Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Kvalitetsenkäten för studerande mäter folkbildningskvalitet på fyra områden Redovisningen återspeglar de fyra perspektiven som ingår i enkäterna: deltagarnas.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Kvalitetsenkäten för studerande mäter folkbildningskvalitet på fyra områden Redovisningen återspeglar de fyra perspektiven som ingår i enkäterna: deltagarnas."— Presentationens avskrift:

1 Kvalitetsenkäten för studerande mäter folkbildningskvalitet på fyra områden
Redovisningen återspeglar de fyra perspektiven som ingår i enkäterna: deltagarnas egna mål, deltagarnas framtida nytta, folkhögskolans mål och ny kunskap om prioriterade samhällsfrågor. Totalt antal svar för deltagarenkäten respektive lärarenkäten redovisas, samt antalet svar från skolans deltagare respektive lärare (numera även övrig pedagogisk personal). Mätningen omfattar ovanstående fyra huvudområden. Genomgående görs jämförelser med andra skolors svar. Svaren från studerande och pedagogisk personal om folkhögskolans mål jämförs med varandra, dels inom skolan, dels med alla de skolor som medverkat i enkäterna.

2 Svaren på respektive fråga omvandlas till ett medeltal index på en skala från 0 till 100 enligt nedan. Dessa indextal per fråga jämförs med den totala undersökningens indextal. Medeltalet av alla frågor inom ett område, t.ex. de studerandes mål, utgör ett sammanfattande indextal för hela området. 1 Håller inte alls med 2 Håller med lite 3 Håller med en del 4 Håller helt med 33,3 66,7 100 De avgivna svaren, från Håller inte alls med (1) till Håller helt med (4), omvandlads till en skala från 0 till 100. Ofta redovisas medelvärdet av skolans alla svar på en fråga eller en grupp av frågor i jämförelse med alla avgivna svar. Medelvärdet av varje svar ligger på skalan mellan 0 och är skalans mittpunkt. Högre värden än 50 innebär att en majoritet håller med om påståendet. Mindre än 50 betyder motsatsen.

3 Resultat från våren 2017 – deltagarnas mål och framtida nytta
Fördelning efter kön Resultaten redovisas som medeltal index, dvs. medelvärden av alla svar på en skala 0 – 100. Värdet 100 skulle innebära att alla håller med om påståendet. Värdet 0 skulle betyda att ingen håller med svarade på enkäten.

4 Resultat från våren 2017 – deltagarnas mål och framtida nytta
Fördelning efter ålder Resultaten redovisas som medeltal index, dvs. medelvärden av alla svar på en skala 0 – 100. Värdet 100 skulle innebära att alla håller med om påståendet. Värdet 0 skulle betyda att ingen håller med svarade på enkäten.

5 Resultat från våren 2017 – deltagarnas mål och framtida nytta
Födda i Sverige (ja), födda utanför Sverige (nej)

6 Studerandes egna mål vt 2017 – variation för 60 skolor kring snittvärdet 77
Här redovisas som röd stapel alla deltagares medelvärde för frågorna om egna mål vid senaste mätningen. Övriga staplar representerar varje enskild folkhögskola vid senaste mätningen, en del bättre och en del sämre än medelvärdet. De två yttersta staplarna till vänster resp. höger visar på den maximala skillnaden mellan alla deltagande folkhögskolor.


Ladda ner ppt "Kvalitetsenkäten för studerande mäter folkbildningskvalitet på fyra områden Redovisningen återspeglar de fyra perspektiven som ingår i enkäterna: deltagarnas."

Liknande presentationer


Google-annonser