Bruksanvisning: Fyll i blanketten på basis av Mobilitetsplan för vår skola-opus. Fyll i åtminstone dior med röd triangel. Ersätt text eller komplettera.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Lust att lära - möjlighet att lyckas!
Advertisements

Gemenskap Vi har lyckats när: Eleverna tar spontana kontakter över klass/åldersgräns Detta uppnår vi genom att: Har regelbundna aktiviteter tillsammans.
HITTA DITT SÄTT ATT HJÄLPA Rödakorsveckan 5– Osaa auttaa, osaa pelastaa.
Självförvaltning Bollnäs kommuns skolplan
Syo PRAO ver. 3.0 Välkommen till presentationen av Syo PRAO Vi kommer att gå igenom de flesta funktionerna i Syo PRAO.
KULTURSKOLA 2009 Marknadsundersökning 2006 Musik och Dansskolan.
Pilotskolan Strömslund •Vi vill få ett ökat föräldraengagemang! –Genom att ge en beskrivning av styrelsens arbete samt klassombudens roll –För att få ett.
Barnallergiårets mål Ökade kunskaper och insikter
Läroplansträff Välkomna. Program för förmiddagen 8.30 Uppföljning av lektioner som planerades förra gången. Berätta för varandra gruppvis om.
PRAO Praktisk arbetslivsorientering
Välkomna till Färila skola läsåret 14/15
HÅLLBART RESANDE I UMEÅREGIONEN. Finansiering Länstrafiken i Västerbotten Volvo GE Liljaskolan i Vännäs.
Föräldrar i Lerums Kommun FILK Bildades våren 2010.
Individuella utvecklingsplaner ska: - vara ett stöd för elevens lärande - innehålla omdömen om elevernas kunskapsutveckling - innehålla en planering av.
Klubbar som stöd i undervisningen – ett skolledarperspektiv Vasa och Helsingfors
Föräldraenkät Volgsjö skola
Trafikmiljön vid Bodestorpsskolan
Spångas EHT-plan en elevhälsoplan efter de nya Allmänna råd för arbete med extra anpassningar, särskilt stöd och åtgärdsprogram.
”Det känns som min röst är värd”
Kampanj – „fit on the way“ FIT ON THE WAY – DEN HÄLSOSAMMA HÅLLPLATSEN „BLI FRISK PÅ VÄGEN“ God design och ökad tillgänglighet.
Portfolion / Dokumentationen bidrar till utveckling
Välkomna till klass 3!.
Jag visar alla respekt, tar hänsyn och ansvar
Troubleshooting Your Network (Felsökning) Troubleshooting And The Helpdesk (Helpdesk och felsökning)
Regional årlig uppföljning av miljömålen 2014 Källa: Naturvårdsverkets Anvisningar och Vägledning
Trivselregler Under revidering -gäller tillsvidare Jag visar alla respekt, tar hänsyn och ansvar Snöbollskastning är inte tillåtet på skolans.
Kundundersökning mars 2010 Operatör: Veolia Transport Sverige AB Trafikslag: Tåg Sträcka: Sundsvall - Trondheim.
Minskat transportbehov Hämta barnen! Träna! Handla mat Till jobbet.
1 Ett hållbart transportsystem - vad bör göras i Örebro? Per Elvingson, Programkansli samhällsbyggnad Örebro kommun, ,
Bra planering skapar trygghet
Bruksanvisning: Fyll i blanketten på basis av Mobilitetsplan för vår skola-opus. Fyll i åtminstone dior med röd triangel. Ersätt text eller komplettera.
Bruksanvisning: Fyll i blanketten på basis av Guide för skolans mobilitetsplan. Fyll i åtminstone dior med röd triangel. Ersätt text eller komplettera.
Klagomål på Helixgymnasiet Enligt 4 kap. 8§ Skollagen ska huvudmannen ha skriftliga rutiner för att ta emot och utreda klagomål mot utbildningen. På den.
Regional årlig uppföljning av Hav i balans samt levande kust och skärgård Lyncmöte 2 september 2015.
.. Föräldramöte Tomtebogård Tomtebogårds vision Vi lär, samarbetar och tar ansvar för en hållbar livsstil och värld. Vi trivs och bygger framtiden.
Vandrande skolbussar.  att skapa möjligheter för och uppmuntra nya resvanor;  att skapa en trafiksäker och trygg miljö runt skolan och;  att öka kunskapen.
BIOSFÄRUTMANINGEN 2016 Skapa en lek för alla. VI BOR I ETT BIOSFÄROMRÅDE! Vem utser ett biosfärområde? Ett biosfärområde utses till biosfärområde av Unesco,
Rekommendationer - Hur handlar vi utifrån resultaten? Bibehåll förbättringsidén eller utveckla/avveckla, ny PGSA? Förbättringsområde: Patientförening för.
MÅLSÄTTNING - Att sätta mål för det du ska göra. VARFÖR SKA VI SÄTTA MÅL? Vet du inte vart du ska kan du inte planera vägen dit… För att nå ett bra resultat.
Solna stad Skolundersökning 2015 December Om undersökningen Bakgrund Solna stad genomför regelbundet en brukarundersökning i förskola, och grundskola.
Skolinspektionen Bra tillsyn – bättre skola - Det pedagogiska ledarskapet.
Föräldramöte årskurs Rektorsområdet Vår informationsskrift och likabehandlingsplaninformationsskrift likabehandlingsplan Årets utvecklingsarbete.
MILJÖREVISION DAG 3 Planering inför miljörevision samt formulering av inledande frågor. Vi genomför en övningsrevision där vi använder våra inledande frågor.
9:1 Kopiering tillåten. M2000 Compact © Liber AB Marknadsplanens delar Nulägesanalys – Var står vi och vad innebär nuläget för oss? Mål – Vart vill vi?
Inledande åtgärder vid insats
Handslag för kårbruk För att vi och du ska lyckas!
Solna stad Skolundersökning 2015
Detta är havsplanering
Detta är havsplanering
Välkommen till ett samtal om VÄRDERINGAR
Transportprojekt hemvården Uppsala
Föräldramöte Tomtebogård
Eleverna i klass 1-6 har svarat på enkäten
Huvudstadsregion Enkät till föräldrar som har barn i småbarnspedagogik och förskolan 2017 SAMMANFATTNING AV RESULTAT
Huvudstadsregion Enkät till föräldrar som har barn i småbarnspedagogik och förskolan 2017 SAMMANFATTNING AV RESULTAT
Kundundersökning mars 2016 Operatör: Destination Gotland
Bakgrund Efter bildandet av VMF Qbera år 2000 fanns ett flertal olika transporthandledningar och avlastningsinstruktioner från de tidigare virkesmätningsföreningarnas.
Kundundersökning mars 2016 Operatör: Norrtåg Trafikslag: Tåg Sträcka:
Kundundersökning mars 2016 Operatör: Next Jet AB Trafikslag: Flyg
/X Är du trafiksmart?.
Bruksanvisning: Fyll i blanketten på basis av Guide för skolans mobilitetsplan. Fyll i åtminstone dior med röd triangel. Ersätt text eller komplettera.
Kvalitetsenkäten för studerande mäter folkbildningskvalitet på fyra områden Redovisningen återspeglar de fyra perspektiven som ingår i enkäterna: deltagarnas.
Bakgrund Efter bildandet av VMF Qbera år 2000 fanns ett flertal olika transporthandledningar och avlastningsinstruktioner från de tidigare virkesmätningsföreningarnas.
Enkät i gymnasieskolan 2015
Ledningens genomgång: Informationssäkerhet mall kortversion – underlag i annat underlag Datum 2018-XX-XX.
Fördjupning till systematiskt kvalitetsarbete
Förbättra klubbkvalitet
Att använda nya Olweus dataweb Uppdaterat 17e oktober 2011
Kvalitetsenkäten för studerande mäter folkbildningskvalitet på fyra områden Redovisningen återspeglar de fyra perspektiven som ingår i enkäterna: deltagarnas.
MedControl Instruktion för ärendeansvarig
Presentationens avskrift:

Bruksanvisning: Fyll i blanketten på basis av Mobilitetsplan för vår skola-opus. Fyll i åtminstone dior med röd triangel. Ersätt text eller komplettera satserna med skolans egen text. Om du vill, kan du tillägga nya dior, egna bilder och texter. Radera slutligen denna anvisningssida. Den färdiga blanketten är den slutgiltiga mobilitetsplanen för er skola. HRT beviljar områdets skolor Med god skolväg går man långt-märket för en färdig mobilitetsplan. Materialbeställningar och kontakt: yrityspalvelut@hsl.fi Mer information: www.hsl.fi/sv/laroanstalter version: 6/2015_lågstadium

Läroanstaltens Mobilitetsplan Med god skolväg går man långt Fyll i skolans namn Planens inlednings- och avslutningsdatum

Vad vill vi förbättra? Problem: Preliminär målsättning:

Insatsgruppen Huvudskrivare: Andra ansvarspersoner: Regler:

Blankett 1 (skolans resvaneundersökning) Hurdan är vår skola och dess omgivning? I hurdan plats ligger skolan? i stadskärnan / i höghusområde / i småhusområde / i glest småhusområde Hur många elever, lärare och annan personal finns det i skolan? Hur många våningskvadratmeter finns det i skolbyggnaden? Vad är arealen för hela skolområdet? Följer skolan programmet för Hållbar utveckling? Är skolan med i programmet Grön Flagg eller Skolan i rörelse?

Blankett 1 (skolans resvaneundersökning) Hurdan är vår skola och dess omgivning? Finns det i skolan trafiksäkerhetsplan eller inskriven trafikpolitik (t.ex. elevernas eventuella cyklingsbegränsningar)? Finns det en cykelklubb i skolan? Vilka andra än elever och lärare använder skolan? Finns det kvälls- eller veckoslutsaktiviteter i skolan? Kommer det att bli renoveringar i skolan inom den närmaste framtiden? Om ja, hur har olika färdsättens behov beaktats i renoveringsplanen?

Blankett 1 (skolans resvaneundersökning) Hurdan är vår skola och dess omgivning? Hur många parkeringsplatser finns det för bilar: för mopeder/skotrar: för cyklar: Är parkeringsplatserna för bilar avgiftsfria? ja / nej Hur länge kan man bevara sitt fordon i parkeringsplatserna? Ligger cykelställen under skyddstak? Är cykelställen utrustade med ramlåsningsmöjligheten?

Blankett 1 (skolans resvaneundersökning) Hurdan är vår skola och dess omgivning? Hur många duschar finns det i skolan? Kan alla använda dem? Var kan man lämna sin cykelhjälm? Finns det kollektivtrafikens tidtabeller till påseende i skolan?

Blankett 2 (skolans resvaneundersökning) Hur kommer och går man till vår skola? Har man anvisat föräldrarna om lämpliga ledsagande- och avhämtningsplatser med bil i närheten av skolan? Hur många elever har HRT:s elevbiljett (en periodbiljett på resekortet som kommunen har betalat)? Hur många lärare eller annan personal använder personalbiljettförmån? Hur många elever kommer till skolan med skoltaxi? Hur åker man till lägerskolor? Hur åker man till utfärder?

Blankett 2 (skolans resvaneundersökning) Hur kommer och går man till vår skola? Hur åker man till praktisk arbetslivsorientering? Med vilket fordon och genom vilken väg kommer postutdelaren till skolan? Med vilket fordon och genom vilken väg kommer maten till köket? Kan transporterna orsaka fara för eleverna? Hur långt är det till den närmaste kollektivtrafikens hållplats eller station? Hur lång är den genomsnittliga skolvägen? Om ni utförde kartuppgiften (uppgift 3.2), bifoga den (eller en sammanställning av flera) i denna blankett.

Farliga platser Skriv här observationer av farliga platser i skolans omgivning. Skriv här hurdana farliga situationer eller farliga platser möter elever som har en längre skolväg.

Färdsättsfördelning %-antal Gång Cykling Moped / skoter / mopedbil Bil Kollektiv-trafik Taxi 1:a under-sökningen dd.mm.åååå %-antal 2:a under-sökningen Vilka grupper eller klasser enkäten gällde och hur många svar fick man? Hurdant var vädret under undersökningen? Hände något annat speciellt under undersökningsdagen, såsom en temadag eller strejk i kollektivtrafiken? Hurdana slutsatser kan man dra från resultat?

Drivfjädrar och begränsningar Färdsätt Drivfjädrar Begränsningar Gång Cykling Bil Kollektivtrafik Taxi Styr drivfjädrar och begränsningar resorna till mer hållbar riktning?   Uppmuntras eller begränsas skolvägsmotion? Ska drivfjädrar och begränsningar ändras för att uppnå era målsättningar?

Precisering av målsättningar Problem som kom fram i undersökningen: Preciserad målsättning:

Åtgärdsplan Åtgärd Närmare beskrivning Ansvars-person(er) Tidtabell Läge P = planerad G = genomfört

Marknadsföringsplan Målgrupp Huvudbudskap Metoder / kanaler Kommunikationens målsättning Målgrupp (till vem) Huvudbudskap Metoder / kanaler Tidtabell

Uppföljning och vidareutveckling av planen Varför lyckades eller misslyckades genomförandet? Vad i planen var mest utmanande att genomföra? Hur gick samarbetet med olika kretsar? Vad kunde ha gjorts annorlunda? När inleds planeringen av en ny mobilitetsplan / uppdateringen av mobilitetsplanen?   Vad är den inledande målsättningen för den?

Mobilitetsplan godkänns med underteckningar Plats och tid: ___________________________________________________________ Skolans rektor: __________________________________________________________ Namnförtydligande: Ansvarsperson för skolans mobilitetsplanarbete:_____________________________________________________ Kommunens representant: ________________________________________________ HRT:s representant: _____________________________________________________

Bilaga: Färdsättsenkät eller observationsundersökning Klass, grupp eller motsvarande: Datum: Färdsätt: Gång Cykling Moped / skoter / mopedbil Bil Kollektiv-trafik Taxi Antalet: Görs t.ex. som räck upp handen-undersökning i klasser. Hur många personer använde detta färdsätt på väg till läroanstalten i dag? Ange färdsättet enligt det huvudsakliga färdsättet, dvs. det färdsätt som användes för den längsta sträckan.