8 tips för dig som redaktör

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Företagspresentation: Incoming Center of Scandinavia AB -
Advertisements

Lathund för administratörer  Stadiumteamsales.se, hur man beställer.
Sexuella kränkningar och respekt Hur påverkar vi utvecklingen i rätt riktning? En powerpoint av S2m.
13:1 Kopiering tillåten. M2000 Compact © Liber AB Onlinemarknadsföring Onlinemarknadsföring kan användas i marknadskommunikationens olika faser: den kontaktskapande.
Insändare Insändare hittar man oftast i tidningar. Alla kan skriva insändare och i en insändare tycker man något. Ofta om en speciell fråga Det kan vara.
Self Service NET2 -Set up Spara gärna denna manual på din PC eller skriv ut materialet för senare stöd. | +46.
Namn på tillfället (kan skrivas på flera rader) Namn på den som presenterar Datum xx.xx.2016.
Om denna presentation: Version Denna PPT-presentation tillsammans med det talspråksmanus du hittar i anteckningssidorna är framtaget för att.
LAG OCH RÄTT Brott och straff. Varför behöver vi lagar och regler? Lagarna är till för att : göra det lättare att leva tillsammans. De talar om vad som.
Hur man använder EasyWorship del 1
Hur tänker du kring detta? 1 Du läser något på sociala medier som upprör dig. Du kommenterar och delar inlägget och flera av dina vänner gör samma.
Fredrik Steinholtz - Vagabond nt AB Fredrik Steinholtz -
Mina vårdkontakter blev 2015……
Kommunikationskanaler som Webb & Facebook
PRAO vecka 16 & 17 ( april).
Insändare Vad kan vi om insändare?
Från Mina vårdkontakter till 1177 Vårdguidens e-tjänster
Lärarstöd för att använda 1177.se
Viktoria Hagelstedt, verksamhetsutvecklare CSN
Konsten att läsa sakprosa
Titel 92 punkter Av Namn Efternamn, Namn Efternamn, Namn Efternamn och jag förstås allt i 36 punkter Grupp X.
XX kommun Kommunikationsplan.
Lathund Ladoksupport.
Att ansluta sig till en avdelning.
Hitta databaser.
AXIELL|Education WELIB Skolans namn datum.
Välkommen till nätverk för publicerare och redaktörer
Förbättra den kognitiva tillgängligheten
Välkomna! INNEHÅLL Skolan berättar om vilka utmaningar de har haft under terminen. Socialtjänstens förebyggarteam presenterar vilka problem de upplever.
Att diskutera och argumentera!
Säker användning av dator och nättjänster
Patientöversikt i COSMIC R8.1
Information till alla regionens medarbetare
LÄSSTRATEGIER på högstadiet.
Det här är ett bra ställe för en uppdragsbeskrivning
Manual Styrande dokument.
Skrivardagar januari Artikel - Reportage - Nyhet - Notis - Inledare/ledare - Krönika - Insändare - Debattartikel - Pressmeddelande.
Kommunikationsplan Bilaga 11 till överenskommelsen mellan Hudiksvalls kommun och Arbetsförmedlingen gällande samverkan för att minska arbetslösheten.
Vem är Kristina Johansson och vad gör hon då?
CASE Jolanda Riissanen
Hur gör vi? Nyhetsvärdering För vem och varför?
Göteborgs Stads intranät Start 17 december
Kom igång med dokument-hantering i VIS
Antikenprojekt 2017 Hjälmared folkhögskola
Varifrån kommer alla sopor – och vad händer sedan?
SAY CHEESE!.
Region Norrbottens gemensamma dokumenthanteringssystem
Så här infogar du den här bilden i en egen presentation
Diagnos och delaktighet
Hur gör vi? Nyhetsvärdering För vem och varför?
God praxis i handläggningen
Bostadstillägg Pensionsmyndigheten har av regeringen fått uppdraget att öka kunskapen om bostadstillägg och verka för att mörkertalet inom bostadstillägg.
Vad är viktigt för dig? Att designa tjänster utifrån behov
Vad måste jag kunna? SFI kurs D.
Dags för kontroll Vilka personer har jag registrerat?
Ersättningskollen.
Feber hos barn Hälsa i Sverige
Så här infogar du den här bilden i en egen presentation
WCAG-checklistan Så här ska du använda checklistan.
Användarinstruktioner för
Användarinstruktioner för
Ärendetyper Visning av de olika frågor du kan lägga till i ett formulär.
Kreativa verktyg och metoder
Feber hos barn Hälsa i Sverige
Så här infogar du den här bilden i en egen presentation
Kursadministration- Aktivitetstillfälle
Hej användare! Välkommen till nya mallar.
Skapa nyhet på OL-hemsidan
Ny betavy: hantera resultat för enskild student
Hej användare! Välkommen till nya mallar.
Presentationens avskrift:

8 tips för dig som redaktör Sökmotoroptimering 8 tips för dig som redaktör

Hur kommer besökarna till våra webbar? arboga.se koping.se kungsor.se Startsidan 12,52 % Startsidan 14,92 % Startsidan 21,70 %

Modern sökmotoroptimering (SEO) Innehåll Fokusera på sidans innehåll Ska vara så unikt som möjligt Presenteras på så enkelt och tydligt sätt som möjligt Struktur Lätt att hitta Lätt att navigera På mobil, surfplatta och desktop Användarupplevelsen (UX) När man söker på Google och landar på en målsida, känner besökaren att den kommit rätt? Handlar om design, hur innehållet presenteras Bilder som förhöjer upplevelsen. Länkar Om någon länkar till din sida så stiger sidan i ranking. Ett relevant innehåll lockar till länkning Länkutbyte

1. Skapa relevant och unik titel Välj en titel som effektivt förmedlar ämnet för sidans innehåll. Varje sida bör ha en unik titel som kan hjälpa besökaren och sökmotorn att veta på vilket sätt sidan skiljer sig från de andra sidorna på webbplatsen. En titel kan vara både kort och informativ. Om titeln är för lång visas bara en del av den i sökresultatet på Google. Behöver inte vara samma som rubriken i menyn.

2. Använd ”Metabeskrivning” Metabeskrivningar är bra eftersom Google kan hämta. utdrag från dem för dina sidor. Metabeskrivningarna ska vara unika för varje sida. Se till så att beskrivningen innehåller de viktigaste sökorden för sidan. Finns under Egenskaper > Metadata för sidan. Ex

3. Namnge bilder och dokument Sökmotorerna tar hänsyn till fil-namnet på bilder och dokument. Det är mycket bättre om din bild heter  sopning-av-trottoar-centrum.jpg än IMG576.jpg. Döper du dina bilder bra är chansen stor att de också kommer med i sökmotorernas bildsök.

4. Skriv bildtext Besök till hemsidan kan många gånger härledas till Googles bildsök. Det är därför bra om du alltid har bildtexter till dina bilder. Tips: Kolla vilka bilder från hemsidan som finns med i Googles bildsök. Gå till Google bilder och skriv i sökfunktionen in site:kommunen.se för att se vilka bilder som finns med.

5. Utveckla din länkar Dina länkar på webbsidan är viktiga. Se därför till att dina länkar har relevanta namn. Länkar som “För mer information klicka här” och “klicka här” förstår inte sökmotorer. Det är bättre om du skriver “Här hittar du information om anhörigstöd och vård av närstående.” Med rätt länktext så kan användare och sökmotorer enkelt förstå vad den länkade sidan innehåller.

6. Uppdatera dina sidor med jämna mellanrum Sökmotorer tar hänsyn till hur aktuell din sida är baserad på när du senast uppdaterade den. “Gammalt” innehåll rankas inte lika högt som nytt. Se till att du uppdaterar din hemsida regelbundet. Även hemsidor har ett bäst före datum.

7. Länka till dina sidor Länka från dina sociala medier. Genom att länka till dina sidor får de högre ranking i  sökmotorerna. Länkutbyte med andra webbplatser.

8. Erbjud bra innehåll och tjänster Om du skapar lockande och användbart innehåll på sidan påverkar det sökresultatet mer än något annat. Arbeta med: Rubriker i flera nivåer Ingress Länkar Punktlistor Faktarutor Fetmarkerade ord Bild och bildtext

8 tips för dig som redaktör Skapa relevant och unik titel  Använd ”Metabeskrivning” Namnge bilder och dokument Skriv bildtext Utveckla din länkar Uppdatera dina sidor med jämna mellanrum Länka till dina sidor Erbjud bra innehåll och tjänster