Ni gör redan idag (1 av 3) TRANSPORTER

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Skadedjur och tamdjur Den som har Restaurang Café Butik
Advertisements

VårfruskolansVårfruskolans TemaKretsloppTemaKretslopp.
Hållbar utveckling på med.
Avfallshantering för kollektivtrafikförvaltningen
Jultips! Kfast noterar …… …att Sveriges 9,2 miljoner invånare Använder lika mycket energi som Indonesiens drygt 200 miljoner. Det finns mycket vi kan göra.
Nu ska vi i motala och vadstena börja sortera våra matrester
Det är lätt & rätt att återvinna!
Hög konsumtion = mycket avfall!
Avd för Energi- och Miljö
hållbar utveckling över gränserna
Ekologiskt fotavtryck och miljömärkningar
Kortare text Vår butik är Svanenmärkt! Miljön, klimatet och en hållbar utveckling är frågor som ligger oss nära. Därför har vi tagit steget till att.
Syftet med Klimatidolerna - Att skapa framtidsbilder för Växjö, Europas grönaste stad - Att låta Växjöprofiler testa på framtidens gröna varor och tjänster.
”Service i Världsklass”
Skarpnäcks koloniförening - Miljögruppen
Syftet med Klimatidolerna - Att skapa framtidsbilder för Växjö, Europas grönaste stad - Att låta Växjöprofiler testa på framtidens gröna varor och tjänster.
vanliga bilar vs miljöbilar
Vad är avfall och hur ska vi hantera det?
Den röda tråden Oskarshamn – kommunen med energi.
Hållbara städer! Av: Alva Ö, Alva W, Kassi & Peppe.
Vad gör Borås Energi och Miljö?
Varför källsorterar vi?
Kvalitetsnivåer för Måltidsverksamheten i Lerums kommun
- Parterna ser det som naturligt att en ändrad arbetsorganisation som leder till förbättrade resultat och ökad måluppfyllelse, oavsett skolform, ska ge.
Vad händer på en ort om transportförsörjningen uteblir? Hur påverkar det din verksamhet?
MAT Vad väljer jag? Hälsa Ekonomi Miljö.
Klimatförändringarna
Global uppvärmning Vad gör vi åt det?.
1 Kort information om lasarettets miljöhänsyn och miljöarbete, i vilket alla vi medarbetare har ett ansvar. Webinar om Miljö för sommarvikarier 2013 I.
Medvetna skolmåltider
Avfall och Återvinning Av Simon B, Calle, William och Gillis.
Material. Mål om pappersanvändning Allt papper som köps in och används på skolan ska vara återvunnet för att det minskar uttaget av naturresurser och.
Miljöarbete vid IT-fakulteten IT-fakulteten har ett aktiva miljöarbete och alla studenter och anställda är en del i det arbetet!
Tre prioriterade miljöområden Effektivare energi- och transportanvändning Resurssnålt och giftfrittVärna mark och vatten.
SORTERA SOPOR Varför och hur
Bräckeskolan - Åk F-3 - Göteborgs Stad
1 Ett hållbart transportsystem - vad bör göras i Örebro? Per Elvingson, Programkansli samhällsbyggnad Örebro kommun, ,
Hur vi arbetar med ekologisk mat i Göteborg Stad Centrum
Avfallshantering På återvinningscentralen jobbar man med att sortera, bränna och återanvända sopor. Sopbilar kommer och hämtar soporna från våra gröna.
Det är lätt & rätt att återvinna!
BESÖKET PÅ ÅTERVINNINGSCENTRALEN VI HAR VARIT PÅ STUDIEBESÖK PÅ ÅTERVINNINGSCENTRALEN. ÅTERVINNINGSCENTRALEN ÄR EN SOPTIPP DÄR MAN KAN SLÄNGA SKRÄP SOM.
/ 1 Hej på er! Det är lätt & rätt att återvinna!.
Hållbar Utveckling. Här är fem punkter om vad hållbar utveckling är. Hållbar utveckling är när man tar ansvar så att det inte äventyrar framtiden för.
Resultat av KKiK Kommunens Kvalitet i Korthet deltog 41 kommuner 2015 deltog ca 240 kommuner.
Hilma Samuelsson & Kajsa Boll Vägen till en giftfri förskola Hilma Samuelsson & Kajsa Boll.
Miljöarbete Skarpnäcks förskolor 2012 Pilotprojekt: giftfri inredning 2013 Nämndmål: 2. giftfria varor och byggnader 5. miljöeffektiv avfallshantering,
Uppsalahems arbete med miljö och energifrågor. Innehåll ●Bakgrund ●Energistrategi ●Målsättningar ●Energiplaner ●Resultat ●Så viktig är energistatistiken.
Stockholmarnas avfallshantering Mars Inledning Metod Internetundersökning med 461 respondenter i Stockholm. Felmarginal Mellan 2 och 6 % Tidsperiod:
Material Delas in i 5 grupper: Polymerer – långa molekyler som egentligen många korta och likadana molekyler som sitter ihop. Keramer och glas – oorganiskt.
BIOSFÄRUTMANINGEN 2017 Skräp – vad är det?.
Tyresö kommun Speldosan - Föräldrar Förskola
Välkommen till Miljöombudsträff Den 31 maj 2016 kl
Dagens program Presentation av projektet och checklista
Tyresö kommun Teddybjörnen - Föräldrar Förskola
Transportprojekt hemvården Uppsala
Lots för barn och vuxna med funktionsnedsättning
Tyresö kommun Slottsvillan - Föräldrar Förskola
1. Thérèse – en citymänniska
Nätverksträff 14 febr Uppföljning.
Miljöledningssystem 14 november 2018.
Varifrån kommer alla sopor – och vad händer sedan?
Öka er kunskap kring smittspridning vid livsmedelshantering
Familjens ekonomi Jacob Freij, Mogärdeskolan 4-9, Vetlanda –
Miljönyttan vid upphandling: Transport- & avfallsemballage
Ängsblomman Föräldrar Förskola svar, 100%
+1,6.
Klimatsmart och hållbar upphandling
Futura International Pree-school Skarpäng
Det är lätt & rätt att återvinna!
Presentationens avskrift:

Ni gör redan idag (1 av 3) TRANSPORTER Vi deltar i Cykelutmaningen maj-sept. Vi deltar i Trafikkontorets kampanjvecka ”Utmaningen – till jobbet utan bil” i september. 2009 anmälde sig 447 personer. Vi har tjänstecyklar och låsbara cykelgarage. Vi kör miljöbil, men vill öka andelen miljöbränsle som vi tankar. Gatubolaget erbjuder genomgång av hur man tankar gasbil. FÖRSKOLA - SKOLA Vi använder Natur & miljöpärmen för elever i år 4-6. Vi deltar i Skolornas vårstädning. Vi är med i Grön Flagg, Håll Sverige Rents miljöutmärkelse för förskola-gymnasium. Brämareg fsk, Övre Halleg förskola har fått Grön Flagg. Kärrdalsskolan, Bräckeskolan och SDF-huset har blivit miljödiplomerade.

Ni gör redan idag (2 av 3) El-EFFEKTIVISERING Vi har satt upp ”Glöm ej släcka-ljuset”-skyltar – beställ gratis av miljösamordnaren Låna el-mätare av miljösamordnaren Vi stänger av datorn när vi går hem, även den lilla lysknappen på bildskärmen. Uppdateringar i systemet görs när man startar datorn, så även av det skälet är det viktigt att stänga av datorn helt. AVFALL Vi sorterar ut det komposterbara (= lägre kostnad för de kärl vi slänger blandade sopor i). Vi källsorterar Wellpapp och förpackningar av Plast, Kartong, Metall Vi har en rutin för att ta hand om Farligt Avfall.

Ni gör redan idag (3 av 3) EKOLOGISKA LIVSMEDEL Vi köper ekologiska och/eller Rättvisemärkta livsmedel. Vi konterar de ekologiska livsmedlen på rätt konto, dvs 6442. Det är mätetalet som Göteborgs Stad använder. MILJÖOMBUD 33 verksamheter har utsett miljöombud (vad jag vet), men målet är att alla verksamheter ska ha utsett miljöombud senast 2011. MILJÖUTBILDNING Vi går på miljöutbildning när vi får erbjudanden. På Ekocentrum, information för miljöombud på Miljöförvalt-ningen eller av miljösamordnaren t ex.