Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Skärminspelning med Active Presenter för Windows

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Skärminspelning med Active Presenter för Windows"— Presentationens avskrift:

1 Skärminspelning med Active Presenter för Windows
Marlene Nordhage

2 Ett bra program för att göra skärminspelningar är ActivePresenter för Windows som finns att installera på Installationsmedia (I:) under Open Source. Alternativt kan man ladda hem programmet gratis på

3 När man öppnar programmet väljer man New Capture för att göra en ny skärminspelning.

4 Du kommer då att få välja vad inspelningen ska heta och var den ska sparas genom att trycka på Browse. För att göra en video med så hög kvalitet som möjligt väljer du det förmarkerade valet Record Software Demonstration. Därefter trycker du OK.

5 Du får sedan välja om du vill göra en inspelning av hela skärmen eller ett valt område av skärmen genom att välja Full Sreen eller Custom. När du gjort dessa inställningar kommer en grön ruta upp som markerar det område som kommer att spelas in. Därefter startar du inspelningen genom att trycka på den röda knappen längst till höger. För att stoppa inspelningen trycker du på Ctrl + End eller så kan du trycka på symbolen för ActivePresenter i menyn längst ner till vänster vid klockan för att få upp panelen.

6 När inspelningen är klar så öppnas den upp i redigeringsprogrammet ActivePresenter. Där kan du klippa i filmen, lägga till bilder mm. För att spara filmen som ett projekt så klickar du på diskettsymbolen. Då sparas inspelningen som ett projekt i ActivePresenters eget format. Dock inte i ett filmformat. Det kan vara bra om man vill fortsätta att redigera inspelningen senare så kan man öppna den som projekt i ActivePresenter. Diskettsymbolen För att spara inspelningen som en film väljer du EXPORT och därefter Video. Där finns en del inställningar man kan göra men inget du egentligen behöver göra. Filmen sparas i MP4-format och på den plats du redan valt att spara inspelningen på, så du behöver bara trycka OK.

7 Lycka till med din skärminspelning!
Filen görs då om till MP4 och sparas. För att dela den med andra kan man t.ex. lägga upp den på sin Youtube-kanal och koppla en QR-kod till länken. Lycka till med din skärminspelning!


Ladda ner ppt "Skärminspelning med Active Presenter för Windows"

Liknande presentationer


Google-annonser