Kristinedalskolan F-9 skola i Stenungsund 600 elever 19 språk.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Pedagogisk planering Åk 7 - 9
Advertisements

Mitt liv som elev Att skriva uppsats, att ordna sin text, den röda tråden, hur ska jag börja, att använda datorn som hjälp i skrivande m.m.
Elsa Beskow.
Samtala om böcker.
Att tydliggöra de långsiktiga målen i Lgr -11 och kunskapskravens fem övergripande förmågor för elever, föräldrar och pedagoger.
Ta ställning Samarbeta Argumentera Respektera.
Barnanpassad utredning
KKME – Livsfrågor Oktober 2007
Så här har vi haft det under våren En presentation av vad klass 3 på Krika Bygdeskola har gjort under vårterminen 2001.
Tema boende hösten 2006 Stora arbetslaget Klicka med vänster musknapp för att byta bild © ptra06.
”Tidigare har läraren skrivit hur det har gått för mig i skolan som mamma och pappa fick läsa hemma. På utvecklingssamtalet har mest de vuxna pratat och.
Lärdomar från skolor med mer traditionellt undervisningsmönster
Föräldramöte 12 september 2011
Kognitiva funktioner Verbal förmåga Logisk-Analytisk förmåga
”Språk, lärande och identitetsutveckling är nära förknippade
BLOMMENSBERGSSKOLAN 6-9-skola Kulturprofil Temainriktat arbetssätt
Vi är den lilla skolan mitt i city med nära till allt!
Årskurs 8 Entréskolan vt 2013
Film i särskolan Film i Särskolan – Pia-Mari Wehrling
Det flippade klassrummet? Kungsholmens gymnasium 15 aug 2012 Katarina Lycken Rüter.
Dingtuna skolas föräldramöte!
Mål och betygskriterier
BARNS RÖSTER OM INTERNET
Formellt, skarpt och snyggt
Ingrid Svensson, Eva Horneij Inquiry-based learning ( IBL) - En pedagogisk metod som stimulerar till nyfikenhet och gränsöverskridande lärande”
Vår resa till Kolmården 12/6-13. Under läsåret 2012/2013 har klass 1 arbetat med djur och natur i vår närmiljö. Vi har arbetat både med vilda djur i våra.
En klok bok Lärande i många dimensioner Åke Backman, illustratör.
för att synliggöra fritidshemspedagogiken?
Förskolan Sandviks lärmiljöer utifrån läroplanen
Vi gick även förbi en liten göl där vi såg ganska mycket mygglarver simma i vattnet. Barnen ville inte bara titta på mygglarverna, de ville även undersöka.
Bedömningskriterier för studentrapporter
Eva de Fine Licht Konsultationsinternat Ulricehamn april
Filmarbete på temat möten Louise Israelsson 2009
Riktad skrivning Vad kommer du ihåg för några läsförståelsese- medhjälpare ? Vad minns du om dem? Skriv tills jag säger stopp, sen läser ni upp vad ni.
Läroplansnätverk förskola
Nolltolerans Haga/Katrinelund. Haga Tittade på Hagas egen trygghetsenkät (görs två ggr/år) där det gick att utläsa att eleverna vet vem de ska vända sig.
KULTUREN I FOKUS Eleverna i årskurs 4-6 har under våren 2014 arbetat med kulturtema. Vi har under hela terminen haft en konstnär på skolan för att tillsammans.
Vem är du?.
Frågor om elevinflytande till elever i åk 3 – 9 i grundskolan
Skolutveckling på riktigt - ett formativt förhållningssätt i alla led.
Stöd till en evidensbaserad praktik för god kvalitet inom socialtjänsten – brukarmedverkan vid brukarundersökningar inom LSS • • SKAPAD.
SIM TEAM.
Skolutveckling via digitala medier
Av: Ninni Byrestam. Eleverna (faddrarna) i klass 3A fick ett uppdrag… Välj en bok som du tror att ditt fadderbarn tycker om. Öva på att läsa boken med.
Lärande i arbetslivet. kombinerar ett individuellt och ett organisatoriskt perspektiv syftar till att utveckla en individuell förmåga att ta kontroll.
Portfolion / Dokumentationen bidrar till utveckling
Lektion 1 Vt-15 Vad vi gör idag?
Distansuppgift Klass 7 v ”Bilden av mig själv”
Vem är jag, Vem är du?.
Utveckla skrivandet.
Så möter jag media Martin Karlberg, utbildningsvetenskapliga fakulteten.
Formellt, skarpt och snyggt
Frågor om elevinflytande till elever i åk 3 – 9 i grundskolan
Exempel på skriftligt omdöme
Elev loggbok.
STUDIETEKNIK.
HÖSTAKTIVITETER -15/16.
Presentation av Projektet Salutis om träning av generella förmågor Hur gick det för studenterna efter 3 år. Lasse Bourelius och Lena Kransberg.
Filmspråk Filmen har ett eget språk som vi tittare “tyder” utan att vi tänker på det. Regissören använder många tricks för att få oss att förstå vad som.
Du ska inom arbetsområdet lära dig att Tolka och förenkla uttryck med bokstäver Lösa enkla ekvationer Upptäcka och använda mönster och samband Skriva och.
BARNS RÖSTER OM INTERNET
QR-koder ”Skolan ska ansvara för att varje elev efter genomgången grundskola kan använda modern teknik som ett verktyg för kunskapssökande, kommunikation,
4 processer att behärska:
Lära för livet!.
Att gilla eller inte gilla? Om vår egen roll i sociala medier.
STUDIETEKNIK.
Introduktion källkritik
Några ord från författaren När jag fick frågan om jag kunde tänka mig att skriva en till lättläst bok bestämde jag mig för att skriva en lättsam och rolig.
Välkommen till mitt utvecklingssamtal Sätt in en bild på dig själv här ÅK 5 VT 2018.
Presentationens avskrift:

Kristinedalskolan F-9 skola i Stenungsund 600 elever 19 språk

Klassen Årskurs 5 27 elever – 7 modersmål Elevernas tidigare erfarenheter Filmkameran Perspektiv Dialog Storyboard Enkel redigering En termin årskurs 3

Vårt projekt - ”Textbetraktelser” Syfte: Undersöka om/hur barnens förmåga att tillägna sig/skapa text påverkas av kombinera olika delar inom det vidgade textbegreppet. Skapa nyfikenhet och medvetenhet kring olika uttryckssätt.

Så här jobbar vi Djupläsa boktext Djupläsa motsvarande filmsnutt Jämföra och reflektera Läsa filmsnutt och skriva egen boktext Läsa boktext och göra egen film

Djupläsa text Leta ord Diskussion i klassen Reflektion i egen bok Miljö Stämning Tid Personbeskrivningar Genre Diskussion i klassen Reflektion i egen bok

Djupläsa film Se motsvarande filmsekvens Leta miljö, tid…. Observera ljud/musik Diskussion i klassen Reflektion i egen bok Illustrera filmen

Jämföra och reflektera Frågeställningar: Vad var lika/olika? Hur var inledningen? Hur visas t.ex. stämningen (tid, miljö, personer…) i de olika medierna? Diskussion i klassen Egen reflektion

Från film till bok Tittade på ”del 2” i Kalle och chokladfabriken Förförståelse för innehållet Författarens uttryck ”Lekte författare” Jämförde de egna texterna med orginaltexten.

Från bok till film Gruppvis djupläsning av text Textmanus Storyboard Filminspelning Redigering Filmvisning Reflektion och jämförelse

Elevernas kommentarer Om att läsa texten: Ordet miljö betyder inte bara naturen! (Sara) Det gick för en gångs skull bra för mig att arbeta med andra. Oftast är det det svåraste med skolan, men nu gick det väldigt bra. Det var roligt att få läsa för då kände man att det var början på någonting väldigt roligt. (Elsa) Jag har lärt mig fler miljöord. Det var svårt att hitta orden. (Jesper) Att leta igenom texten efter ord var en bra uppgift. Man lärde sig många nya ord. Det var inte så svårt men ibland hittade man inte orden förrän man bläddrat igenom 3-4 gånger. (Paulina)

Elevernas kommentarer Om textmanus och bildmanus (storyboard): När man hade letat efter ord som beskriver olika saker var det enkelt att skriva manuset. Detta skulle jag vilja göra fler gånger. (Oliver) Vi hade lite problem med att vi glömde saker men det löste vi genom att läsa manuset, så manuset var bra att ha. (Leonard) Jag tycker det var roligt att jobba med bildmanuset för man kunde måla och skriva var man skulle vara och hur det skulle se ut! (Ramin) Det var lite svårt att komma på hur man skulle göra med kameran och att göra rätt. När vi gjorde bildmanuset lärde jag mig hur viktigt det är med helbild och halvbild osv. (Gillis) Det var lätt att komma på olika kameravinklar när vi gjorde storyboard. Det här vill jag göra fler gånger. (Victor)

Elevernas kommentarer Om filminspelning: Det var roligt att filma men jag fick byta med Jonathan för jag skulle spela Mats. Men det var inte så roligt som att filma. (Tobias) Inspelningen var jättekul. Det var kul att spela en annan man. (Rasmus S.) Att filma var enkelt och kul men vi fick vänta i 25 minuter på bussen vi skulle missa. (Lovisa)

marianne.ekstrom@kristinedal.stenungsund.se maria.boden@kristinedal.stenungsund.se