Tranemo kommun Fritid Föreningsstöd, förebyggande samt fritidsgårdsverksamhet Annika Loman Verksamhetschef.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Projektledare Anton Olofsson
Advertisements

Föreningsstöd. •Uppdrag, process och tidplan •Politiska ställningstaganden för nytt regelverk •Frågestund i grupper Upplägg.
Idrotten vill Idrottsrörelsens idéprogram Antagen av RF-stämman 2009.
1 • medborgarorganisation för över en miljon finländare • Finlands Idrott rf grundades i november 1993 • FI fungerar som takorganisation för.
Konferens Vägvalet simhallen! Renovera – riva - bygga nytt 7 juni 2010 Jan Olsson Svenska Simförbundet.
Föreningsstöd En kväll för information och samtal.
Kulturförvaltningens verksamhet
BUDGETDIALOG Kultur- och fritidsnämnden Staffan Friberg Utredningschef.
1 Vägvalet och dess konsekvenser: offentligt, ideellt eller privat.
Hur är läget i kommunerna? • 31 kommuner har inventerat sitt bostadsbestånd • Flest hinder kvar i vårdcentraler, socialkontor och skolor • Hälften har.
Nya Vikvalla - en aktivitetsplats för alla presentation för kommunen fredagen den 26 september 2008.
Folkhälsoseminarium den 12 september 2012 Klockan 18.00–20.30 Plats: Kunskapens Hus, lokal Olsagårdssalen.
Svenskt Friluftsliv har till uppgift att bevara och utveckla förutsättningarna för det svenska friluftslivet Stärka friluftsorganisationernas långsiktiga.
”Undervisningen är helt gratis ”
1 Svenska Kommunförbundet och Landstingsförbundet i samverkan Att skapa vägar in – arbete, utbildning och unga i utanförskap Leif Klingensjö Sveriges Kommuner.
Svenska Simförbundet Presentation seminarium – Vem ska äga och driva idrottsanläggningen, 26 november 2009 Jan Olsson Generalsekreterare Svenska Simförbundet.
Välkomna Alla ni fantastiska föreningsledare. Unga som idrottar tror mer på samhället än andra ungdomar. De. litar på andra människor och tycker att man.
Självständighet RättigheterMångfald Resurs Självständighet Rättigheter Mångfald Resurs Självständighet RättigheterMångfald Resurs Självständighet Rättigheter.
Mer flygsport till fler! Riksidrottsförbundet har av regeringen fått 500 miljoner kronor för satsningar på idrottens barn- och ungdomsverksamhet i det.
Mer idrott till fler! Riksidrottsförbundet har av regeringen fått 500 miljoner kronor för satsningar på idrottens barn- och ungdomsverksamhet i det som.
10 b Motion 2 – Samgående med Svenska båtunionen (SBU) Beslöts att bifalla motionen med följande tillägg: Styrelsen ges i uppdrag att bilda en arbetsgrupp.
Landstingsfullmäktiges beredningar
Historia och Organisation
Sök stöd från Arvsfonden!. Kort om Arvsfonden Fristående förmögenhetsmassa Inrättades år 1928 Arv efter personer som saknar nära släktingar och inte skrivit.
Uppstod i slutet av 1800-talet Sveriges största folkrörelse.
Idrottslyftet Idrottlyftets syfte ”Idrottslyftet ska stärka och utveckla världens bästa barn- och ungdomsidrott så att fler flickor och.
Sociala investeringar Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige reserverar 120 milj. för perioden Kommunfullmäktige reserverar 120 milj.
Workshop värdegrund USLK Klubbstugan
JH Skyttesportförbund Agenda VadTidVem Inledning/presentation 10 minJH SSF/Leif Fakta om idrottsrörelsen Sverige och i länet 30 minLeif JH.
IDROTTENS EKONOMISKA RESURSER Idrottens tre huvudsakliga inkomstkällor är: Egenavgifter Bidrag Kommersiella intäkter.
Beslutsstöd i IdrottOnline en väg till en starkare idrott ? ”Siffror ljuger inte, om vi bara kan tolka dem”
Information – SF stödet
Demokratins metoder ”Folket ska styra”
Idrottens eget studieförbund. Del av Sveriges största folkrörelse Cirka 3 miljoner svenskar är med i en idrottsförening. Vilket gör SISU Idrottsutbildarna.
Socialt entreprenörskap i ideell verksamhet En studie om de aktiva eldsjälarnas motivation och drivkraft som gör skillnad i samhället.
Erik Höglin Konsekvenser av att införa ett balansmål för finansiellt sparande i offentlig sektor 14 augusti 2015.
Svensk Idrotts Studie- och Utbildningsorganisation.
Drog policy ALKOHOL- OCH DROGPOLICY Som idrottsförening har vi ett stort socialt ansvar för vår verksamhet och hur vi formar idrottens attityder. Syftet.
Välfärdens finansiering 1. Hur ska det gå för Christina? 2.
Står Sverige inför en tillitskris? Resultat från Tillitsbarometern Lars Trägårdh Konferens om Sociala Risker Länsstyrelsen Östergötland Torsdag 22 oktober.
FASTIGHETS- BRANSCHENS REKRYTERINGSBEHOV RAPPORT
Sida 1 Så oroas svensken inför förändringar En nordisk studie genom Synovate Temo för Nordea Anna Bäcklund Privatekonom Nordea SNR
Genomförd av CMA Research AB Kultur- och fritidsvaneundersökning Maj 2016 Ekerö kommun.
Vi är en förening med bred ungdomsverksamhet inom fotboll. Vi har 18 lag, 574 aktiva ungdomar, 3 seniorlag och totalt 1400 medlemmar. Det är fantaskiskt.
Företagare om momsinbetalningar T Svenskt Näringsliv: Anders Ydstedt Temo AB: Arne Modig, David Ahlin Datum:
Bred samverkan mellan organisationerna – en viktig del i mobiliseringen!! John-Rune Wikén, SISU Idrottsutbildarna Maud Nässén, NTF Jämtlands län Vivan.
Sunderby SK - en värdefull förening -. SISU Idrottsutbildarna – Sunderby SK Lilla Sundis Cup 2012 (fotboll) SSK:s styrelse Sprids till övriga sektioner.
Det är aldrig roligt att spara Genom att ta tag i problemen skapar vi en bättre framtid!
Medlemskapets värde Fackliga grundvärderingar för ett växande globalt kunskapssamhälle Några framtida perspektiv.
CAN-dagen vad vet vi om och vad kan vi erbjuda den regionala nivån?
Idrottens organisation i Sverige
Riksidrottsförbundet
En ny väg till jobb för ungdomar
V I S I O N Bättre, Starkare och Roligare Sigtuna IF Fotboll
Anti-doping ”Riksidrottsförbundet är svensk idrotts samlande organisation med uppgift att stödja, företräda och leda rörelsen i gemensamma frågor,
Invånarnas inställning till digitalisering i välfärden Undersökning genomförd av KANTARSIFO på uppdrag av Sveriges kommuner och landsting våren 2018.
Nyckeltal 2010.
Där idéer blir verklighet
Hur skapar man ett bra samhälle med hjälp av civilsamhället?
VÄRDEGRUND/ SÄKERHET/ BEMÖTANDE
Medlemmar och engagemang
Spel om Pengar - Idrott.
Elevhälsan – en kartläggning av aktiviteter
Välkomna till denna presentation av projektet Idrott för alla.
TORSÅKERS IF Socioekonomiskt bokslut 2018.
20 års utvecklingsarbete tillsammans och resan fortsätter
Resurser och genomförare!
Verksamhetsmål 2019 Styrelsens förslag till verksamhetsmål för 2019 är att vi ska värna om vår idrott så att vi står oss starka in i framtida skytte med.
Att vara idrottsförälder FC Gute PF 05/06 18 mars 2018
Universellt preventionsarbete – tidigt främjande insatser
Presentationens avskrift:

Tranemo kommun Fritid Föreningsstöd, förebyggande samt fritidsgårdsverksamhet Annika Loman Verksamhetschef

Vi är ett föreningsfolk Åren 2000 och 2001 var i genomsnitt omkring 6 miljoner av den vuxna befolkningen medlemmar i någon förening. Det utgör närmare 89 procent av samtliga 16-84- åringar. 4 organisationer, nämligen fackliga organisationer, idrottsföreningar, konsumentkooperativ samt boendeföreningar. Dessa organisationstyper svarar för över hälften, 54 procent, av samtliga medlemskap. I genomsnitt drygt 2,8 miljoner personer, 42 procent av befolkningen var aktiva i minst en förening. Sedan 1992-93 har andelen aktiva minskat med närmare 6 procentenheter.

Sverige har ett stort och rikt Föreningsliv med cirka 200 000 ideella föreningar.

Föreningslivet i Tranemo kommun blomstrar Föreningslivet i Tranemo kommun blomstrar !? 170 föreningar ca 36 föreningar med barn och ungdomsverksamhet

Vi står inför stora utmaningar Inte lika självklart att vara aktiv i en förening en längre tid. Svårt att få in yngre i styrelsen Ungdomar har andra sätt att mötas Kommunerna får nog räkna med att stötta upp mer till drift om man skall Föreningsanläggningar på alla orter Mer samverkan

Barn och unga Drygt 60% av barnen idrottar på Fritiden. Hur får vi fler att vilja rör på sej? Större delen av barnen som är med i idrotten vill inte tävla!!! Riksidrottsförbundet genom SISU har fått i uppdrag att förändra idrottsföreningarnas upplägg för att få in fler i verksamheten

Föreningsfrihet är en viktig del av vår demokrati Enligt regeringsformen (RF) frihet tillförsäkrad varje medborgare gentemot det allmänna att sammansluta sig med andra för allmänna eller enskilda syften.

Kommunens föreningshandläggare servar med Föreningsstöd/bidrag drygt 3,5 miljoner Rådgivning Guidar er i bidragsdjungeln Samverkan