BLINK MOBILFILMSFESTIVAL. Bakgrund Dansk Lommefilm festival -08 I april 2008 fick filmer tagna med mobiltelefon en egen filmfestival. Tävlingen startade.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Ideellt Utvecklingscentrum
Advertisements

Ett filter i huvet …är bättre än ett i datorn!
Projekt. Varför startades projekt Carpe? Funktionshinderområdet är litet i varje kommun men för brett för att varje enskild kommun ska klara av att fylla.
Goda affärer på förnybar energi
The Swedish Library of Talking Books and Braille DAISY Direkt – Egen nedladdning av talböcker Vad är det och hur gör man?
Hilda Androls Egen nedladdning – nuläge och framtid.
Studierektor/universitetsadjunkt
VÄRDEGRUNDSARBETE Åmålsgården, Åmåls Kommun
Västra Götalandsregionen äger och driver…
Kulturförvaltningens verksamhet
Mänskliga rättigheter i Västra Götaland
- nyckeln till framgång mellan skola & näringsliv
Tema: Uppfinning Av Thomas Mesumbe.
Film i särskolan Film i Särskolan – Pia-Mari Wehrling
Nationella strokekampanjen Ett initativ från Sveriges landsting och regioner Norrbottens Läns Landsting.
Nationella Nätverket NATIONELLA NÄTVERKET NAVIGATORCENTRUM • april 2010 Nationella Nätverket Med bidrag från Ungdomsstyrelsen 2008,
Sofie Johansson och Emma Fredriksson VUGI/Olympen Träningscenter.
TuneShop Axel Gärkman Jag är en s.k. sångwriter. Jag komponerar och skriver sånger,som mina kunder sedan får använda.
Träning ger färdighet!.
Att göra: Nyhetsartikel
Om vi fick bestämma. För, med & av unga Vad är en ungdom?
Plug In riktar sig till elever som avbrutit eller riskerar att av bryta gymnasieskolan. Nationellt är frånvaron hög, närmare 30 %, för Västerbotten ligger.
Välkommen till Vision! September 2010 September 2011 Beslut Namnsajt 26/10 11:16:29 Fokusgrupper och tester Design Produktion Juridik.
Workshop för GIS samordnare
Case Tobias Martin.
IT-kompetens Svenska & Engelska. IT-kompetens Svenska & Engelska.
Projektet IT-coacher 2013 Enkäter angående intresset av IT-utbildning för seniorer gjordes i kommunerna Lidköping, Götene och Munkedal. De som svarade.
Läroplansträff Välkomna.
Socialpedagog och Förskollärare står stadigt på samma grund -
En PowerPoint om PowerPoint
Kinda och Linköping i samarbete med KK-stiftelsen
Vad är ett varumärke? Mer än bara en logotype!
Välkomna Alla ni fantastiska föreningsledare. Unga som idrottar tror mer på samhället än andra ungdomar. De. litar på andra människor och tycker att man.
Protokoll Föräldrarmöte 16/3 P Föräldrarna hälsades välkomna till Eskils klubbstuga. 2. Klubbdirektör Tommy Billqvist informerade om Eskilsminne.
The Swedish Library of Talking Books and Braille DAISY Direkt – direktnedladdning av talböcker Vad är det och hur gör man?
VAD ÄR EN STUDIECIRKEL? INTRO
Arbete med unga som varken arbetar eller studerar Studie av arbetet med unga mellan 16 och 25 år som varken arbetar eller studerar 21 kommuner och 38.
ATT SÖKA PROJEKT. VI BÖRJAR MED NÅGRA EXEMPEL Projekt: Stärka regionförbundet och lokalföreningen Projektbeskrivning: Fler ideella Vi vill ha in fler.
Välkommen till årets Ordförandeseminarium 4 – 5 oktober 2014 Här möts vi som vill göra skillnad! 1.
Nationell ledarskapsutbildning för chefer i äldreomsorgen
- fortsatt arbete med de nya läroplanen med tillhörande kursplaner
Samverkan Asperger Till Sysselsättning Arbete
UNG samtalsgrupper.
OnlineSkolan Tillbaka till Lärandet 2008 Bergsjön - Gunnared, Göteborgs Stad.
Behöver den lokala samverkan stärkas och kompetensen inom psykisk ohälsa utvecklas? KUR- projektet ger möjligheten! KUR-projektet vänder sig till anställda.
Projektperiod 1 feb juli 2010 Projektledning Uppdragsutbildningen i Säffle Kommun.
Vad borde man göra? Inför och under ett projekt. Information Anordna träffar inom organisationen och för allmänheten. Ta fram skriftlig information om.
Granit i Bohuslän -Fem kommuner i samverkan
Rädda Barnen Kommittén för Mänskliga Rättigheter
Hälsoteket ska förbättra hälsa och välbefinnande hos de boende i Angered genom att: skapa möjligheter för människor att ta ett större eget ansvar.
Miljösamverkan Skåne Verksamhetsplan
Affärsplaner för samhällsentreprenörer? Distanskurs i SHE 4 april 2011 Fredrik Björk, Malmö högskola.
Lgr 11 - fortsatt arbete med de nya läroplanen med tillhörande kursplaner.
Vår Framtid sitter just nu på skolbänken Vad skall jag bli när jag blir stor Tänk om vi kan vara med och inspirera och påverka den ?!
Ett sätt att locka unga kompetenser till offentlig verksamhet
FIRST LEGO LEAGUE 2015 PRESENTATÖR, DATUM. Sedan starten år 2000 har FIRST Scandinavia haft som målsättning att ge barn och ungdomar goda inlärningsupplevelser.
REPET - ett projekt inom SPF-distriktet Blekinge Projektet fortsätter nu med fördjupning Ersättningen heter UTVECKLINGSGRUPP.
Lärande för det 21;a århundrandet Lärande för framtiden KunskapsbyggandeProblemorienterat Egna val IT som verktyg Kommunikation Samarbete.
Gotlands Länsbibliotek presenterar. Gotlands Länsbibliotek Projektets bakgrund IT-caféet i Hemse Riktade sig till funktionshindrade & äldre Utvecklas.
Syfte Projektet syftar till att de nyanlända skall få ett större socialt nätverk, en förståelse för och inkluderas i det svenska samhället. Avsikten är.
Ung Företagsamhet ® Har sedan 1980 arbetat med att föra skola och näringsliv närmare varandra En ideell och partipolitiskt obunden organisation som utbildar.
HuFF – visionen som blev verklighet. 1) Att verkligen bli hela kommunens gemensamma elit- /representationslag och 2) Att vara en plattform för att samordna,
Ett treårigt utvecklingsprojekt
Gruppresentation Kommitténs workshopspass den 15 mars 2011
Bakgrund 1999 bildades Västra Götalandsregionen då togs beslut om att en gåvobok skulle delas ut till varje nyfött barn. Kultur i Väst fick i uppdrag.
Kerstin Blom Bokliden, SKL och Malin Åberg Aas, Svenska FN- förbundet
Året som gått Näringslivs- och destinationsutveckling
Välkomna till Ungoteket!
Inkluderande Rehabilitering
Presentationens avskrift:

BLINK MOBILFILMSFESTIVAL

Bakgrund Dansk Lommefilm festival -08 I april 2008 fick filmer tagna med mobiltelefon en egen filmfestival. Tävlingen startade i april 2008 och riktade sig till danska ungdomar. Festivalen och tävlingen hette Dansk Lommefilm (ungefär fickfilm på svenska) Festival 08, och pågick 5-6 september. Under ett par månader fick ungdomar skicka in sina bidrag. Till festivalen kvalificerade sig sedan de "filmare" som kunnat visa att mobilfilmandet är en nydanande och självständig filmgenre.

"En enastående studie i mänsklig förnedring” (av Patrik Eriksson, 2008) är Sveriges första långfilm filmad med mobilkamera. Filmen har blivit rosad av kritikerna och har berättigat en Do It Yourself-renässans inom filmen. Aldrig har det gjorts så mycket film och aldrig har filmmediet varit mer lättillgängligt än nu. Det är således på sin plats att ungdomar i Västra Götalandsregionen - de som ”äger” formatet och redigerar direkt på nätet, de som förstått teknikens tillgänglighet och kommunikativa möjligheter - får en egen festival.

Marknadsplan Mobilfilmsfestival Distansfilmskola

Bakgrund Under 2005 startade ABF ett projekt vid namnet D.I.Y. Detta projekt hade sitt fokus inom musik. D.I.Y. Film är ett projekt som tagit form utifrån samma ambitioner som D.I.Y., fast inom filmområdet. Filmprojektet vänder sig till ungdomar och åldersintegrerade grupper som vill lära sig att göra film i olika genrer genom studiecirklar. D.I.Y. Film drivs i samverkan med ABF Göteborg och avslutas i augusti D.I.Y. Film har lärt över 30 studiecirklar hur man gör film med enkla medel, samt medarrangerat Music doc festivalen, Antirasistiska filmdagar, Västsvenska filmdagar (till hösten) och startat en föreläsningserie på Biograf Roy i GBG. Vi vill nu fortsätta denna utveckling genom att lansera en Mobilfilmsfestival och en distansfilmskola vars mål är att gagna hela regionen.

Styrkor - Enkelt - Låga omkostnader - Flexibelt - Teknisk utrustning finns tillgängligt -Expansionsmöjligheter - Lokal finns - Mötesplats - Cirkelpedagogik - Gör det själv!

Vision •Skapa verktyg och möjligheter för målgrupperna att göra film på egen hand •Erbjuda fri och gratis tillgång till teknisk utrustning och lokaler •Befästa folkbildningen som en bra, behövlig och aktuell metodik i dagens samhälle •Göra filmmediet tillgängligt för alla filmintresserade genom folkbildningens metodik

Projektets mål - Att ge människor möjlighet att göra film Delmål: - Att skapa 25 aktiva studiecirklar det första året - Att skapa en distansutbildning inom film - Att nå ut med information om projektet till målgrupperna - Att ta fram ett material som kan spridas och användas i hela Västra Götalandsregionen

Målgrupper A) Musikcirklar och filmcirklar inom ABF B) Ungdomar utanför ABF C) Övriga grupper med ett intresse för film

Målgruppsanalys Musik- och filmcirklar inom ABF • Redan aktiva inom ABF:s musikcirklar • Redan insatt i D.I.Y. och dess struktur • Nåbar via intern kommunikation

Ungdomar utanför ABF • Denna målgrupp har inte ett uttalat filmintresse • Aktiv marknadsföring som väcker intresset • Direktdialog, ex informera i skolorna, fritidsgårdar Målgruppsanalys

Målgruppsstrategi • Vara på plats (ARF, Music doc, GIFF, fritidsgårdar etc..) • Delta i filmcirkelutbildningarna • Skicka ut information till musik- och filmcirklarna • Startkit • Hemsida -> webbportal • Pilot- och referensgrupper • Forum (Facebook, voodoofilm.se) • ABF:s programsida • Lokal rekrytering av fritidsledare m.m. inom Skolbio Göteborg, Råfilm etc.

Framgångsfaktorer - Att lansera idén som ett flexibelt sätt att lära sig om filmande - Att visa på att verksamheten är gratis för deltagarna - Att poängtera det roliga i att göra saker tillsammans med vänner - Att visa på styrkan i att det finns ett tydligt upplägg när det gäller ABF, cirklar och distansfilmskola. - Att sälja in projektet som något kravlöst, kul och fullt av möjligheter - Att vara tydlig med att man som deltagare får tillgång till bra handledning för att med små medel lyckas med sitt filmskapande. - Att projektet har möjligheter att skapa en bred regionsförankring i framtiden, detta ger möjligheter för den enskilda deltagaren att nå ut i ett större sammanhang med sin färdiga film. - Att lära sig göra film för en ny form som kommer att ta allt mer plats i framtiden och generera allt mer arbetstillfällen. Vi vill att Västra Götalandsregionen ska vara längst fram i pedagogiken kring nya uttrycksmedel.