Regionala Vård- och omsorgscollege

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Gunilla Kajrup, proj.ledare Mikael Lennartsson, bitr.
Advertisements

Kvalitetssäkring Struktur och organisation
BRUK En introduktion.
Regionalt kompetensforum Utmaningen. Regionalt Kompetensforum Syfte Regionalt kompetensforum ska verka för att säkerställa kompetensförsörjningen i regionen.
Kompetensplattform Östergötland i tre delar
Välkomna!. Vård- och omsorgscollege 17 Regionala college 70 Lokala college 145 Kommuner 19 regionala college representerade idag.
Föreningen Vård- och omsorgscollege
Välkommen till handledarutbildning på Allvar Gullstrandgymnasiet
Vilka ansvarar ytterst för Vård och omsorgscollege i Sverige?
…är en samverkansform på nationell, regional och lokal nivå mellan arbetsliv inom vård och omsorg och utbildningsanordnare. Vård- och Omsorgscollege (VO-College)
Föreningen Vård- och omsorgscollege Styrelse SKL Kommunal Vårdföretagarna Kansli Nationella rådet Rådgivande funktion SKL Kommunal Vårdföretagarna Regionala.
Vård- och omsorgscollege Samarbetpartners: Sveriges Kommuner och Landsting, Kommunal, Vårdföretagarna, Arbetsgivarföreningen KFO och Pacta.
SWEDISH AGENCY FOR ECONOMIC AND REGIONAL GROWTH Tillväxtverket 1 Sverige – ett föredöme för företagsamhet med hållbar tillväxt.
Göteborgsregionens kommunalförbund: Ale|Alingsås|Göteborg|Härryda|Kungsbacka|Kungälv|Lerum|LillaEdet|Mölndal|Partille|Stenungsund|Tjörn|Öckerö Vård- och.
EN MODELL FÖR SAMVERKAN:
Vård- och omsorgscollege Kronoberg
Vård- och Omsorgscollege (VO-College)
Bakgrund -Generationsväxling Personalbrist Över 20% går i pension -Efterfrågan på personal inom vård och omsorg med utbildning både på gymnasial.
Enheten för regional tillväxt, Näringsdepartementet
Gemensamma grunder för samverkan och ledning vid samhällsstörningar
Definition Vård- och omsorgscollege är en samverkansform på regional och lokal nivå mellan utbildningsanordnare och arbetsliv inom vård och omsorg.
VÅRD- OCH OMSORGSUTBILDNING PÅ GYMNASIAL NIVÅ (RIKET)
Vård- och omsorgscollege
Om denna presentation: Version Denna PPT-presentation tillsammans med det talspråksmanus du hittar i anteckningssidorna är framtaget för att.
Myh.se Kvalitetsarbete konst-och kulturutbildningar Utvecklingsarbete Steg 1 utarbeta en strategi för kvalitetsarbetet Arbetsmetod: diskussion med konstnärliga.
Stora pensionsavgångar Bakgrund: risk för personalbrist i branschen Krav på mer kvalificerade kunskaper Åldrande befolkning.
Förslag till kompetensutvecklingsprogram för anställda inom funktionshinderområdet i Halland, för åren Augusti 2015.
Verksamhetsuppföljning. Årlig uppföljning av verksamheten Verksamhetsuppföljning Självskattning Regional Lokal om man vill.
1 Självvärdering av kvalitetskriterier - Halland.
Klicka här för att ändra format Teknikcollege FILMFILM.
Jämställdhet i kommuner och landsting SKL:s stöd till jämställdhetsintegrering.
Vård- och omsorgscollege Kalmar län
Verksamhetsplanering 2016 Vård- och omsorgscollege Örebro län 13.00Ekonomi: Peter Löfsäter 13.30Linda presenterar: bakgrund och nuläge kring våra regionala.
Gemensamma grunder för samverkan och ledning vid samhällsstörningar #grundSoL Introduktion till gemensamma grunder för samverkan.
Förberedande projekt inom temat Framtidens välfärd Fokus vård och omsorg Kompetensförsörjning inom välfärdssektorn –
Välkomna till verksamhetsplaneringsdag med regional styrgrupp för VO-College Örebro län 30/9!
Film ….
Verksamhetsidé Förena arbetsliv och utbildning i ett gemensamt åtagande och ansvar att trygga personal- och kompetensförsörjningen inom vård och omsorg.
- Ett samverkanorgan för kompetensförsörjning inom vård och omsorg!
Fokus vård och omsorg Kompetensförsörjning inom välfärdssektorn
Regional årlig uppföljning Ingen övergödning 2016 lyncmöte 16 sept
Uppdrag, roller och ansvar
Självvärdering av kvalitetskriterier-Sörmland
Syftet Det övergripande syftet med Vård- och omsorgscollege är att bidra till att säkra kompetensförsörjningen av framtidens behov av kompetent och.
Fokus vård och omsorg Kompetensförsörjning inom välfärdssektorn
kvalificerade kunskaper
Årshjul VO-College Bollnäs/Ovanåker 2017
Dagens program 13.00: Hej och välkommen
Vård- och omsorgscollege återcertifiering
Välkommen till chefsdag i Vård och omsorgscollege
Fokus Yrkesutbildning VO
Effekter regionalt och lokalt styrgruppsarbete
Vård- och omsorgscollege är certifierad samverkan mellan arbetsgivare, fackliga organisationer och utbildningar som tillsammans skapar attraktiva och moderna.
Certifierad samverkan
Vård- och omsorgscollege organisation
...mellan arbetsliv och utbildning!
Effekter regionalt och lokalt styrgruppsarbete
Vård- och omsorgscollege är certifierad samverkan mellan arbetsgivare, fackliga organisationer och utbildningar som tillsammans skapar attraktiva och moderna.
Vård- och omsorgscollege organisation
Vård- och omsorgscollege är certifierad samverkan mellan arbetsgivare, fackliga organisationer och utbildningar som tillsammans skapar attraktiva och moderna.
Begäran om nationellt likvärdig YH-utbildning inom äldreomsorgen
Syfte för samverkan inom Vård och omsorgscollege Södra Norrland
Regionala Vård- och omsorgscollege
Årshjul VO-College Gävleborg 2018
22 regionala VO-College 91 lokala VO-College 218 kommuner 19 regioner och landsting 90 privata verksamheter 140 gymnasieskolor 181 gymnasiala vuxenutbildningar.
Nationellt likvärdiga YH-utbildningar
Planering och dimensionering av komvux och gymnasieskola
Tanum
Vård- och omsorgscollege är certifierad samverkan mellan arbetsgivare, fackliga organisationer och utbildningar som tillsammans skapar attraktiva och moderna.
Göteborgsregionens kompetensråd
Presentationens avskrift:

Regionala Vård- och omsorgscollege sammanlagda Självskattning 2017

Beskrivning Regionalt Vård- och omsorgscollege gör årligen en digital självskattning som är en av två delar i den årliga verksamhetsuppföljningen. Den andra delen är en verksamhetsberättelse. Självskattningen utgår från de 7 regionala kriterierna, och bygger på frågor som besvaras av regional styrgrupp. Resultaten från regionala VO-College självskattning bidrar till en nationell helhet. Ett skäl till att göra en självskattning är att synliggöra styrkor och svagheter för att kunna lyfta det goda och förbättra det svaga. Den nationella nivån får en samlad bild över verksamheten i landet och underlag för statistik. Svagheter som återfinns i ett eller flera regionala college blir tydliga och kansliet kan tillsammans med berörda college ta ett samlat grepp för att hitta lösningar. Goda effekter av VO-College blir synliga och kan lyftas fram i marknadsföring och kommunikation med politiker, myndigheter, media med flera. 21 av 22 regionala Vård- och omsorgscollege har genomfört självskattningen för 2017, och som redovisas som ett sammanlagt resultat i detta dokument.

Varför Vård- och omsorgscollege? Kriterium 1 Varför Vård- och omsorgscollege? Vård- och omsorgscollege möter framtida kompetensutmaningar nationellt, regionalt och lokalt. Konceptet bidrar till attraktiva arbeten och utbildningar.  

Kriterium 2 Samverkan Offentliga och privata arbetsgivare, utbildningsanordnare, fackliga organisationer och myndigheter samverkar. De ingår i regionala och lokala styrgrupper där arbetsgivarna är i majoritet och är ordförande. Parterna samverkar utifrån regionala och lokala förutsättningar. I ett regionalt Vård- och omsorgscollege samverkar minst tre kommuner och ett landsting eller en region

Kriterium 3 Utbildningsutbud Grundläggande och kvalificerade vård- och omsorgsutbildningar på gymnasial och eftergymnasial nivå. Utbildningarna vänder sig till ungdomar, vuxna och redan anställda. Olika aktörer och utbildningsformer samverkar.

Regionalt och lokalt perspektiv Kriterium 4 Regionalt och lokalt perspektiv Vård- och omsorgscollege har ett regionalt och lokalt perspektiv och är en gemensam resurs i regionen. Det finns ett medvetet arbete med genusperspektiv, mångfald, marknadsföring/information och systematisk omvärldsbevakning

Hälsoperspektivet genomsyrar utbildning och arbetsliv Kriterium 5 Hälsoperspektivet Hälsoperspektivet genomsyrar utbildning och arbetsliv

Kvalitetsarbete och uppföljning Kriterium 6 Kvalitetsarbete och uppföljning Det finns ett systematiskt arbete för uppföljning av kvalitetskriterierna. Regional styrgrupp är ansvarig

Kriterium 7 Avtal Samverkansavtal mellan parterna finns på regional och lokal nivå. På regional nivå finns även avsiktsförklaring med högskola/universitet om att ingå i samverkan.   Avtalen undertecknas i samband med certifiering och är därför inget som följs upp i den årliga självskattningen.