Dikt poesi vers lyrik.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
HÄR BOR JAG Skogstrollen vt 2013
Advertisements

Året var 2004, I en liten stad vid namn Laholm
Linux Uttagningen Av Maths Claesson Del 1.
Elsa Beskow.
Året var 2004, i en liten stad som heter Laholm, blev en trygghet totalt omkullkastad. En liten brun nallebjörn blev helt utkastad i kylan! Och blev liggande.
“Tänk över det här...” Klicka med musen för att se bildspelet...
Äventyr i sjumilaskogen
Solen är vår närmaste stjärna. 
HJÄRNAN.
Sagostig – sagoäventyr På Viaskolan i Nynäshamn ”finns” ett Viatroll.
Sagan om Piffy.
Partikelverb hälsa på eller hälsa på?
Lucia -12 Vi ska göra världens bästa Luciakonsert
Ett bildspel om dig och dina kompisar.
Frågor på ytan, under ytan och på djupet
Ta ställning Samarbeta Argumentera Respektera.
Ödehuset Måndag Det var en gång en familj. En pappa som hette Peter och en mamma som hette Mia. De hade två barn som hette Max och Tilda. En dag hade Max.
Kamratstödjar konferens 5/ Dagen startade för kamratstödjarna när de anlände till Munkedals folkets hus. Kamratstödjarna blev incheckade och fick.
X-mas algebra Är du redo? Klicka!!.
ÄVENTYR MED HÄSTARNA Utflykten Martin och Filippa var ute och red. De red i skogen och tillslut kom de fram till en jättebrant backe. De bestämde sig.
Fladdermöss Av Bengt-Erik Engholm Fladdermöss finns överallt men de är hemliga och spännande. Det finns superhjältar som klär ut sig till fladdermöss.
Hur du skriver en bra historia
Det är ett hus kom så åker vi närmare. Då ser vi en man då frågar vi om får kolla runt.
Det va en gång en katt och hund del 1
Ödehuset Det var en gång en flicka som hette Lisa. Hon
Avslutning Lärare förädlar Sveriges viktigaste naturprodukt!
Om jag hade möjlighet att fånga regnbågen hade jag gjort det för din skull och delat dens skönhet med dig.  
Ordklasser "Ordklass" är namn på en grupp av ord som fungerar på samma sätt, när du använder dem.
Solen är vår närmaste stjärna.
Trollet Handlar om ett troll.. Det var en julafton som Maja fick ett litet låtsas troll, den blev hon glad för. Trollet som hon fick såg ut så här: Mörkt.
Barnens sagor.
6-årskören ”En förtrollad natt” Klicka för att fortsätta.
Luncha & lär! Indirekt tal ii.
Pronomen Tryck på F5 på tangentbordet för att börja.
Nyss så träffa jag en krokodil som körde runt i en bil
På andra sidan Skrivuppgift hösten 2012.
- Vikten av att kunna sälja in sin idé
Att hålla en presentation
Himlen är blå Fåglarna flyger över skyn Sen kommer stjärnor.
Rymden Kajsa.
Rymden Bilder: Clipart
Lär av detta ……. VARNING FARA Kör försiktigt !.
Minnena kommer så ofta till mig nu är allt borta jag fattar det ej.
Den oroliga chefen kollar på klockan, Hans bästa arbetare är sen, Och snart börjar ett viktigt möte. Chefen bestämmer sig för att ringa hem till honom.
Jag vill känna mig som en kvinna En modern saga. På en flygresa över atlanten kommer planet in i en riktig storm. Turbulensen är hemsk och det blir ännu.
Innehåll  Introduktion  Profeten Nuh (Noa)  Profeten Ibrahim (Abraham)  Profeten Musa (Moses)  Profeten ’Isa (Jesus)  Profeten.
Linnéa. Gode Gud Jag skriver för att säga förlåt för att jag var arg igår när du ignorera mina böner och ingenting blev som jag ville.
Jakob Arnesson Madenskolan 2014
ATT BLI EN EXPERTLÄSARE.
Ordkunskap Ord och begrepp som används för att uttrycka känslor, kunskaper och åsikter. Ords och begrepps nyanser och värdeladdning.
Litterära och retoriska begrepp
Ex 1: Jag vaknar av att något surrar runt mitt ansikte. Klart irriterande, men ändå en gammal känsla av härlig sommar och minnen från sommarstugan börjar.
SIM TEAM.
Den magiska dörren.
DEN MAGISKA DÖRREN.
DU GAMLA, DU FRIA Du gamla, du fria, du fjällhöga Nord, du tysta , du glädjerika sköna! Jag hälsar dig, vänaste land uppå jord, din sol, din himmel, dina.
Ärtan på Prinsessan Av Embla Björk.
Det va en gång en katt och hund del 1
MAKTLEKAR.
Av Jesper, Fabian och Simon
Det var en gång....
Religion, Kristendomen
AV: JULIA WALLBERG, ALVIN ELGH, ANDRÉ COLLÉN OCH JESSICA ALEXANDERSSON
Välkomna till musiken! Lyssna på programmet om ramsor
Visa mig att jag är en kvinna EN MODERN SAGA. Under en transatlantisk flykt hamnar flygplanet i svårt oväder. Det är svår turbulens och läget förvärras.
Dikt och poesi.
Kommer från grekiska och betyder att sjunga till lyra
Lös rebusen för att få reda på vad Veckans fördjupning handlar om!
Sfi-kören Repertoar hösten 2017.
Rymden, träd, fåglar och svampar
Presentationens avskrift:

dikt poesi vers lyrik

Vad är en dikt? Låter bra när man läser högt Har en rytm och en form En låttext kan också vara en dikt Innehåller ofta känslor Egentligen kan en dikt se ut hur som helst, bara den betyder något för den som skrivit den.

Skillnaden mellan dikt och berättelse Hon gick ut i natten. Det var mörkt och stjärnorna lyste på himmelen. Hon gick ut i natten Det var mörkt och stjärnorna lyste på himmelen Hon gick ut, ut i natten Det var mörkt, stjärnorna de blänkte på det djupblå himlavalvet

Orddikt, namndikt Längtar till våren Innan sommarens hetta kommer När vitsippor slår ut Alltid lika underbart

Kedjedikt Här är nyckeln till kungens rike. I det riket finns en stad och i staden finns en gata. Vid den gatan är en gård och på gården står ett hus. I det huset finns ett rum och i rummet står ett bord. På det bordet står en vas och i vasen finns det blommor. Blommor i vasen och vasen på bordet, bordet i rummet och rummet i huset, huset på gården och gården vid gatan gatan i staden och staden i riket och här är nyckeln till kungens rike.

Anafor En kastanj är skön att hålla i handen. En kastanj liknar inte riktigt någon annan kastanj. En kastanj blir man glad för. Med flera kastanjer känner man sig rik. Det är med kastanjer som med vänner. Görel Kristina Näslund

Anafor Stjärnorna Långt, långt borta lyser stjärnorna det går inte att räkna dem De är fler, många fler än någon kan tänka sig så långt man kan se ser jag stjärnor Och de ser nog mig också Hans och Monique Hagen/ Barbro Lindgren

Rim Där uppe i gardinerna där hänger apelsinerna. Gorillorna med brillorna de plockar säcken full. Piraterna, soldaterna de äter upp tomaterna och duvorna tar druvorna och lägger i en korg. Men grevarna, baronerna De plockar ner citronerna. och handlarna tar mandlarna och sen är inget kvar. Lennart Hellsing

Rim ”Tumpar du i kallimallivandra?” sa det första trollet till det andra. ”Nej, men linkelunk har buritörsta”, sa det andra trollet till det första. Det var inte underligt minsann, att de inte alls förstod varann! Hugo Hamilton

Allitteration Summa summarum sexton sardiner hoppar i havet när solen skiner. sex av dem nyser länge och ofta när månen lyser. Summa summarum sex av dem simmar sakta mot stranden när stjärnorna glimmar. Sim sum sammelisurum sum. Lennart Hellsing

Recept En schysst kamrat 3 dl kamratskap 2 msk hemligheter ¼ kryddmått bråk 2 tsk humor 5 dl blandade bra saker Gör så här: Blanda ihop kamratskapet med blandade bra saker. Vispa ordentligt. Rör försiktigt ner humorn. Häll ut allt i en kompisform smord med bråk. Ställ i ugnen i 3 minuter. Tag ut den och strö på hemligheterna. Sara Lindblad, klass 6B, Handen

Berättande En älva köpte sig en fisk i stadens saluhall. Hon lät den simma i en skål av klaraste kristall. En timme satt hon tyst och såg på fjällens silverblänk – sen släppte hon den varligt ner i bäckens vattenstänk. En älva gick och handlade. Hon köpte sig en mus, som kunde gå små ärenden och städa hennes hus. När musen knogat hela dan med stök och tvätteri fick den en puss på öronen till tack – så blev den fri. Rose Fyleman/Karin Carlsson

Fri form Nyponet suck Det är höst. Jag är mycket trött, suckade det lilla nyponet biten av frosten och utan löv att prata med. Aila Peterson, 8 år.

Fri form Storm Plötsligt möter vandraren här den gamla jätteeken, lik en förstenad älg med milsvid krona framför septemberhavets svartgröna fästning. Nordlig storm. Det är i den tid när rönnbärs- klasar mognar. Vaken i mörkret hör man stjärnbilderna stampa i sina spiltor högt över träden. Tomas Tranströmer.

Dikter om rymden - skrivna av andraklassare i Skåne Rymden ser oändlig ut med alla sina stjärnor men vem vet om det  finns något stopp bland allt   det mörka                Iggy Den svarta natthimlens tid är kommen. Jag tittar upp mot skyn. Jag ser alla stjärnor lysa på natthimlen.     Lucas. Rymdsken Rymden skiner starkt av alla stjärnor, solar och allt. Rymden är så svart, men ändå lyser stjärnorna upp allt. Tilda Rymden är svart och oändlig I rymden finns vårt lilla lilla solsystem där 8 små planeter snurrar i stora stora universum Ellen Stjärnor är kristallerna i rymden Zacke I rymden finns det stjärnor som liknar glänsande pärlor. Det är spännande att titta upp i  rymden och se tecken tillexempel karlavagnarna. Det ser overkligt ut.                             Mirvat