Södertörns projekt ”Introduktion Södertörn” implementerades 2010 genom samfinansiering av en gemensam introduktionsstrateg (8 kommuner och arbetsförmedling)

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Regional tillväxtpolitik
Advertisements

Projektet och syftet med upphandlingen 1. 2 GIS är ett av flera verktyg för stöd i och utveckling av den kommunala verksamheten.
Projekt Introduktion Södertörn under 2009, medel från lst 1.5 mkr
Socialfondens regionala plan. Styrkor - Stockholm är en fungerande och funktionell region där lokala problem kan lösas regionalt - Stockholm har en stor.
Regionalt resurscentrum för jämställd tillväxt
Spelregelsprocessen och samarbetet med civilsamhället
Historik – Utbildningskonceptet Korta vägen FOTO: År Tre utbildningsinsatser för invandrade akademiker startar i Västra Götaland. Å r
Målorienterade strategiska processer
Södertörns nyckeltal 2012 Grundskolan
Samverkansforum för statliga byggherrar och förvaltare
Starka kommuner samverkar i en kraftfull region.  Länsplan och Nationell plan för infrastruktur  Miljömålspanelen  Stockholmsregionens Försäkring AB.
Södertörns nyckeltal 2009 Botkyrka Haninge Huddinge Nynäshamn Salem Södertälje Tyresö Grundskolan.
FYRBODALS KOMMUNALFÖRBUND
Kulturdepartementet Kulturpolitik – regeringens tre prioriteringar Barn och ungas rätt till kultur Vård av kulturarv Förbättrade villkor för kulturskapare.
Introduktion Södertörn 2009 finansierat med § 26 medel Syfte: Att lägga grunden för ett operativt samarbete på Södertörn som leder till att varje nyanländ.
Centrum mot våld Förstudie Bakgrund Länsstyrelsen har ett regeringsuppdrag att stödja samordningen i länet av insatser mot våld i nära relation.
Partnerskap Skåne En innovativ plattform för samverkan och utveckling av ett inkluderande mottagande. För att alla som kommer till Skåne ska ha möjlighet.
Länets kommuner i samverkan
Näringsdepartementet Pilotlän för grön utveckling Regional workshop 28 maj 2013 Fredrik von Malmborg, Näringsdepartementet.
Om regional demensöverenskommelse
Ett UTVECKLINGSPROJEKT 1 januari 2009 – 30 juni 2011 (Ett förprojekt genomfördes våren 2008) Augusti 2009.
Ett UTVECKLINGSPROJEKT 1 januari 2009 – 31 mars 2012 (Ett förprojekt genomfördes våren 2008) Februari 2010.
Ett UTVECKLINGSPROJEKT 1 januari 2009 – 31 december 2010.
Konsten att nå resultat – erfarenheter från framgångsrika skolkommuner
Om övningsskolor presentation gjord av Stockholms universitet (Cecilia Netje) vid den nationella VFU-konferensen den 12 april, 2013.
Ansvar för Länsstyrelsen I samband med allvarliga händelser  vara en sammanhållande funktion  verka för att en samlad regional lägesbild sammanställs.
Uthållig kommun – ett verktyg för att nå målen 22% av landets kommuner 100% av länets kommuner Kalmar nationellt pilotlän.
Bakgrund och syfte Ska ses i ljuset av tidigare utredningar Organisationers önskan om ett annat och bättre sätt att samverka Regeringen vill erkänna,
Välkomna till en dag om eArkiv
Västra Götaland.
Samverkansforum för statliga byggherrar och förvaltare KS
Följa upp läget i landet
EN MODELL FÖR SAMVERKAN:
miljömål.se Miljömålens syfte: - Strukturerat miljöarbete
Vägen mot handlingsprogrammet… Spela samman – en ny modell för statens stöd till regional kulturverksamhet, SOU 2010:11 Litteraturutredningen, SOU 2012:65.
Utvecklingsprogram Södertörn. Vision 2020 Kommunerna på Södertörn är en attraktiv del av Stockholm - Mälarregionen, med en halv miljon invånare, som med.
Statistik från GSL efter avslutad intagning och återrapportering i september Intagna elever i Stockholms län.
Introduktion Södertörn 2009 finansierat med § 26 medel Syfte: Att lägga grunden för ett operativt samarbete på Södertörn som leder till att varje nyanländ.
Behöver den lokala samverkan stärkas och kompetensen inom psykisk ohälsa utvecklas? KUR- projektet ger möjligheten! KUR-projektet vänder sig till anställda.
Agenda myndighetsmötet 21 mars
Samverkan för nyanländas etablering och introduktion
GIS-samverkan Södertörn
FYRBODALS KOMMUNALFÖRBUND
Matchning Södertörn. Regionalt utvecklingsprogram för Södertörn Vision: Kommunerna på Södertörn är en attraktiv del av Stockholm- Mälarregionen, med en.
1 Lagförslag om kompetenskrav inom IFO – håller vi måttet?
Vad är introduktion södertörn (nu; etablering södertörn) 2009 och 2010 Uppdrag, likheter, skillnader, vinster och svårigheter.
V ÄLKOMMEN !. V ÅRT UPPDRAG att i nära samarbete med medlemmarna, organisera, driva och utveckla arenor och nätverk för dialog, kunskaps- utveckling och.
Vilken roll har de idéburna organisationer Kärt barn har många namn – idéburna, ideella, non-profit, kooperativ och sociala företag Unikt inte komplement.
Trygg och säker i hemmet
Stroke/TIAprocessen                                                                      
Vision 2020/Danssporten vill ”På väg mot framtiden”
Barn och ungas rättigheter BRÅ
BARNS BÄSTA -klart att vi alla vill barnens bästa eller?
OECD Territorial Review: Skåne 2012 Viktigaste slutsatserna.
Uppdragsredovisning. Samverkan kommun och Arbetsförmedlingen  Dialog pågår. Nytt möte planerat till september Ensamkommande barn  Erbjuder tjänster.
Samverkan kring öppna data © KSL 2014 Text & form: gdz / mhe.
Pilotlänens rundabordssamtal Sammanfattning av rundabordssamtal om energi- och klimatarbetet.
1 Äldreomsorg - årets rapport Kvalitetsnyckeltal och ekonomiska nyckeltal Bilaga med jämförelser
Introduktion Södertörn Huddinge, Botkyrka, Södertälje, Salem, Nynäshamn, Tyresö, Haninge, Värmdö och Arbetsförmedlingen AMO 3 Vision Nyanlända bidrar med.
Länsstyrelsen roll och uppdrag
Integration Gävleborg 2.0
Förstudie om gemensam insatsmarknad i Nacka. Bakgrund och syftet med förstudien Nacka kommun och Arbetsförmedlingen Nacka Värmdö har under flera år har.
Folkhögskolespåret 31 mars Dagordning 1.Folkhögskolespåret – bakgrund och nuläge 2.Folkhögskolor i Stockholms län 3.Gruppdiskussioner 4.Sammanfattning.
Gestaltad livsmiljö - en ny politik för arkitektur, form och design Gestaltad livsmiljö – en ny politik för arkitektur, form och design SOU 2015:88 Överlämnande.
Samordnad varudistribution
Dalarna ska vara ledande i Sverige för lanthandelsutveckling och
Pilotlän för grön utveckling
Befintlig forskning om och med Resurscentra för kvinnor
Regionkommun i Västerbotten
”Främja långsiktig samverkan mellan olika samhällsaktörer”.
Presentationens avskrift:

Södertörns projekt ”Introduktion Södertörn” implementerades 2010 genom samfinansiering av en gemensam introduktionsstrateg (8 kommuner och arbetsförmedling) OECD:s rapport ”Territorial Reviews Stockholm Sweden” 2006 Södertörns utvecklingsprogram, SUP Samverkansöverenskommelse mellan kommuner i Stockholms län rörande introduktion av nyanlända KSL 2009 Regional Utvecklingsplan för Stockholmsregionen, RUFS 2010 Bakgrund ( Introduktion Södertörn) nu; Etablering Södertörn

Etablering Södertörn Huddinge, Salem, Nynäshamn, Tyresö, Haninge, Värmdö, Nacka och Arbetsförmedlingens Arbetsmarknadsområde Huddinge Vision Nyanlända bidrar med sin fulla potential till tillväxt och en långsiktig hållbar utveckling på Södertörn Mål Ett gemensamt strategiskt och operativt samarbete för nyanlända på Södertörn

Etablering Södertörn Ett samverkansorgan där kommuner och arbetsförmedling tillsammans utvecklar och säkerställer en likvärdig etablering för alla nyanlända. Samverkan bygger på att allas resurser och erfarenheter används optimalt Det gör vi genom att; •Påverka och utöva inflytande genom den gemensamma strategen •Omvärldsbevaka och sprida kunskap/information på området •Identifiera och undanröja hinder för personer i etablering •Som representanter fungera som en länk till den egna organisationen med ansvar att internt se till helheten •Upprätthålla den gemensamma databasen för insatser och säkerställa att den kontinuerligt uppdateras

Strategernas uppdrag 2011 •följer upp, identifierar och analyserar frågor kring etablering för nyanlända i förhållande till organisationernas uppdrag •bevakar och följer upp konsekvenser av nya förordningar, uppdrag och lagar •representant i regionala och nationella nätverk och samarbetsforum för effektivisering av etablerings- och introduktionsuppdrag •bevakar vad som händer i omvärlden som påverkar nyanlända och deras familjer •tar fram en modell för förvaltning och spridning av den gemensamma databasen.