BANLÄGGNING I OCAD-8 Närpes OK.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Ordbehandling Juni 2013.
Advertisements

Klicka på ”Verktyg” i menyn, välj ”Alternativ”..
Mer om Figurer och Bilder i PowerPoint
Logga in och använda vårt nya Intranet NAVET
Anpassning i Windows och Word utan hjälpmedel med tangentbordet
Microsoft® Lync™ 2010 Utbildning i delegering
IPad grundkurs.
Skapa ett video-CV på YouTube
Planera träningar med OCAD
ClaroReadPro V5 B engt Österlind Solna Skoldatatek 18 november 2009.
Statistikmodulen Omicron Syntax Data AB Framåt.
Anneli och Christians Datorskola
1 Manual för nedladdning av GeoSuite borrhål från BGA Branschens Geotekniska.
Grunder i PowerPoint 2000 Skapa en ny presentation Rita egna objekt
Skriv text i punktlistor och ändra bildlayout
Välkommen till internet för nybörjare
Word Word är ett av de vanligaste ordbehandlingsprogrammen. Vi skall idag gå igenom de vanligaste funktionerna i programmet. Fördelarna med att använda.
Access med Sebastian och Robert
”Internet anpassa” bilder
Manual: Att lägga in en nyhet. (Tryck på F5 för att se PP-presentationen)
Enkel dator teknik Tips och tricks.
1 Du ska nu starta bildspelet för övningsuppgiften. För att göra detta leta upp på din sidan symbolen som visas nedan och klicka på den. För att komma.
Manual: Att skapa en ny sida. (Tryck på F5 för att se PP-presentationen)
©storm.
1 Liten summering: 1.Adress: ’ För att logga in på wlanet med bibliotekskortet är lösen = ’1111’. Kortnummer står på kortet! 2.Välj ’Admin’
Exempel/Utbildning Delegering för behörighetsbeställning
Version 1.0 Du ska nu starta bildspelet för övningsuppgiften. För att göra detta leta upp på din sidan symbolen som visas nedan och klicka på den. För.
Version 1.0 För att komma vidare klicka var som helst i bilden. Du ska nu starta bildspelet för övningsuppgiften. För att göra detta, leta på din sida.
Du ska nu starta bildspelet för övningsuppgiften. För att göra detta leta upp på din sidan symbolen som visas nedan och klicka på den. Klicka var som helst.
Version 1.1 Du ska nu starta bildspelet för övningsuppgiften. För att göra detta leta upp på din sidan symbolen som visas nedan och klicka på den. Klicka.
Du ska nu starta bildspelet för övningsuppgiften. För att göra detta leta upp på din sidan symbolen som visas nedan och klicka på den. Klicka var som helst.
SQZBZO.
Lotus Webbaccess Steg 1 Logga in, skicka och ta emot e-post och lite om adressboken. För att gå vidare - vänsterklicka.
WMS i Google Earth Öppna Google Earth, (version 4 eller högre!)
Sektorn för Socialtjänst
Det här bildspelet visar en del av innehållet i Friskverktyget - Privat. Starta bildspelet genom att i PowerPoint klicka på Bildspel i toppmenyn och sedan.
Det här bildspelet visar en del av innehållet i Friskverktyget - Proffs. Starta bildspelet genom att i PowerPoint klicka på Bildspel i toppmenyn och sedan.
1.Öppna först googlekartfilen du fått av byNet i googleearth genom att dubbelklicka på den. Notera att du måste ha installerat google earth. Detta görs.
Klicka på Aktivera redigering i meddelandefältet
Manual: Att skapa ett nytt forum och att kommentera i forumet. (Tryck på F5 för att se PP-presentationen)
Groupwise – skicka mail
Medlemsregistrering SAFF har skapat en förenklad version på hur ni i föreningarna lägger upp era medlemmar. Har ni frågor ring Marika Holm på
Du ska nu starta bildspelet för övningsuppgiften. För att göra detta leta upp på din sidan symbolen, som visas nedan och klicka på den. Klicka var som.
Stramas tabeller med menyval – en användarhandledning Tabellerna finns på och visar statistik över antibiotikaförsäljningen i öppen respektive.
Groupwise – skicka mail
Du ska nu starta bildspelet för övningsuppgiften. För att göra detta leta upp på din sidan symbolen som visas nedan och klicka på den. Klicka var som helst.
KONFIDENTIELLT. Distribution endast till partners enligt sekretessavtal. Microsoft utfäster inga garantier, varken uttryckliga eller underförstådda. ©
Lync-möten Ansluta till ett Lync-möte Schemalägga ett Lync-möte
Kontrollera röstbrevlådan 1.Klicka på fliken Telefon. Där ser du dina meddelanden och information om den som ringde. 2.Håll markören över ett rösbrevlådemeddelande.
Google SketchUp Del 1.
Version 1.0 För att komma vidare klicka var som helst i bilden. Du ska nu starta bildspelet för övningsuppgiften. För att göra detta leta på din sida upp.
Version 1.2 Övningsuppgift Ansvarsöverflytta patientärende Du ska starta bildspelet för övningsuppgiften. Klicka var som helst för att börja. Version 1.2.
Du ska nu starta bildspelet för övningsuppgiften. För att göra detta leta upp på din sidan symbolen som visas nedan och klicka på den. Klicka var som helst.
Version 1.2 Övningsuppgift Bifoga fil Du ska starta bildspelet för övningsuppgiften. Klicka var som helst för att börja. Version 1.2.
Snabbreferens för Lync 2013 KONFIDENTIELLT. Distribution endast till partners enligt sekretessavtal. Microsoft utfäster inga garantier, varken uttryckliga.
Version 1.0 Du ska nu starta bildspelet för övningsuppgiften. För att göra detta leta upp på din sidan symbolen som visas nedan och klicka på den. Klicka.
Du ska nu starta bildspelet för övningsuppgiften. För att göra detta leta upp på din sidan symbolen, som visas nedan och klicka på den. Klicka var som.
Du ska nu starta bildspelet för övningsuppgiften. För att göra detta leta upp på din sidan symbolen som visas nedan och klicka på den. För att komma vidare.
Uppstart iPad Höörs kommun.
Version 1.11 Du ska nu starta bildspelet för övningsuppgiften. För att göra detta leta upp på din sidan symbolen, som visas nedan och klicka på den. Klicka.
Du ska nu starta bildspelet för övningsuppgiften. För att göra detta leta upp på din sidan symbolen som visas nedan och klicka på den. För att komma vidare.
Version 1.2 Övningsuppgift Ansvarsöverflyttning Du ska starta bildspelet för övningsuppgiften. Klicka var som helst för att börja. Version 1.2.
Enkel dator teknik Tips och tricks. Välja storlek och radavstånd Här väljer du storlek på texten vi vill att ni använder 14 p till rubriker och 12 p till.
På vissa datorer behöver du trycka på F5 för att starta bildspelet.
Kom igång med Disgen 5 - röd Skriv ut en ansedel Distanskurs med Bengt Kjöllerström E-post: Kurs.dis.se Kom igång med Disgen 1.
Framsida på omslag och ett uppslag
Skärminspelning med Active Presenter för Windows
Komma igång med Scratch
Välkomna till Ungoteket!
Lathund e-postfax Att lägga till en faxbrevlåda.
Presentationens avskrift:

BANLÄGGNING I OCAD-8 Närpes OK

Börja med att öppna Ocad 8 Klicka på Arkiv och välj nytt

Kryssa för banläggning (för orientering) Välj Banläggning IOF.ocd och klicka på OK

Klicka på Bakgrundsbild och välj Öppna

Öppna upp kartfilen som du laddat hem från NOK-hemsidan och sparat på din dator

Om kartan inte syns eller är förstorad, använd förstoringsglasen för att zooma in och ut

Zooma in lämpligt område av kartan och börja lägg en bana med hjälp av symbolerna i menyn uppe till höger

Klicka först på start-symbolen och klicka sedan på en av rit-symbolerna i verktygsfältet. Nu kan man klicka på kartan för att sätta ut startplaten. Då kommer det upp en ruta med kod-förslag (S1 är bra, klicka på OK).

Klicka nu kontrollring-symbolen för att sätta ut kontroller. Klicka på kartan för att sätta ut kontrollen på rätt ställe. Då kommer det upp en ruta med kod-förslag. Skriv in den kodsiffra som kontrollen ska ha, klicka OK.

Upprepa föregående steg och sätt ut alla kontroller som skall ut i skogen. (oberoende banor) Alla kontroller syns och koderna syns i tabellen.

Sätt till sist ut målet genom att först klicka på mål-symbolen uppe till höger. (M1 är bra som kod)

Nu är det dags att bestämma kontroll-definitionerna Nu är det dags att bestämma kontroll-definitionerna. Det gör man genom att klicka på en kod i tabellen (eller kicka på en kontroll på kartan). Därefter klickar man på rutorna bredvid kodsiffran till höger och väljer lämpliga alternativ.

Hitills har vi varit undet ”objekt-fliken” Hitills har vi varit undet ”objekt-fliken”. Där sätter man ut alla objekt och betämmer koder Under ”Banor-fliken” gör man banor av alla kontroller man satt ut under ”objekt-fliken”.

Klicka på Ny och en ruta kommer upp Klicka på Ny och en ruta kommer upp. Här behöver man bara skriva in banans namn och klicka OK.

Nu ska man välja vilka kontroller som ska höra till banan Nu ska man välja vilka kontroller som ska höra till banan. Det gör man genom att dubbelklicka på de rätta koderna i tabellen,börja med starten och sluta med målet.(Eller välj en av pilsymbolerna till vänster och klicka på rätt kontroller på kartan)

Upprepa de föregående stegen för att göra alla banor klara Klicka därefter på förhandsgranska och streck och kontrollsiffror syns. Placera nu kontrollsiffrorna på lämpliga platser.(klicka på pilen till vänster och dra i siffrorna. Upprepa de föregående stegen för att göra alla banor klara

Nu är alla banor klara och kan skrivas ut Nu är alla banor klara och kan skrivas ut. Klicka på arkiv och välj skriv ut Då kommer denna ruta upp och man kan välja till vänster om man vill skriva ut alla kontroller eller enskild bana. Klicka sedan på kartutsnitt och inställningar

Då kommer denna ruta upp och man ska klicka på en sida och sedan på definiera för att välja vilket område man ska skriva ut. Nu kan förstoringsglasen vara till hjälp zooma in eller ut. Välj arkiv / skriv ut igen. Nu är det klart att skriva ut önskat antal.

Spara Ocad-dokumentet och skicka det på mail till kartutskrivaren om du ska ha en träning