Vi cyklar till Paris till förmån för barn med cancer

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
HÄR BOR JAG Skogstrollen vt 2013
Advertisements

Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet Besöks- och leveransadress: Fiskartorpsvägen 15A, Stockholm Telefon växel: E-post:
1 Aktuella SBUF-projekt Betongfeber 2009 Ruben Aronsson © Copyright, SBUF 18 november 2009.
Protokoll föräldraråd Plats: Bjälbotullsförskola Tid: 17,30 •Tankar efter mötet med våra politiker. Finns det politiska frågor som vill lyfta.
Vad är eHälsa? Nationell strategi för tillgänglig och säker information inom vård och omsorg sedan Sedan 2010 är socialtjänsten med fullt ut. Vision:
Julshopping 2012 Ingela Gabrielsson, Privatekonom Nordea
~ Den första mobiltelefonen ~
Här ser ni några sidor som hjälper er att lösa uppgifterna:
Välfärdsteknologi inom äldreomsorgen – erfarenheter från Sverige
Affärsutvecklingscheckar varor och tjänster samt internationalisering
Ledarutveckling över gränserna 2012/2013
Samarbetspartners och Medlemssponsring Österlens GK 2012.
Nationella strokekampanjen Ett initativ från Sveriges landsting och regioner Norrbottens Läns Landsting.
Latinamerikagruppernas julkampanj Vad är det vi stödjer?
BEANS NÖJD KUND INDEX (e-survey undersökning)
Hammarö GK 2012.
CINERGY – kreativ samverkan och verktyg för regional tillväxt Regionala nämnden 14 september 2011.
En del av Svenska Fotbollsförbundet
Våra barns skolmiljö: Omfattar allt ifrån trafikmiljö till miljön i klassrummen. Det kan gälla alltifrån övergångsställen till hur stora elevgrupperna.
EKONOMI -Bidrag kommunen - Fonder -Näringslivet i Oxelösund -Eget arbete.
Välkomna!. Vård- och omsorgscollege 17 Regionala college 70 Lokala college 145 Kommuner 19 regionala college representerade idag.
Stödpaket och sponsring IK Bolton handbollsklubben med glädje och utveckling  IK Bolton är Stockholms största handbollsklubb och vi har.
Programmet för affärsutvecklingscheckar -Internationalisering 23 maj 2013 Sophia Litsne Regionutvecklingssekretariatet.
Block 4: Att driva företag
Luncha & lär! Indirekt tal ii.
Utökad vaccination (catch-up) mot HPV-virus
Projektet IT-coacher 2013 Enkäter angående intresset av IT-utbildning för seniorer gjordes i kommunerna Lidköping, Götene och Munkedal. De som svarade.
Energi Ylva Anger, Energiingenjör Teknisk förvaltning Fastighet.
Om övningsskolor presentation gjord av Stockholms universitet (Cecilia Netje) vid den nationella VFU-konferensen den 12 april, 2013.
SydostTrampar Cykelkampanj för arbetsplatser i Blekinge, Kalmar och Kronobergs län Har funnits sedan 2010 Målgrupp – företag, regionala myndigheter, sjukhus,
Affärsidé - företagets vägvisare
Affärsidé – Emelie & Emma 9E
+ Företagssatsning 2013 Företagsgåva - Företagsvän - Samarbetspartner.
Skadligt bruk.
Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet Besöks- och leveransadress: Fiskartorpsvägen 15A, Stockholm Telefon växel: E-post:
Energi- och klimatseminariet uppföljning 2014 Kerstin Angberg-Morgården, 11 juni 2014 Energisamordnare på Länsstyrelsen Dalarna.
Humleposten december 2011 Vad händer betr. Rep. och underhåll? Värmepumpen Är du tveksam om hur denna skall underhållas, kontakta Kristofer i nr 121 eller.
Energieffektiviserings stöd Förordning (2009:1533) om statligt stöd till energieffektivisering i kommuner och landsting Föreskrift 2010:1.
Att sälja Lions Quest-kurser till skolor /14.
VILL DU HA EN PASSIV INKOMST GENOM OPN ( The opportunity Network )?
Välkomna till uppstartsmöte i Lundalands ungdomsprojekt
Hall projektet är i full gång! Vi är en liten grupp som jobbar för att entusiasmera och få bygden att satsa både pengar och energi i ett hallbygge.
Berga hem- och skola. Därför en hem- och skolaförening! En ideell och fristående förening som aktivt arbetar för samarbetet mellan föräldrar-skola-samhälle.
Marknadsplan Gör en marknadsplan.
Bli bäst på Senior Alert Senior Alert Målet med timmen  När denna utbildningstimme är över så ska ni alla förstå tanken med Senior Alert.  Ni ska veta.
Marknadsförarens mall för att skapa köpares persona!
Arenaexponering Ett smart, prisvärt och effektivt sätt att nå besökare och öka flödet till er monter!
Behöver den lokala samverkan stärkas och kompetensen inom psykisk ohälsa utvecklas? KUR- projektet ger möjligheten! KUR-projektet vänder sig till anställda.
Förebygga Tersen 1. Förebygga är bättre än ”ta hand om”! Sociologen Aaron Antonovsky flyttade fokus från externa faktorer som orsak till ohälsa till individens.
Program informationsmöte 4 dec  Genomgång utlysningstext  Ansökningsmallen  Övrig information.
Stöd Hjärtebarnsfondens julkampanj!. Julen är barnens högtid Varje dag drabbas ungefär tre familjer av det dystra beskedet: ert barn har fötts med hjärtfel.
Projektet Bli företagare – Ett exempel på samverkan med det lokala näringslivet för att bidra till generationsskiften i småföretag HSS Karlstad
Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet Besöks- och leveransadress: Fiskartorpsvägen 15A, Stockholm Telefon växel: E-post:
Marknadsföring av Projekt X
Linnéuniversitetets alumnverksamhet. Utredning gjord En utredningsgrupp tillsattes våren Gruppen bestod av representanter från - Samtliga institutioner.
Greppa Näringen Vad är Greppa Näringen? Greppa Näringen erbjuder kostnadsfri rådgivning som både lantbrukare och miljön tjänar på. Målen är: › minskade.
Viggbyholms IK Konståkning
Introduktion - Konsumentekonomi
Affärsplaner för samhällsentreprenörer? Distanskurs i SHE 4 april 2011 Fredrik Björk, Malmö högskola.
Varumärket SPF, Sveriges Pensionärsförbund. Varumärket är allt vi gör Varumärket är inte samma sak som en logotype, grafisk profil, slogan Varumärket.
Hjälp oss utveckla Kärra KIF genom att sponsra med något av följande paket.
Bollnäs Fotboll pojkar-04 Säsongen Kvällens innehåll Kommande säsong – träningstider och match Cupspelande Medlemsavgift Möjlighet till bättre ekonomi.
Hur kan 793 Mkr bli mer? Håkan Brynielsson
BÖNEDAG FÖR MÄNNISKOHANDELNS OFFER. dags att ändra på att mer än 30 miljoner människor lever i slaveri.
 Offentlig sektor – all verksamhet som drivs av stat, landsting och kommun. Främst tjänster inom offentlig sektor ex lärare, sjukvårdspersonal, poliser.
ÅK SKRIDSKO FÖR LIVET Till förmån för Barncancerfonden
Henåkers Trophy – 29 mars 2014 Vill du vara med och sponsra Team-03:s hockeycup? För endast 1000 kr får Ni loggan i/på: - Helsidesannons i SLA - Lagets.
UPPTAKTSMÖTE Lenhovda IF hockey
Team förebygg Samverkan mellan skola och socialtjänst
Övergripande ansvarig: Nicholas Roman
Presentationens avskrift:

Vi cyklar till Paris till förmån för barn med cancer Team Rynkeby Vi cyklar till Paris till förmån för barn med cancer

Team Rynkeby Team Rynkeby är ett nordiskt välgörenhetsinitiativ som syftar till att samla in pengar till Barncancerfonden i Sverige och Børnecancerfonden i Danmark. 2012 donerade Team Rynkeby 16 miljoner kronor i kampen mot barncancer. Varje sommar cyklar över 700 personer från Danmark och Sverige till Paris för att stödja barnen och deras familjer. Under året arrangerar cyklisterna olika events för att öka medvetenheten kring projektet och på så sätt samla in pengar till Barncancerfonden.

Bakgrund Tanken bakom Team Rynke (som laget hette under det första året) föddes av en tillfällighet på en julfest på Rynkeby Foods i december 2001. Knud Vilstrup och den dåvarande tekniske direktören Torben Møller Larsen satt och småpratade över en öl eller två och samtalet gled in på cykling och Tour de France. Nu vet vi ju alla att det på julfester och andra roliga tillställningar kan sägas saker som kommer från hjärtat, men som kanske inte gått förbi hjärnan innan det kommer ut ur munnen.

Bakgrund Knud föreslog till Torben att de skulle cykla till Paris och se upploppet på Champs Élysées. Ville han sponsra med några liter juice till turen? Det ville han gärna, men han ville i gengäld också följa med. Efter resan till Paris hade man 38 000 kr över i resekassan som man skänkte till Børnecancerfonden i Danmark. Sedan dess har Team Rynkeby årligen cyklat från Danmark (och Sverige sedan 2011) till Paris.

vision är att utrota barncancer Barncancerfondens vision är att utrota barncancer

Barncancerfonden Barncancerfondens ändamål är att samla in medel för att förebygga och bekämpa cancersjukdomar hos barn och att arbeta för en bättre vård- och livssituation för cancerdrabbade barn och deras familjer. Barncancerfonden drivs uteslutande med hjälp av gåvor från privatpersoner och företag och får inga bidrag från vare sig stat, kommun eller landsting. Sedan starten, 1982, har Barncancerfonden bidragit till forskningen inom barncancer med drygt en miljard kronor.

Barncancerfonden Den direkta kontakten med cancer- drabbade barn och föräldrar sker genom sex regionala föreningar. Tillsammans kan Barncancerfonden och barncancerföreningarna arbeta effektivt både med direkta insatser på lokal nivå och med övergripande frågor inom forskning, vård och utbildning samt information.

Vart går pengarna 2013? 2013 kommer de pengar som Team Rynkeby donerar till Barncancerfonden att delfinansiera bygget av det femte Ronald McDonald huset i Sverige som byggs i Uppsala. Normalt tar det fem till sex år att finansiera, bygga och iordningställa ett Ronald McDonald Hus. Den planerade budgeten för bygget och inredningen av Sveriges femte hus ligger på 35-40 Mkr. Genom b la Team Rynkebys insats kan huset stå klart redan 2013.

Vart går pengarna 2013? Målet är att Ronald McDonald Hus i Uppsala ska invigas redan 2013, d v s samma år som Skandionkliniken planerar att öppnas. Skandionkliniken är en avancerad protonterapianläggning för behandling av både barn och vuxna med cancertumörer. Scandionkliniken är först i Norden med protonterapi som är extra skonsamt under svåra cancerbehandlingar. För de drabbade barnen och familjerna är boende på Ronald McDonald hus ett viktigt avbrott under de långa och krävande behandlingstiderna.

Vi cyklar till Paris i kampen mot cancern. Vill du hjälpa till?

Insamlingsmål – 1 miljon kr Vårt mål är att tillsammans samla in minst 1 miljon kronor till Barncancerfonden. Alla företag som vill stödja Barncancerfondens viktiga arbete är välkomna att lämna ett bidrag och exponeras i gengäld på olika sätt via Team Rynkeby: cykelkläder, bilar, hemsida etc. Företag får möjligheten att synas i ett positivt sammanhang genom ett av Nordens största motionsarrangemang. På lokal nivå skapas en stark medvetenhet kring Team Rynkeby. Under året kommer alla att veta vilka “de gulklädda cyklisterna” är. Alla deltagare betalar själva för sin utrustning och sitt deltagande i Team Rynkeby. Ert bidrag som sponsor är en donation till Barncancerfonden. Max 15% av insamlingen ska gå till reklam och information (2012 var detta cirka 8%)

Hur kan företag hjälpa till? Genom att skänka ett bidrag till Barncancerfonden bidrar ni till att barn med cancer och deras familj får den vård och hjälp de behöver.

Ytor att synas på Team Rynkebys cykelkläder Team Rynkebys hemsida Team Rynkebys följebilar Team Rynkebys event

Mervärden Ditt företag syns tillsammans med Barncancerfondens välkända och etablerade varumärke Banner till den egna hemsida som visar ert stöd till barncancerfonden Nyhetsbrev från Team Rynkeby Sponsordiplom Aktiviteter tillsammans med kunder och personal

2012 översteg mediavärdet för Team Rynkeby 15.000.000 kr. Att öka medvetenhet och sprida budskapet kring Team Rynkeby i media är viktigt för vår gemensamma insamling till Barncancerfonden.

Sponsorpaket Brons — Silver — Guld Bronspaketet Silverpaketet Guldpaketet En profilerad roll-up kan köpas till alla paket. Denna kan placeras på företaget och kommunicera att ni sponsrar Team Rynkeby och Barncancerfonden. Kostnad: 2.000 kr + moms

Guldpaketet Nyhetsbrev - Sponsordiplom - Logotype på bilar - Logotype på cykelkläder - Logotype på back-drop - Logotype på vår hemsida Inbjudan till våra sponsorträffar Möjlighet att medverka vid cykelträning Team Rynkeby/Barncancerfonds logga på företagetshemsida som visar samhällsansvar - Möjlighet att göra event tillsammans med oss - Föreläsning och bildvisning för personal/ kunder Investering minst 25.000 kr + moms

Silverpaketet Nyhetsbrev - Sponsordiplom - Logotype på bilar - Logotype på back-drop - Logotype på vår hemsida Inbjudan till våra sponsorträffar Möjlighet att medverka vid cykelträning Team Rynkeby/Barncancerfonds logo på företagets hemsida som visar samhällsansvar Investering 15.000 kr + moms

Bronspaketet Nyhetsbrev - Sponsordiplom - Logotype på bilar - Logotype på back-drop - Logotype på vår hemsida - Inbjudan till våra sponsorträffar och träffa andra företagare som sponsrar Investering: 8.000 kronor + moms

Övriga samarbeten Vi erbjuder även övriga samarbetspartners exponering tillsammans med Team Rynkeby. Alla samarbetspartners är väldigt viktiga för vår insamling till Barncancerfonden och vår resa till Paris. Det kan vara ett samarbete som innehåller tjänster, produkter, hjälp med insamling eller träning eller annat som gagnar vår insamling. Vi bjuder på olika former av exponering på följebilar, under event, genom marknadsföringsmaterial eller på hemsidan.