Manual för älgdatabasen i

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
BAS-M Hur du på ett enkelt sätt administrerar din båtklubbs register.
Advertisements

Handledning för innehavare och kontaktpersoner i JPBS.
Inloggning Mobil Administration Finns på Ange ditt användarnamn och PIN-kod. Klicka på OK. Ett SMS skickas till din mobil.
Naturvårdsverket | Swedish Environmental Protection Agency
TILDA ett interaktivt utbildningsprogram
Naturvårdsverket | Swedish Environmental Protection Agency
Skapa ett video-CV på YouTube
Alternativa tillvägagångssätt Registrera ny intervju i BCFPI
Intagningssystemets databas Ögonblicksbild Kopia av intagningsdatabasen Uppdateras 3 ggr per dag 07:15 – 12:15 – 15:15 Roller Skola, kommun Periodiseras.
Via SMS så får du erbjudande om nya vikariepass, kan acceptera eller avböja dessa erbjudanden, eller blir direktbokade på pass. Förfrågningarna besvaras.
Domarassistenten.com - en introduktion för domare
Access med Sebastian och Robert
E-post juni 2013.
Utbildning i hantering av Behovstrapporna
Börja blogga! Så här skapar du en hemsida för att börja blogga.
Manual: Att lägga in en nyhet. (Tryck på F5 för att se PP-presentationen)
Naturvårdsverket | Swedish Environmental Protection Agency 1 Det här bildspelet är till för dig som arbetar på Naturvårdsverket och vill ha.
Hur registrera t.ex älgobs och avskjutning i Viltdata?
Funktionen SA10-Grupper. Följande typer av grupper finns: - Grupp i kurs hör alltid ihop med en kurskod - Grupp i program hör alltid ihop med en programkod.
Aktivitetskort på nätet
Manual: Att skapa en ny sida. (Tryck på F5 för att se PP-presentationen)
KIV Gränssnitt och funktioner
Manual för ledare Ledare = du som är ansvarig för en eller flera träningsgrupper inom din förening, men i övrigt inte har några speciella administrativa.
Lotus Webbaccess Steg 1 Logga in, skicka och ta emot e-post och lite om adressboken. För att gå vidare - vänsterklicka.
Lägga in ett PM – så här gör man…
Läs först igenom hela presentationen Sedan kan du klicka på länken nedan så kommer du till unikums login-sida Fylla i omdömen i Unikum En presentation.
Lathund för Vårdnadshavare
Det här bildspelet visar en del av innehållet i Friskverktyget - Privat. Starta bildspelet genom att i PowerPoint klicka på Bildspel i toppmenyn och sedan.
VIS Verksamhetens Informationssystem ”Rätt information till rätt användare vid rätt tillfälle”
Manual: Att skapa ett nytt forum och att kommentera i forumet. (Tryck på F5 för att se PP-presentationen)
Links2keep - Nyb ö rjarguide. Links2keep Här kommer alla dina länkar att visas. Länkarna som du kan se på startsidan är exempel och kommer inte finnas.
Manual: Att lägga till personer i en grupp. (Tryck på F5 för att se PP-presentationen)
Exder EPC. Exder EPC Välkommen! I det här bildspelet går vi igenom hur man lägger upp nya artiklar samt skickar artikelinformation. Du bläddrar framåt.
Medlemsregistrering SAFF har skapat en förenklad version på hur ni i föreningarna lägger upp era medlemmar. Har ni frågor ring Marika Holm på
Licensregistrering SAFF har skapat en förenklad version på hur ni i föreningarna registrerar licenser till era spelare och lag. Har ni frågor ring Marika.
Adato - rehabverktyget
Klicka på någon av de kapitel för mer information eller klicka på knappen bredvid guide till start. 1.Hur navigerar man på hemsidan?Hur navigerar man på.
För att Nyheter ska visas som egen rubrik skall denna ruta vara ibockad. Markera Nyheter Klicka därefter på ”Ny sida”
Gymnasievalet på internet
Rekvirera arbetsgivarstöd via internet
Groupwise – skicka mail
Du ska nu starta bildspelet för övningsuppgiften. För att göra detta leta upp på din sidan symbolen som visas nedan och klicka på den. Klicka var som helst.
Varför UNIKUM? Genom att arbeta med IUP via Internet och verktyget Unikum vill vi uppnå flera saker: Ökad delaktighet i planeringen från föräldrar och.
Manual: Att byta lösenord. (Tryck på F5 för att se PP-presentationen)
Fredrik Rask Verksamheten för Rakel och Ledningssystem
1177.se och Hitta och jämför vård Sammanställning av förändringar
Användarmanual för anställda LUNCHBESTALLNING.se.
Meddix SVP. Lokala rutiner Adress till driftmiljö
Workshop 2: Skapa egna e-tjänster och skicka ärenden till era patienter.
Webbanmälan till högskolestudier HT 2017
Så här anmäler du dig till högskolan VT18
Matdagbok 1177.se.
Våtmarksåtgärder i LONA-registret
Så här anmäler du dig till högskolan HT18
Så här anmäler du dig till högskolan HT18
Elevernas antagningsbesked vid slutantagningen
Registrering av valorganisation
Så här anmäler du dig till högskolan VT19
Lägga in ny medlem Ta bort medlem
Praktikplatsen.se Demo - Företag • • SKAPAD AV
Elevernas antagningsbesked vid slutantagningen
Validera hjärtstartare i Sveriges Hjärtstartarregister
Presentation av Behörighetsbeställning på webben
Hur man använder Video med e-post och Prospektrapporten
Att använda nya Olweus dataweb Uppdaterat 17e oktober 2011
MedControl Instruktion för ärendeansvarig
Klubbfilialer i MyLCI Vägledning 2018.
MANUAL TILL FÖRSÄTTSBLAD
En universal inloggning 27 mars 2019
Presentationens avskrift:

Manual för älgdatabasen i - Hantering av jaktlag för Jaktområdesadministratörer

När du loggat in med de uppgifter Du fått via e-post ser det ut enligt nedan Läs sedan här vilka hjälpmedel Du har Byt, om Du vill, till annat lösenord Byt mellan olika områden här Klicka sedan här för att registrera jaktlag

Klicka på Nytt för att registrera ett jaktlag Skriv i jaktlagets namn och areal i de blå rutorna Klicka därefter på Spara – jaktlaget är registrerat Undrar Du över något kan Du få information genom att klicka på ett ?

För att koppla en rapportör till ett jaktlag klicka på Hämta användare

Du kommer nu till Användarvyn Gör enligt nedan: - Kontrollera om användaren är registrerad sedan tidigare: Sök på användaren med hjälp av Sökfunktionen till höger. Mest exakt sökning blir det med e-post- adress. - Finns användaren: Klicka på den i ”Träfflistan” nedtill, därefter ”Spara”. - Om användaren inte finns: Fyll i uppgifterna i de vänstra fälten och klicka Spara. Behörigheten skall vara Jaktlagsrapportör När det är gjort klickar Du på Åter

Då återvänder Du till vyn för att registrera Jaktlag och rapportören är registrerad För att ge rapportören lösenord klicka på ”Hämta användare” (när rätt jaktlag och rapportör är Framme) eller klicka på Användare och använd Sökfunktionen När rätt användare finns i de vänstra fälten klicka på ”Skicka e-post”

Vidare kan Du inne på Jaktlag/rapportör uppge Jaktledare, glöm inte Spara Informationen inom ramen tas ur länsstyrelsens register en gång per år. Skulle det inte vara helt uppdaterat innevarande år påverkar det inget av syftena med älgdatabasen i Viltdata Om jaktlaget tidigare varit en annan typ av område kan före detta områdesnr. fyllas i. Se hur och varför genom att klicka på ?

Genom att klicka på ”Tilldelning” kan jaktområdets underliggande jaktlag ges en informell ”jaktlagstilldelning”. Se hur detta görs genom texten här och här. Genom klick här ändras tabellens rubrik Tabellen kan visas för ev. rapportörer i jaktlagen som ingår i jaktområdet. Tabellen visas i samband med Meddelande, som Skapas under Kom- munikation i menyn. Dvs. Du måste göra ett meddelande för att rapportör ska delges tabellen

Genom de fyra knapparna under Kommunikation kan du nå funktioner som underlättar kommunikation inom jaktområdet Här når du de kontaktuppgifter som registrerats under Jaktlag/rapportör Här kan du skicka e-post till grupp av användare i älgdatabasen Här kan du skriva meddelanden till alla rapportörer i jaktlagen inom jaktområdet (se nästa bild) Här kan du skapa länkar till hemsidor som är relevanta för aktuellt jaktområde och viltförvaltnings- område eller Jaktvårdskrets. Länken läggs ut publikt på portalen viltdata.se

”Meddelande” nås av rapportörerna genom en klickbar röd text när de loggar in. Meddelandet består av dels skriftlig information. Dels, om Du vill, därunder en lista på vad Jaktområdet kommit överens om att jaktlagen får lov att fälla när det gäller älg

Om det sker förändringar på jaktlagsnivå finns ett verktyg under ”Administrera Jaktenheter”. Som Jaktområdesadmin. kan Du bara arbeta med jaktlag inom ett Jaktområde. Vill flytta jaktlag mellan olika jaktområden vänd dig till närmsta administratör för hjälp med detta.