Ingen äldrevård för mig !!

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Brukarenkät Måltidssituation. Vilken avdelning bor du på? Avdelning 1.Sparven2(9%) 2.Vargtass2(9%) 3.Blåklockan2(9%) 4.Lindorna2(9%) 5.Skogsstjärnan2(9%)
Advertisements

Tänk på vad du säger innan du uttalar orden!!!
Livet på bondgården Sjövik -berättat av kossan Linda.
Mekanikern tittar frågande på henne: "Vad är en "710"???"
Brukarnas perspektiv: KUNSKAP/INFORMATION
Sagan om Piffy.
Tipspromenad Vårdhygien
Att leva med multipel skleros
Patientenkät sommaren -13
Metodstöd.
Kanske Gud vill att vi ska träffa några människor som är fel för oss innan vi träffar den som är rätt, så att vi är medvetna om hur tacksamma vi ska vara.
medan alla andra omkring dig log. Så lev ditt liv med ett leende,
KKME – Livsfrågor Oktober 2007
Pronomen.
Hej på er alla!!! Nu har det gått ett år sen jag gjorde ett bildspel. Hade glömt nästan hur kul det är.
Les meilleures photos de
PowerPoint av Bendik S. Søvegjarto Koncept, text och regler av Skage Hansen.
1) Ni har kommit överens om att barnet ska ta bort sin tallrik från bordet efter måltider. Det går bra ibland och ibland inte. Den här gången går ditt.
Ett Brott Är Ett Brott... Av Lovisa Wirdemo.
Hur du skriver en bra historia
Ungas frågor om alkohol och droger
hej och välkomna EKVATIONER Ta reda på det okända talet.
Här kommer en gammal kinesisk visdom!
Kanske Gud vill att vi ska träffa några människor som är fel för oss innan vi träffar den som är rätt, så att vi är medvetna om hur tacksamma vi ska vara.
Det är ett hus kom så åker vi närmare. Då ser vi en man då frågar vi om får kolla runt.
Det va en gång en katt och hund del 1
Att göra: Nyhetsartikel
God Kharma! Detta är en kort men trevlig läsning. Njut! Det här är vad Dalai Lama har att säga inför Allt tar bara några få sekunder att läsa och.
Att skriva en artikel.
Trollet Handlar om ett troll.. Det var en julafton som Maja fick ett litet låtsas troll, den blev hon glad för. Trollet som hon fick såg ut så här: Mörkt.
ersätter substantiv ex: personliga, possessiva, reflexiva, relativa
Pronomen Tryck på F5 på tangentbordet för att börja.
Patients' experience of important factors in the healthcare environment in oncology care. Browall M, Koinberg I, Falk H, Wijk H.
Som man frågar får man svar. Vad är intressant? Varför?
Röd & Grön Zon I RÖD ZON Pratar jag till … DIG! I GRÖN ZON
I taket lyser stjärnorna Johanna Thydell
DAGENS DIKT I dag är det måndag och det är mulet - men inte så kallt.
Ett helt normalt samtal vid frukostbordet:. Hon: Vad skulle du göra, om jag plötsligt dog?
Varför gör de inte som vi säger?
När ska man använda de och när ska man använda dem.
Grunderna - Från ett logiskt perspektiv André Bodin, Anders Edholm – 2011.
BO OCH LEVA. Jag ska resa ett halvår och tänkte slå två flugor i en smäll – min kompis behöver en lägenhet och jag slipper betala hyra, så jag hyr ut.
Music: Nightengale Serenade
Debattera.
Det var en gång en man som  inte var nöjd med sitt redskap.
Att sälja Lions Quest-kurser till skolor /14.
Frågor om elevinflytande till elever i åk 3 – 9 i grundskolan
Röd zon Grön zon Grön zon Röd zon.
Varför frågar vuxna bara en gång och sedan nöjer sig med svaret ”bra”?
Stöd till en evidensbaserad praktik för god kvalitet inom socialtjänsten – brukarmedverkan vid brukarundersökningar inom LSS • • SKAPAD.
Pengar 1 Jacob Freij, Mogärdeskolan 4-9, Vetlanda –
FOXPOPULI Introduktion av deltagare – ice breaking och lära känna varandra “ Social entrepreneurship for social change”, Nordplus adult Project ID AD-2012_1a
Den magiska dörren.
Översikt  Vad lärde vi oss sist?  Rättelse inte en miljon  Profetens ömhet och mildhet (rifq) – 6 exempel  Polisen – Burqa – Den bästa av.
DEN MAGISKA DÖRREN.
Värderingsövning/ fyra hörn
Johanna Olausson, Norrängsskolan, Huskvarna –
Etik & moral Etik = beskriver vilka riktlinjer vi ska välja för hur vi ska handla, val vi ställs inför. När man funderar över skillnader i vad som anses.
Grattis faster! ...jag hörde att du fyller år idag. Det tänkte jag man kunde fira genom att bland annat visa lite hur jag har det  Pappa pratade om någon.
Ärtan på Prinsessan Av Embla Björk.
Det va en gång en katt och hund del 1
Här är en pojke. Han heter Erik. Erik tycker att spela brandboll. Han tycker brandboll är med de sport bra.
Vackert om kvinnor Luta dig tillbaka och sätt på ljudet. Bildspelet sköter sig utan att du behöver klicka.
Vad tycker du? När man diskuterar berättar man vad man tycker om något. När jag tycker något har jag en åsikt. Ett finare ord för att säga något är att.
Vi uppfattar verkligheten på olika sätt
Kajsa och mormor i Danmark av Cajsa och Hannes. Det var en fin sommardag. Kajsa skulle gå ut och sälja kolor på torget.
Ingen äldrevård för mig !!
Ingen äldrevård för mig !!
Ingen äldrevård för mig !!
Presentationens avskrift:

Ingen äldrevård för mig !! OBS! Ljud till För några år sedan var jag på en kryssning i Medelhavet ombord på ett lyxfartyg. Vid middagen la jag märke till en äldre dam som satt ensam vid räcket till den ståtliga trappan i matsalen. Jag noterade också att hela personalen, fartygsofficerare, servitörer, smörgåsnissar o dyl, verkade vara mycket familjära med henne. Jag frågade min servitör vem damen var och väntade mig att han skulle säga att hon ägde fartyget, men han sa att det enda han visste var att hon varit med ombord under de senaste fyra kryssningarna, fram och tillbaka. Då jag avslutat middagen fångade jag hennes blick och stannade vid hennes bord för att hälsa. Vi småpratade och jag sa: “Jag har förstått att ni varit med ombord de senaste fyra kryssningarna”. Hon svarade: “Ja, det är sant”

Jag fortsatte: “Kan ni förklara varför Jag fortsatte: “Kan ni förklara varför?” Hon svarade: “Det är billigare, men framför allt bättre än på ett äldreboende”. Nu har jag också bestämt mig - det blir inget äldreboende för min del. När jag blir gammal och svag går jag ombord på ett lyxigt kryssningsfartyg. Äldrevården kostar bedömt cirka 1000 kr per dag medan en kryssning med pensionärsrabatt kostar runt 650-700 kr per dygn och då:

1. Får du äta upp till 10 mål mat om dagen om du orkar och tar dig till restaurangen. Gör du inte det finns det rumsservice, vilket dessutom innebär att du kan få frukost på sängen varje dag. 2. Kryssningsfartyg har ofta flera swimming pooler, träningsrum med fri tvål och handduk och du bjuds på underhållning ombord varje kväll. 3. Du har gratis tandkräm, tvål, rakhyvlar och shampo. 4. Du behandlas som en gäst, inte som en patient, ger du en extra 50-lapp då och då till besättningen så gör de nästan vad som helst för att hjälpa dig. 5. Du träffar nya människor var 7:e eller 14:e dag. 6. Är TV:n trasig? Behöver du byta glödlampor eller få ny madrass? Inga problem! Personalen fixar allt för att du ska trivas!

7. Nya lakan och handdukar varje dag, du behöver inte ens be om det. 9. Om du ramlar och bryter en arm eller ett ben i ett äldreboende blir du förmodligen placerad på en sjukavdelning. Bryter du dig på ett kryssningsfartyg får du troligen flytta in i en finare lyxhytt under resten av resan. 10. Nu till det bästa av allt! Vill du se Sydamerika, Panamakanalen, Tahiti, Australien, New Zealand, Asien eller något annat ställe? Det finns kryssningar till ett stort antal vackra platser, så leta inte efter mig på något äldreboende, sök mig ombord !!!

Om du dör på fartyget så langar de kroppen överbord, inga begravningskostnader.

Så drömmer du om en lyxig ålderdom...

ÅLDRINGSKRYSSA !