Olika presentationer av AIS mål.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
låt oss presentera SLIDEPLAYER.SE
Advertisements

Det första du bör göra är att rita horisonten
När man skjuter ett skott i innebandy är det framförallt två faktorer som påverkar hur långt ut i sidled bollen kommer att gå: Kroppens läge och lutning.
Om det blir “för många” AIS mål då??. ....sätter dig och andra på kartan!! AIS.
Automatic Identification System
Logga in och använda vårt nya Intranet NAVET
Talföljder formler och summor
Geometri 3x^5 Vinklar och areor Exponenter
Fritt fall – ett fall i vakuum
Namn på tillfället (kan skrivas på två rader) Namn på den som presenterar Datum för tillfället.
X-mas algebra Är du redo? Klicka!!.
Äldre IT-användare och tillgänglighet
Gravitation & Cirkulär rörelse Centripetalacceleration Newtons Gravitationslag Satelliter Keplers lagar.
Utbildningsmaterial HSL-personal
Introduktionskurs för användare Del 3
Arbetsförmedlingen Alla människor som söker jobb har något att bidra med på arbetsmarknaden.
”Även om man är på rätt väg blir man överkörd om man bara sitter där”
Hur bör samhället organiseras
slutanvändning av blodkomponenter
Praktikpass ombord på Cantella 2. Sjökort 932 med specialer.
Mobiltelefonins utveckling
Hela världen talar… Global Issues in Context är en lektion i att lyssna! Hulebäcksgymnasiet, Härryda. Västerhöjdsgymnasiet, Skövde.
E-recept programmet uppgraderat
Algebra Kap 4 Mål: Lösa ekvationer
Enkel dator teknik Tips och tricks.
med korsningsschema förklarat av Anne Lucero
5. Grafiska objekt Redan på övning fem av sex! Här handlar det om att rita själv, färglägga och att låta kreativiteten flöda. Något för dig? Ritverktyg.
ERGONOMI Vad är det?.
Analys av slitna strömavtagare med hjälp av datoriserad bildanalys
Rörelse Kapitel 7.
Projektet IT-coacher 2013 Enkäter angående intresset av IT-utbildning för seniorer gjordes i kommunerna Lidköping, Götene och Munkedal. De som svarade.
Varför är det bra att ha just två öron?
Algebraiska uttryck Matematik 1.
Atmosfär 100 km hög Luftens tyngd trycker på.
Hos organismer i en näringskedja
Av: Johan, Adam och Caroline =)
Vibeke Horstmann, Inst för hälsa, vård, samhälle, Centre for Ageing and Supportive Environments Jämförelse av två behandlingar.
Felkalkyl Ofta mäter man inte direkt den storhet som är den intressanta, utan en grundläggande variabel som sedan används för att beräkna det som man är.
SCADA Supervisory Control And Data Acquisition
170 cm 30 cm 35 cm Mål nr 1 Valfria färger på målen. Dock skall samtliga B-Ovaler ha samma färg o.s.v. B-Triangel 1 B-Oval 2 Serien 11/12.
Sociala och kulturella fenomen Livsstilar och kroppsideal
Problemlösning Veckodagsproblemet Gissa talet Siffersumman.
Övning 4 Ritobjekt.
Centrala Gränsvärdessatsen:
En mycket vanlig frågeställning gäller om två storheter har ett samband eller inte, många gånger är det helt klart: y x För en mätserie som denna är det.
Google SketchUp Del 1.
Varmt välkomna till användarutbildning Therése Brun.
Rörelse Kapitel 7.
Temaövning 1 Citytunneln Station Triangel
MÄTA MED LINJAL.
Föreläsning 7 Fysikexperiment 5p Poissonfördelningen Poissonfördelningen är en sannolikhetsfördelning för diskreta variabler som är mycket.
ORDET AREA BETYDER STORLEKEN AV ETT OMRÅDE
1 Demo två webbapplikationer styrgruppsmöte : RÄDDNINGSTJÄNSTEN FÄLT GEOSTAB m. fl. WMS Databas (SGI) RTJ FÄLT.
Projekt 5.3 Gilpins och Ayalas θ-logistiska modell A Course in Mathematical Modeling - Mooney & Swift.
Optisk illusion Rör det på sig, eller inte? Går det upp, eller ned? Finns det där, eller inte? Man tappar verkligen begreppet om saker och ting.
Historik Omkring år 1600 konstruerades de första mikroskopen. Då blev det möjligt att tränga in i en värld som tidigare varit okänd för oss människor.
Fysikexperiment, 5p1 Random Walk 36 försök med Random walk med 1000 steg. Beräknad genomsnittlig räckvidd är  1000  32. Visualisering av utfallsrum.
Hos organismer i en näringskedja
Hur ser universum ut? När vi tittar upp på himlen en natt så kan vi med blotta ögat se ett antal små prickar & ofta en större prick, månen. Den del av.
Manada.se Kapitel 5 Geometri. 5.1 Omkrets och area.
Ta med dig kartan ut i skogen Du behöver inte ladda in några nya program. Du finner webbappen på adressen Du får information.
Databaser, avancerade frågor
Figurer.
Icke-linjära modeller:
Optisk illusion Rör det på sig, eller inte? Går det upp, eller ned? Finns det där, eller inte? Man tappar verkligen begreppet om saker och ting.
IT Databas Göran Wiréen
Presentationens avskrift:

Olika presentationer av AIS mål.

AIS mål i Seapilot I detta fallet väljer Seapilot att presentera AIS målen som en triangel – precis som standarden förespråkar.

AIS mål i Seapilot Men, Seapilot har även möjlighet, till skillnad från plottrar, att presentera AIS målen grafiskt med dess faktiska längd och bredd i relation till skalan i sjökortet. Seapilot visar även vart GPS antennen (pricken på målet) är placerad på fartyget.

AIS mål i Garmin I Garmin presenteras AIS målen som en triangel, enligt standard. Triangeln är grön i detta fall. Triangelns position visar vart GPS antennen är placerad. Vi vet däremot inte om fartyget sträcker sig ”akerut”, eller ”förut”, i relation till triangeln.

AIS information i Garmin ”Klickar” vi på fartyget så kommer vi däremot få fram data om fartyget t.ex. dess längd och bredd.

AIS information i Garmin Och presentationen ser ut enligt ovan.

AIS mål i Lowrance / Simrad / B&G För Lowrance / Simrad / B&G ser målen ut enligt nedan. Också en triangel, men den är svart, och lite större. Samma här: Det vi ser är alltså GPS antennens placering på båten i form av triangeln.

AIS information i Lowrance / Simrad / B&G Och ”klickar” vi på fartyget så kommer vi få fram data om fartyget t.ex. dess längd och bredd.

AIS information i Lowrance / Simrad / B&G I princip så visas exakt samma data som hos Garmin men med en annan presentation/på ett ”annat” sätt. Grunddatan som de båda plottrarna får är dock exakt densamma.

AIS information i Adveto Adveto får också samma data som Seapilot, Garmin, Lowrance, Simrad etc. men i denna applikation (som är för PC) så visas ännu mer information, framförallt grafiskt. Här kan vi se vart ”triangeln är” men dessutom kan vi, som i Seapilot, se att fartyget sträcker sig ca 180m akterut och ca 23m förut (total längd = 203m) i relation till den position som triangeln uppvisar. Vi får alltså en ännu mer verklighetstrogen bild om vad som rör sig omkring oss och hur stort / litet det är. I övrigt finns samma data i ”textform” till höger i bilden som vi hade i Seapilot, Garmin, Lowrance, Simrad etc.

- “För många” AIS mål i skärmen? - Gå till Del 3 - “För många” AIS mål i skärmen? -