Välkommen till KPLN och Lekplatsgrossisten

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Miljö. 2 Hur kan vi skapa en bättre dag på jobbet? Better at work >Better at work genomsyrar allt vi gör >Från val av råvara till installation >Säkerställer.
Advertisements

Konstruktiv bildkritik Källor: fotosidan.se Facebookgruppen Street Photography- Sweden Elevarbeten Kärrtorps gymnasium Tack till fotograferna som givit.
Att förbättra världen genom återvinning och utbildning Handen på hjärtat – har vi inte ofta för mycket kläder i garderoben som vi inte använder? Det är.
Handel i världen.
5:1 Kopiering tillåten. M2000 Compact © Liber AB Företagets resurser Företagets mänskliga resurser Företagskulturen Företagets tekniska resurser Företagets.
Slöjd Så här blir du bättre och får ett högt betyg: Lär dig dessa fyra förmågor: Förmåga 1: Formge och Framställa föremål med hjälp av verktyg och tekniker!
Allra första kameran År 1826 gjordes den allra första kameran av fransmannen Joseph Nicéphore Niépc men det tog åtta timmar att exponera bilden och den.
Sege parks förskola Utvecklingsområde Miljö Material Alla barns rätt till stöd 1.
LAG OCH RÄTT Brott och straff. Varför behöver vi lagar och regler? Lagarna är till för att : göra det lättare att leva tillsammans. De talar om vad som.
Plast fönster.  fönster är ett viktigt behov för alla hem. Men när du söker efter nya PVC-fönster till en bostad, måste du gå för högkvalitativa fönster.
HOPPSAN… DU HAR VISST FLYTTATS TILLBAKA I TIDEN – TIDEN FÖRE LINJALEN, MÅTTBANDET OCH TUMSTOCKEN ATT MÄTA….
Vad är ekonomistyrning? Karin Brunsson. Sex frågor: Vad? Hur? Varför? Vem? Var? När?
Bioekonomi – från ord till handling. Sverige är ett fantastiskt skogsland! Vår vision kan skapa en positiv dialog och samsyn om skogens möjligheter. Skogen.
I detta projekt var uppgiften att konstruera en av flera plattor som tillsammans formar en mindre ”stad”. Denna stad ska vara en plattform för mindre.
DET BLIR VARMARE PÅ JORDEN VARFÖR? VAD SPELAR DET FÖR ROLL? HÅLLBAR STAD – ÖPPEN FÖR VÄRLDEN.
Träningsplanering Vinnare i långa loppet. Varför träningsplanera? Effektivisera sin träning Få vardagen att fungera Rätt träning vid rätt tidpunkt.
TILLGÅNGAR (Besöksmål/platser)
Botkyrkas styrmodell och kommunens ekonomi
Signtronic Produktion AB
Begränsade utdrag ur belastningsregistret
Naturresurser i Sverige
Framtidens Norrköping på C
Viktoria Hagelstedt, verksamhetsutvecklare CSN
VISA DENNA BILD: INLEDNING
Denna pristävling pågår mellan den 21 augusti och den 25 september
Varför tycker jag som jag gör? Om våra informationskällor.
Grafisk profil.
BESÖK OSS PÅ FACEBOOK OCH EDGYMNASIET.SE
4. Vad ska det bestämmas om?
Kvaliteten på regionala data kan vara bristfällig
Organisera företaget.
Nya föreskrifter och allmänna råd om läkemedelshantering
Välkommen till Huddinge!
Vad är sociologi? – en repetition Momentöversikt Vad är en analys?
Törnekviors förskola Januari 2018.
19 dec Jan Eksvärd, LRF Fosfornätverket 19 dec Jan Eksvärd, LRF
Världens Befolkning Bsa frågor till rubrik: Vilka frågor kan man ställa om VB?
Anna Karlsson Klimat- och energisamordnare Länsstyrelsen Uppsala
Bra villkor på jobbet Bli medlem i ett Sacoförbund – det tjänar du på
Claes Johansson, chef Hållbar utveckling
Vart tar det smutsiga vattnet vägen?
Malin Stigemyr Kajsa Urge
Sökes: CNC-operatör Har du kompetensen har vi arbetstillfället!
Vart tar det smutsiga vattnet vägen?
Skolrelaterad psykisk ohälsa bland unga tjejer och killar
Certifierade miljöledningssystem Andel av svensk produktion av massa, papper respektive sågade trävaror Miljöledningssystem är ett viktigt verktyg.
Förskrivarutbildning Hjälpmedel vid rörelsenedsättning
Varifrån kommer alla sopor – och vad händer sedan?
Miljöinsatser vid retur-automaten
Ny vision VARFÖR HAR VI EN VISION?
Ditt kompletta kontorsvaruhus
Förskrivarutbildning Kommunikations- och kognitionshjälpmedel
Världens Befolkning Bsa frågor till rubrik: Vilka frågor kan man ställa om VB?
Tobak - Lektion 2 Åk 4-6.
Välkommen till KPLN och Lekplatsgrossisten
”Jobbhälsan en samhällsutmaning?”
Samordnad hantering Inledande utgångspunkter
Riksdagen.
Hållbar utveckling måste vara
Utgifter för miljöskydd inom massa- och pappersindustrin samt trävaruindustrin* Massa- och pappersindustrin har under många år lagt ner stora.
Biomedicinska analytikerdagen 15 april
Om Hamnedaskolan!!! Världens bästa skola!!!!!!!!!!!!
ARBETSGRUPP KOMPETENS
KRETSLOPP FÖR ÅTERVINNINGSPROCESSER
KRETSLOPP FÖR ÅTERVINNINGSPROCESSER
KRETSLOPP FÖR ÅTERVINNINGSPROCESSER
KRETSLOPP FÖR ÅTERVINNINGSPROCESSER
Samordningswebbinarier om Skapande skola
7 av 8 13-åringar rör på sig för lite
Presentationens avskrift:

Välkommen till KPLN och Lekplatsgrossisten Välkommen till KPLN och Lekplatsgrossisten.se - med ett nytt sortiment tillverkat av återvunnen plast

KPLN Design AB… - Svenskägt bolag med egen produktion bredvid återförsäljning av kända varumärken. - Tydlig fokus på tillgänglighetsanpassade produkter - Medlem i SIS tekniska kommitté 379 där vi jobbar med standardisering av lekredskap. - Äger www.lekplatsgrossisten.se där följande sortiment erbjuds: 1. Basprodukter – klassiska lekredskap 2. Naturlek – produkter tillverkade i Robinia och lärk. 3. Stilum – innovativa designlekredskap i rostfritt ädelstål. - Nytt sortiment 2018: Produkter inom lekplats och Gata/Park tillverkade av återvunnen plast som är: - Miljöcertifierat ”Der blaue engel” - Återvunnet material med datablad innehållande spårbarhet (Europeiska avfallskatalogen). - Produkterna är TUV certifierade enligt EN 1167. - Produkterna är också certifierade som icke-giftfria leksaker enligt DIN EN 71-3

Problemet med all plast i naturen Ca ¾ av soporna består av plast Plasten bryts ner till mindre beståndsdelar som når den marina djurvärlden Det tar upp till 500 år innan denna plast löses upp Det mest kända sopområdet i havet är den i norra stilla havet som har växt under årtionden och är nu större än centrala Europa. Källa: www.stormlake.org

Ett andra liv för livsmedelsförpackningar Materialet återvinns mestadels från livsmedelsförpackningar som t ex yoghurtförpackningar. Dessa paket sorteras och processas till pellets. Utifrån denna pellets tillverkas brädor, reglar, stolpar och andra profiler som sedan är basen i våra produkter. Vi känner oss ansvariga för vår planet varför våra produkter har tilldelats ”Der Blaue Engel”.

Hur det fungerar Återvunnen plast är ett material med dåtid – och framtid!

Bearbetning… Ser ut och bearbetas som trä Infälld montering Låsbara skruvar och bultar Vandalsäkert

Fördelarna med materialet Väldigt lågt underhållsarbete (underhållsfritt material) Vandalsäkert Beständigt material – förfaller inte Sprickfritt och brinner inte Lätt att rengöra och är klottertåligt Vädertåligt och med en färg som ej bleknar Påverkas inte av saltvatten eller oljor.

Exempel: 31.666 yoghurtförpackningar Detta torn 1,47 m högt är gjort av……. 31.666 yoghurtförpackningar

Visste du…? Att den stora fabriken årligen processar mer än 750 ton återvunnen plast Detta motsvarar 125.000.000 mellanstora (200 g) yoghurtförpackningar

Hållbarhet – inte bara ord… Produkterna har certifierats med ”Der Blaue Engel” 2015. Detta intyg intygar hållbarhet för människor och miljö. Certifieringen ges ut till företag som erbjuder produkter med högt ställda miljökrav på hållbarheten. Den som tilldelar certifieringen är förbundsministeriet för miljö, Naturvårdsministeriet och kärnministeriet (EU). För vår del intygar detta att: Minst 80% av våra lekredskap måste göras av vårt återvunna material.

Slutsats – ett problem som berör oss alla!

Vårt bidrag

Vårt bidrag

EKO-Lekplats Tack för Er tid! Vi känner oss alla ansvarfulla och vill lämna över en frisk och hälsosam miljö till våra barn. Med vår kunskap inom park- och lekplatsbranschen vill vi bidra till en hållbar samhällsutveckling genom att erbjuda produkter tillverkade av återvunnet material. KPLN Design AB & Lekplatsgrossisten.se Web. www.lekplatsgrossisten.se E-post: info@kpln.se Tel. 010 - 20 70 001