Bakgrund Göteborgs Stads budgetmål: Göteborg ska vara en jämlik stad.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Prioriterad fråga 2010 Bättre stöd till utsatta barn.
Advertisements

Järva förskoleenhet Ljus på kvalitet Järva förskoleenhet
Tillsammans bygger vi det hållbara Karlskrona Tryggt, attraktivt och företagsamt Budget för 2013 samt ramar för 2014 och 2015.
Skane.se Förnyelse inom varumärkesprojektet 2012.
Kommunalrådskansliet KAPITEL Stöd till och stärkt samverkan med det civila samhällets aktörer •Vision ” I Örebro finns ett levande vitalt civilt samhälle.
Mål och betygskriterier
SKL:s återrapportering 6 december 2012 Överenskommelsen inom det sociala området Anna-Karin Berglund Avd. för ekonomi och styrning.
Nationell samordning av kommunala öppna data 22 maj 2014.
Case Aneby Vilka är vi?.
Dialogkort - arbetsmiljö och hälsa
Kommunikationsdagarna 2011 Göteborg augusti
Grundläggande arbetsmiljöutbildning
Social hållbarhet. En prioriterad fråga
Vad det handlar om Malmö stad satsar på att göra Malmö till en trygg och bra stad att leva, bo och arbeta i. Tillsammans med Malmöborna, företag, fastighetsägare,
Mälardalens kompetenscentrum för Hälsa och Välfärd MKHV
Idrottspolitiskt program
Utvecklingscentrums uppgift
Vägar till en jämlik hälsa
Sv/En Media - Jag skriver Mikaela Johansson Robert Klåvus.
Samverkan  Syftar till  Uppfylla lagkrav  att främja effektivitet, förnyelse och kvalitet i stadens förvaltningar och bolag genom ett arbetssätt där.
Vilken roll har de idéburna organisationer Kärt barn har många namn – idéburna, ideella, non-profit, kooperativ och sociala företag Unikt inte komplement.
Förbättra villkoren för det civila samhället – ideella föreningar, stiftelser, trossamfund, nätverk och andra aktörer – som en central del i demokratin.
Barn och ungas rättigheter BRÅ
Långsiktighet samverkan dialog process relation insyn mångfald respekt medverkan utveckling ansvarsfördelning partnerskap tydlighet självständighet oberoende.
Attraktiv Hemtjänst Program som pågår
Attraktiv Hemtjänst Ökat inflytande och självbestämmande för brukarna
Införa rambeslut HÅLLBAR STAD – ÖPPEN FÖR VÄRLDEN.
Införa välfärdsteknologi Åsa Ericson. 2 HÅLLBAR STAD – ÖPPEN FÖR VÄRLDEN Kunskapen om och användandet av tjänster via teknik som kan bidra till ökad trygghet,
Projekt LÄRMODELLER II vt ht 2016
Framtidens vårdinformationsmiljö
Gör barn starkare i kommuner, landsting/regioner Vägledning politiker.
Kommissionen för jämlik hälsa Att sluta hälsoklyftorna i Sverige Magdalena Brasch.
Så följer SLK upp Attraktiv Hemtjänst - Ökat inflytande och självbestämmande för brukarna - Attraktiva jobb för medarbetarna.
Attraktiv Hemtjänst - Ökat inflytande och självbestämmande för brukarna - Attraktiv arbetsplats för medarbetarna Information till funktionshinderråd.
Barns Röst. För och med: Barn med NPF år och yrkesverksamma inom BUP & Hab Mål: Ökad delaktighet i den egna vården Av: Riksförbundet Attention i.
Lite tankar för Nynäshamn i det systematiska kvalitetsarbetet 1. Utveckla kvalitetsdialoger: -Förskolechef samt representanter från verksamheten, representanter.
Uppdrag Socialt företagande
Trygg i Göteborg Introduktion för socialsekreterare 19 oktober 2016.
Minska vårdrelaterade urinvägsinfektioner
Något att tänka på när man söker pengar
Bedömning för lärande Erfarenheter från arbetet med respons
Samordnad utveckling för god och nära vård S2017:01
Gruppverksamhet för asylsökande och nyanlända
Webbutbildning i allmän palliativ vård
Attraktiv Hemtjänst Webbaserad Introduktionsutbildning
Uppstart arbetsgrupper
Attraktiv Hemtjänst Om rambeslut.
Heby kommuns kvalitetspolicy
Fokus Yrkesutbildning VO
Case- Heltid som norm i Vimmerby kommun
Till dig som är chef Materialet som ligger i ledningssystemet under verksamhetsplanering och uppföljning, jämställd och jämlik verksamhet, jämställdhet.
Avtal familjecentrerat arbetssätt familjecentraler
Workshop Arbetsplatslärande.
Hbtq-diplomering Alla har rätt att slippa utsättas för diskriminering eller kränkande behandling på sin arbetsplats. Och alla har rätt till en likvärdig.
INFORMATIONSSÄKERHETSPROGRAM 2020
Kommunernas och Landstingens Arbetsmiljöråd (AMR)
Kompetensutvecklingsmaterial i slöjd Tema 6 Andra tillfället
Kompetensutvecklingsmaterial i slöjd Tema 1 Andra tillfället
Enkät i gymnasieskolan 2015
Struktur för styrning och ledning i Göteborgs Stad
Varmt välkomna! Utbildning för politisk ledning och styrning.
Park- och naturförvaltningen
Samordningsförbundet Göteborg Hisingen/ DELTA
Resultat från deluppföljning av Dialog och samarbete
Minska vårdrelaterade urinvägsinfektioner
Göteborgs Stads väg till e-samhället – HPL 2017 CSG Augusti 2016
Varmt välkommen till kursen Avslutande VFU, 13,5 hp. VT 2019
Den här presentationen innehåller:
Länsstyrelsens roll i funktionshinderpolitiken
Bakgrund Sedan 2018 har staden ett program för en jämlik stad som sträcker sig fram till Programmet har en bred politisk förankring.
Presentationens avskrift:

Webbutbildning Introduktion Jämlikt Göteborg – hela staden socialt hållbar

Bakgrund Göteborgs Stads budgetmål: Göteborg ska vara en jämlik stad. 2018-12-26 Bakgrund Göteborgs Stads budgetmål: Göteborg ska vara en jämlik stad. Webbutbildningen är ett sätt att bredda och sprida kunskapen om stadens arbete Jämlikt Göteborg – hela staden socialt hållbar. Målet i Göteborgs Stads budget 2018: ”Göteborg ska vara en jämlik stad. Skillnader i livsvillkor och hälsa ska minska. Jämlikhetsarbetet ska utgå ifrån de fem fokusområdena i programmet Jämlikt Göteborg.”

Syfte och mål Bidra till breddad och fördjupad kunskap om jämlikhet, sammanhållning och skillnader i livsvillkor i Göteborg. Bidra till förståelse för varför Göteborg ska bli en jämlik stad. Stärka engagemang och skapa stolthet för stadens arbete för en mer jämlik stad.   

Varför utbildning om jämlikhet? Att arbeta för jämlikhet är en del av det kommunala grunduppdraget och berör alla stadens cirka 55 000 medarbetare. I Göteborgs Stad satsar vi samordnat och långsiktigt på ett mer jämlikt Göteborg. Som medarbetare är du varje dag med och bidrar. Den här utbildningen ger dig kunskap om varför arbetet är viktigt, hur skillnaderna ser ut och hur vi jobbar för ett mer jämlikt Göteborg. Och kanske viktigast av allt – du får reflektera över vad jämlikhet betyder för dig och samhället.

Webbutbildningens upplägg och innehåll

Upplägg Utbildningen består av fyra kapitel som innehåller kortare texter, reflektionsfrågor, animerade faktafilmer samt filmer med goda exempel. Den innehåller dessutom ingångar till ytterligare material för dig som vill fördjupa dina kunskaper. Utbildningen kan med fördel användas på APT och i andra forum där det finns förutsättningar för dialog.

Kapitel

Hur kan den användas? Du kan använda mobil, läsplatta, dator eller visa den på storskärm. Utbildningen kan med fördel användas på APT och i andra forum där det finns förutsättningar för dialog, gärna fördelat över flera möten. Efter genomgånget kapitel finns reflektionsfrågor som ni kan diskutera tillsammans. Ta er tid att reflektera runt varje fråga.

Vem ska göra utbildningen? Alla medarbetare inom Göteborgs Stad. Den är även till för medarbetare inom Västra Götalandsregionen.  Innehållet har tagits fram och anpassats efter Göteborgs Stads medarbetare, men utbildningen är öppen för alla att genomföra.

Länk till utbildningen goteborg.se/introjamlikt

Vad tyckte ni? Dela gärna med dig av dina tankar om webbutbildningen! Enkäten består av tre frågor och är frivillig. -> Till enkäten

Kontakt  Maila jamlikt@goteborg.se eller Jeanette Werner, samordnare för webbutbildningen jeanette.werner@socialresurs.goteborg.se