Water is life! Av Alex H och Alex C.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
KLIMAT.
Advertisements

Tipspromenad om mat och klimat
Syror och baser Jag ska berätta för DIG om syror och baser. Vad det här, hur allt funkar och vad för olika syror och baser det finns mm.
Fotosyntes Visste du om att växternas gröna blad är livets solfångare? Om ditt svar är ja, då har du kommit en bit lång i det vi kommer att arbeta med.
HOKUS POKUS I det här avsnittet ska vi lära oss mer om bl a vatten, temperatur, blandningar och lösningar Ord att lära sig: permanent, konservera, Celsius,
Rent Vatten.
Hur ni sparar energi! Av Kevin,Ibrahim och Hevzi
Vatten är liv Klass 4b.
Våren På våren känns solen varmare. Snön smälter bort och dagarna blir längre.
Meteorologi Läran om vädret.
Det vanligaste ämnet på jorden. Du kan inte leva utan vatten
Vatten är liv.
Vatten.
Det vanligaste ämnet på jorden. Du kan inte leva utan vatten
MILJÖ.
VALLE VATTENDROPPE AV: MADELEINE SUNDQVIST.
Av: Sara, Louise, Moa, Sofija, Marija ♥
Vattnets kretslopp.
Himlen är blå Fåglarna flyger över skyn Sen kommer stjärnor.
Solen solen har olika färger..
Hållbar utveckling Hållbar utveckling är hur vi ska kunna fortsätta med att exempelvis få rent vatten utan att det förstör för andra människor på våran.
MILJÖ.
Kretslopp Vad är ett kretslopp? Vilka ämnen kan ha ett kretslopp?
Hotet mot miljön.
Mat och klimat.
Läran om samspelet mellan växter, djur och natur
Vatten är liv Av: Ludvig Nahnfeldt.
Livsviktigt Skriva/Läsa A2.1
En hållbar utveckling tillfredsställer dagens behov
Vattnets kretslopp Vattnets kretslopp drivs av solens värmeenergi. Vatten avdunstar från öppna vattenytor, men också från mark och växter. När det avdunstade.
Matsmältningssystemet
matsmältningssystemet
EKOLOGI OCH SAMSPEL.
Vind, vatten och jord
Linné delade in djuren och växterna
Erosion betyder att jord och berg slipas ner av olika saker, ungefär som när man använder sandpapper i slöjden. Vattnet är den yttre kraft som påverkar.
Försurningen Stor fråga under 1970-talet och 1980-talet
Copyright 2011, Sebastian Manberg.  Det finns olika sorters vatten.  Vatten från kran  Vatten från bergskällan (Loka) copyright 2011, Sebastian Manberg.
Kolets kretslopp.
Detta bildspel är hjord av Rebecca, Najah och Julia.
Ekosystem, repetition. Ekosystem kan beskrivas utifrån levande och ej levande faktorer. Det finns ekosystem på land och det finns ekosystem i vatten.
– levnadsmiljöer försvinner
Vår livsmiljö Vatten s. 127 – 158 i kemiboken.
Mineraler Gödning Kvävets kretslopp.
Växthus hej och välkommen pp om ett växthus. Växthus Besök på handelsträdgården  Luftluckorna är bra för att växterna inte ska bli för varma så att dom.
Meteorologi Vad bli det för väder?.
Jordytan förändras.
Grupp : Arvid och gänget
Hållbar utveckling Den mesta el vi använder kommer från icke förnybara energikällor, t.ex. olja och kol. Det innebär att tillgången på kol och olja minskar.
NO - biologi Vi har gjort ett arbete och här är det Läs den gärna PS. Nästan alla bilder har vi hittat på Google med licensen: Som får användas och ändras.
Hur kan det blåsa? Varför svalnar en kopp choklad när den får stå? Hur kan vi spara värmen i husen? Vad är dimma?
Vårt färskvatten I Sverige får vi färskvatten på två olika sätt. Antingen genom att pumpa upp grundvatten ur marken eller genom att man använder sjövatten.
Vatten En förutsättning för liv Vad ska vi behandla? Vattenfördelning Vattnets kretslopp Vattenverk Hoten mot Östersjön.
Sveriges natur Geografi åk 4.
Miljö kemi.
Vad finns det för anledning till att det regnar och snöar?
Hållbar utveckling Geografi HT år 6 Catha Glaas, Thomas Smith.
Veckans fördjupning handlar om något väldigt viktigt. Vet du vad
Luft och Vatten.
Vattenrening.
Meteorologi Läran om vädret
Vatten – grunden för allt liv!
Kolets kretslopp Kol är ett grundämne med det kemiska tecknet C i det periodiska systemet. Det finns kol i nästan allting som man äter och dricker. Kol.
Kretslopp Vad är ett kretslopp? Vilka ämnen kan ha ett kretslopp?
Vad kan du om vatten?.
Vart tar det smutsiga vattnet vägen?
Varifrån kommer kranvattnet?
Kim och vattenäventyret
Varifrån kommer kranvattnet?
Reningsverk.
Presentationens avskrift:

Water is life! Av Alex H och Alex C

Spara vatten För att spara vatten så kan man tänka på att inte duscha för länge. Man kan också tänka på att inte låta kranen stå på när man t. ex borstar tänderna.

Det börjar med att solen värmer upp vattnet Det börjar med att solen värmer upp vattnet. Sedan blir vattnet varmt och avdunstar upp och bildas till Moln molnen flyger högre och högre upp. När det kommit högt upp regnar det ner och det regnar i havet eller på marken det som hamnar på marken . Det kallas grundvatten. Grundvattnet har silas genom sand under jorden. Grundvatten är så rent så att man kan dricka det. växterna kan suga åt sig regnet. Sen åker det ut i havet. Vattnets kretslopp

Hållbar utveckling Hållbar utveckling är något som ska hålla länge Hållbar utveckling Hållbar utveckling är något som ska hålla länge. Om alla återvinner rätt så kommer saker hålla mycket längre.

Vattnets väg till rent dricksvatten När vi använder mycket vatten till exempel när vi diskar duschar eller spolar toaletten så rinner det genom avloppsrören till ett reningsverk. Där silas det igenom sand. Vattnet åker igenom många bassänger. Sen åker det ut till klar älven men det är ändå inte tillräckligt rent för att dricka . Sen kommer det till sörmons reningsvärk och renas en gång till . Tillslut Kommer vattnet till vattentornet där släps det ut till våra hus. vattentornet. Där åker det ut till husen.

Hur miljögifter påverkar sjöar Om vi släpper ut förmycket miljögifter i sjöarna så kommer många fiskar att dö. En del fiskar kan bli giftiga. Ifall mäniskan äter fisk som är giftig så kan mäniskan bli väldigt sjuk .Fåglar som badar i sjön kan bli sjuka och dö. Barn kan inte bada i sjöarna som är giftiga. Vi kan inte äta lika mycket fisk och vi får en sämre miljö.