TORSÅKERS IF Socioekonomiskt bokslut 2018.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Hälsosamma Sverige. Arbetsgruppen •Filippa Reinfeldt, Ordförande •Saila Quicklund •Inger René •Carl-Johan Sonesson •Jenny Petersson •Rasmus Törnblom •Johan.
Advertisements

Idrotten vill Idrottsrörelsens idéprogram Antagen av RF-stämman 2009.
Nya Vikvalla - en aktivitetsplats för alla presentation för kommunen fredagen den 26 september 2008.
Näsets SK Den vinröda tråden !. Näsets SK Vision och målsättning Vision Näset är en förening för alla som vill träna och spela fotboll. Vi satsar på både.
 Erbjuder alla orienterare tävlingsarrangemang med hög kvalité  Erbjuder klubbens alla medlemmar utvecklande, roliga och väl arrangerade träningar under.
”Undervisningen är helt gratis ”
Historia och Organisation
ÅLDERSGRUPPEN 11 ÅR HÖSTEN. Föräldraträffar i fortsättningen Ett syfte med dessa möten är att skapa bra förutsättningar för våra ungdomar både på planen.
TÄNK TILL VÄRDEGRUNDSMATERIAL 2014.
Vad förväntar sig den egna föreningen och specialdistriktsförbundet (SDF)? Att sprida kunskap om idrotten Att sprida kunskap om idrotten Att nyrekrytera.
Västerbottens Idrottsförbund Studieförbundet SISU Idrottsutbildarna Välkomna till SDF DIALOG 2010.
Föräldramöte 3/9. Föreningen Vi har 8 olika grupper: Div 1, 2, 3, Volley2000 (3 grupper), Kidsvolley och drop in. Killar? 120 medlemmar 12 ledare Styrelsen.
JH Skyttesportförbund Agenda VadTidVem Inledning/presentation 10 minJH SSF/Leif Fakta om idrottsrörelsen Sverige och i länet 30 minLeif JH.
 Sedan 1956  200 st aktiva spelare i 14 lag  en förening för både pojkar och flickor Ludvika Handbollsförening.
VARFÖR SKALL LJUSDAL IF FINNAS?. Mål  Ljusdal IF finns för att vara en samlingsplats för alla med idrottsintresse.  Erbjuda alla barn, ungdomar och.
”KUL utmaning”. Verksamhetsidé Wisby Simsällskap verkar för att alla genom lek, träning, tävling och motion kan ägna sig åt simidrottsverksamhet samt.
Socialt entreprenörskap i ideell verksamhet En studie om de aktiva eldsjälarnas motivation och drivkraft som gör skillnad i samhället.
Hållbart engagemang. Vad ska vi prata om? Ideellt engagemang Hållbart engagemang (övning) KASAM UNFs policy för ett hållbart engagemang.
Motiverade it-guider med god språkutveckling, tillhör en grupp unga ledare som ökar den digitala delaktigheten. Gunilla Lundberg
Roland Larsson SPELARUTBILDNINGSPLAN SKÅNES FF. Roland Larsson Introduktion ” Den utvecklande miljön” ”Barnrättsperspektiv” ”Vår förening” Spelarutbildningsplan.
Verksamhetsplan Värdegrund Jönköpings Läns Skol Idrottsförbund skall stå för glädje, gemenskap och demokrati där alla skolidrottsföreningar.
Vi är en förening med bred ungdomsverksamhet inom fotboll. Vi har 18 lag, 574 aktiva ungdomar, 3 seniorlag och totalt 1400 medlemmar. Det är fantaskiskt.
VÄLKOMMEN till SÖRSKOGENS IF Fotboll / Innebandy / Tennis En informationsskrift om Sörskogens IF TILL ALLA FÖRÄLDRAR och SUPPORTRAR Som förälder och supporter.
Sunderby SK - en värdefull förening -. SISU Idrottsutbildarna – Sunderby SK Lilla Sundis Cup 2012 (fotboll) SSK:s styrelse Sprids till övriga sektioner.
VÄLKOMNA!. Profil Akademiska meriter: Fil-kand examen i idrottsvetenskap – Coaching & Sport Management Sportsliga meriter som spelare: SSL (2 slutspel)
Välkommen till Föräldramöte P03 lag 4-6. Spångamodellen Spånga IS Fotboll är en förening vars syfte är att, utifrån Fotbollens spela lek och lär, bedriva.
Idrottsrörelsens mål är att vara till för alla, men det fungerar inte i praktiken Det saknas mycket kunskap om NPF inom idrotten Unga med NPF har rätt.
Verksamhetsidé för Kalix Handboll Varför finns vi? För vems skull finns vi? Vad erbjuder vi? Vilka värden skapar vi? Verksamhetsidé Kalix HK är en förening.
RÖDA TRÅDEN Att erbjuda så många barn, ungdomar och vuxna som möjligt att vara aktiva i Sköndals IK. ”Så många som möjligt, så länge som möjligt”. Sköndals.
Den blå-vita tråden!. * Utveckling- Vi respekterar var och en som unika individer med unika möjligheter och vill utveckla människan likväl som handbollsspelaren.
Möjlighet till Egen Kraft!
ETT VIKTIGT MÖTE OM DITT BARNS IDROTTANDE
Riksidrottsförbundet
Föreningssmart Umedalens IF 2017.
Samsyn Västmanland.
Lagsammanhållning.
Ange namn och personnummer
ETT VIKTIGT MÖTE OM DITT BARNS IDROTTANDE
Obbola IK.
TRYGGA RELATIONER I KLASSEN
ETT VIKTIGT MÖTE OM DITT BARNS IDROTTANDE
Luleå Hockey Team 09.
V I S I O N Bättre, Starkare och Roligare Sigtuna IF Fotboll
Värdegrund Hos IK Zenith vill vi att barn och ungdomar har rättigheterna: … att få delta i idrott oberoende av förmåga … att delta på nivåanpassad bas.
Värderingar Lekebergs IF
Information kring klasslagsfotbollen
Dagordning Tankar kring fotbollsträningen BAIK som förening
Spelarmöte F-11 Välkomna!
ETT VIKTIGT MÖTE OM DITT BARNS IDROTTANDE
Föräldrar möte – Lag XX 2017 –xx-xx.
Utfall Enkät Säsongen 2014/2015
Är det fult att inte vara bäst?
Karin Johansson Att vara ledare Varför, vem och hur?
Informerar föräldrar om Barn- och Ungdomsverksamheten
Lövängens IP och Ängö Schakt Arena Rönnbärsvägen Varekil
Hur skapar man ett bra samhälle med hjälp av civilsamhället?
VÄRDEGRUND/ SÄKERHET/ BEMÖTANDE
Gemensam ANDT- policy för idrottsföreningar i Mölndals stad
Tobak - Lektion 3 Åk 4-6.
GLÄDJE – GEMENSKAP - STOLTHET
Allmänna Arvsfonden Allmänna arvsfonden stöttar det engagemang som finns hos föreningar och organisationer – så att bra idéer kan förvandlas till en.
SMART HUDIKGYMPANS VÄRDEGRUNDER
Föräldrapolicy Skåre HK
Gemensam ANDT- policy för idrottsföreningar i Mölndals stad
Välkomna till denna presentation av projektet Idrott för alla.
Föräldramöte P
Idéseminarium för ungdomsledare Rubecks gymnasium 9 feb 2019
IF Friskis&Svettis Kalmar
Framtidens fritid och civilsamhälle
Att vara idrottsförälder FC Gute PF 05/06 18 mars 2018
Presentationens avskrift:

TORSÅKERS IF Socioekonomiskt bokslut 2018

fÖRENINGSINFORMATION Anläggningen ägs av Hofors Kommun, vi driftar via nyttjanderättsavtal Omsättning 2018 1 049 000 kr Varav statliga/kommunala stöd 82 000 kr Övriga intäkter 967 000 kr Resultat 0 kr Eget kapital 125 000 kr 1 heltidsanställd fotboll/föreningsutvecklare Ca 110 aktiva barn/ungdom/senior 24 ledare

Socioekonomiskt bokslut Vad är ett socioekonomisk bokslut ? Torsåkers IF gör sedan några år tillbaka ett socioekonomiskt bokslut. Stöd och råd i detta har vi fått från EttBraNätverk i Gävleborg.   Enkelt förklarat är det en modell för att på ett annat sätt än traditionellt bokslut visa på värdet av den verksamhet vi bedriver i Torsåkers IF. Tror alla är ganska medveten om att varje individ som hamnar i utanförskap kostar samhället enorma summor. Kan vi då i Torsåkers IF och övriga ideella föreningar erbjuda en bra och meningsfull verksamhet för alla så minskar utanförskapet. En vinst för individen och för samhället. Detta är en redovisning som ska integreras med det traditionella företagsekonomiska bokslut som alltid görs.

8 340 träningstillfällen varav ungdomar 5 600 träningstillfällen Vad har Torsåkers if FÖR VERKSAMHET Torsåkers IF har fotboll som bas i föreningen men arrangerar sedan 2015 en mängd övriga aktiviteter. Torsåker är en liten ort med ca 1 500 invånare och utifrån det så har vi en relativt stor fotbollsverksamhet. Under 2017 har över 100 barn & ungdomar i ålder 5 – 17 samt kring 30 seniorer tränat och spelat matcher i Torsåkers IF. Det har för 2017 inneburit totalt: 510 träningar 8 340 träningstillfällen varav ungdomar 5 600 träningstillfällen Citat från aktiva på frågan, vad betyder TIF för dig ? ” Fotbollen betyder allt, ”TIF är kompisar och gemenskap” ”Mycket”

Vad har Torsåkers if FÖR VERKSAMHET, forts Dessa ungdomar tränas av totalt: 25 ledare som gemensamt gör 11 200 timmar/år vilket motsvarar 5,5 heltidsanställda 1 680 000 kr skulle lönekostnaden vara Citat från ledare i Torsåkers IF ”Blir glad bara av namnet Torsåkers IF” ”Glädje för ung som gammal” ”Med engagemang kan jag få ungdomar att känna glädje för sin idrott och utvecklas som individ” ”Nav i byn för alla” ”Idéer, kunskap, kontakter, närvaro”

Vad gör då all träning och alla ledartimmar för nytta ? Både barn och vuxna finns i ett samanhang Fostras i grupp Lära sig ta hänsyn Röra på sig Gemenskap Ökar inlärningen Föreningsliv Framtida ledare Delaktighet Ökat självförtroende Forskning visar: 13 % av varje årskull hamnar i utanförskap Utanförskapet för 1 person kostar samhället 10 – 15 miljoner Fakta från www.utanförskapetspris.se Ansvarig: Birgitta

3 000 besökare på arrangemang Gör vi nytta för fler ? För att alla verksamhet ska fungera så har vi utöver alla ledar en mängd ideella krafter som engagerar sig i Torsåkers IF Tillsammans gör det: 12 000 timmar som motsvarar 5,5 heltidsanställda 1 800 000 kr i lön (150 kr/tim) Våra matcher och arrangemang lockar besökare till Torsåkers IP och Torsåker 4 500 besökare på matcher 3 000 besökare på arrangemang

Betyder det något för Torsåker som ort ? Ja, det gör det: Om varje besökare på matcher handlar i vår cafeteria för 50 kr i snitt så ger det 225 000 i intäkter Om varje besökare på arrangemang handlar för: 100 kr i snitt så ger det 300 000 till ”byn” (Gästis, Macken, ICA mfl) (50 kr är ett antagade utifrån kaffe 15 kr, bröd 10, inträde seniormatch 50 kr, Besökare arrangemang är bara ett exempel för att påvisa omfattningen)

HAR ALLT VI GÖR NÅGON mer BETYDELSE ? Ja, vi är helt övertygade att det gör skillnad och har betydelse. Fotbollsverksamheten vi erbjuder ger förutsättningar för friskare barn och ungdomar och sedan som vuxen. Finns studier som visar positiva samband mellan fysisk aktivitet och inlärning Skapar insyn om föreningsliv och att vara ledare Alla arrangemang vi genomför skapar en gemensakap för Torsåker som ort att bo och verka i Vi bidrar till ökad besöksnäring i kommunen

Hur skulle det se ut om Torsåkers iF inte finns ? Såklart nästan omöjligt att att säga men troligen, Färre skulle spela fotboll/röra på sig Kräver skjutsar för att spela fotboll på annan ort Alla har troligen inte förutsättningar för det Gemenskapen som finns på Torsåkers IP och i Torsåker Mindre besökare i Torsåker Mindre intäkter till hela ”byn”

FRÅGOR Kontakta ordförande Birgitta Osmund Eriksson, 073 – 822 50 56