4 saker att tänka på Energibehov Energibalans Kvalité Timing.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Hockey och Kost! Hallsberg Hockey Team 96/97
Advertisements

Bra mat för dig – som tränar
Kostföreläsning Repetition
-Betydelsen av vad du äter och när du äter
-Betydelsen av vad du äter och när du äter
Ladda för Lidingöloppet 10 bästa tipsen på bra löparmat!
Kost och vätska för längdskidåkare referens; SISU idrottsböcker
Näring - hälsa SYFTE: Fördjupa er i näringslära/hälsa. Protein
Mål från LGR11, kursplanens syfte: 1.Planera varierade och balanserade måltider för olika situationer och sammanhang. 2.Du ska kunna värdera och dokumentera.
PRESTATIONSTRIANGELN - GRUNDEN FÖR EN GOD PRESTATION.
©Johan Johansson. Kost Sömn Träning ”Ju hårdare träning desto viktigare blir återhämtningen”
Kostanalys - RÄTT MAT VID RÄTT TIDPUNKT GER DET BÄSTA TRÄNINGSRESULTATET.
Fotboll kräver mycket energi Vad ska man äta och dricka för att orka prestera på topp? Hur mycket ska man äta? När ska man äta?
Kost för prestation VästergötlandsFF Örjan Jonsson Västergötlands FF.
Kost. Lektionsinnehåll Kost Kroppen Energibalans Effekter av olämplig kosthållning Energigivare, näringsämnen Vätska Måltidsordning, tallriksmodellen.
Grundläggande idrottsnutrition - Ett helhetstänk gällande träning, kost och återhämtning! Arlandagymnasiet årskurs 1
Kost information Information
Kost. Vem är jag? Jobbar på Logistikskolan/TrängR Bor i Trädgårdsstaden Gift med Per Barn Albin 6 år, Tim 8 år Utbildad på GIH; Tränarutb Övrigt: PT utb,
Diskussionsfrågor Har du bra balans mellan träning, vila och mat?
Kolhydrater igår, idag, imorgon Anna Nyström maj 2013.
Goda resultat inom idrott bygger på en bra balans mellan att ÄTA, TRÄNA och VILA.
Energibehovet del 2 Om kroppens energiutvinning Anna Nyström maj 2013.
Matcirkelns budskap Du ska äta allsidigt= med variation. Motsats = ensidigt= Samma livsmedel dag efter dag.
Proteiner Fett Kolhydrater Mineralämnen Vitaminer Vatten För att din kropp ska må bra behöver den:
© Folkhälsoenheten, ÖLIF 2007 Obalans i triangeln = Försämrad prestationsförmåga - Trötthet - Sjukdom / Skador - Näringsbrist -
Optimera dina träningseffekter och nå längre med rätt mat.
MÅLTIDER - Hur jag ger min kropp bränsle och byggstenar!
4 saker att tänka på Energibehov Energibalans Kvalité Timing.
Träning (träna rätt) Minska risken för skador samt prestera bättre, orka mer, skjuta hårdare, springa snabbare mm. Bygger upp muskulatur samt tränar hjärta.
Äta – Träna – Vila Kostens roll i ungdomsidrotten.
Den bästa förutsättningen för att prestera bra får du om du äter 2-3 timmar före träningen Den bästa återhämtningen och den optimala effekten av träningen.
PRESTATIONSTRIANGELN - GRUNDEN FÖR EN GOD PRESTATION
Träna svenska A och B Häfte 10 Mat och dryck Äter du all mat?
Kostråd Här följer några kosttips. Kom ihåg att äta varierat, mycket grönsaker som rotfrukter, broccoli och frukt samt lasta i er kolhydrater och proteiner.
Energi och Näringsämnen
Uttal Vokaler dikter.
Tränings- och kostprogram
Du kan inte äta nötkött Galna kosjukan!!!.
Vad gillar du att äta? Vad gillar du inte?
Välkommen till bords Serveras kl. Fredag
4 saker att tänka på Energibehov Energibalans Kvalité Timing.
Kolhydrater.
Mat och dryck Brukar du laga mat hemma?
Kost 2 Presentera ämnet kort! Det handlar om mat för idrott, hur du som idrottare kan prestera bättre genom att tänka på vad och hur du äter!
Team 08.
Kost 1 Presentera ämnet kort! Det handlar om mat för idrott, hur du som idrottare kan prestera bättre genom att tänka på vad och hur du äter!
KOST Grupp forsläsning.
Matsedel vecka 47, november
Träna svenska A och B Äter du all mat? Häfte 10 Mat och dryck
Källa: Livsmedelsverket
Matsedel vecka 45, 6-12 november
Matsedel vecka 52, december
Matsedel vecka 2, 8-14 januari
Tallriksmodellen består av tre delar:
Matsedel vecka 6, 5-11 februari
Matcirkeln, tallriksmodellen och näringslära
Uttal Vokaler dikter.
Kost En bra och balanserad kost innehåller: Kolhydrater Proteiner
- Personlig Tränare - Kostrådgivare - Integrativ Coach
Matservice Stockviks SF
Protein.
Mat är livet.
Det här är en presentation från Aktiv Skola om några av de mest grundläggande faktorerna för att vi ska må bra. Lågstadiet.
Tallriksmodellen består av tre delar:
Kolhydrater.
Kalvfond Ger dig rika smaker
PRESTATIONSTRIANGELN - GRUNDEN FÖR EN GOD PRESTATION
Tipspromenad.
Hur vet vi det vi vet om historia?
Alla har rätt till Go´fika!
Presentationens avskrift:

4 saker att tänka på Energibehov Energibalans Kvalité Timing

Att äta varje dag Grönsaker Frukt/Bär Potatis/Rotfrukter Mjölkprodukter/ost Kött, fisk eller ägg Bröd/spannmål Matfett

Tallriksmodelen

När ska man äta och vad Under cuper Snabba kolhydrater Undvik fetter och fibrer Framförallt vätska 15-30 minuter efter träningen/matcher 60-100 gram kolhydrater+15-20 gram proteiner+ 5 dl vatten 1-1,5 h efter träning/matcher Vanlig stor måltid, säkerställ fettintaget, även om det är sent på kvällen

Hur mycket är vad? 1 banan + 5 dl lättmjölk 47 kolhydrater + 18,5 protein 1 näve russin + 5 dl lättmjölk 55 kolhydrater +17,5 protein 2 bananer + ½ paket Keso 53,3 kolhydrater +14,5 protein 1 liten drickyoghurt (3,5 dl) 38,5 kolhydrater +10,5 protein 5 dl egen drickyoghurt 34 kolhydrater +19 protein 1 banan = 22 kolhydrater + 1 protein