverige
SVERIGE Läs nu FAKTA VÄLKOMMEN TILL SVERIGE Få reda på mer om Sverige.
{ SVERIGE!!!!.  Gruppen har existerat i flera år. År 2010 slog gruppen igenom. Den första singeln gavs ut under namnet One. Första versionen var helt.
Norrbotten Norrbottens landskapsvapen är ett renhuvud. Dom har tagit renhuvudet från Västerbottens landskapsvapen.
Sverige.
Spänst 5 Veckors program för att förbättra din SPÄNST
Åk till Sverige.
Öland Ölands landsvapen ska föreställa en kronhjort. Öland har kronhjorten som landsvapen för att man tog dit kronhjortar till den kungliga jakten.De hade.
Välkommen till Sverige!
SVERIGE Sverige gränsar till Finland och Norge. Sverige har en area på kvadrat km.
Jämtland Vapnet föreställer hur man jagade älg förr i tiden. Man använde då jakthund och jaktfalk.
Hur bör samhället organiseras
Cuba.
Fakta om salamander . Salamandern är ett sällsynt groddjur. De är mellan ödlor och grodor. De är rovdjur och äter alla möjliga insekter. Det finns olika.
Kronologiskt: Här kommer nästa bildspel: Canouan och Mustique är mindre öar och St Vincent är den största, själva huvudön, i Grenadinerna.
SVERIGE Sverige har en area på km².
Inte störa – inte förstöra
Lappland Lapplands landskapsvapen är en sagojätte som är precis som styrkans gud. Han symboliserade att Lappland var ett outforskat landskap.
VALLE VATTENDROPPE AV: MADELEINE SUNDQVIST.
Vilken ska bort och varför
Gotland Gotland har ett gutefår på sitt landskapsvapen. Det finns många gutefår på Gotland.
socionom och journalist kommunikatör
DEN STORA KVINNO- FRIGÖRELSEN 1800 – TALET I SVERIGE .
Av Victor Karlsson 20 november 2014
Ditt namn: Tess Fridberg Din lärare : Kicki Din årskurs: 5B
Ibis Styles Stockholm Järva Stockholm, Sverige Check-in 25 apr 2013 To Check-out 28 apr 2013 Sö Nätter: 3 Typ av rum 1 enkelrum Gratis wireless internet.
Ledtrådsfrågesport 5 frågor i 5 olika kategorier
Solsystemets himlakroppar
Italien Fakta om italien.
Monaco Monaco har fyra stora områden: Monaco-Ville, La Condamine, Fontvieille och Monte Carlo. Albert II är deras furste. Deras statsminister heter Michel.
Fakta om Sverige Sveriges största landskap är Lappland. Det minsta landskapet är Öland. Det landskapet som har mest befolkning är Uppland och det landskapet.
FRANKRIKE! Frankrike ligger i västra Europa och är (544000) kvadratkilometer stort och Frankrikes huvudstad heter Paris och är väldigt känd över Eiffeltornet!!!
Av Emmyjansson Planet fakta.
Min Stockholmresa ..
16/12-14
S V E R I G E.
skola. hamarkfilm. se/index
Historia och innebörd.  …en rätt för alla människor att färdas över privat mark i naturen och att tillfälligt uppehålla sig där.  Men… … med rätten.
Hej å hå! Här kommer en hälsning från Martinique. Här är allt väl. Vi har haft våra föräldrar på besök några dagar och tillsammans med dem utforskat de.
Danmark Nordens minsta land.
google. se/search
Inte störa - inte förstöra
Denmark :).
Av William Ekerstedt och Oscar Andreasson
Ett praktiskt föredrag Lasse Axelsson Få dina medarbetare att Ett väl prövat koncept för företag Ledningsgruppsmöte Praktiska föreläsningar Middagsunderhållning.
Friluftsliv - isvett Var aldrig ensam på isen
Norge Bild tagen från clipart.
Sverige Sverige är ett stort land jämfört med många andra länder i Europa. Det är det största landet i Norden. Sverige är ett avlångt land. Det är mer.
– levnadsmiljöer försvinner
Island.
Norge.
MANETER Maneterna tillhör nässeldjuret. Dom simmar långsamt men oftast glider dom runt med havströmmarna. Därför kan dom dyka upp i stora mängder. I Sverige.
Turistbyråservice Sverige som resmål.
Inte störa – inte förstöra
SKOGEN.
Ledtråd: Stort och vitt Is och snö
Norra Europa.
Västra Europa.
Fina platser att besöka
Forskarfredag På Vadsbomuseét och Ekudden Åk 5. Bildförevisning av Stellan! Vi kollade på power point Bland annat handlade filmen om ekar, bin, regnskog,
DANMARK. LEGO ● UPFANNS AV EN SNICKARE I BYN BILLUND ● NU FINNS LEGOFABRIKER OVER HELA VÄRLDEN. ● OCH NÄSTAN VARJE ÅR KOMMER NÄSTAN EN MILJON TILL.
FRÅGESPORT KRING SVERIGE Begrepp och förklaringar.
Sveriges natur Geografi åk 4.
Japan.
Presentationens avskrift:

Sverige Sverige Sverige

Företag i Sverige VÄLA Väla är ett känt och stort modehus i Helsingborg. Det finns 180 butiker med allt från mode och skönhet till sport, heminredning och teknik. Det finns också många resturanger på Väla, t ex Mc Donalds, Espresso House, Restaurang torget. Man kan gå in på Välas hemsida: http://www.vala.com/om-vala/vala-centrum.

Sveriges landskap Sveriges största sjö heter Vänern och till ytan är den 5 650 km² http://www.youtube.com/watch?v=Tffi7gdtayY&feature=player_detailpage 2 104 meter över havet ligger Kebnekaise. Det är Sveriges högsta berg. Kebnekaise Lappland Vår största ö heter Gotland och är 3 140 km² till ytan. Lappland är Sveriges största landskap och till ytan är det 25% av Sveriges yta. Stockholm Vänern Stockholm är Sveriges huvudstad. Där bor kungen och drottningen och deras barn. Gotland

Den här rätten finns bara i Sverige och fyra andra länder. Allemans rätten Allemans rätten lyder så här : Man får gå vart man vill, utom på någons tomt. Man får plocka svamp ,bär och blommor, men inte dem som är fridlysta. Man får elda, om det inte är eldningsförbud. Man får bada var man vill, men inte vid någons brygga. Man får tälta ett dygn i naturen, men inte på någons tomt. Man får åka båt nästan överallt. Man får INTE skräpa ner. Man får INTE bryta grenar från träden, men man kan ta de som ligger på marken. Man får INTE gå på skogsplanteringar och inte på åkrar som det växer mat eller grönsaker på. Inte störa! Inte förstöra! Den här rätten finns bara i Sverige och fyra andra länder.

Kebnekaise Kebnekaise är Sveriges högsta berg. Man kan ta en klättring upp. Som det tidigare stod så är Kebnekaise 2 104 meter över havet.

Stockholm Stockholm är Sveriges huvudstad, där bor vår kung och drottning plus våra prinsessor Victoria, Madelene och den ettåriga Estelle, samt prinsarna Daniel och Philip. I Stockholm är det en känd byggnad som heter Globen. Där håller man t ex Melodifestivalen. Det ligger också ett nöjesfält i Stockholm som heter Grönalund. Det finns många muséum, bland annat Tekniska, Historiska och Vasamuseet.

Svensk mat I Sverige så har vi några maträtter som det inte finns så mycket av i andra länder. Här är några: köttbullar, surströmming, jordgubbstårta och kaviar.

Högtider I Sverige har vi många högtider, t ex Alla hjärtans dag, Påsk, Valborgsmässoafton, Midsommar, Julafton och Lucia.

Sverigepresentation AV: Zarah Bilder: Alla är tagna från ”ClipArt”. Text: Jag har hittat nästan all fakta på Wikipedia, men visste också lite själv.