Riksförbundet Attention

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Uppföljning som verktyg Magnus Lagercrantz För ett samhälle där alla kan delta på lika villkor oavsett funktionsförmåga.
Advertisements

Prioriterad fråga 2010 Bättre stöd till utsatta barn.
AKTIESPARARNA ÖSTERSUND Presentation
Förskolan Körsbäret Handlingsplan Ht-10, Vt-11
Solanderskolan presenterar
Ambassadörsutbildning för dig som ska prata om IdrottOnline Thomas Larsson, RF-IT Version: beta
/ L.Ring Erfarenheter från olika utsiktspunkter Lennart Ring Forums aktiviteter ska stimulera nätverksbyggande bland företrädare för vårdbyggnadsplanering,
Ett öppet arbetsliv!- Handisams arbete med arbetsmarknadsinsatser
Kvalitetssäkring 2010/2011 Tullens förskola, avdelning: Kobben
Intryck Uttryck Avtryck Intryck Uttryck Avtryck Intryck Uttryck Avtryck Intryck Uttryck Avtryck Intryck Uttryck Avtryck Intryck Uttryck Avtryck Intryck.
Hälsopedagogik- Vad är det ?
AU Digital samverkan LO Process
E-Smart våren 2008 Välkomna!. PROGRAM e-utvecklarna inleder Jan Hylén –om lärresurser och trender Paus Samling i seminariegrupp.
Lärares planeringsarbete!
Förberedelser av barn som ska genomgå magnetkamera undersökningar
Förskolor och skolor i Nacka – i en klass för sig Gymnasieutbildning Kvalitetsredovisning för förskoleverksamhet och utbildning i Nacka kommun år 2008,
VAD ÄR EN STUDIECIRKEL? INTRO
Välkommen till årets Ordförandeseminarium 4 – 5 oktober 2014 Här möts vi som vill göra skillnad! 1.
Sök stöd från Arvsfonden!. Kort om Arvsfonden Fristående förmögenhetsmassa Inrättades år 1928 Arv efter personer som saknar nära släktingar och inte skrivit.
Inledning Initiativet till värdegrundsarbetet kommer från de tio medverkande idrotter i Göteborg som började diskutera möjligheten för barn att prova flera.
Vägen mot handlingsprogrammet… Spela samman – en ny modell för statens stöd till regional kulturverksamhet, SOU 2010:11 Litteraturutredningen, SOU 2012:65.
Diagnos och delaktighet
Mervärden och aha-upplevelser
Vägledning och nätverk för vuxnas lärande inom nordiskt samarbete Carola Bryggman Regionförvaltningsverkens svenska enhet för bildningsväsendet.
EN PRESENTATION AV SPECIALPEDAGOGISKA INSTITUTET
Förslag på pilot: FoU-växthus i Nacka kommun version 0.2.
Överenskommelser 2014 Stöd till en evidensbaserad praktik för god kvalitet inom socialtjänsten - Regional stödstruktur för kunskapsutveckling - Regionalt.
Strategiska perspektiv på verksamheten
Erfarenheter från Lerums kommun Johan Nyström / Stefan Vikberg.
Kommunikation Leif Marklund. Vilka tjänster och vilken teknik stödjer er kommunikation?
Socialt entreprenörskap i ideell verksamhet En studie om de aktiva eldsjälarnas motivation och drivkraft som gör skillnad i samhället.
Om oss: Vi är en intresseorganisation för personer med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF) Vi företräder våra medlemmar Vi driver på utvecklingen.
1 Valutskott. 2 Syfte Syftet med utbildningen är att få lokala valutskott som arbetar året runt på ett sätt som leder mot Visions mål. Mål Efter utbildningen.
VÄLKOMNA! LUNCHMINGEL. Program Lunchmingel Hälsans nya verktyg i höst Maria Gill, Myndigheten för delaktighet Lunchmingel avslutas.
Svensk Idrotts Studie- och Utbildningsorganisation.
Kraftsamling för äldres psykiska hälsa i Skåne
Egen styrka-projektet
Systematisk problemlösning enligt EPA-modellen -MÖJLIGHETER OCH UTMANINGAR.
Välkomna! Ekerö ik introduktion Ekerö IK Fotboll P00.
Attityd med Prové. Kareby IS har fått förmånen att bli nominerade att ingå i projektet ”Attityd!”, som drivs av verksamhets- och organisationsutvecklingsföretaget.
Barns Röst. För och med: Barn med NPF år och yrkesverksamma inom BUP & Hab Mål: Ökad delaktighet i den egna vården Av: Riksförbundet Attention i.
Riksförbundet Attention: Vi är en intresseorganisation för personer med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF) Vi företräder våra medlemmar.
Söka bidrag – hur gör man? Vi har: 60 lokalföreningar runt om i landet och medlemmar Många aktiva medlemmar som jobbar ideellt Behov av finansiellt.
RÖDA TRÅDEN Att erbjuda så många barn, ungdomar och vuxna som möjligt att vara aktiva i Sköndals IK. ”Så många som möjligt, så länge som möjligt”. Sköndals.
Vad gör Kulturrådet inom läsfrämjande och vad har det här med biblioteken att göra?
Föreningsstöd - Kommunikationsstöd
Workshop 24 november Utvärdering 28 januari.
- En metod från Landstinget i Kalmar län
Christian Gustavsson Kommunikatör Studieförbundet Vuxenskolan
Initiativ från föräldrar
Föräldramöte 09 röd
Ett projekt av I samarbete med. Ett projekt av I samarbete med.
Välkomna till denna presentation av projektet Idrott för alla.
Våga prata om psykisk ohälsa!
Pensioner och försäkringar
Digital plattform Delaktig kommunikation
Upplägg En nätverksdriven samverkanslösning för smartare etablering på arbetsmarknaden Skellefteå, 31 oktober
Dyslexiförbundet är ett funktionshinderförbund som samlar personer med läs- och skrivsvårigheter/dyslexi, räknesvårigheter/ dyskalkyli, deras anhöriga,
- En metod från Landstinget i Kalmar län
Ann-Marie Högberg Förbundsordförande
ATTENTION! Nelli Kalnak, leg logoped, PhD
”Med barn i Nordost” - ett utåtriktat och föräldrastödjande projekt i Angered och Bergsjön Amina Abdullahi, Linn Arbeus och Astrid Lindström.
Ordförandeseminarium 2016
Tips & trix.
Förslag: Projekt ”utveckla forum för samråd” sektor utbildning – process, systematik, röd tråd, fokus, lokalt-centralt ”So-undervisning mitt ibland oss”
Medlemsvård – Hur gör vi?
Min insats – informationssatsning till privatpersoner som vill göra en insats för barn Anna SKL BoU 14 november 2018 Sara.
Välkomna till denna presentation av projektet Idrott för alla.
Prevent – arbetsmiljö i samverkan
Presentationens avskrift:

Riksförbundet Attention En intresseorganisation för personer med (NPF) Företräder mer än 16 100 medlemmar Vi driver på utvecklingen Vi sprider information och kunskap Har 60 lokala föreningar Samlar personer med diagnos, anhöriga, yrkesverksamma och andra intresserade

Våra viktigaste uppgifter och det vi arbetar för…

Öka förståelsen för personer med NPF genom information och utbildning. Rätten till utbildning och jobb. Tidig upptäckt och rätt till utredning, stöd och behandling. Skapa nätverk och stödgrupper i lokala föreningar. Förmedla erfarenheter och resultat av medicinsk, psykologisk och pedagogisk forskning. Forskning och metodutveckling. Lagreglering av rättigheter.

Vi påverkar! Regeringen satsar på utbildning i specialpedagogik Fler vet nu mer om NPF Våra enkäter leder till fördjupad förståelse Vi bedriver utvecklingsarbete i projekt Vi fortsätter att växa Vi utökar vårt kontaktnät Vi bedriver kampanjer

RÖRELSESATSNING 6-17 NOVEMBER 2017

Varför en rörelsesatsning? Enkätundersökningar 2016 - Idrott för alla Kraven är för höga inom idrotten. Idrottsledare behöver utbildning i vad NPF är och innebär. Enkäten visade bl.a. att: 10% av barnen som svarade aldrig idrottade. 40% av barnen som hade börjat med en idrott slutade redan i 9-12-års ålder.

Vad ska vi göra? Uppmärksamma samhällsfrågan. Vi vill inspirera till rörelseglädje! Uppmärksamma samhällsfrågan. Sprida kunskap om idrott och NPF. Idrott och lagsport tilltalar inte alla. Vi vill inspirera barn, unga och vuxna med NPF att hitta sin rörelseglädje!

Inspirationspåse

Så kan vi göra! Deltagarkort som fylls i av föräldrar och barn och ges till idrottsledare Inspirations- skrift att dela ut till idrottsledare Inspirations- skrift Rörelseglädje med förslag på tema- och diskussions- kvällar Läs mer om rörelsesatsningen på informations- bladet!

Rörelsesatsning 6-17 november Fokus på rörelseglädje i våra digitala kanaler På förbundets Facebook kommer det att vara fokus på rörelseglädje På Idrott för allas Facebook kommer artiklar, tips och info om ”prova på-verksamhet” På förbunds- webben samlar vi rörelsesatsningens material och artiklar

Vad kan vi göra? Maila in tips och bilder! Rörelseglädje kan se så olika ut… Dela med dig av dina tips och bilder! Hjälp oss gärna att dela inläggen i era kanaler.

NPF-Forum 2018 Se möjligheter - metoder och verktyg för en bättre vardag

Stora förbättringar av Attentions IT-stöd Nytt medlemsregister med stort antal nyttofunktioner Förbättrad möjligheter till medlemskommunikation bl a möjlighet till anpassade utskick baserat på anmält intresseområde Eventfunktion Autogiro

Stämmobeslut - status Vad styrelsen gör just nu för att förverkliga stämman beslut Lathunden Tjänstledighet för ideella uppdrag NPF in på lärarutbildningarna

Tack för oss! Läs mer på attention.se