Introduktion till din H-ITT mentometer

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
låt oss presentera SLIDEPLAYER.SE
Advertisements

Snabbguide och tips.
BAS-M Hur du på ett enkelt sätt administrerar din båtklubbs register.
Handledning för innehavare och kontaktpersoner i JPBS.
Inloggning Mobil Administration Finns på Ange ditt användarnamn och PIN-kod. Klicka på OK. Ett SMS skickas till din mobil.
Sammandrag i bildspelsform Du kan ta dig igenom hela bildspelet med piltangenterna eller med musen. Du kan även välja avsnitt genom att klicka på de olika.
Ringa video- samtal med datorn
Skapa ett video-CV på YouTube
ClaroReadPro V5 B engt Österlind Solna Skoldatatek 18 november 2009.
Intagningssystemets databas Ögonblicksbild Kopia av intagningsdatabasen Uppdateras 3 ggr per dag 07:15 – 12:15 – 15:15 Roller Skola, kommun Periodiseras.
SynerTrade: Användarguide för leverantörer
Anneli och Christians Datorskola
En introduktion till ditt SunVote mentometersystem
Hur man Scannar i Netloan-nätverket
Grunder i PowerPoint 2000 Skapa en ny presentation Rita egna objekt
Via SMS så får du erbjudande om nya vikariepass, kan acceptera eller avböja dessa erbjudanden, eller blir direktbokade på pass. Förfrågningarna besvaras.
Wikinggruppen Presentation av ”WIKING SMS” – Effektivisera din verksamhet.
Domarassistenten.com - en introduktion för domare
Välkommen till internet för nybörjare
Word Word är ett av de vanligaste ordbehandlingsprogrammen. Vi skall idag gå igenom de vanligaste funktionerna i programmet. Fördelarna med att använda.
Mio uppgradering 268/269 Instruktioner. OBS! Gäller ej för plus versioner.
Klicka på Aktivera redigering i meddelandefältet,
Några moln tillgängliga gratis på Internet
PowerPoint 2007 Lathund.
E-post juni 2013.
På kik kommunicerar man genom att chatta och skicka bilder till varandra gratis var man än befinner sig förutsatt att man har internet. Har man en video.
Persondatorer Felsökning och felhantering ”Vista” (Kapitel 10)
Enkel dator teknik Tips och tricks.
Funktionen SA10-Grupper. Följande typer av grupper finns: - Grupp i kurs hör alltid ihop med en kurskod - Grupp i program hör alltid ihop med en programkod.
Tryck på den stora knappen på datorns front. Då startar datorn.
©storm.
2. Utveckla en presentation
Virus och skräppost
Din Guide till Second Life Bild: By HVX SilverstarHVX Silverstar hotolibraries/ / Webbgruppen, BLR, Högskolan i Borås.
Nätverk Logistikprogrammet 2012.
Lathund för Vårdnadshavare
1.Se till att ett objekt finns skapat i ProUnit, stäng av programmet. 2.Om Web version av ProUnit används se till att filen ProUnitWebCAD_MC.exe har installerats.
Word Read Plus 08 talsyntes
Välkommen till Del 1.
Klicka på Aktivera redigering i meddelandefältet
Internet Styrdatorer och kablar Uppkopplade användare Servrar 182.QRZN.
OPERATIVSYSTEM WINDOWS
Links2keep - Nyb ö rjarguide. Links2keep Här kommer alla dina länkar att visas. Länkarna som du kan se på startsidan är exempel och kommer inte finnas.
Manual: Att lägga till personer i en grupp. (Tryck på F5 för att se PP-presentationen)
Tillgänglig IT Komma igång med Basecamp. Som deltagare i kursen får du en individuell inbjudan via epost med en registrerings- och en startlänk.
Bildfabriken kan ställas in på olika sätt - se några exempel
Mitt första Java program Mahmud Al Hakim Copyright, Mahmud Al Hakim, 1.
Introduktion till Lärplattformen
KONFIDENTIELLT. Distribution endast till partners enligt sekretessavtal. Microsoft utfäster inga garantier, varken uttryckliga eller underförstådda. ©
Lync-möten Ansluta till ett Lync-möte Schemalägga ett Lync-möte
Snabbreferens för Lync 2013 för Office 365 © 2012 Microsoft Corporation. Med ensamrätt. Med Lync kan du börja samarbeta utan att schemalägga ett möte.
Integrera mp3 i hotpotatoes.  Se hur test-övningen kommer att se ut: N1_Audio_01.htm
KONFIDENTIELLT. Distribution endast till partners enligt sekretessavtal. Microsoft utfäster inga garantier, varken uttryckliga eller underförstådda. ©
 Installation av Windows Vista (Kapitel 9)  Haidar Al Attar (IT lärare)  Jensen Education.
Snabbreferens till © 2012 Microsoft Corporation. Med ensamrätt. Lync Web App Anslut till ett Lync-möte med ljudet på datorn Om du inte har Lync 2013 kan.
William Sandqvist PIC-programmeringsmiljön i skolan Datorerna i skolans labsalar är centralt underhållna. Du har inte rättigheter att installera.
Uppgift 5 Tekniska rapporten En beskrivning av ett uppdrag ni har gjort i er grupp. Du ska bifoga en programmeringshandledning som visar hur man programmerar.
Ladda ner och installera JAVA Mahmud Al Hakim DynamicOS
Copyright, Mahmud Al Hakim, Hakimdata.se Agenda  Kunskapstest  Windows Skrivbord (Desktop)  Aktivitetsfält  Fönster och menyer  Systemåterställning.
Windows Live Messenger. MSN. Vad är Windows Live Messenger ? Ett klient program för direktmeddelanden, dvs ett program som laddas ned från Internet och.
Detta är en introduktion till ROBIS systemet Innehåll
SNABBGUIDE FÖR KOPIERING PÅ CANON imageRunner ADVANCED Denna guide är till för att du snabbt skall komma igång med att utnyttja din Canon imageRunner Advanced.
SNABBGUIDE FÖR SÄNDFUNKTIONER OCH FAX PÅ CANON imageRunner ADVANCED Denna guide är till för att du snabbt skall komma igång med att utnyttja din Canon.
Enkel dator teknik Tips och tricks. Välja storlek och radavstånd Här väljer du storlek på texten vi vill att ni använder 14 p till rubriker och 12 p till.
På vissa datorer behöver du trycka på F5 för att starta bildspelet.
Skärminspelning med Active Presenter för Windows
Lycka till med din dator! Fler guider på Good Luck!
Tryck på F5 om bildspelet inte startar automatiskt
Validera hjärtstartare i Sveriges Hjärtstartarregister
Hämta och installera Disgen 2016
Presentationens avskrift:

Introduktion till din H-ITT mentometer

Innehållsförteckning Installera mjukvaran Anslut en basstation Anslut en web-kanal Gör en mentometerfråga Testa ditt system Avancerat

Installera mjukvaran Web-installation (rekommenderas) Installera Mentometer add-in for PowerPoint® via länken: http://www.mentometer.nu/webinstall.html Starta PowerPoint® och gå till Mentometer-tabben och välj 'About Mentometer'. Klicka på 'Enter registration code'. Klipp ut och klistra in din registreringsnyckel som du erhöll när du köpte systemet. Det måste vara en EXAKT kopia. Stäng ner och starta om PowerPoint®. Off-line installation/nätverksinstallation Hämta installationsfilen ”Setup.msi” och licensfilen ”license.txt” från CD-skivan du erhöll när du köpte systemet Installera mjukvaran ”tyst” med kommandot: ”msiexec /qn /i Setup.msi / log install.log” Kopiera filen ”license.txt” till programkatalogen (Default: “C:\Program Files\Johansson Consulting\Mentometer Plug-in for PowerPoint®”)

Håll mjukvaran uppdaterad… Du kan själv kontrollera om det finns mjukvaru-uppdateringar och enkelt installera dessa med ’Check for software updates’. Det krävs dock att du har administratörsrättigheter och mjukvaran är installerad via webben.

Anslut en H-ITT basstation till datorn Anslut basstationen till valfri ledig USB-port på datorn. Starta PowerPoint®, och gå till Mentometer-fliken och klicka på ’Power On/off’ och välj ’Connect Mentometer’ Anslut basstationen till en ledig USB-port Kontrollera att du hittar en basstation som är ”Connected”

Om din iCue mentometerdosa Man röstar genom att trycka en av svarsknapparna A/1-J/0 Ett grönt ljus innebär att rösten har skickats till basstationen och att basstationen kvitterat att rösten tagits emot korrekt. Ett rött ljus innebär att rösten inte kvitterats av basstationen. Om man får rött ljus upprepade gånger så är antingen basstationen utanför dosans räckvidd eller så är dosan inställd på ett annat frekvensband än basstationen. På dosans baksida finns en etikett med mentometerdosans unika ID-nummer. Dosan drivs med två AAA-batterier som har en förväntad livslängd på 1-2 år.

Testa anslutningen… Rösta med några dosor och kontrollera att svaren tas emot Rösta med några dosor för att kontrollera funktionen. Om du är i en stor lokal, testa med att rösta från den bakersta raden för att kontrollera räckvidden.

Anslut datorn till en web-kanal Anslut till din web-kanal om du har tillgång till internet och om du vill låta deltagarna rösta med sina mobiltelefoner, surfplattor eller bärbara datorer. Klicka i ”Auto connect web channel” så loggas du automatiskt in i fortsättningen Anslut datorn till internet Ange kanalnamn och PIN-kod Klicka på Connect

Anslut web-dosor till din kanal Surfa till www.viareply.com Ange channel name=M-DEMO Ange PIN=1234 Klicka på Login Eller, scanna QR-koden Eller, maila eller SMS:a direktlänken till deltagarna: http://www.viareply.com/keypad.aspx?SessionID=M-DEMO&PIN=1234 Denna information måste ges till deltagarna för att de skall kunna rösta med sina mobiltelefoner, surfplattor och bärbara datorer. Byt ut ’M-DEMO’ och ’1234’ mot ditt web-kanal namn och din PIN-kod.

Testa web-anslutningen… Rösta och kontrollera att svaren tas emot Rösta med ett par web-dosor för att kontrollera funktionen

Testa web-anslutningen… Kontrollera att meddelandena tas emot Klicka på ’Messages’ i PowerPoint® och ’Send message…’ på web-dosa. Skicka några meddelanden.

Markera meddelandena och klicka på ’Copy messages to slides’ Sending my first message... Sending message two!! Markera meddelandena och klicka på ’Copy messages to slides’ Third message comes here... Message 4 is here!

Gör din första mentometerfråga!

Välj ’Create new question’

Ange fråga och svarsalternativ… Ange din fråga och de olika svarsalternativ deltagarna kan välja mellan. Du kan ändra färg genom att klicka på färgfältet till höger om varje svarsalternativ.

Ange fråga och svarsalternativ… Klicka på fliken ’Chart option’ och välj hur du vill att resultatet skall presenteras. När du är klar, tryck ’OK’.

Nu har din fråga skapats! Hur kom du hit i morse? Bil Buss Tåg Flyg Cykel Annat Nu har din fråga skapats! För att en omröstning skall ske så måste du köra din presentation i bildspelsläge och mentometersystemet måste vara påslaget med ”Power”-knappen.

Omvandla en befintlig bild till en mentometerfråga!

Hur kom du hit i morse? Bil Buss Tåg Flyg Cykel Annat Utgå från en bild med en fråga och svarsalternativ som en numrerad punktlista (1,2,3… eller A,B,C…) Välj Question > Edit question och justera inställningarna så att resultatet visas som du vill ha det. Klicka OK. Nu skapas frågan och resultatdiagrammet läggs till som en ny bild efter frågan.

Nu har din fråga skapats! Hur kom du hit i morse? Bil Buss Tåg Flyg Cykel Annat Det är loggan som innehåller frågan och instruktioner till systemet om hur resultatet skall visas. Ta inte bort den!(men du kan flytta den till valfri plats om den stör er grafiska profil) Nu har din fråga skapats! För att en omröstning skall ske så måste du köra din presentation i bildspelsläge och mentometersystemet måste vara påslaget med ”Power”-knappen.

Hur kom du hit i morse?

Testa ditt mentometersystem Kör följande bilder som ett bildspel och rösta på de olika frågorna… Sätt på systemet genom att trycka på Power-knappen

Är det första gången du testar ett mentometersystem? Ja Nej Tips! Du kan simulera röstningar genom att trycka <Ctrl>-<Alt>-V

Ange din ålder < 25 år 25-35 år 35-45 år 45-55 år 55-65 år Tips! Denna fråga används för att skapa en grupp ’Ålder’. Välj Question > Edit question för att se hur det gjorts

Tycker du "mentometrande" verkar kul? Ja Nej Vet ej Tips! Högerklicka på bilden och välj ”Plot by” för att se vad olika ålderskategorier tycker

Vilket märke föredrar du? 1 2 Lite mer avancerat… med tilde-koder kan du få dina resultat att bli mer spännande… 0% 0%

Hur många gånger har Sverige vunnit Eurovision Song Contest 1 2 3 4 5 6 Tips! Högerklicka på bilden och välj ”Unhide correct answer” eller tryck <Ctrl>-<Alt>-U för att avslöja svaret

Du skapar en topp-lista med Insert > Participants leaderboard… Topp-tio lista Keypad ID Namn Poäng Total tid - Du skapar en topp-lista med Insert > Participants leaderboard…

Vad anser du om sannolikheten för X? Mycket liten Liten Medel Stor Mycket stor

Vad anser du om konsekvenserna av X? Obefintliga Små Medel Allvarliga Katastrofala

Sannolikhet vs. konsekvens Med XY-plottar kan du se flera parametrar samtidigt. Du skapar avancerade diagram med Insert > Graph. Frågorna är skapade precis som vanligt och sedan har resultatdiagrammen bara tagits bort